Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Nekem pont az ellenkezője a probléma, nagyon száraz éjjel a levegő a klímától. Tudnátok javasolni valami készüléket, ami esetleg párásít és közben méri, szabályozza azt? Van ilyen?
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
B_I_G
tag
-
Quqesz
nagyúr
Nehogy azt hidd. Menj be egy bankba és nyittasd le a klímát......hétköznapi koszoság ott.(saját szememmel láttam)
curbowka
Mikor 22 fokon elindul a hűtés mennyi van a szobában? Ha mondjuk 25 felett és 23 fokon nem fúj hideget, akkor lehet a hőfokmérő jeladója rossz és másnak érzékeli a valóságnál, ezért nem tolja fel a teljesítményt(lehet gyári hibás alkatrész is az oka). Az is előfordulhat ha nem hűt rendesen, hogy az egyik hollandit nem húzták meg rendesen és elszökik a gáz(nem tudom az r32-ben is benne van a kenőanyag, de az nyomot hagy)
Büdös szag lehet tényleg amiatt is, hogy megakad a kondenzvíz kifolyása, nem jól csimálták meg a kivezetést.
Ha viszont ilyen új autó szagú(tipikus műanyag szag), akkor az kis idő után elmúlik.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
curbowka
csendes tag
Vannak benne ilyen flexibilis idomok is, de azt nem értem, hogy kis teljesítményen büdös, nagyon pedig nem.
feco70:
Egy hétig úgy csináltam, ugyanúgy büdösödött. Itt a fórumon is valaki összerakott egy elég komplex nyomozást, hogy miért büdösödhet a klíma, és ott arra jutott, hogy nem éri meg utána szárítani.ldn218:
Másnál nem jelentkezik ez a jelenség (szintén r32 gáz), valamint nálunk a régebbi gépnél sem, ami még r410a gázos, emiatt gondolnám, hogy ezzel lehet valamit kezdeni. -
borix
őstag
válasz curbowka #38982 üzenetére
Cső idomok vannak kivezetésnél, vagy használt valamilyen harmonikás csövezést is?
Nincs megcsinálva rendesen a cső kivezetése akkor panghat benne a kondenzvíz és annak lehet szaga.
Klíma hűtés lekapcsolása előtt még szokták ventilátor üzemmódban használni, hogy szárítsa ki a klímát. -
ldn218
tag
válasz curbowka #38982 üzenetére
"amikor beindul a kompresszor, akkor ilyen sistergő, forrásszerű hangot ad ki a beltéri'
ezt az okozza hogy az elpárologtató és környezete lehűl, de állandó üzemben ez a jelenség elmarad
"erős, savanyú szagú levegőt fúj ki"
nem azért van mert nagyon kevés üzemóra van benne ? Szerintem elfogja hagyni.
Ha hűtésen van hagyj mindent automatán, ha nem így van.
-
curbowka
csendes tag
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni klíma büdösödéssel kapcsolatban. Ugyan jeleztem már az értékesítőnek, de a szezon miatt 1-2 hetet várnom kell, amíg kijön az egyik partnerük.
2 hete telepített klíma kis teljesítményen, erős, savanyú szagú levegőt fúj ki. Én a kondenzvíz elvezetésre gondolok, de a szerelő szerint akkor valamelyik oldalt folyna a víz, vagy a mókuskerék fröcskölné ki. Amit tapasztalok: 23 fokra állítva bár folyamatosan ment a kompresszor, de nagyon kis teljesítménnyel és 2-3 óra alatt egy csepp kondenzvíz sem folyt ki a kivezetésen, valamint a szoba (12 nm) páratartalmát is összesen 70-ről 69%-ra vitte le, tehát szinte semennyivel. Ha szárítás üzemmódra, vagy 21-22 fokra rakom, akkor érezhetően hidegebbet fúj, és ilyenkor egy idő után meg is szűnik a büdös szag, meg a kondenzvíz is elkezd csepegni kint, de ez már olyan hideg, hogy nem komfortos. 61-62% alá ilyenkor sem viszi le egyébként a páratartalmat. Nagyobb teljesítményen egyébként a kondenzvíz nem folyamatosan jön ki belőle, hanem szakaszosan egyszer megindul, aztán eláll egy időre. Nem hosszú, olyan 2,5-3 méter csövezés van benne. Mik lehetnek még az okok a szagosodásra?Másik problémám, hogy amikor beindul a kompresszor, akkor ilyen sistergő, forrásszerű hangot ad ki a beltéri, ami 2-es ventillátorfokozatnál nappal nem vészes, de éjszaka nagyon. Kicsit elvagyok keseredve, hogy az 5 éves 150 ezres klíma hibátlanul teszi a dolgot, a 310 ezressel pedig ennyi gond van.
-
Quqesz
nagyúr
-
-
Quqesz
nagyúr
Hát tapasztalat van klímatisztítással itt is. Minden évven jött a szerelő, aki felrakta, befújta, szűrőt kimosta, letörölgette és ennyi. Nem is volt velük baj, de már tavaly nem értem el a csókát és idén sem(8 év után). Tavaly lefújtam, most is, de azért dolgozik a kisördög az emberben és kiderül, hogy azért igazi tisztítást nem kapott egyik készülék sem ezidáig, főleg ha megnézek egy [ilyen] videót. Szóval nálam is kell állítani az optikán.
Ami viszont még borzasztóbb, hogy tavaly a fogorvosnál én szóltam a dokinőnek: a váróban inkább kapcsolják ki a klímát és tisztítatsák ki, mert szabad szemmel is olyan penészes volt, mint egy egy évig a napon kinthagyott sajt......Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
darksamu
csendes tag
válasz darksamu #31270 üzenetére
Tavaly írtam ide egy bejegyzést HL-138 bűzzáró szifonnal kapcsolatban. Az utóbbi 1 hétben többen is megkerestek, hogy megoldódott-e a probléma és végül mi lett a megoldás.
Nos végleges megoldás egyelőre nincs, vagy legalábbis még teszteljük a rendszert. Egyelőre idén 2 hét használat után jó a helyzet, nem jelentkezett csepegés a klímából. Röviden leírom ide a történetet és a fejleményeket, hátha valakinek segít.
Egy újépítésű lakásban az építtető kiépítette a cseppvíz elvezetést HL-138-as bűzzárral, mi pedig beszereltettük a klímát egy klímás céggel. Tavaly nyáron pár óra használat után elkezdett folyni a víz a klímából. Amint kivettem a bűzzár kivehető kazettáját, elkezdett kiömleni a bűzzár feletti csőszakaszból az addig összegyűlt víz.
Első körben dugulásra gyanakodtam, ezért a bűzzár alatti csőszakaszba beleöntöttem kb. 10 liter vizet. Simán lefolyt, tehát nem dugulás. A bűzzár feletti csőszakaszban sem volt dugulás, hiszen akkor a kazetta kivétele után nem folyt volna ki az ott felgyülemlett víz.
Ezután a kazettára gyanakodtam. Próbálkoztam mindenféle megoldással, de a kazettával nem működött rendesen a cseppvíz elvezetés. Ezért kazetta nélkül próbálkoztam, első körben pl. szilikoncső bedugva a kazetta helyére a lyukba, alatta vödör. Működött tök jól, csak folyamatosan cserélgetni kellett a vödröt. Második körben szilikon csővel összekötöttem a kazetta mögötti két lyukat, ez a megoldás is tök jól működött és végül ezzel a megoldással húztuk ki a tavalyi nyarat.
Az 1 éves bejáráskor bejelentettük a hibát az építtetőnek. Pár hónap múlva jött a válasz, hogy valahol 'másodlagos szifon' (olyan mélyedés illetve edényszerű szakasz a csőben ahol megszakad a folyamatos lejtés és ahol meg tud állni a víz) alakult ki a klíma bekötés során, nem az ő hibájuk, hívjam a klímás céget. Nem akartam hinni nekik, ezért írtam a HL-138 bűzzár ausztriai gyártójának és megkérdeztem mitől lehet ez a probléma. Ők is megerősítették, hogy valahol másodlagos szifon alakult ki, ez lehet a hiba oka.
Ezután hívtam a klímásokat, ők leszedték a klíma burkolatát, megnézték, de azt mondták szerintük minden jó. Mindenesetre mielőtt visszarakták a klíma burkolatát, kicsit megigazítottam a klíma elvezető csövét próbálva valami lejtést kialakítani ha esetleg eddig nem sikerült 100%-osan (az a baj, hogy az elvezető csövön van egy vastag szigetelés, emiatt nem látszik hogy a szigetelés alatt pontosan hogy is áll a cső, lejt-e vagy nem). De egyelőre úgy néz ki hogy ez segített a dolgon, persze mivel idén még csak 2 hete használjuk a klímát, még nem akarok semmit elkiabálni.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz ldn218 #38968 üzenetére
Időigény / kevesebb bevétel miatt nem valószínű, hogy ennyire szétszedné bármelyik szerelő úgy, hogy a kültéri egységen is elvégzi.
gyvince
most is 27 fok van 70%pára tartalommal szóval lehetetlen aludni.
Míg nem volt klímám 28-30 C szobában sokat nyűglődtem.
Most van klímám 28C szobában simán elvagyok csak a venti része megy.
Csak pszichológia az egész meg egy kis alkalmazkodás.[ Szerkesztve ]
-
gyvince
senior tag
Sziasztok csináltam pár képet körbe fotóztam a szobát hova javasoljátok a beltérit??
És milyen klimát javasoltok?? 13 nm a szoba pici de most is 27 fok van 70%pára tartalommal szóval lehetetlen aludni...
Az se lenne baj hogy ha fűteni lehetne vele mert ez a cserépkályha hogy is mondjam....vagy túl meleg van vagy túl hideg....Gree vagy Daikin?? Mekorra legyen 2.5 vagy 3.5??Apple Iphone 12 Pro Max + Apple Watch Series 4 44mm, Hp Omen laptop
-
ldn218
tag
A takarítás az elpárologtatón először kompresszor majd kis ecset kompresszor megint ecset kompresszor alkoholos fertőtlenítés.
A kiszerelt alkatrészeket fürdőkádban mostam át erős vízsugárral majd fertőtlenítés.
Én úgy tudom ha rendesen karbantartják szerviz tisztítja sem szerelik így szét.
Ha igaz ők alászerelvényeznek vízgyűjtőt és úgy mossák a falon.
Van ismerősöm akinek van ipari tisztítószere amiért még fizetnem sem kellene, de azt szerintem Te is aláírod hogy még azok sem végeznek ilyen alapos munkát. -
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Klímát szeretnék venni és felszereltetni, mert a tetőtérben kezd elviselhetetlen meleg lenni. 1 db a nappali/hálószoba dísze lenne ("A" klíma jellemzője: halk működés, az esti alvást ne zavarja) egy másik "B" klíma pedig a dolgozószobába kerülne (lehet kisebb teljesítményű mint az "A" klíma). 550 E Ft-ba szereléssel beleférhet a kettő egység? Melyik japán gyártó termékét ajánlanátok? 3 év garancia mennyire elvárható ezen árszinten?
Köszönöm szépen a segítséget! -
borix
őstag
válasz ldn218 #38964 üzenetére
Valószínű, hogy nem szánná rá az időt, hogy ennyire szétkapja legfeljebb ha az ismerősöd.
Mivel fújkáltad tisztítottad?
Gondolom sok szerelő nem jelentkezett, hogy hagyd a pancsolást meg a bolti spray-t, van ipari tisztító szer gyere el és adok fél litert abban az árban. -
Quqesz
nagyúr
Nézheted bármelyik osztályt, a dízelekbe Delphi vezérlést raknak, aminek a többségi tulajdonosa a Renault. Sőt 2010-től a legtöbb blokkot a Renault gyártotta a BMW-be is, csak pár éve nem......
De klímánál maradva a Daikin klímával egyedül a kinézetével nem vagyok megbarátkozva. Apósnál volt 2 is(windyék rakták fel), na elég minimalista, nem egy szoba éke. De a dolgát tette rendesen(a házat eladták, ezért a múltidő). ....
E
Aki most nálam volt szerelő(csepicső volt a hibás, le volt iszaposodva) az a gree-t ajánlotta, mert van mögötte egy jó cég, aki gyárt, fejleszt, van jelenléte. Ez nem tudom mennyire igaz, de ha igaz+ a dizájn elérhető áron, akkor lehet inkább azt választom.Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
borix
őstag
A fórumon a legtöbb felhasználó véleménye csak továbbmondás.
Azt mondta a szerelőm akkor az úgy is van, és harcosodik mellette.
Ott vannak a gondok mikor pl valaki saját kezűleg akarja kitisztítani a klímát, és tanácsot kér.
PL Milyen szert vegyen, mit keverjen ki ha nem akar nagyon költeni mire figyeljen stb...
Ilyenkor eltűnnek a szerelők és a fórum hozzászólók is. -
félisten
A "szerintem" azt jelenti hogy évente több száz / ezer klímát teszel fel mint windy vagy pedig a szerintem azért van mert neked LG van.
Az emberek azt dicsérik ami nekik van de a legtöbb ember érdeklődik tanácsokat kér mondjuk olyan emberektől akik megbízhatóak és hosszú évek tapasztalatát gyűjtötték össze egy egy márkával kapcsolatban mielött vásárolnak. Természetesen nem minden szerelő ilyen, van sok aki a zsebét nézi,de egy nyilvános fórumon úgy hogy a legtöbb felhasználó szintén megerősíti fenti tapasztalatokat éppen számon lehetne kérni ha hazugságot állít a Daikinról., Mitsuról stb... A Suzuki is jó autó, olcsónak nevezhető és teszi a dolgát elvisz A ból B be ,de van sok ember akinek más szempontok is számítanak ezért vesz Mercedest vagy egyébb márkát.nálam a szerelő srác azt mondta hogy ha szétszedi a Daikint máér a csavarokon és z anyaghasználaton látszik, hogy más minta gree. Ő például kifejezetten elmondta hogy a C&H klímákon keresné a legjobb pénzt,de az utóbbi 2 évben akit csak tehet lebeszél róla.
A hőszivattyús projektem elején mondta az egyik importőr,az LG szinte egy árban van a Daikinnalde már lassan drágább ezért kérdezte meg hogy miért is fordul meg a gondolatom az LG-n ha annyiért Daikint vagy Mitubishit kapok? Miután kijött az árajánlat az LG drágább volt azonos feltételekkel. Az importőr meg azt mondta hogy most maga ellen beszél, mert LG-n többet keresne,de nyugodtam zárjam ki mert a kültéri egység ventilátorának a csapágyazásából már megmutatja a különbséget a koreai és a japán gép között.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest