Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer
üzenetére
Persze, erről van szó. Ha nincs casco-d meg buktad a dolgot és mehetsz bíróságra. Aztán vagy jutsz valamire vagy nem.
Hozzáteszem, ha megvan egyáltalán az illető. Mert lehet a bringás elteker/a gyalogos elszalad mire kikászálódsz az autóból.
Én már azt sem értem a segédmotorkerékpárokon miért nem teszik kötelezővé a rendszámot.
-
válasz
samujózsi
üzenetére
Szerinted az rendben van, hogy amíg egy babettával 10km/h-val közlekedve az úton szükségem van jogosítványra, bukósisakra, biztosításra, addig egy kerékpárhoz egyik sem szükséges? Ugyan ott közlekedek, ugyan annyival.
Ezen kívül, ha kifordul elém egy kerékpáros én pedig hogy el ne üssem, belerántom az árokba az autómat, ki fogja a káromat megfizetni? Mert ugyan polgári peres úton lehetne behajtani kárt, de ahhoz kell lenni jövedelmének vagy vagyonának az illetőnek. Az meg vagy van vagy nincs.
szerk: igen, minden olyan eszközre előírnám a kresz vizsgát, amivel az úttesten lehet közlekedni.
A személyeskedést pedig tartsd meg magadnak.
-
Lehet arroganciának hívni,de én a kresz vizsgát is kötelezővé tenném a kerékpárosok számára,sőt országúton a láthatóságit is minden napszakban.
Na és hogy kiverjem nálad a biztit még valamilyen azonosítószám nélkül sem engedném ki őket se két falu se városi közlekedésben.
Aztán ha egyszer elkapják mondjuk egy kamera felvétel alapján mert átmegy a piroson akkor meg pisloghat mint az autósok amikor megkapja a számlát.Egyetértek. Ezek mellé kötelezővé tenném biztosítást is a kerékpárokra.
-
dh66e
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Nyugalom,a hosszú élet ritka.
Lehet arroganciának hívni,de én a kresz vizsgát is kötelezővé tenném a kerékpárosok számára,sőt országúton a láthatóságit is minden napszakban.
Na és hogy kiverjem nálad a biztit még valamilyen azonosítószám nélkül sem engedném ki őket se két falu se városi közlekedésben.
Aztán ha egyszer elkapják mondjuk egy kamera felvétel alapján mert átmegy a piroson akkor meg pisloghat mint az autósok amikor megkapja a számlát.
Tudom kegyetlen vagyok,de az élet is az a drótszamarasokkal is amikor áthajtanak rajtuk. -
fjudors
aktív tag
válasz
samujózsi
üzenetére
és akkor még nem esett szó a mocskos gyalogosokról, meg a járdáikról..azt is az autósok fizetik, és elveszik a parkolóhelyeket..
és a zebrák!még az is!foglalják a helyet, lassítják a forgalmat és elcsúfítják a kizsákmányolt autósok útjait
de a legfehábórítóbb a sétálóutca!érted??? sétálóutca, az autósok pénzéből!
-
t72killer
titán
válasz
samujózsi
üzenetére
Persze hogy nem akarsz, ahogy számolni se. Tehát az autós tartja fenn a TELJES közlekedési infrastruktúrát (=építést, karbantartást) ÉS PLUSZBAN vastagon fizet még az üzemanyagadó fennmaradó részéből a közlekedéshez abszolút közenincs dolgokra.
A legtöbb országban így van egyébként, az autós a fő fejőstehén - lévén könnyű megfogni és valamilyen szinten fizetőképes. Fizetsz üzemanyagadót, biztosítási adót, gépjárműadót - és ez ugye csak autóspecifikus rész ÁFA nélkül, ezeknek fair esetben az utolsó fillérig az infrastruktúrára és a tömegközlekedésbe kéne menniük.
Az idei év slusszpoénja volt egyébként a francia autós lázadása, az ellen, hogy a komplett klímavédelmi bulit (v inkább a migrik által lelakott ktgvetés réseit) is vele fizettessék ki - a hőerőművek, és a sok kamuzöld megoldás (villanyautó...) meg persze szépen sunnyog adómentesen.
-
t72killer
titán
válasz
samujózsi
üzenetére
Aha, a bringás mikor fizetett 60+% üzemanyagadót? Az ő adója max arra elég, hogy a nővér kimossa napi 2x a valagát a kórházban a tanár okítsa a gyerekét, stb. Egyelőre ott tartunk, hogy a kifejezetten utakra való üzemanyag különadókból (!=Áfa) megy egy rakás pénz egyéb célokra, azaz az autósok fizetik a társadalom üzemeltetésének jelentős részét.
Ja ÁFA: mennyi idő után is perkál annyi áfát a bringás, mint amennyit egy mezei suzukivásárló a kasszánál hagy/később meg ugye visszamegy szervizelni, téligumit, benzinkúton triplaáras ásványvizet venni, stb-stb.
-
samujózsi
senior tag
Ez hülyeség, nem megoldás. Ennyi erővel tiltsák ki a kamionokat, buszokat, hiszen a dugók egy részéért ők a felelősek.
Hihetetlen ez a mindenütt jelenlévő arrogancia...
Nem, nem csak ti fizettek az utakért, hanem mindenki, aki valamilyen adót fizet, beleértve ÁFA, SZJA stb. adónemeket is. -
dh66e
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Erre az egyetlen jó megoldás lenne az ha az országutakról kitiltanák a bringásokat.
Ehhez persze mindenhova bringaút kéne....hát az nem lesz, nincs rá píz, nem fizeti senki.
Az autós meg a kamionos meg fizet mint a katonatiszt és araszolhat egy bringás mögött ha betartja a szabályokat,de milyen jó a távolsági buszokon utazóknak is amikor egy bringás miatt nem tud menni a busz reggel a suliba meg a melóba menet..

-
-
samujózsi
senior tag
Kanyarra természetesen. Néha kerülget a frász, hogy mikor jön valaki szemből egy-egy ilyennek. Márcsak azért is, mert én a Nagykőrösi úton szoktam a kamion forgalmat

Így kevésbé zavar, ha csak biztonságos távolságot tart, de nem megy át a másik sávba.
(na jó, az a Nagykőrösi út még nem a mai volt, akkor még lehetett rajta biciklizni is) -
válasz
samujózsi
üzenetére
Jól is teszik, mert rengeteg levegőt tol maga előtt (nagy függőleges felület) és elhaladva a kerékpáros mellett ezzel levegőoszloppal tud rajt akkorát lökni, hogy kibillentheti az egyensúlyából és könnyen alábucskázhat, vagy belemehet az árokba. Ha nagyobb oldaltávolságot tart, akkor ennek a hatása jóval csekélyebb.
-
samujózsi
senior tag
válasz
syberia
üzenetére
Továbbra is azt mondom: a faszi hülye volt, ha többé nem engedik vezetni, azt is megérdemli, de a letöltendő börtönt mindenképp túlzásnak tartom. Ha csak a sokat idézett BP.-i autósok csatornáján felbukkanó szabálytalanságokat nézzük, azok elkövetőit is le lehetne sittelni.
És gyakorlatilag minden ötödik autóst, úgy saccra. -
syberia
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Ez a vadb@rom kamikaze-módban előzött, szart a többiek testi épségére. Szerintem egyáltalán nem egy kategória az általad említett manőverrel.
Ha azt látja a sofőr, hogy nem tud megelőzni egy kerékpárost/robogóst, a biztonságos oldaltávolság megtartása, és a szembejövő forgalom veszélyeztetése nélkül, akkor nem kezd bele az előzésbe.
Persze ez sokszor nem így valósul meg, engem is csapott már meg közelről közveszélyes autós menetszele, bringázás közben.
-
brd
nagyúr
-
samujózsi
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Nem mondom, hogy engedjék tovább vezetni.
De ezen az alapon minden második autós le lehetne csukni.
Amikor bringával megyek országúton, rendszeres, hogy pl átlépi a kamion a záróvonalat, mert vigyáz rám és próbál úgy előzni, hogy ne okozzon nekem se gondot.
Ezeket is le kéne csukni? És sokszor volt olyan, hogy nem igazán belátható helyen csinálta. Ha szemből jön egy busz, erősen kétesélyes lett volna az eredmény. -
t72killer
titán
válasz
samujózsi
üzenetére
"letöltendő" nem csak tömeggyilkosságért jár, illetve ne vegyük már egy kalap alá a 2évet az életfogytiglannal.
Mit kapjon, vállveregetést csak mert mázlija volt és nem halt meg 20 gyerek? A szakmának is jó, ha kipucolják az ilyeneket.
Más: "Pénteken négy gyalogost gázoltak el Győr-Moson-Sopron megyében"
-
válasz
syberia
üzenetére
Igen, én is így látom. Különben a cégeknél is sok helyen lekezelőek, kiabálnak, agresszívak. Nem tudom mit képzelnek magukról. Előfordult, hogy vártam a lerakodásra, de mivel nem jött a targoncás, beültem a fülkébe és reggeliztem. Egyszer csak jött a pali és elkezdett kiabálni meg magyarázni, azt mondta, hogy rengeteg a dolga meg blabla és majd jön. Mondom oké relax, én egy szót nem szóltam, majd ha jössz akkor itt leszel, ennyi. Én elvagyok a meleg fülkében. A végén még én érezzem magam rosszul, mert odaküldtek az árúval , neki meg az a dolga, hogy leszedje?
Például az osztrák megcsinálta, hogy bementem egy céghez, mert nem találtam a címet, gondoltam itt lesz a közelben, hátha hallottak róla. A címmel a kezemben bemegyek az irodába, a nő csak annyit mondogatott, hogy nem érti. Mármint mit nem értett? Hiába nem beszéltem németül, ott volt egy cím leírva. Csak szimplán nem akart segíteni. De az ilyen rohadjon meg azt gondolom. Majd remélem vele is így viselkednek, ha segítségre szorul. Ráadásul én sosem szakadtan és büdösen dolgoztam, hanem normális ruhában, tisztán, borotválkozva stb stb. Elmész az olaszokhoz, spanyolokhoz, ott nincs ez, de az angolokonál sem. Egyébként például németország volt ndk-s része is teljesen más. Igaz a cégek jó része lepusztult, nem úgy mint a volt nszk részen, viszont az emberek is teljesen mások. Jóval barátságosabbak, emberségesebbek és segítőkészebbek. Én ezt tapasztaltam. -
Pickit3
aktív tag
Most ezt én komolyan nem értem. Éjszaka főútvonalon (de akár városban is) ködlámpával és ködzáróval mennek akár még konvojban is persze köd nélkül. Gondolom nem is zavarja, hogy előtte pár méterrel egy ködzárót bámul és a mögötte levő is. Nappal tejföl ködben meg nappali menetfény... Éjszakai vezetésnél meg kezdenek rászokni a helyzetjelző + ködlámpa kombóra ami eléggé idegesítő. Rend éber őrei meg konkrétan lesz@rják...
-
syberia
veterán
Ettől simán el kéne venni a hivatásos vezetői engedélyét.
(#50557) Lauda: Az osztrák autósok között magas arányban fellelhető, a frusztrált szellemi fogyatékos fajta. Ráadásul provokálni sem kell némelyiket, elég ha meglátja a rendszámodat. Biztos besokalltak a muskátli ültetéstől, bezzeg a vendéglátásban ráfeszül a művigyor a pofazacskójukra.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
nyikszi
üzenetére
Nem jellemző. A németek inkább szivatják a másikat. Képes 7,5t felett előzni tilosban 60al menni a nyergessel a parasztja, mikor vége a tiltásnak meg visszagyorsít 90-re. De a személyautósok is képesek arra, hogy megy előtted 75-82-vel, megelőzöd, mert idegesít, hogy pumpál előtted, erre visszaelőz. Persze ugyanazt csinálja utána is. Megint megelőzöd, visszaelőz. Nem tudom ez miért jó nekik. Amolyan kishitlert szeretnek játszani és lenéznek mindenkit, aki nem német. Én ezt éreztem mindig. Az utakon és a cégeknél is. Egyébként szabálykövetőbbek, mint a magyar, cseh, orosz, román stb népek.
-
-
válasz
samujózsi
üzenetére
A kamionos eset németország, nem magyarország. Nálunk sajnos semmit nem érnek a büntetések legtöbbször.
A németek nem szaroznak ilyeneken, itt egy másik példa: https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/11/16/borton_jarhat_nemetorszagban_a_baleseteket_fotozoknak/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Hozzáteszem, szerintem nagyon helyes amit csinálnak.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Akkor vesd össze a fenti esetet mondjuk a Dózsa György úti narkós szívbeteggel és a várható ítélettel!

-
-
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
samujózsi
üzenetére
tönkreteszi? tegye... közben elveszi másik 20 kedvét az ilyen manőverektől és biztonságban vannak a kamionnal szemben érkező civil családok...
ui: egyébként nem hinném, hogy közlekedési kihágásért majd bedugják a sorozatgyilkosok közé... ahol falun laktam, ott is volt 2 tag, akik papírral bűvészkedtek és hidegre tették őket egy rövid időre... ők sem gyilkosok közé kerültek... (viszont tudtak elmélkedni, hogy mit kellett volna máshogy csinálni) ...hazai példánál maradva stohl-ból sem egy roncs lett, mire kijött
-
samujózsi
senior tag
Szerintem ha a kérdésemre válaszolsz, akkor arányosan inkább a duplája.
Ezért is fogadok el nehezen egy ilyen ítéletet.
Feltéve persze, hogy az illetőnek ez volt az első ilyen húzása.
Két év a sitten, köztörvényesek közt tönkreteszi a normális, csak ki tudja miért, hülyeséget csináló embert. -
mephi666
nagyúr
válasz
samujózsi
üzenetére
0:37-től jönnek az útburkolati jelzések, hogy soroljon át... itt még viszonylag kicsi a táv a kamerás és az előtte haladó közt, 0:42-nél jön az előző kamion és láthatóan növekedik a hely, tehát beférne, de nem indexel, hogy oda be akarna jönni... közben előzni tilos tábla is villan, 1 sávra szűkült az út, de tolakodik tovább előre
lett volna bőven lehetősége visszatérni a sávjába, de eszébe nem volt: csak törtetett előre, sz@rva magasról a többi közlekedésben részt vevő fejére... a végén az elől haladó kamion is fékezett, húzódott lefelé és itt már akkora volt a hely, hogy 2 kamion is befért volna -
samujózsi
senior tag
Sokadjara nézem a felvételt, ennyi erővel a másik, a megelőzött kamion sofőrjét is lecsukhatnák, mert látnia kellett a vészhelyzetet és nem fékezett, hogy beengedje a szabálytalanul(?) előzőt.
Abban sem vagyok biztos, hogy az elítélt sofőr láthatta-e időben az útszűkületet, hogy elfogy alóla a sáv. Ha jól sejtem, a felvétel is egy kamionból készült. -
Agostino
addikt
válasz
samujózsi
üzenetére
jó de itt azért egy busszal kezdett el szemből izmozni. ha az televan és ezek csatannak, akkor ott nem keresztet, hanem legalábbis emlékűvet fognak emelni látogatóközponttal, akkora tömegszerencsétlenséget okoz. innentől ha rajtam múlna gyalog is csak kísérővel menne. hozzáteszem azért megnézném a sofőr és a cége közti kommunikációt, mennyire hajtották meg
-
mephi666
nagyúr
válasz
samujózsi
üzenetére
ezt fel lehet fogni a másik oldalról úgy is, hogy ez a "bűn- és balesetmegelőzés"
itt egy elrettentő példa, hogy ne csináljon senki ilyet kamionnal, mert kb minden járműben ott a kamera és ülhet pár évet... az ilyen példamutatással lehet elérni, hogy majd a következő sofőrt visszatartsa és ne taroljon le véletlenül egy 40 diákot szállító buszt (itt kecskeméten meg sírtak, amikor kimentek a rendőrök zebrát figyelni és ugrott pár sofőr jogsija 4-6 hónapra, amikor áthúztak a gyalogosok orra előtt megállás nélkül) -
A bíró szerint a sofőr felelőtlen magatartása miatt több emberélet is veszélybe került, ezért két év és három hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki első fokon.
Helyes. Remélem másodfokon is megkapja. -
samujózsi
senior tag
[link] azért ez se rossz.
-
-
mephi666
nagyúr
itt a délutáni termés... a gyalogosokra nem vonatkozik kecskeméten a zebra piros jelzése
1. helyzet egyértelmű, 12másodperctől látszódik, hogy a járdaszigeten túl már villog a zöld, de egy fickó karján a gyerekkel még átmegy balról jobbra a 2 induló kocsisor előtt (ezért fékezgettek elől)
24másodperctől meg szintén a 4 sávoson 1 lámpával arrébb csoszogott át egy sötét paraszt a piroson balról 
ui: ja a reggeli lemaradt, külön felrakom
-
-
Logitech
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
-
válasz
mephi666
üzenetére
mephi666, szebe
Köszi! Élőben sem láttam még ilyet.
Valamiért itt ezt a kamerás megoldást szeretnék ezek szerint, mert a hagyományos, fotocellás érzékelés valamiért nem jó. Ez egy elég necces "zebra", széles az úttest is, nagy a forgalom, simán át is mennek az emberek előtt, (kint a rendőrség, tévések, nem számít
) ha még félúton járnak. Eszméletlen. Bár azt is meg kell hagyni, hogy a megvilágítását is kicserélhetnék ledesre, mert azok a sima, régi kandelláberek szerintem nem adnak elég fényt neki. Amiket építettek ki új átkelőket ledes megvilágítással, ott este is olyan fényerő van, mint ha nappal lenne. Gondolom azért az átépítéskor ezt is orvosolják majd. -
mephi666
nagyúr
kecskeméten van 2-3 ilyen a közelben: úgy megy, hogy a zebrához vezető szakaszon fotocellás érzékelő van és már akkor elkezdenek villogni az úttestbe épített fények, amikor a gyalogos még méterekre van a zebrától... (ez olyan helyeken igazán jó, ahol ritkán kelnek át gyalogosok és van olyan járdaszakasz, amire csak zebrához közeledve/zebrától távolodva lépnek... így feleslegesen nem villognak a fények)
-
Katasztrófa az egész szerintem is.
Amúgy lesz oda egy intelligens átkelő, még nem is hallottam ilyenről: https://www.infopapa.hu/hirek/olvas/intelligens-gyalogatkelohely-lesz-a-korona-utcan-2019-12-04-140129
Kamera figyeli a megfelelő részt és ha oda gyalogos lép be, felvillannak a ledek és figyelmeztetik az autóst.
-
Ennyit ér egy ember élete: https://www.infopapa.hu/hirek/olvas/felfuggesztett-halalos-gazolasert-2019-12-10-144144
Úgy elkaszálta a "zebrán" a gyalogost, hogy repült 12 métert, meg is halt. Ugye a bíróság meg súlyosabb büntetést nem szabhat ki, mint amit az ügyézség indítványoz, csak enyhébbet. Tehát maximum kap egy felfüggesztettet és kész, meg pár évre eltiltják gondolom a vezetéstől.
-
Lehet azt hitte, így visszacsinálhatja az egészet.

Mondjuk a nyilvánosságnak szerintem nem kellene azt tudni, hogy ki értesítette a rendőrséget. Ebből még akár baja is származhat a kocsmárosnak. Adtak volna ki annyi infót, hogy bejelentés érkezett a rendőrségre ittas vezetőről vagy valami hasonló. Aztán az lehetett akár egy arrajáró is, aki látta dülöngélni mondjuk.
-
mezis
félisten
"A rendőröket értesítette a ... kocsma alkalmazottja arról, hogy egy vendégük, aki alkoholt fogyasztott, gépkocsival fog útnak indulni.
Az egyenruhások a helyszínre mentek, ahol szemből közlekedett velük a bejelentésben említett férfi, aki miután meglátta a szolgálati gépkocsit, hirtelen fékezett,
majd visszatolatott a presszóig."
Erre az ijedtségre fel akart hajtani még egy pohárkával ?
-
updog
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Értem amit mondasz csak nem fogadom el
Elmegy jobbra, aztán gondolom vagy előre vagy visszafelé +2 perc kerülő és nincs miről beszélni. Ha szándékos, azért nem elfogadható, ha bepánikolt hogy benézte, vagy csak béna volt, akkor meg azért nem elfogadható semmilyen belemagyarázás. Mi lett volna ha nem áll a sáv, hanem jönnek 50-nel a jobbról jövő hülyére nem számítva? Mindegy, nem fogunk kiegyezni, rêszemről leírtam amit akartam. 
"Beengedték hogy..." nem volt kötelező bemenni (sőt). Besz*pta, ennyi.

-
MasterMark
titán
Mindenképp szabályt szegett nem vitatom.
Csak van különbség aközött hogy szándékosan, vagy nem szándékosan, és ha nem szándékosan, akkor helyzet tudatában mindent megtett-e a normális korrigálásra. (Vagyis ha valaki azt se tudja mi történik épp körülötte azt én is megbüntetném.)
De itt egyszerűen eltévesztette, és simán benne van hogy nem tudsz visszasorolni amíg a sáv végéig érsz, mivel ilyen a kúltura nálunk, hogy nem engedik be.
Ezután megállt a végén indexelve, hogy vissza tudjon menni.Annyira szerintem nem nagy tragédia ez, hogy egy pofátlanos videóba kerüljön, mert minden volt csak nem pofátlan.
((Az pofátlanabb volt, hogy beengedték hogy aztán megbüntessék. Mondjuk lehet ezért került bele.))
-
updog
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Mivel te sem támasztod alá hivatkozással, így 1:1, elismerem hogy ha ez így van a KRESZben, akkor szégyellnem is kell magam (cinizmus nélkül). Mi a helyzet a sávjába festett jobbra nyíllal?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"előjelző nyíl (148-150. ábra); azt jelzi, hogy a forgalmi sávból a következő útkereszteződésnél melyik irányba (irányokba) szabad továbbhaladni;"
-
MasterMark
titán
Az bőven belefér az ésszerű határba, hogy visszasorolj ha elronottad. Nem bevágott, hanem várt.
A piroson nem ment át, mivel a piros a jobbra fordulást tiltja. A záróvonal nem igazi záróvónal, csak a felfestést vezeti be.
szerk.: Ráadásul még félre is állt annyira, hogy ha valaki ott majd el akar fordulni, akkor elférjen esetleg.
-
updog
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Elakadt autót kikerülni zárón, ha nincs más mód, vagy pl. 70-es táblánál 78-cal menni (mert bevallom, olyat már csináltam) közel sem egy súlyú a piros+záró tiltásának szándékos megszegésével (ami egy háromperces kerülővel orvosolható lett volna). Lehet mentegetni az Audist (meg magatokat), szándékos szabályszegés, és a bénázás is (ha szabályszegéssel jár), büntetendő. Amúgy amióta vezetek, 90%-ban a legutolsó hülyeséget is betartottam, és mondjuk még 5%-ot is csak azért nem mert valami türelmetlen marha elsodort volna. Meglep ha azt mondom, az ésszerű határokon belül a maximális szabálykövetés az tök normális?
-
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kellett kijonnom ide, amig a villamosra vartam, csak ket parej kerulte ki a sineken (Golgota ter) a sort, meg egy nyomakodos agressziv dudalosvillogos idosebb proli tolta elore a Dusteret
-
Agostino
addikt
Lehet szerencsétlen csak elbaszta a sávot és rájött,hogy egyenesen menne és átsorolna...
teljesen biztos, hogy elbaszta a sávot ez megesik mindenkivel, a baj csak az, hogy a kresz nem bír olyan paragrafussal, amely szerint pl.: 76. § (9) A járművek sávváltását tiltó vagy korlátozó helyzetek: [...] amennyiben a gépjárművezető elbaszta a sávváltást, tökön babon át korrigálhat, azonban elakadásjelző használata kötelező.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Yettel topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Olyanra gondolok, ahol kb. 5 métert látsz előre és még a normál helyzetjelző is inkább hátráltat és még a Hold fénye is jobb nála.

...mondjuk az ilyen apja is húzhatott volna anno a p*csére 
Valamiért itt ezt a kamerás megoldást szeretnék ezek szerint, mert a hagyományos, fotocellás érzékelés valamiért nem jó. Ez egy elég necces