Új hozzászólás Aktív témák

• mephisoft

csendes tag

Ma igazából is kipróbáltam az új szerzeményt, az Oly60-as makrót. Nagyon jó játék. Nekem hatalmas különbség a közgyűrű/Raynox felálláshoz képest, hogy kis virágot, nagy virágot, virágok egy csoportját próbálkozásos szerelés nélkül tudom lefényképezni. Használtam AF-szal is, párszor nagyon jól jött, egész jól működött, ellentétben a közgyűrű/Raynox összeállításokkal, amikor az a kivétel, ha működik az AF. Az öreg CanonFD makrók alapból csak 1:2-őt tudtak, illetve azokkal a focus stacking volt macerás, ezzel ugyebár 1:1, és a focus stackingban is segít. Nyilván nem dobom el sem a közgyűrűket, sem a Raynox 250-et, és a konyhaasztalon nyilván kipróbáltam már, hogy milyen a "mindent bele", sőt magammal is vittem mind, de egyelőre nem kívánkoztak elő a hátizsákból, eddig mindenre elég volt a pucér 60-as. Az pedig, hogy nehéz lenne használni? Ötletem sincs, hogy mi lehetne benne a nehéz.

Napellenzőt pedig nyilván kell venni. Nekem jó lenne egy olyan is, amit le kell venni, föl kell tenni, nem vágyom föltétlenül a hiper-szuper csúsztatható Oly-másolatra, főleg, hogy azt olvasom, nagyon nehezen jár. Viszont nem találtam ilyet. Valaki tud valamit javasolni? (Ideiglenesen a kis Pana 35-100 ellenzőjét fogom használni, kicsit lötyüg, és 90 fokkal elfordítva van rajta, de arra jó, hogy ne toljam bele valamibe frontlencsét.)

Új hozzászólás Aktív témák