Hirdetés
- iPhone topik
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu #38597 üzenetére
Egy próbát megérne. Eddig ki hallotta?
-
válasz
bajnokpityu #38595 üzenetére
60 rugóért lehet kapni? Hol?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #38594 üzenetére
pláne az utópia sorozat.
Ettől még a borzalmasan száraz, kemény hangja miatt nem hiszem,h mindenkinek tetszene.
Árán kivül ez sem tetszett nekem. Hátha a fülesei lágyabbak..Ettől még jó volna tudni, hol is gyártják, mert nem hiszem,h 60rugóért, hogy még focal logo is rajta van, meg jó a hangja is, a francia munkabérek kijönnének belőle.
-
-
válasz
szakibá... #38591 üzenetére
Az oké, de eddig azt sem tudtam, hogy a hangszórókat a csigazabálók csinálják. Azért egy Focal fülest tényleg meghallgatnék
(#38590) Shufny Munkára a Shure-ok (de a 840 biztosan) nagyon viccesek tudnak lenni. Amit abban keversz, az iszonyat dinamikátlan lesz mindenhol. Mivel túl nagy a dinamikája, mindent tévesen túlkompresszál vele az ember. Lehet, hogy meg lehet szokni, de azért nem javaslom senkinek.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #38588 üzenetére
Egyébként a suliban gondolom 280 Pro van nekik, amit csak mások véleménye alapján nem ajánlottunk, de nekem úgy tűnik, hogy a kötelezőt hozta az áráért. Viszont a 380 Pro hír és kinézet alapján is egy a PC350 -hez hasonló, zárt HD555 szériás megoldás, ami nagyon nem kecsegtető.
Ajánláson nem sokat változtat, mert példul az SRH440 olcsóbban, kipróbálhatóan, nem kifutó modellként verheti.
-
válasz
csanad09 #38582 üzenetére
Az például egy jó találat.
(#38581) Diablo18 Mi szar? A 380 Pro? Igen. Szó szerint ezt írtam.
(#38586) Diablo18 Légy szíves, ilyen random teszteket ne linkelgessünk. Kösziiii
Csak összezavarod vele a népeket. A Földön bármiről írok neked olyan tesztet, hogy azonnal szaladsz megvenni a boltba.
Fejhallgatóban, hifiben ez hatványozottan igaz.
-
csanad09
csendes tag
valami beugró kéne. még csak tanulgatom a szakmát, az iskolában ez a sennheiser van. ott tökéletesen megfelel. azért kértem tanácsot mert még tájékozatlan vagyok. néztem az audio-technica ath-m50-t is. valami segítség?
-
Diablo18
senior tag
válasz
csanad09 #38576 üzenetére
hát nekem tetszik
ha lenne pénzem meg venném
sennheiser terméket használtam párat
most is azt vettem csak jóval olcsóbbathát gondolom jó
de majd úgyis a nagy mániákusok írnak itt jókat
de lehet ez is jóén meg venném
bár itt ahogy olvasom mindig az akg jön fel
szóval lehet majd azt ajánlanak
elvileg az meg ezer éves dj márka -
csanad09
csendes tag
sziasztok! szeretnék hamarosan venni stúdió fejhallgatót. a lényeg ugye a helyesség. kinéztem a sennheiser hd 380 prot. vélemények erről? illetve hasonló árkategóriában ti mit javasoltok? és esetleg van olyan bolt budapesten ahol fel lehet próbálni fejhallgatókat? nem csak teszteket olvasni, meg képeket nézegetni róluk.
-
-
Diablo18
senior tag
én most 1 sennheiser hd 203 at vettem
remélem arra jó lesz amire ideiglenesen kell amíg nem lesz pénzem
bár mondjuk én inkább 2 régi nagy hangfalat és 1 nagy dög
basf német erősítőt veszek
pre out stbmondjuk jó lesz hozzá a fejes is
veszek még hozzá pár aranyozott rca kábelt
és talán lesz valami értékelhető hang -
Csapi007
veterán
válasz
domewalker #38492 üzenetére
Tőled és a többi 440 tulajtól kérdezem, hogy nem nehéz-e a kábel? Nem húzza-e érezhetően le az egész fejest?
-
Dave™
nagyúr
Ja még AD900: a spanyol gitárral csodát művel, ezen szeretem a legjobban.
baluka: könnyen lehet, a kitüntetésed ntomka-nál átveheted
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #38561 üzenetére
Én meg a K702-t hallottam 5 percig
Röviden, dióhéjban: világos, részletes, nagyon szellős, légies karakter, nagyon széles a színpad, a mélyek a háttérben, a közép elől. A közép nagyon élettel teli, a mélye gyors. Szerintem ez is inkább a lassabb/közepes tempójú zenékkel tud a legjobban kibontakozni, pedig talán ez a leggyorsabb a triumvirátusból. De ebben masszívan benne van az én preferenciám is. Meg szerintem a mélye így tud jobban kibontakozni. Ami még kimaradt: piszok könnyűnek érezni a fejeden (a szárnyak...), zsepivel nagyon kényelmes. És elmegy bármiről, iszonyat érzékeny.
W3000ANV: pár év múlva ölni fogják egymást érte
Az L3000-ből is utólag csináltak legendát
Az a baj, hogy ez már nem is annyira használati tárgy.
-
ntomka
nagyúr
Na jó nem, de ki tudja...
-
Dave™
nagyúr
válasz
Ákos97 #38558 üzenetére
Szerintem kicsivel. A közép hangsúlyosabb, mint a K702-n, ez is adhatja ezt az érzetet. Több mindenben is hasonlítanak, de eltérés is van rendesen.
szerk: na ha már hallottad is, akkor hol itt a gond? A hifi-shown szerintem nagyon szarul szólt, annál sokkal élettel telibb, nyitottabb. De lehet neked nem a CEC-re volt kötve, mint nekem. Amúgy hogy jövök a képbe?
A DT880-at nem ismerem, gondolom az AD900 szellősebb a teljes nyitottság miatt, meg a hangsúlyos közép is eltérő lehet.
szerk2: szerintem nagyon jó fejes a K702, de hasonló okokból nem kellene, mint a K601 sem. Az AD900 a közepekről szól, meg a szellős, nyitott karakterről. De majd beszámol Bodz is, meg egyébként a fél internet is, ha rákeresel
Én ezért nem adtam el, mert eszméletlen energiát tud belerakni pl. a női vokálokba. Ami bajom volt vele, azt a zsepi moddal lényegében kompenzáltam, illetve még egy kis melegség jól állna neki, de azt nem tudom megoldani. Így is nagyon szeretem, most is az van a fejemen
-
Ákos97
aktív tag
válasz
contaxg #38543 üzenetére
Tekints már rá a Püeidre légyszíves, fontos lenne.
Dave: Az AD900-nak mennyivel van kevesebb mélye, mint a k702-nek? Mert abban nekem épp hogy elég volt.
Nagyon szemezek vele, mert ő a HIFI-Shown első hallásra szerelem volt, bár nem a saját zenéimmel hallgattam, és csak 5 perc erejéig. Itt jössz képbe te.
A DT880 helyett/mellé lenne. -
Dave™
nagyúr
Zsebkendő: egyrészt a kényelem megjelenik, mint olyan. Anélkül nagyon nem mindegy hogy teszed fel, egyetlen egy módon nem ér hozzá a füled a belső oldalhoz, mivel a driver nem döntött. Zsepivel hasonló lesz az AD700-hoz, ami nagy szó. Hangban egy kicsit kevésbé lesz direkt, ami viszont nagyon jót tesz neki. Több lesz a belső tér és szerintem nagyon pozitívan hat az egész összképre, szerintem a mélyeknek is segít. Persze még így is vékonykás lesz, de az AD900 a közepekről szól elsősorban, abban pedig nagyon-nagyon jó, szerintem. Mélye is van, pont annyi, amennyi ehhez a karakterhez kell. Nem egy dörmögő HD650/D2000
Diablo18: az AD700 mai napig különdíjas kedvencem, és használtan "csak" 25k volt. Figyelembe véve a többit, ez kifejezetten olcsó és a legjobb ár/érték arányt képviseli számomra. Vannak dolgok, amik változnak, meg olyanok is, amik nem
-
Diablo18
senior tag
hát fura 1 szenvedély ez
de lesz valaha is olyan fejes ami tetszeni fog valamelyikőtöknek is ?és nem öltök bele több száz ezret havonta,
?
-
Bodz
nagyúr
Köszönöm mindenkinek.
Nem sok lehet. Elég újszerű valóban. Az eladóval picit beszélgettünk. Neki vékonyka volt a hangja. HD650, D1100, D2000 van/volt neki. Nem csodálkozom túlzottan.
Milyen változás várható a zsebkendőtől? Elfelejtettem. -
Nem terhelném már sokat a fórumot a HD650 történetemmel, de...
Milyen értékelést lehet ilyen esetben adni a head-fi-n? A fejhallgató nagyon büdös volt, és az egyik fele másképp szólt, amit a takarítás helyrerakott. Tehát végső soron OK. Hozzátenném, hogy csináltam vaktesztet többekkel, és nem tűnt fel nekik, míg a találkozón a gyakorlott közönség azonnal kiszúrta. -
contaxg
veterán
válasz
szilu7 #38540 üzenetére
Köszönöm! Újra fogom gondolni a véleményem ezzel kapcsolatban!
De ehhez jó lenne egy K702-es!Ami már nem kell, azt nyugodtan leadhatod az Audio-technica képviseleten. Úgy is várják vissza a HeadStreamert... De egyáltalán nem sürgős és köszönök mindent még 1x!
(#38544) Bodz
Hát tényleg nem... -
Győzelem!
Szétszedtem a HD650-et. A szaga alapján, valami azt súgta, hogy érdemes.
Olyan volt mint egy elhanyagolt fodrászat.
Eléggé elhanyagolt volt szegény. De már alakul, még egy nagymosás hátra van. Arra még nem volt idő, csak némi textilfrissítő. Addig meg naponta hajat mosok.Ennyi pénzért még illatos is legyen?
Egyébként, ha valaki csak kisebb szagokat próbál eltüntetni a párnából, annak bátran ajánlom a drogériákban kapható textilfrissítő spray-t.
-
válasz
bajnokpityu #38538 üzenetére
Én például nehezen tudnám ezt megmondani. A K701-et régen hallgattam. Viszont a hétvége alapján, ahol volt K601, K701 és DT880 is, valamint az emlékeim, én azt mondanám, hogy a DT880 nem lenne előrelépés, de más stílus. Viszont a K702 az jó eséllyel az lenne. A K500, K601, K702 trió alapján, nekem nagyobb ugrás volt a K601 -> K702, mint a K500 -> K601.
Szerintem a DT880 tere egyébként kisebb.
Egyébként meg contaxg felajánlotta a Beyert, itt van nálam. Viheted bármikor, megbeszélhetjük. -
Ace owner
addikt
Max. 10k-ért zárt, dubstep/elektro/dnb-hez mit tudtok ajánlani? Telefonnal használnám mp3 hallgatáshoz.
-
bajnokpityu
félisten
-
justo00
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a SENNHEISER PC330 G4ME headsetről?
80%-ban gamera, 20%-ban zenére, filmre.
Asus Xonar DX hangkarival használnám.A Turtle Beach headsetekről mi a véleményetek?
-
guppy
őstag
válasz
bajnokpityu #38513 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót
, mint ahogy mondtam személyesen is, arról az erősítőről amin először hallgattam a K1000ret jobban szólt mint a pioról, nem csak azt a magaksiemelést beleértve, hanem a hangszín is valahogy sokkal valóságosabb volt ott.
BTW, már van kábel is az áralakítóhoz, csak össze kell szerelni, és ki tudom próbálni az O2ről a Kaisert
, ha hozza azt a szintet mint a pio kiemelés nélkül akkor elégedett leszek, ha nem, akko keresgélek tovább hangfalas erősítők közt.
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #38528 üzenetére
Arra is kiváncsi leszek, hogy fog bejönni Schawonak a Focal Spirit One.
Mert igen ígéretes a középtartománya!(#38531) schawo
Most szólok, hogy Neked "annyi"!! -
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #38528 üzenetére
Szilu-nál van a fejes..csak szólok!
Köszönöm, így már minden világos!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #38527 üzenetére
1x kipróbálom, megígérem. teszteknek meg nem hiszek. Abban a tesztben, egyébként nem mondták jobbnak egyiket a másiknál, ellenben mindkettőt elporolta a hd650.
Valami olyasmi mondatod volt, hogy biztosan azért tetszett Schawonak a nagy láncom, mert Schawo a meleg hangot szereti. Ezt azóta mindketten cáfoltuk, egyébként, a nagy láncom akkoriban egyáltalán nem volt meleg hangú.
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #38526 üzenetére
A K701 egy jó cucc, de meg vannak a saját határai..erősen. Szerintem egy logikus továbblépés a DT880 egy K701-ről.
Egyébként melyik mondatom váltotta ki a melegségedet?
Nem tudtam erről a képességemről, de ha neked ez jó engem nem zavar! -
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #38525 üzenetére
neem, köszönöm. Nekem nem ér annyit a fülesezés, amennyibe ezek kerülnek. Igazából a K701en is húztam számat...
Valamint elválasztónak is kell valamennyire lennie a fülesnek, ami meg kevéssé teljesül egy K1000el. K500,K701 is olyan, hogy néha lekapom fejemről, mert azt hiszem odakint valami gubanc van. közben felvételben volt. -
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #38523 üzenetére
Van egy eladó k1000 ha érdekel!
Rákérdezzek? -
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #38523 üzenetére
Ahogy érzed.
-
ntomka
nagyúr
válasz
"Előzmény, hogy meleg lettem contaxg jóvoltából, és nagyon érdekelt, mások hogy látják azt, ami nekem tetszik."
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #38518 üzenetére
A füles láncomat így szeretem. Függetlenül,h hallottam olyan füleseket, amik külön paraméterekben jobbak, összességében elégedett vagyok vele. Nincs kihasználva a K701 felbontása, de nem zavar, mert nem ez a fől zenehallgatási hely. Nem volt olyan mellékhatása a tegnapi napnak,h nem szeretem hallgatni.
Guppy szerint kissé fényes a K701 hangja, én szeretem így egyben a többi buzihangú láncszemmel.
A nagy lánccal mostanság vagyok megint elégedett. Konkrétan tegnap óta. Azon a hibája, ami még benne van(szinpad mélysége, magassága),már nem hiszem,h tudok segíteni komoly tőkeinvesztálás nélkül. (új hangfal).
Gyarkorlatilag amit Te hallottál, kivülről tök ugyanaz, csak éppen több hónapnyi reszelés van belül. -
válasz
bajnokpityu #38516 üzenetére
Ez így megy
De én már kigyógyultam az ápgréditiszből
-
contaxg
veterán
Focal Spirit One fejhallgató teszt a Hifi-Choice magazinban Valószínűleg lesz nálam is egy bejáratni, de ezt a lehetőséget ezúton felkínálnám másnak!
-
válasz
Köszi a beszámolót.
A K1000 az nekem is az egyik kedvencen
Az Apogee is AD1955 alapú, de ahogy ott nálad hallgattuk, az nagyon IC korlátolt volt, azóta van normális IC-m hozzá
-
bajnokpityu
félisten
No, pár hónap kihagyással, némi unszolásra újra írok
Nagyon szépen köszönöm a meghívást, vendéglátást. Apudnak meg a türelmét, h TV elől kitúrtuk.
Előzmény, hogy meleg lettem contaxg jóvoltából, és nagyon érdekelt, mások hogy látják azt, ami nekem tetszik. Szokásos gép melletti láncom: realtek 892->kiskinai wolfson 8740 opa tuninggal, stabil táppal->tranyós-> k500, k701.
Ehhez képest most realtek helyett a mátrix koax kijárata ment, ez gyengébb kijárat,de a hangszinekre voltunk úgyis kíváncsiak. A wolfinak biztosan, és a tranyósnak is lehet külön-külön pici mélyemelése, de összesen nem annyi,mint mondjuk egy hd600nak. Úgyhogy továbbra sem érzem magam bassheadnekKülön vizsgálom a benyomásokat a hallott fejesek mélyét,közepét, magasát, aztán hogyan zenél. Ezek benyomások, nem tesztek, szerintem több napot kell hallgatni valamit, több láncon kipróbálni ezer zenén, és utána lehet tesztnek nevezni. Nah, ez nem ilyen. Minden szó után tessék odaképzelni, hogy ideiglenes magánvélemény, szvsz, stb...
Mélyben nekem a k1000, és a k701 tetszett egyedül. Mindkettőt kellő felbontásúnak, sebességűnek tartom, függetlenül, hogy a K701nek mennyiségre több van, kb egál az eredmény, mennyiséghez hozzá lehet szokni. A HD600 mélye lassú, mélyének alacsony a felbontása. K500nak nincs sávszélessége, de ami van, az a mély jó. Gradónak talán még ennyi mélye sincs.
Közép: K1000re nem emlékszem már,de a grado legyőzte mindkét AKGmet.K500nál szebb a közepe, K701 meg kissé hiányos. HD600ból sajna csak a mélyére emlékszem, ezért sem a közepére, sem a magasra nem figyeltem. Ez a füles sokkal jobb,mint az ős HD580, de még mindig nem igazán jó sztem.
Magas: K1000 a pio erősítőn produkált egy harsságot, amúgy jó lenne. Nekem a K701 tetszik utána legjobban, K500nak itt sincs sávszéle. Gradó felül is vág kicsit.
Természetesség: K1000, K701, grado mind jó szerintem, inkább izlés dolga, k500 kicsit lemaradt, hd600 meg nem értékelhető.
Tér pontossága: K1000et nem lehet fülesben szerintem megverni. Ez adottság, egy belépő hangfalas lánc szintjén van, a többi mind nagyon elmaradt.
Élvezetesség:nekem a K1000 1 frekin hars volt, plusz berezonált valami, de még igy is erősen kéne.K701 nekem jobban tetszett, mint a többiek,aztán grado,k500 fej-fej, majd HD600.Eddig füles erősitőben hallottam a p87et,canampot,klónt,eta200at,fist wattot 1-2 percre,O2t, lehmannt, tranyósomat.
A tranyósnak kontrollált mélye van, poti cserével magasai is tisztultak, szerintem természetesen szól. Egyedül nála tudja elhinni az agyam, hogy ott vagyok a szinpad közelében. Egyelőre nem jöttem rá, hol tenne hozzá a zenéhez(nem az elméleti mélykiemelésre gondolok), én inkább úgy fogalmazok, az opások vesznek el, csak mind máshol. O2 kevessé jó méllyel bír, canamp túl mosott és ezért szintetikus, eta200 vérszegény,a fist watt még mosottabb,mint a canamp.
Úgyhogy elnézést,de nekem a sorrend:
1. a tranyós aztán 3. helyen O2, canamppal egál. Aztán eta200,lehmann,1st watt.Egyéb szösszenetek:
Most hallottam először ad1955ös dacot,nagyon kellett figyelnem rá, mit csinál,de most már felismerem a stílusát. Lehet, hogy egész jó a felbontása, de nekem nem természetes. Hangszeres zenénél is hallottam a végén, de énekhangnál jobban kijön, hogy szemcsés a hangja a wolfimhoz képest. Amíg ének nem volt, addig nem tudtam megkülönböztetni, de utána nem csak éneken fognám meg. Hangszerek hasonlóak voltak a wolfihoz, ezt megfelelőnek mondom.
Az alaplapi koax jobb kevéssé jitteres, mint a mátrix koax kimenete. Mátrix USBről ment, ahhoz képest nagyon jó volt. Érdekes módon, amikor a mátrix volt a dac is, nem nagyon hallottam ki a jitter hangját, ha rajta keresztül a wolfi,akkor igen.Továbbra is tartom, hogy van különbség a kábelek között, tápkábelnek van értelme. De ezeken a láncokon, még a K1000nél sem látom értelmét szarakodni vele. Utóbbinál lehetne kb egyáltalán észrevenni, hogy valami változik, de ez hangolás, nem minőségi csere.
Majd ha úgy alakul, hogy eljön 1-2 ember hozzám, saját füllel hallhatjátok, hogy van-e különbség. Van, ahol gyakorlottabb fülnek azonnal lejön, de sztem ha mankót adok, hogy melyik hogya viselkedik, más is értékeli. -
Dave™
nagyúr
-
fi:zi'k
nagyúr
-
Shufny
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #38506 üzenetére
Csak ~16% -kal nehezebb az SRH 940 -nél. Az ár pedig netker8... egyébként $300 az MSRP, de megjelenéskor az első vélemények is negatívak voltak. (nyilván akkor olyanok vették, akik ilyet kerestek, mert az egyértelmű, hogy pl nekem nem kellene semennyiért)
Azóta nem foglalkoztam vele, de ahogy látom más sem a bolygón.
-
Bodz
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #38500 üzenetére
Az XB1000 milyen lehet?
-
válasz
rastafari93 #38502 üzenetére
Én inkább az Shure 440-t próbálnám meg először. Ha BP elérhető, pár (pont kettő) helyen ki is próbálhatod.
-
rastafari93
csendes tag
Köszi szépen a tippeket! Igazából én is hallgatok a reggae-től a goa-ig mindent, de dnb-t legtöbbet. És jól értem, hogy vmi gond volt a megfogalmazásommal?
-
contaxg
veterán
válasz
Deadzone41 #38499 üzenetére
Hallgass meg egy Dr Dre-t!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest