Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    válasz printer71 #99027 üzenetére

    Elvileg USB -rol is kepesek tuzet okozni, hiszen nem erzik a cella homersekletet, de a kigyullado cella nagyon ritka. Regebbem meg veszelyesebbek voltak a li-ion cellak, mert ha atkristalyosodtak, akkor hajlamosak voltak robbanni. De ez 15-20 eves tortenet, azota sokat fejlodott a gyartastechnologia.

    A telefonoknal ahol valami forditott e-penis verseny van, es mindenki azzal janizik, hogy az ove egy tized millimeterrel kisebb mint a tobbieke, ott az akksi meretet neha ugy beszoritjak, hogy a legkisebb gyartasi vagy mechanikai hiba mar tuzveszelyesse teszi. Ilyen volt peldaul a Note 7-es sorozata, aminel kicsit tultoltak a mernokok, ki is gyulladtak sorban.

    A fenykepozegep akksik szerencsere nincsenek ennyire borotvaelen tancolora tervezve, leven cserelhetoek, hiszen tokmindegy, hogy 360 vagy 400 kep keszitheto-e vele, mert alig jelent plusz sulyt vinni egy-ket tartalekot, szemben a telefonnal ahol nincs csere.

    Ezert ezek az akksik nem szoktak kigyulladni, pont. De az ordog nem alszik, es mi van, ha valaki zart terben, mondjuk napon allo auto fekete muszerfalan tolti az akksijat? Akkor a normalis melegedeshez hozza jon a forro kocsi belso, es kesz a baj. A gyarto ezt nem engedheti meg maganak, ezert a 10 dollaros tolto aramkort felboviti ket plusz erintkezovel, meg nehany alkatresszel, igy elerve hogy 12 dollar lesz a gyartasi koltseg. Amit persze megszoroz a brand ertekevel, leirja jo vastag ceruzaval, hozzaadja egy kisebb afrikai orszag GDP-et, ebbol adooptimalizal, majd utana eladja neked 20 ezer forintert azt, ami alig 3 ezer forint. Fene a pofajukat.

    Amit nem szereznek ezek az akksik, az a mechsnikai serules. Ha leesett, es letorott a sarka, ne hasznald. Vagy ugy toltsed, hogy kozben nezed, nem melegszik-e. Ha puposodik, az szinten azt jelenti, hogy itt a vege. Egy jo gyari akksi sokaig birja, nekem cirka 5 eves a legelso akksim, es meg mindig jo. Igaz, van egy rakat, es korbe-korbe hasznalom mindet, igy ugyanarra ritkabban jut terheles. Es a mindennapokban a rendes toltovel toltom, mert az van bedugva a "toltos polcon", ezert kezre all.

    De nem felek a ket polusuval sem tolteni, mert az sem karositja az akksit, nyugodtan hasznald. Max nehany, mondjuk 10 toltes utan tolts egyet a negy polusuval, hogy kiballanszirozhassa a cellakat. Az akksik miat ne aggodj, sokat kibirnak. :-)

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák