-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
félisten
A "szerintem" azt jelenti hogy évente több száz / ezer klímát teszel fel mint windy vagy pedig a szerintem azért van mert neked LG van.
Az emberek azt dicsérik ami nekik van de a legtöbb ember érdeklődik tanácsokat kér mondjuk olyan emberektől akik megbízhatóak és hosszú évek tapasztalatát gyűjtötték össze egy egy márkával kapcsolatban mielött vásárolnak. Természetesen nem minden szerelő ilyen, van sok aki a zsebét nézi,de egy nyilvános fórumon úgy hogy a legtöbb felhasználó szintén megerősíti fenti tapasztalatokat éppen számon lehetne kérni ha hazugságot állít a Daikinról., Mitsuról stb... A Suzuki is jó autó, olcsónak nevezhető és teszi a dolgát elvisz A ból B be ,de van sok ember akinek más szempontok is számítanak ezért vesz Mercedest vagy egyébb márkát.nálam a szerelő srác azt mondta hogy ha szétszedi a Daikint máér a csavarokon és z anyaghasználaton látszik, hogy más minta gree. Ő például kifejezetten elmondta hogy a C&H klímákon keresné a legjobb pénzt,de az utóbbi 2 évben akit csak tehet lebeszél róla.
A hőszivattyús projektem elején mondta az egyik importőr,az LG szinte egy árban van a Daikinnalde már lassan drágább ezért kérdezte meg hogy miért is fordul meg a gondolatom az LG-n ha annyiért Daikint vagy Mitubishit kapok? Miután kijött az árajánlat az LG drágább volt azonos feltételekkel. Az importőr meg azt mondta hogy most maga ellen beszél, mert LG-n többet keresne,de nyugodtam zárjam ki mert a kültéri egység ventilátorának a csapágyazásából már megmutatja a különbséget a koreai és a japán gép között.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
borix
őstag
A fórumon a legtöbb felhasználó véleménye csak továbbmondás.
Azt mondta a szerelőm akkor az úgy is van, és harcosodik mellette.
Ott vannak a gondok mikor pl valaki saját kezűleg akarja kitisztítani a klímát, és tanácsot kér.
PL Milyen szert vegyen, mit keverjen ki ha nem akar nagyon költeni mire figyeljen stb...
Ilyenkor eltűnnek a szerelők és a fórum hozzászólók is. -
Quqesz
nagyúr
Nézheted bármelyik osztályt, a dízelekbe Delphi vezérlést raknak, aminek a többségi tulajdonosa a Renault. Sőt 2010-től a legtöbb blokkot a Renault gyártotta a BMW-be is, csak pár éve nem......
De klímánál maradva a Daikin klímával egyedül a kinézetével nem vagyok megbarátkozva. Apósnál volt 2 is(windyék rakták fel), na elég minimalista, nem egy szoba éke. De a dolgát tette rendesen(a házat eladták, ezért a múltidő). ....
E
Aki most nálam volt szerelő(csepicső volt a hibás, le volt iszaposodva) az a gree-t ajánlotta, mert van mögötte egy jó cég, aki gyárt, fejleszt, van jelenléte. Ez nem tudom mennyire igaz, de ha igaz+ a dizájn elérhető áron, akkor lehet inkább azt választom.Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
borix
őstag
válasz ldn218 #38964 üzenetére
Valószínű, hogy nem szánná rá az időt, hogy ennyire szétkapja legfeljebb ha az ismerősöd.
Mivel fújkáltad tisztítottad?
Gondolom sok szerelő nem jelentkezett, hogy hagyd a pancsolást meg a bolti spray-t, van ipari tisztító szer gyere el és adok fél litert abban az árban. -
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Klímát szeretnék venni és felszereltetni, mert a tetőtérben kezd elviselhetetlen meleg lenni. 1 db a nappali/hálószoba dísze lenne ("A" klíma jellemzője: halk működés, az esti alvást ne zavarja) egy másik "B" klíma pedig a dolgozószobába kerülne (lehet kisebb teljesítményű mint az "A" klíma). 550 E Ft-ba szereléssel beleférhet a kettő egység? Melyik japán gyártó termékét ajánlanátok? 3 év garancia mennyire elvárható ezen árszinten?
Köszönöm szépen a segítséget! -
ldn218
tag
A takarítás az elpárologtatón először kompresszor majd kis ecset kompresszor megint ecset kompresszor alkoholos fertőtlenítés.
A kiszerelt alkatrészeket fürdőkádban mostam át erős vízsugárral majd fertőtlenítés.
Én úgy tudom ha rendesen karbantartják szerviz tisztítja sem szerelik így szét.
Ha igaz ők alászerelvényeznek vízgyűjtőt és úgy mossák a falon.
Van ismerősöm akinek van ipari tisztítószere amiért még fizetnem sem kellene, de azt szerintem Te is aláírod hogy még azok sem végeznek ilyen alapos munkát. -
gyvince
senior tag
Sziasztok csináltam pár képet körbe fotóztam a szobát hova javasoljátok a beltérit??
És milyen klimát javasoltok?? 13 nm a szoba pici de most is 27 fok van 70%pára tartalommal szóval lehetetlen aludni...
Az se lenne baj hogy ha fűteni lehetne vele mert ez a cserépkályha hogy is mondjam....vagy túl meleg van vagy túl hideg....Gree vagy Daikin?? Mekorra legyen 2.5 vagy 3.5??Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
borix
őstag
válasz ldn218 #38968 üzenetére
Időigény / kevesebb bevétel miatt nem valószínű, hogy ennyire szétszedné bármelyik szerelő úgy, hogy a kültéri egységen is elvégzi.
gyvince
most is 27 fok van 70%pára tartalommal szóval lehetetlen aludni.
Míg nem volt klímám 28-30 C szobában sokat nyűglődtem.
Most van klímám 28C szobában simán elvagyok csak a venti része megy.
Csak pszichológia az egész meg egy kis alkalmazkodás.[ Szerkesztve ]
-
darksamu
csendes tag
válasz darksamu #31270 üzenetére
Tavaly írtam ide egy bejegyzést HL-138 bűzzáró szifonnal kapcsolatban. Az utóbbi 1 hétben többen is megkerestek, hogy megoldódott-e a probléma és végül mi lett a megoldás.
Nos végleges megoldás egyelőre nincs, vagy legalábbis még teszteljük a rendszert. Egyelőre idén 2 hét használat után jó a helyzet, nem jelentkezett csepegés a klímából. Röviden leírom ide a történetet és a fejleményeket, hátha valakinek segít.
Egy újépítésű lakásban az építtető kiépítette a cseppvíz elvezetést HL-138-as bűzzárral, mi pedig beszereltettük a klímát egy klímás céggel. Tavaly nyáron pár óra használat után elkezdett folyni a víz a klímából. Amint kivettem a bűzzár kivehető kazettáját, elkezdett kiömleni a bűzzár feletti csőszakaszból az addig összegyűlt víz.
Első körben dugulásra gyanakodtam, ezért a bűzzár alatti csőszakaszba beleöntöttem kb. 10 liter vizet. Simán lefolyt, tehát nem dugulás. A bűzzár feletti csőszakaszban sem volt dugulás, hiszen akkor a kazetta kivétele után nem folyt volna ki az ott felgyülemlett víz.
Ezután a kazettára gyanakodtam. Próbálkoztam mindenféle megoldással, de a kazettával nem működött rendesen a cseppvíz elvezetés. Ezért kazetta nélkül próbálkoztam, első körben pl. szilikoncső bedugva a kazetta helyére a lyukba, alatta vödör. Működött tök jól, csak folyamatosan cserélgetni kellett a vödröt. Második körben szilikon csővel összekötöttem a kazetta mögötti két lyukat, ez a megoldás is tök jól működött és végül ezzel a megoldással húztuk ki a tavalyi nyarat.
Az 1 éves bejáráskor bejelentettük a hibát az építtetőnek. Pár hónap múlva jött a válasz, hogy valahol 'másodlagos szifon' (olyan mélyedés illetve edényszerű szakasz a csőben ahol megszakad a folyamatos lejtés és ahol meg tud állni a víz) alakult ki a klíma bekötés során, nem az ő hibájuk, hívjam a klímás céget. Nem akartam hinni nekik, ezért írtam a HL-138 bűzzár ausztriai gyártójának és megkérdeztem mitől lehet ez a probléma. Ők is megerősítették, hogy valahol másodlagos szifon alakult ki, ez lehet a hiba oka.
Ezután hívtam a klímásokat, ők leszedték a klíma burkolatát, megnézték, de azt mondták szerintük minden jó. Mindenesetre mielőtt visszarakták a klíma burkolatát, kicsit megigazítottam a klíma elvezető csövét próbálva valami lejtést kialakítani ha esetleg eddig nem sikerült 100%-osan (az a baj, hogy az elvezető csövön van egy vastag szigetelés, emiatt nem látszik hogy a szigetelés alatt pontosan hogy is áll a cső, lejt-e vagy nem). De egyelőre úgy néz ki hogy ez segített a dolgon, persze mivel idén még csak 2 hete használjuk a klímát, még nem akarok semmit elkiabálni.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Hát tapasztalat van klímatisztítással itt is. Minden évven jött a szerelő, aki felrakta, befújta, szűrőt kimosta, letörölgette és ennyi. Nem is volt velük baj, de már tavaly nem értem el a csókát és idén sem(8 év után). Tavaly lefújtam, most is, de azért dolgozik a kisördög az emberben és kiderül, hogy azért igazi tisztítást nem kapott egyik készülék sem ezidáig, főleg ha megnézek egy [ilyen] videót. Szóval nálam is kell állítani az optikán.
Ami viszont még borzasztóbb, hogy tavaly a fogorvosnál én szóltam a dokinőnek: a váróban inkább kapcsolják ki a klímát és tisztítatsák ki, mert szabad szemmel is olyan penészes volt, mint egy egy évig a napon kinthagyott sajt......Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
-
Quqesz
nagyúr
-
curbowka
csendes tag
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni klíma büdösödéssel kapcsolatban. Ugyan jeleztem már az értékesítőnek, de a szezon miatt 1-2 hetet várnom kell, amíg kijön az egyik partnerük.
2 hete telepített klíma kis teljesítményen, erős, savanyú szagú levegőt fúj ki. Én a kondenzvíz elvezetésre gondolok, de a szerelő szerint akkor valamelyik oldalt folyna a víz, vagy a mókuskerék fröcskölné ki. Amit tapasztalok: 23 fokra állítva bár folyamatosan ment a kompresszor, de nagyon kis teljesítménnyel és 2-3 óra alatt egy csepp kondenzvíz sem folyt ki a kivezetésen, valamint a szoba (12 nm) páratartalmát is összesen 70-ről 69%-ra vitte le, tehát szinte semennyivel. Ha szárítás üzemmódra, vagy 21-22 fokra rakom, akkor érezhetően hidegebbet fúj, és ilyenkor egy idő után meg is szűnik a büdös szag, meg a kondenzvíz is elkezd csepegni kint, de ez már olyan hideg, hogy nem komfortos. 61-62% alá ilyenkor sem viszi le egyébként a páratartalmat. Nagyobb teljesítményen egyébként a kondenzvíz nem folyamatosan jön ki belőle, hanem szakaszosan egyszer megindul, aztán eláll egy időre. Nem hosszú, olyan 2,5-3 méter csövezés van benne. Mik lehetnek még az okok a szagosodásra?Másik problémám, hogy amikor beindul a kompresszor, akkor ilyen sistergő, forrásszerű hangot ad ki a beltéri, ami 2-es ventillátorfokozatnál nappal nem vészes, de éjszaka nagyon. Kicsit elvagyok keseredve, hogy az 5 éves 150 ezres klíma hibátlanul teszi a dolgot, a 310 ezressel pedig ennyi gond van.
-
ldn218
tag
válasz curbowka #38982 üzenetére
"amikor beindul a kompresszor, akkor ilyen sistergő, forrásszerű hangot ad ki a beltéri'
ezt az okozza hogy az elpárologtató és környezete lehűl, de állandó üzemben ez a jelenség elmarad
"erős, savanyú szagú levegőt fúj ki"
nem azért van mert nagyon kevés üzemóra van benne ? Szerintem elfogja hagyni.
Ha hűtésen van hagyj mindent automatán, ha nem így van.
-
borix
őstag
válasz curbowka #38982 üzenetére
Cső idomok vannak kivezetésnél, vagy használt valamilyen harmonikás csövezést is?
Nincs megcsinálva rendesen a cső kivezetése akkor panghat benne a kondenzvíz és annak lehet szaga.
Klíma hűtés lekapcsolása előtt még szokták ventilátor üzemmódban használni, hogy szárítsa ki a klímát. -
curbowka
csendes tag
Vannak benne ilyen flexibilis idomok is, de azt nem értem, hogy kis teljesítményen büdös, nagyon pedig nem.
feco70:
Egy hétig úgy csináltam, ugyanúgy büdösödött. Itt a fórumon is valaki összerakott egy elég komplex nyomozást, hogy miért büdösödhet a klíma, és ott arra jutott, hogy nem éri meg utána szárítani.ldn218:
Másnál nem jelentkezik ez a jelenség (szintén r32 gáz), valamint nálunk a régebbi gépnél sem, ami még r410a gázos, emiatt gondolnám, hogy ezzel lehet valamit kezdeni. -
Quqesz
nagyúr
Nehogy azt hidd. Menj be egy bankba és nyittasd le a klímát......hétköznapi koszoság ott.(saját szememmel láttam)
curbowka
Mikor 22 fokon elindul a hűtés mennyi van a szobában? Ha mondjuk 25 felett és 23 fokon nem fúj hideget, akkor lehet a hőfokmérő jeladója rossz és másnak érzékeli a valóságnál, ezért nem tolja fel a teljesítményt(lehet gyári hibás alkatrész is az oka). Az is előfordulhat ha nem hűt rendesen, hogy az egyik hollandit nem húzták meg rendesen és elszökik a gáz(nem tudom az r32-ben is benne van a kenőanyag, de az nyomot hagy)
Büdös szag lehet tényleg amiatt is, hogy megakad a kondenzvíz kifolyása, nem jól csimálták meg a kivezetést.
Ha viszont ilyen új autó szagú(tipikus műanyag szag), akkor az kis idő után elmúlik.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
B_I_G
tag
-
félisten
Nekem pont az ellenkezője a probléma, nagyon száraz éjjel a levegő a klímától. Tudnátok javasolni valami készüléket, ami esetleg párásít és közben méri, szabályozza azt? Van ilyen?
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest