Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz pjen #49958 üzenetére

    Szerintem ha felmérted előre hogy a 2 készülék egyidejű max áramfelvétele legalább 20%-al a "H" tarifás szolgáltatói megszakítód alatt van, akkor igazából a most folyamatban lévő szolgáltatói változások miatt gyakorlatilag a hátuk közepére se kívánnak semmit, igazából nem is értenék a kérdésedet. Korábban Te hivatalosan arra kaptál szerződést, hogy az adott megszakítóig bármennyi és bármilyen, arra alkalmas készüléket ráköthetsz. Tehát elvileg a központban Ők számolnak azzal hogy ki is használod, a megfelelő egyidejű szorzóval.
    Nincs hivatalos forma nyomtatvány hogy "bekötési bővítés nem történik, de készülék bővítés igen, jegyezzék meg".
    Vízmelegítő cserét se szoktak ellenőrizni.
    De persze beküldheted email formájában az adatlapokat, egy kis szöveges levélkével hogy mi a helyzet.

    A +20% azért érdemes, mert minden elektromos berendezésnek van egy bakapcsolási "in-rush" áramfelvétele, amikor nagyon rövid ideig, de a néveleges adatnál többet kér.
    Nem előírás tartalékolni, mert úgy is váltva fognak bekapcsolgatni a készülékek, meg a bennük lévő cuccok közül sem minden kapcsol be egyszerre, de előfordulhat szélsőséges eset.

    Ha bővíteni kell a megszakítót, akkor meg úgy is meg kell adni a bővítési folyamat során minden a H-ra kötött berendezések adatait.

    Egyébként ami még szintén alap info, hogy ugye csak fix bekötéssel szabad rákötni.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák