Hirdetés
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Inkább az a meglépő, hogy ilyen jó helyen van annak ellenére, hogy a legtöbb országban hivatalosan nem forgalmazzák, nem kerül be a natco-k kedvezményes készülék listájára, usa-n kivül nincs jól látható reklám tevékenysége ami az átlag embereket is elérné...
Továbbá a lista elvileg a világon jelenleg aktiv mobiljait összesíti, ebben pedig benne van (kéne lennie) Afrikának, Közép- és Dél-Amerikának, stb. ahol valószínűleg az olcsó készülék dominálnak. Amikből elég komoly felhozatal van.
Google szempontjából ez a 11. hely is figyelemre méltó, mert a Pixel-eknek relatív magas az eladási áruk és szűk a termék palettája a többi androidos gyártóhoz képest... A lenti grafikonból pedig az látszik, hogy a samsung úgy második darabszám tekintetében, hogy az átlagos eladási ár (ASP) csak harmada az Apple-énak. Ezen az ábrán nincs rajta a Google, de gyanítom, hogy a Global ASP fölött van egy kicsivel...
source -
Rigormortiis
veterán
Azon azért meglepődtem, hogy a Pixelek ennyire népszerűtlenek (nem csak nálunk).
-
gliskard
senior tag
...a háttér kicsit komplikáltabb, mert a BBK Electronics mint ernyőcég gyakorlatilag megszünt még 2023-ban, ennek legfőbb oka a Nokia volt.
A hozzá kötött telefonos márkák (poop, vivo, 1+, realme, iqoo) tovább működnek, csak a háttérben különállóbb jogi/pénzügyi struktúrák felé mozdultak aminek a Nokia szabadalmi vita mellett egyéb okai s voltak, pl. Indiában például az volt a cél, hogy a márkák külön entitásként, külön könyveléssel fussanak, „de-risk” jelleggel (kisebb közös kitettség szabályozói/hatósági lépések esetén).
Most év elején pedig azt jelentették be, hogy a Realme az Oppo almárkája lesz.
...csak azért tudom, mert az egyik barátom egy beszerzés kapcsán utána nézett a realme-nek. Ez a story egyébként pont egy Mobilarénás cikk lehetne...
-
gliskard
senior tag
-
Zsolt,72
senior tag
“Vissza” gesztus mindenhol van, a képernyő bal széléről jobbra suhintván. Amennyiben ezt egy alkalmazás nem támogatja, akkor az a fejlesztője tudatos (szándékos) döntése, mert a programban az Apple alapértelmezésben BE állapotban adja. Ez már több ízben is téma volt az iPhone topikban, mindannyiunk számára érthetetlen, hogy miért hoz ilyen felesleges döntést egy fejlesztő. Egyszerűbb volna nem kikapcsolni (tehát hozzá sem nyúlni) és akkor működne mindenhol.
A fájlkezelés mintegy két napnyi megszokást igényelt nálam, 8 év Android után. Persze, mivel mindenki más mértékben nyitott vagy rugalmas, nyilván lesz, aki képtelen hozzászokni. Ez egy ilyen dolog. -
-
Zsolt,72
senior tag
"Kényelmes, hogy a bejövő hívásokat mac-en vagy az ipad-en is fel tudom venni, ha a telefon nincs a közelemben."
Ez az én felsorolásomból kimaradt, viszont teljesen jó, hogy írtad. Napi szinten használom telefonok közt, egy nagyon praktikus, kényelmes iOS képesség. Ugyanígy hasznos az üzenetek továbbításának lehetősége is.
-
Zsolt,72
senior tag
Elolvastam soraidat, de nem értek egyet veled, mert a való élet nem ezt igazolja vissza. Szánj rá pár percet, hogy nézelődsz pl itt, házon belül, a HardverAprón. 10 éves iPhone VS 10 éves másik gyártó. Időben közelebb maradván (ami jóval életszerűbb a te példádnál) azt fogod látni, hogy még markánsabb a különbség az Alma javára.
Az a jellemző egy olyan pont, amiben a leginkább hithű, Android pártoló felhasználók is többnyire egyetértenek, mert a piac (azaz maga az élet, a valóság) ezt igazolja vissza.
-
gliskard
senior tag
Ebből mennyi ember használja ki az ökoszisztémát? Mert más előnye nincsen az Álmának.
az átlag embereknek (akik itt vannak a PH azok nem azok ebből a szempontból) az kell, hogy működjön és az életvitel szerű feladatokat egyszerűen, intuitívan meg tudják oldani, készülék cserénél ne kelljen ujra tanulni a használatot és amit te írtál működjön együtt (viszonylag egyszerűen és lehetőleg láthatatlanul) az ökoszisztémával, még akkor is ha az csak egy airpod vagy apple tv...
Nagyon sokáig én is android-ot használtam, de elegem lett az apróbb, de bosszantó dolgokból az inkompatibilitásból és főleg az ökoszisztéma hiányából. Volt android-os telefon és tablet, meg android-os TV... de nem állt úgy össze mint az Apple (ami azért nem tökéletes, de jól működik).
Nekem (és valószínűleg a hétköznapi emberek közül még vannak páran) kényelmes, hogy a füles mindenféle nyomkodás nélkül vált a iphone, ipad, mac között. Zoom meetinget rém egyszerű mac-ről iphone-ra átadni. Kényelmes, hogy a bejövő hívásokat mac-en vagy az ipad-en is fel tudom venni, ha a telefon nincs a közelemben. Kényelmes, hogy szól a rendszer amikor bent hagyom az irodában a fülesem, vagy az airtag-gel meg tudom keresni hogy hova raktam a tárcámat, kulcsomat vagy éppen a fülest. Kényelmes, hogy az ipad-et egy kattintással tudom 2. monitornak használni (ok ez nem kell az átlag embernek). Kényelmes, hogy át tudok váltani az apple tv-n automatikusan fülesre amikor filmet/sorozatot nézek, hogy ne zavarjam a családot... és ez csak egy része. -
-
Zsolt,72
senior tag
Ezt eltérően látjuk. Számomra előnyök, melyek végett nem esne jól, ha bármi más rendszert és gyártót kényszerülnék használni:
- Face ID (3D) biometrikus azonosítás
- iMessage
- beépített jelszókezelő
- Apple Pay
- kiemelkedően hosszú terméktámogatás
- értéktartás
- támogatás, szerviz (mind hazai, mind pedig világviszonylatban)
- fizikai némítógomb
- kettős eSIM képesség, minden modell esetén az iPhone 13 óta
- akár 8 db eSIM profil tárolása
- gyors eSIM átvitel, a készülékek egymás mellé helyezésével (más gyártó jelenleg nem kínál ilyet)
- kiváló videókészítés, jól működő "point-and-shoot" fényképezés
- e-mail cím rejtési opció
- követés mellőzésének kérése appokban
- AirDrop (család, ismeretségi kör döntő többsége iOS felhasználó), ez ugye éppen mostanság változik az egyik frissítést követőenElfogadom, hogy ezek mások számára nem lényeges tényezők, számomra viszont a vásárlást befolyásoló képességek, jellemzők.
-
totopad
senior tag
Most voltam Ázsiában nyaralni, valami eszméletlen, hogy mennyi iPhone van kint.
Szó szerint, mindenki azt használta, kinai, indiai, thai, maláj szinte alig láttál más készüléket, ok, nem csak a legújabb modellek, de a 17 pro- pro maxokból is annyi volt, mint a tenger. 1-1 Z Fold 7-et néhol elkaptam, de többségében mindenki iPhone-t használ.
Azért vicces, hogy még ők sem biznak a saját technológiájukban. -
ddaydome
senior tag
Amúgy ez tök jó kérdés. De szerintem több benne a hátrány, mint az előny. Az, hogy kb. semmivel nem kompattibilis csak magával, szerintem nem jó.
Az, hogy hosszú évekig eladják a szart ( Lightning csati), míg évek óta van fejlettebb nem jó.
Az órájukról nem is beszélve, hogy a forma adott, az 1 nap üzemidő adott.....
És még sorolhatnám...... -
Ebből mennyi ember használja ki az ökoszisztémát?
Mert más előnye nincsen az Álmának. -
gliskard
senior tag
bocs, de nem értem (nem kötekedés) miért nincs értelme az összehasonlításnak? Nem OS-t hasonlítanak össze hanem gyártókat...
Ebben a nézetben teljesen mindegy, hogy melyiken milyen OS fut, itt az a lényeg, hogy kihez folyik be a készülék eladás után a pénz.
Mellesleg, ha OS alapján menne a bontás, akkor Android-os gyártókat is külön kellene választani a "Google világ"-ra és arra amik Kínában futnak. -
gliskard
senior tag
Ezek a számok azért is durvák, mert az Apple esetében a telefonok további bevételt is generálnak a saját szolgáltatások és reklám platform-on keresztül...
Android esetében ez közvetve Google-nél csapódik (kivéve nagy Kínában) a többiek max a kiegészítők és szerviz alkatrészek eladásából tudnak további bevételre szert tenni. Ezért ők a készülék eladásokban érdekeltek és nem abban, hogy a felhasználók évekig ugyan azt tudják használni. -
ddaydome
senior tag
Részben igaz, amit írsz.
Amúgy nagyon durva, hogy a zsebedben lévő telefon kb. egy pár évvel ezelőtti asztali gép szintjét hozza.
Sony Ericsson az egyik vagy a legjobb összeolvadás volt. Nekem is volt. A v630i az kb.4 éviig meg volt, imádtam.
Most ezzel a Pixellel már majdnem 1 éve el vagyok, ami nálam nagy szó. Iphone vonalon meg a 17-es olyan lett, ami nagyon meggyőző. Szerintem sokáig nem lesz ilyen jó alapmodelljük. A prot meg az összes kollégám szidja, hogy mennyire sérülékeny.
A feleségem S25-se is tetszik, de a SAmsung szoftveres része nekem nem jön át.
Asusból majdnem vettem egy Zenfone 9-et anno, kicsit bánom is, hogy nem próbáltam ki, mert elég korrekt készüléknek tűnt anno. -
scdlsc
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
A Prót nagybetűvel kell írni. Egy ilyen korszakalkotó designt ne alacsonyíts le kis kezdőbetűvel!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bareszotron
aktív tag
Én már réginek érzem az i17 pro előtti díjáznt. Már csak a 17 pro jó.
-
Szóval 1/4 ios, 3/4 android. Ha az egyik oldalon nem létezhet több márka, akkor sose lesz értelme összehasonlitgatni.
Majd ha minden gyártó úgy árulja a telefonjait, hogy első bekapcsoláskor két ikon közül kell választani ios vagy android, majd akkor lesz értelme nézni a piaci részesedést. Akkor biztos nagyobb lesz az ios részesedése és kisebb az Apple aránya. -
cs.zs.
veterán
Az OPPO-nak (közvetlen) édestestvére a Vivo.
A Realme-t hozzá kellene adni, a Vivo-t meg nem? -
Zsolt,72
senior tag
Sajnos, az a "minden" már elkezdett degradálódni. Anno nagyon tetszettek az LG, a SONY, az Ericsson (és persze a SONY-Ericsson) telefonok, voltak is belőlük és kellemes emlékeim vannak róluk. ASUS, HTC szintén csak szép emlék... pedig pl a tajvaniak kifejezetten szép és jó telefonokat adtak nekünk, leginkább az Android hőskorában.
-
ddaydome
senior tag
Ez remek hír a kutyàk és lovak olvasóinak!🤣
Kb. ez a tendencia. Ios-ből csak iphone lehet, Androidból minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Goggles 2 FPV drón szemüveg
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Makulátlan Dell14",core i5,8-32GB DDR4,MAGYAR Vil.bill,256-512GB SSD,jó akku,W11
- Újszerű ÉRINTŐS Dell,14"FullHd IPS,8.gen core i5(8x3,6Ghz)8-32GB/256-512GB,MAGYAR Vil.bill
- Megkímélt ÉRINTŐS Dell,14"FullHd IPS,core i5,8-32GB DDR4,MAGYAR Vil.bill,256-512GB SSD,jó akku,W11
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz i9-13900H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 magos, 32 GB RAM, 512GB SSD, NVIDIA RTX A1000, 16" , Új
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus Zenbook 14 UM425IA! R7 4700U / 8GB / 512GB SSD!
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- AKCIÓ!!!! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)