Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz #31733248 #85877 üzenetére

    A Panasonicra nagyon ráférne már egy rendes fókuszrendszer videóhoz, ami nem idegbeteg módjára rángat, huntol meg ha rá van kapcsolva az arckövető AF, akkor nem a háttérre élesít állandóan.

    Sok vlogger szív a Panákkal és a következmény mindig az, hogy visszacserélik egy Canon DSLR-re, aminek szembefordítható kijelzője van. Vagy bevállalják, hogy nincs szembefordítható kijelző és akkor Sony. Nekem még nézni is fáj az ilyen vloggerek anyagait, akik bármilyen Pana vázzal szenvednek.

    Persze egy kis odafigyeléssel megvannak a trükkök, hogy ne legyen akkora szopó, de a Panasonic AF rendszere egyáltalán nem alkalmas a "run & gun" videózásra.

    Másik mániám a csúcsfények kezelése. Sajnos azzal a Panasonic sem tud mit kezdeni, hogy ekkora a szenzor és ekkora dinamikát tud, ez még rendben is van, de van aki egyszerűen nem akar V-Log vagy HLG képes kamerát venni, főleg nem azokkal az anyagokkal még szívni az utómunka alatt. De még ezekkel sem kerülhető ki teljesen, hogy a Panasonic "highlight rolloff" kezelése csapnivaló. Egy Blackmagic PCC bár más téren szívás, de ebben például MFT szenzor létére sokkal jobb.

    (Tudom ne picsogjak ennyit, vegyek egy Arri Alexát meg hozzá egy focus puller rabszolgát ;] )

Új hozzászólás Aktív témák