Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
profi91
tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
A tulaj elmondása szerint(aki egyébként autós újságíró, szerkesztő), utóbbi pár ezer km-en minden ki volt cserélve, 30.000-el ezelőtt turbó is volt cserélve. Láncos, nem szíjas, arra se igazán kell költeni. Ezeken kívül mi lehet még? Nem automata, azt tudom, hogy a kijelző az szokott szarakodni, az 2 hónapos benne.

-
-
válasz
!Overdose!
üzenetére
+1
És a hifije is nagyon szépen szól.
-
-
-
profi91
tag
Üdv!
Volna nekem egy kérdésem.
Autót szeretnék vásárolni, és két példány maradt fent.
Megnéztem elég sokat, ez a kettő nagyon megfogott.Két teljesen más kategóriájú autó. Kívülről, esztétikailag mindkettő tökéletes állapotban van, belülről szintén. Motorikusan mindkettő visszakövethető, számlákkal igazolt az előéletük(saab 223k, bmw 232k km). A Saab eléggé fullosan felszerelt, 150 lovas turbós benzines, a BMW ehhez képest elég szegényes, 1.8-as szívó, 115 lóval. Első kerék vs. hátsó kerék hajtás.
20 éves volnék, igazából nem hülyegyerek stílusban vezetném, BMW is csak a külseje miatt fogott meg, nem azért, hogy driftelgessek vele, meg gyorsulásra járjak vele. Haverokkal elmenni nyaralni, bejárni pestre suliba, ide-oda elmenni, stb, erre kellene az autó. Sokat lenne rövidtávokon használva ( <10km).Melyiket tanácsoljátok inkább?
Melyik megbízhatóbb? A BMW olyan 9 körül fogyasztana városban, a Saab 10, 10.5, az még belefér. Viszont ha valamelyik jóval szervízigényesebb, vagy sokkal drágább az alkatrész, azt kerülném.
-
És mi van ha ez ugrató?!

-
-
Szplöttyy
senior tag
Kép What is this shit?! Ma lőttem a képet. Ez mi? Miért? Hogy ültetett autóval sz*opjon az ember? Vagy mi ez? Látott már vki ilyet?
-
zsid
senior tag
válasz
latyak17
üzenetére
Feketét sehol sem olvastam.
Azért hordják a melósokat javarészt ablak nélküli furgonokkal, mert ha ablakos és személyt szállít, akkor Németországban b@sztatják őket. Nekik is kell menetlevelet írni, és a rend éber őrei számon kérik rajtuk is a pihenőidőt ( amit ha pl Németországban tartanak , akkor számlával kell igazolniuk, ha jól tudom). Ha megnézed az M1-est éjjel, rengetek furgont/trélert látni, amiben az ülésen alszanak. Azért nálunk, mert Ausztriában és Németországban ezért csekket kap és még el is zavarják a legközelebbi szállóba.
Viszont az áruszállítókat ( már akik tényleg árut szállítanak) nem nyaggatják ennyire ( gondolom, mert nem másik 8 ember életével játszik a sofőr ). -
Smani
senior tag
Fabia RS-ről vélemény? 1.9pdtdi 131le. Lacházán szokott lenni egy elég jól megy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Balupapa
senior tag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Jogos, de
Magyar szervízkönyves kocsi, HD-s fotókkal ( nem akar rejtegetni semmit, nagyon nincs is mit mert belűl is szép)
ilyen évjáratu és kategoriaju autoknal ez annak szamit

Sok dizel vw-re és audi a8akra 200 felett is ki van irva hogy kevesett futott
a többihez képest biztos 
le kell ellenőriztetni a Toyotánál és kész, akkor kiderül mennyi is van benne.
-
Balupapa
senior tag
válasz
Kornel
üzenetére
az üléseket elnézve szerintem nincs benne (sokkal) több mint amennyit írnak. a bőr már ki lenne ülve, repedezve..bár a kép sem tul jó...
de tetszetős kocsi a bőr+fa sokat dob rajta
amugymeg
diszkófelni
sötétítéskinai multimédia fekete tető matrica fehérre fujt grill rács..
-
Qru
MODERÁTOR
Erről kérnék egy véleményt: Toyota Avensis 2.0 D4-D
-
Balupapa
senior tag
#12271) Typhoon47: no abs no airbag no para

-
válasz
Szplöttyy
üzenetére
A Fusion-ról men tudok nyilatkozni. a másik 1.4Tdi jó is lenne, ha a gyárban néha gondolkodnának is.
Ha csináltak volna egy motort ami 4 hengeres 1.4 es akkor az nagyon penge kis motor lenne. De mivel az 1.9-es blokkról köszörűltek le egy hengert, nem tartom szerencsés megoldásnak. Így csak 3 helyen csapágyazott a főtengely, akinek ez a motor van, tudja miről beszélek. A vibrációkat nem lehet megszüntetni soha
. -
válasz
Szplöttyy
üzenetére
Az emberek fejében van a baj, igény van a 10 éves dízel kombira 100 000km-el az órájában, mert az emberek megszokták, hogy az még elmegy egy 100-ast és utána lecserélik.

Ilyen autó nem létezik. aki dizelt vesz minimum 20 000-ret megy egy éven, de inkább 30-at.
Vannak kivételek, de annyira kicsi az esély, h kifogjuk, hogy az szinte elhanyagolható. -
Szplöttyy
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Írtam, hogy a vásárlóközönség hibája, de az E39 525i meg 528i is ide került valahogy, "oszt' mégis mennek". Írom ezt úgy, hogy dízelpárti vagyok alapvetően, de tisztában vagyok azzal, hogy hogy mi van itthon. Végeredményben, a CR dízel, nem megbízhatatlan, csak iszonyatosan kényes. Főleg "nekünk".
-
Szplöttyy
senior tag
Valóban, az állításaimat személyes tapasztalat csak az alul/felül halott, traktorhang, és fogyasztás esetében igazolja. Viszont, ha megnézed, mennyi visszahívás, tipushiba, stb kering az interneten, ha csak a fele is igaz, már "baj" Bezzeg a 2.0 szívóbenzin? Eszi az olajat. And what?! Meg ha megnézed, technikailag, "nem is lehet megbízható" egy modern dízel, oriási nyomások, nanométeres pontosságú illesztések stb. Bár azért egy 6.0 V12 TDi motorral szerelt bármit szivesen meghajtanék.
Tartósságról, nézz meg itthon az utcán egy E60 530D-t 10ból 9 csörömpöl, és dől belőle a kékes fekete füst a legkisebb gázpedálsimításra is. Persze, ez a vásárlóközönség hozáállása miatt is van így.
-
8th
addikt
Ne fárassz már a gázos hülyeségeddel. Azért mert neked ez a fétised attól még nem mindenkinek az. De tudom, tudom. USA autó a király évekig ezt hallottuk. Aztán egy hirtelen huszárvágással máris a Punto lett az istenkirálylegjobbkocsi. Ami már önmagában is több mint vicces megállapítás. De jövő nyáron már a G Astra lesz a világ legjobb autója pláne gázzal. LOL. Hagyjuk már ezt...
-
-v-
addikt
Az lenne a jó, ha tényleg bejönne már végre valamelyik akksifejlesztés, pl. ez, és akkor szabad lenne a pálya az elektronyos autók előtt.
-
Szplöttyy
senior tag
Amúgy szerintem amiért nem jók a modern CR motorok alul halott, felül halott, ugyanolyan csöves traktorhang, mint régen, ami egy Kettesgolfba még tetszik is, de egy új Audiba szánalmas. Nem tartós, nem megbízható, annyira már nem is feltétlenül eszik keveset, és igencsak drága szervízeltetni.
-
Rick4
félisten
válasz
Antonio
üzenetére
Abban az értelemben igaz lehet, (de csak lehet) ha két autót viszonyítunk egymáshoz, és pl a tömeg nagyjából megegyezik, mint pl Astra G 1.2 16V és 1.8 16V. Ha a tömeghez képest erősebbet veszel, és ugyanúgy közlekedsz vele, akkor a nagyobb motoros verdának kevésbé kell nyomni, ezáltal nem erőlteted, mivel erősebb, ugyanazon a sebességen kevesebbet forog, szóval elméletileg tovább bírja. De a valóság az, hogy nincsen erre konkrét példa, a kisebb motorok simán lehetnek ugyanolyan tartósak mint a nagyok, a gyártók részéről tervezés, a tulajdonosok részéről pedig megfelelő rendszerességű karbantartás és jó minőségű olaj kérdése az egész...
-
!Overdose!
őstag
válasz
Antonio
üzenetére
Nem feltétlenül. A kisebb hengerűrtartalmú motorokban kisebbek a mozgó alkatrészek tömegei is, ami elvileg jó hatással van az élettartamra. Ez szerintem inkább konstrukció függő. Vannak kifejezetten jól sikerült, tartós motorok és problémásabbak. És ehhez jön még hozzá a user.
-
Rick4
félisten
A kis ccm-s benzineseket nem arra tervezték, hogy 400-500ezer vagy mégtöbb kilométert fussanak vele.
Tegnp voltam olyan Punto-s srácnál, akinek 336 ezer van a kocsiban, és semmi baja, most volt levéve a hengerfej, a hengerfalon nulla kopás, 1.5 éve újítottam fel az egyik 3.8-as motoromat, 200-nál semmi váll, a gyári hónolás még látszott, nemrég vettem le egy másik V6-osról a hengerfejet, az épp 400 ezernél járt, és ott is nulla kopás, és a gyári hónolás it ott volt. Szóval tök mindegy, hogy milyen gyártmány, ha a motor normálisan meg van csinálva, akkor elmegy fél millát. Ha meg nem, akkor sem. De felesleges az audit bármilyen szempontból kiemelni. Vagy csak azért említetted, mert csak ilyet láttál?
Seat Arosa 1.7 SDi. Kicsi, fordulékony, minden suzuki árszinten van hozzá és 5literrel vígan elvan városban.
Ez meg hol jó példa egy gázos Punto mellé? Megmondom: Sehol.

-
VR6-Fan
veterán
ismerősenek első gen A4 150-es 20VT-veé 600e után volt egy hf töm csere, gyári honolás a blokkban :-)
szóval erre én nem vennék mérget, a vas blokkos VW bengás motorok még jók.a kéttömegű lendkerék váltotta a balance tengelyt a tdi-kben, van értelme csak a kivitelezés nem sikerült.
-
Antonio
senior tag
válasz
Typhoon47
üzenetére
tudtok egy linket netán ahol le vannak írva a dízelmotor típusok (előny hátrány stb) és a márkáknál használt rövidítésük? Mert ember legyen a talpán aki kiigazodik mi mit jelent. Mert régen volt a D meg a TD.
de azóta nem követtem a fonalat 
totalcar-on mintha egyszer lett volna egy ilyen cikk de nem találom ...
-
!Overdose!
őstag
Te is eléggé elkanyarodtál a kezdő hozzászólástól és átsiklottál a fölött, hogy 2005-ös vagy fiatalabb autót keres a kolléga, így az SDI-k és TDI-k szerintem kiestek, de te ezt jobban tudod nálam, én nem vagyok otthon dízelben. Abban is igazad van, hogy a benzinesek többet fogyasztanak, főleg rövid távokon, de mivel csupán napi pár km-es futásteljesítményről van szó, szerintem a fogyasztás ésszerű határok között nem lényeges.
-
Smani
senior tag
Miből vontátok azt le hogy a cr motorok szarok? Engem érdekele.
-
Smani
senior tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Na oda felesleges.
-
8th
addikt
válasz
latyak17
üzenetére
Pontosan. A kis ccm-s benzineseket nem arra tervezték, hogy 400-500ezer vagy mégtöbb kilométert fussanak vele. Ezekbe jó esetben beletesznek 300-350ezret az elvetemültebbek max 400-at és vagy a bontóban végzik vagy elkerülnek valami balkáni országba ahol tovább ütik vágják őket amíg azok csak vonszolni képesek magukat. A dízeleket alapból magasabb futásteljesítményre tervezik erősebb anyagokból, jobb illesztéssel stb... Meg kell nézni egy félmilliót futott 1.8T és egy ugyanannyit futott 1.9TDI VW motor dugattyúját és hengerfalát, hogy melyik van jobban megkopva. Látatlanba megmondom a benzinesé. Holott a dízel nagyobb mechanikai terhelésnek van kitéve.
(#12223) Typhoon47: Pár éve volt szerencsém egy Audi A8 3.3 V8 TDI acél motorblokkot közelről megsasolni. 270.000km-nél bontották szét az autót mert kiflibe hajlott egy fán de a hengerfalon nulla kopás. Nem viccelek, mint ha új lett volna. Dugattyú szintén. Az, hogy az autógyárak bő egy évtizede a rájuk kényszerített emissziós normák miatt rossz irányba mentek el a fejlesztésekkel az csak egy dolog. Attól még a mai dízelek is mechanikusan tartósak csak az üzemanyag ellátó és a befecskendező rendszerük egy bughalmaz, egy technikai zsákutca. A Common Rail egy szar. Mindenki szidja a pdtdi-t. Mert a cr befecskendezés olyan qrvajó mi? Na meg ez a kettős tömegű lendkerék. Menjen az anyjába aki kitalálta. Alapjáraton van értelme mert valóban nem rázza annyira a kocsit de fordulaton ugyan olyan simán jár az egytömegű lendkerék is. Ráadásul a kettős tömegű lendkerék sokkal több nemkívánatos rezonanciát okoz a főtengelyen mint a sima. De sebaj. Legyártjuk a szar selejtet (lásd pl vw konszern) aztán majd jót kaszálunk az ügyfeleken.
(#12225) !Overdose!: városba benyást? Én max országúti cirkálásra vennék benzinest mert ott nem jön ki annyira a dízel alacsonyabb fogyasztása. Seat Arosa 1.7 SDi. Kicsi, fordulékony, minden suzuki árszinten van hozzá és 5literrel vígan elvan városban. Az való városba nem a 7-8litert különösebb erőfeszítés nélkül bekapó 1.6 benzinesek.

-
neduddki
nagyúr
válasz
!Overdose!
üzenetére
HI!
a tsi bugrol se lett cikk:- (
udv
neduddki
-
!Overdose!
őstag
Az PD nem pedig CR. Egyébként pedig kivételek mindig vannak. A téma pedig továbbra is onnan indult, hogy a kérdező napi pár km-t használná az autót, ehhez pedig továbbra is felesleges a dízel. Nem kell ebből benzin vs. dízel vitát generálni, mert a végén még leközöl egy cikket a Totalcar is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Antonio
üzenetére
A Hondáról annyi ismeretem sincs, mint a Mazda 6-ról, utóbbiról annyit tudok mondani, hogy egy ismerős Németországban lakik, havonta 15 ezer körül ment vele (ez pár éve volt), azt mondta, nem volt baja, bírta. Egy dokinak is van, vele is beszélgettem róla, 5 éve használja probléma mentesen. Talán érdemes megnézned a kopó-csere alkatrész árakat és ennek függvényében dönteni.
-
törölt tag
Tudja valaki hogy az M3ason megtalálható több 10, egy irányba mozgó ukrán Mercedes sprinter mit szállít? Akiknek ráadásul a kedvenc szórakozásuk kijönni 90el a sokkal többel mozgó autó elé akkor amikor Záhonyig tiszta a pálya... hetente közlekedem nagyobb távolságokat az M3ason de ez elképesztő komolyan. Ma ha 15dbot nem hagytam le, egy út alatt akkor egyet sem, ezekből 3-4 tuti megtisztelt az előzésével.
Mit szállítanak ezek? Érdemes őket felgyújtani, égnének rendesen?
-
Antonio
senior tag
-
Balupapa
senior tag
Elovettem a konyvet.
2009.9. Hoba volt vezermu szij+feszitok+vizpumpa csere (markaszervizben, de biztos megcsinaltak mert akkor a szalon tulaje volt az autom)
117.000 kmnel.Most van 182000 benne es vmi nyikorog elol...gomdolom ekszij

Szoval akk elvileg eleg csak azt cserelni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- 3db - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

,.... de ilyeneket itt látok először,.. nagyfaluban még soha.
Ez szándékos rongálás, lecsuknám azt aki ezt kitalálta. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)