- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- iPhone topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
topikk #85797 üzenetére
Egyetértek. A három képből az elsőn (kerítés, korlát részlet?) elég éles a kép közepén a "dudorok" a szűk DOF ellenére is, én abban nem látok hibát.
A fa viszont annyira textúrált, hogy nehéz pontosan megállapítani, mi van az élességi síkban, és még alexpós is. Erre nem alapoznám azt, hogy életlen az objektív. -
Terapeuta
őstag
válasz
topikk #85791 üzenetére
Íme az enyém:[link]
Ez egy teljesen érintetlen jpg.Mellette van egy hasonló beállítással 2.8-al, illetve egy másik 1.2 kép.
A Te képed nekem sem tűnik életlennek, bár szerintem van benne utómunka. Nagyon hasznos amit mutattál. Nem bánnám, ha kiderülne, hogy nálam a hiba.
-
-
topikk
senior tag
válasz
Terapeuta #85784 üzenetére
Erdekes amit irsz, miert elvezhetetlen a 25mm 1.2?
Nekem nagy kedvencem mostanaban. A Lensrentals, akik a legkomolyabb teszteket csinaljak amivel eddig a neten talalkoztam azt irja rola 1.2 rekesznel: "This is actually very good for an f/1.2 lens, much better than the Canon 50mm f/1.2, for example. It maintains excellent sharpness in the center half of the image. It’s still quite sharp, although with some astigmatism, out to the edge."
1.4-nel meg jobb mint a PanaLeica:
-
jjeahh
nagyúr
Úgy tűnik a pana a gx8 vonalat kinyírja a gx9-el, mert ez inkább gx7 utódnak tűnik... viszont így túl közel áll a gx80-hoz, a pana megint kavarja a kategóriákat meg a számozást
. Bár anno a g3-al is hasonló dolgot műveltek, mégis népszerű lett. Igaz az egy piaci rést tömött be, ez meg egy gx80-gx7 alkatrészekből összelegózott valami.
-
Terapeuta
őstag
válasz
Mercutio_ #85785 üzenetére
Elnézést, pontatlan voltam.
OMD I MK II
Fw 1.4. Az üvegeken nem láttam Fw frissétést a 25-nél, a másikon nem néztem.
ISO automatika: 1/250.
Élesség/kontraszt alapon.
Szép napos idő volt, így repkedtek a 1/500 ISO 200-on, de a 25/1.2-nél inkább 1/1000 alatt.AF: alapból AFC +arc prio a beállítás.
A 25 1.2-nél is ebből indultam, ezt átállítottam AF-S + arc prio off. Mohát és fatörzset fényképeztem, ami biztosan mozdulatlan.
A 40-150-et kivittem a játszótérre, ott részben AF-S, nagyobb részben AF+C-ben ment.
-
Terapeuta
őstag
Teddpróbából nálam volt két üveg.
A lényeg nagyon röviden:
25/1.2: legtágabb rekeszen élvezhetetlen, "C 50/1.8" szint, nagy csalódás.
40-150/2.8: egy élmény, szintén tág rekeszen, akármekkora fókusztávolságon. Tűéles. Fájt visszaadni. -
Mercutio_
félisten
válasz
topikk #85775 üzenetére
No meg, volt az a jakuza balhé is '11-ig
-
-
-
topikk
senior tag
Tavaly oktober - decembert idoszakban ujra lefele ment az Oly-nal a mirrorless arbevetel, es enyhen veszteseges a negyedev. Hat azert (is) dragak az Oly Pro cuccok.
Ev / ev alapon meg latszik az idoszak eleji E-M1 ii, de ennek vege. Es itt a G9 is.
Szerencsere az orvosi szegmens tizszer akkora (arbevetelben) es jo zsiros uzlet, a ceg stabil. -
topikk
senior tag
Sziasztok!
Ma kiprobaltam az Olympus O.I. Track telefonos alkalmazast, tetszik. Elso lepeskent szinkronzalja a kamera idejet a sajatjaval, utana elinditod a GPS kovetetot a programban. Ha vege a kovetesnek elmented, utana ujra wi-fi es feltoltod a kamerara / fotokra a GPS adatokat. (Tobbet is tud olyan kameraval amiben GPS is van)
-
topikk
senior tag
válasz
Ereshkigal #85762 üzenetére
Ezt hogy erted? Ez kb ugyanolyan mutato, mint "a FF szenzor negyszer annyi fenyt kap mint az MFT"
-
Ereshkigal
őstag
válasz
topikk #85761 üzenetére
Én elhiszem, hogy az egyik jobb, mint a másik, de a számok akkor is csak számok.
Ott vannak a lencsehibák, ezek nem jelennek meg a számokban. A Laowa pl. igen csak kómás, amennyire tesztekből rémlik.Szerkesztettem. Mondjuk nem értek hozzá, csak volt egy ilyen gondolatom.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ereshkigal #85757 üzenetére
+1, ott a Laowa akár mft-re, akár az APS-C-s nagylátója + a Samyang 12/2 ehhez képest fillérekért.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #85752 üzenetére
Odaát válaszoltam, de látom a lényeget már Studi is leírta.
-
Studi
veterán
válasz
És ezt érvényesítheted a magyar forgalmazónál? NEM! Ennyiről beszélünk, nem többről.
-
topikk
senior tag
Szerintem terjunk vissza az ontopik temakra
Jon az Oly 12mm 1.2. Na, ez jo lesz csillagozni, de mennyiert? 2000 EUR?
-
b.vr
őstag
válasz
Ha nem papagájt játszanál hanem megpróbálnád értelmezni is az elhangzottakat, akkor nem látnál nem létező ellentmondásokat. Ha pl az eglobaltól veszel valamit és garanciát szeretnél érvényesíteni, akkor azt az egloballal kell lemeccselned (ott írja is amúgy 80hun), az egyes gyártók európai hálózata pedig megvonja majd a vállát (ez meg ott van a gyártók honlapján) Ennyi.
(a linkeden meg is teszik ezt a különbséget, a 2. pontban)Házmester mentalitás meg a munkásőr stílus, hát ez elég wtf, de te tudod. Hogy benned milyen erkölcsi problémákat vet meg nem vet fel a szürkeimport, azt rád bízom. A jogi viszont egyszerű lesz, amint megpróbálod érvényesíteni pl a garanciádat a hivatalos márkaképviseleteknél. Sok sikert előre is
-
-
Lassú Víz
addikt
Szerintem lassan mindent leírtatok erről, de ha valaki mégis folytatni akarja, akkor vigyétek át ezt a témát a csencselős topikba legyetek szívesek.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külpolitika
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest