- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mefistofeles #13 üzenetére
Ahogy a filmben volt. A vallás a nép ópiuma! De ettől függetlenül én tiszteletben tartom. Legyen keresztény, zsidó, mittomén elképesztően sok vallás van. Ahogy neki jó. Most ez olyan dolog, hogy pl el akarják hitetni valakivel, hogy a szivárványos zászló az ősellenség.. Nálunk persze. Gondolom értitek mire gondolok. Egyébként mindkettőtöknek igazat adok...
-
Pont amit mondasz, fordít el sokakat a vallástól.
"Ezek ember által kigondolt, helytelen dolgok....,"
A probléma ott van, hogy ezen helytelen dolgok kiötlői pont a kereszténység legnagyobb vallási vezetői voltak. Az ő hamis szavaik tudtak mozgósítani milliónyi fanatikus hívőt. -
válasz
Lalikiraly #11 üzenetére
Azok célja a Szentföld visszafoglalása lett volna, persze mindez teljesen szembe megy Jézus tanításival. Ezek ember által kigondolt, helytelen dolgok, melyek nem egyeztethetőek össze az Újszövetségben találhatóakkal. Éppúgy elítélendő, mint az Oszmán Birodalom muszlim harcosainak hazánkban elkövetett népirtása (egész falvak, nők és gyerekek tömegének elpusztítása), vagy a jelenkori iszlám terror ("dzsihád"), ahol szintén civileket pusztítanak (pl 2015: Párizs, Bataclan klub elleni támadás).
A lelkesítés is hasonló alapokon nyugszik: a keresztes háborúk résztvevőinek feloldozást, bűnbocsánatot ígértek, míg az iszlám azonnali Mennybemenetelt kínál (kivéve, ha a harcost egy nő öli meg, ezért is fordított az Iszlám Állam külön figyelmet a kurd női csapatokra, akik igen keményen küzdöttek ellenük és bizony szégyent hoztak rájuk).
-
-
válasz
mefistofeles #9 üzenetére
Igen, hasonlóan látom. Nyilván furcsa kimondani, de azért az egyház is erősen gazdasági alapon működik. Vagyis a gazdaság beleszólhat nagyon. Én tiszteletben tartom, ha valakinek ez nagyon fontos dolog. Valahol még én is örülök neki, ha van új pápa. Hogy a világ folyására mekkora kihatással van, azt max találgatni lehet.
-
Nem hiszek semmiféle emberfeletti entitásban de a hívőknek ez nyilván jelentős esemény. Úgy gondolom a világi dolgokra igen csekély befolyása van.
-
Bird
addikt
Ajánlom figyelmedbe Emanuela Orlandi, a vatikáni lány eltüntetésének rendkívül jól dokumentált esetét, amiben az olasz maffia a lány elrablásával zsarolta a Vatikánt, majd maga az Egyház és személyesen II. János Pál és környezete tüntette el a lányt (miután a maffiával valamilyen egyezség született és átadták a lányt a Vatikánnak), mert II. János Pál rengeteg millió dollárral pénzelte a lengyelországi szolidaritást (a pápa anitkommunista volt), amit illegálisan, csak a maffia bankján keresztül tudott eljuttatni a rendszerváltozást akaró erőknek. Csak ép a bank menet közben "véletlen" csődbe" ment..... Ezután mint mindig az Egyház összezárt és évekig hazudtak a családnak, úgy, hogy a lányt 1997-ig bujtatták egy londoni kolostorban aki tisztázatlan körülmények között ott is halt meg. Ezt a vatileaks óta tudjuk.... Szóval igencsak ellentmondásos személy volt II. János Pál.
-
válasz
Lalikiraly #4 üzenetére
-
gban
veterán
Én is nemrég láttam a hírt hogy megvan az új pápa.
-
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Lalikiraly #1 üzenetére
Szerintem több mint véletlen, hogy egy ember pont aznap kezdi pápai karrierét, amikor egy pápai ember karrierje végéhez ért.
-
válasz
Lalikiraly #1 üzenetére
Én is értem.
Nekem szimpatikus az új vezető. II. János Pált kifejezetten kedveltem, emberként is kiváló személy volt. Mondom ezt evangélikusként…
-
Még nemrég olvastam a fekete füsöt.. Akkor megvan az új Pápa! Köszi az infót.
Én értettem a címet
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hamarosan az is kiderül, hogy...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest