Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Szerintem jó a Sandisk/Lexar/Samsung stb., de valami olyan helyen kell venni, ahol teljesen biztos a beszerzés tisztasága és jó garanciális háttérrel rendelkezik.
A hamisítványok az első használatnál lebuknak. Olyan nem nagyon szokott lenni, hogy sem teljesítményben, sem kapacitásban nincs eltérés a valódihoz képest.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
nekem sandisk-ekkel volt ugyanilyen problémám
igaz, hogy valami olcsó 4gb class 4-esek voltak csak, valahogy így néztek ki -
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Hama állvány nekem is hullott szét, markolatos Oly E-1 volt rajta, röptében kaptam el azt, mielőtt az állvány lebucskázott a hegyoldalon

Kingstonnal mi a baj? Hullanak. A kezem alatt nem egy ment már tönkre, semmilyen más márkával nem volt semmi bajom, csak Kingstonnal. A Nikon sem ajánlja a gépeihez.
-
madgie
titán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Két dolgot tanultam meg a digit fotózás alatt: kártyaolvasóból a hamát, kártyából a kingstont kerülni kell

Amúgy nekem van a monitorban is egy SD slot, meg a Mac Miniben is (meg megvan a Transcend multi olvasóm is, ami nagyon jó). Rendszerint lusta vagyok és csak hanyagul a monitor oldalába csúsztatom be a kártyát, ha teli van fotózva (ami ritka), akkor viszont megy a gépbe, ott van normális olvasási sebesség, nem csak valami butított USB 2.0.
-
Studi
veterán
válasz
hegyimorc
üzenetére
Nekem egy normálisabb kinézetű, nem a legolcsóbb Auchanos "König" márkájú van, semmi gondom nem volt még vele.
Használom rendszeresen CF-el, SD-vel, tuti volt benne sokat xD, és talán Memorystick is korábban.
A sebessége kevésbé érdekel, mert úgyis elmegyek kávét/teát csinálni, miután elindítom a képek letöltését.
-
hegyimorc
senior tag
-
-
Schanyee
senior tag
válasz
pana0017
üzenetére
Én a kábelesre szavazom. Vettem kártyaolvasót, Pana G3-mam volt, és annyira nem másol azért kábelen keresztül gyorsan, olvasóból sokkal gyorsabb volt (többszörös sebesség). Aztán másolás közben volt hogy olvasási hibát dobott a kártyaolvasóban és elveszett az összes kép ami a memóriakártyán volt. Pedig csak másoltam, nem is kivágtam. Aztán hiába próbáltam visszahozni különböző adatmentő programokkal. Szóval azóta csak a gépből kábelen keresztül módszert használom. Bár az is igaz, az olvasó a legolcsóbb hama változat volt.
-
schawo
titán
Kodak PixPro 24-260mm f/2.4-5.3 MFT obi, hmm Ami gondolom 12-130-at jelent valójában. [link]
-
MC Pite
veterán
válasz
pana0017
üzenetére
Sztem elég kábellel, de a legtöbben kártyaolvasóznak. (Amíg 30 megánál gyakorlatban nem gyorsabba kártya, sztem kb mindegy, sőt, egy gyorsabb EyeFi-s kártya is alternatíva lehet ha a kényelem fontos, ez pl 16/12 megát hoz gyakorlatban képekkel, ami sztem nem rossz, sőt.)
EFT, érdekes(?), mot először néztem a két huszonötösről összehasonlítót, és feliratok nélkül (az X220 kijelzőjén is) is már könnyen kitalálható volt melyik a panaleica és melyik az oly üveg... Nagyon tudnak az olynál

-
EFT
tag
válasz
atis78
üzenetére
Amellett, hogy a Pana-Leica 25/1.4 egy kívánatos obi, ha videózni szeretnél inkább az Olympus 25/1.8-at kellene megfontolnod. Az Olympus 25/1.8 AF-a gyors és csendes, videózáshoz tervezett (MSC). Ugyanez nem mondható el a PL 25/1.4-ről.
Az 1 FÉ előny sehogy sem lesz meg, de Robin Wong szerint még az f0.4 sem:
http://robinwong.blogspot.it/2014/02/olympus-mzuiko-25mm-f18-lens-review.html
A helyedben én az Olympust választanám. -
pana0017
senior tag
Érdemes venni kártyaolvasót vagy elég az USB kábellel másolni?
-
ati3x
senior tag
Nézem, a Nikon is "belehúzott" Az új D5500-ban már van WIFI, meg tapi kijelző..Meg valami új képmód! Ejha!!

-
ati3x
senior tag
Asszem megvan milyen telefont veszek1-1,5 év múlva, amikor aktuális lesz a váltás!

-
pana0017
senior tag
A G3 kezeli az UHS-I kártyákat?
-
b.vr
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Ahhoz nem ez a link kell hogy (egyformára rekeszelve!) melyik mikor mit tud, viszont amit írtam az továbbra is áll: nem azért választottam a 25/1.4et anno a 20as helyett mert 1.4es rekeszen pixelkukkolva mit tud a képszéleken
(na nem mintha panaszra lenne ok)
Hanem én tudtam hogy amire én szeretném majd használni, ott sok olyan lesz mint a linken a belső teres szituáció, és ott nekem az jött be sokkal jobban amit a 25/1.4 tud. És nem is csalódtam benne. -
pana0017
senior tag
Elnézést az offért, de memóriakártyát topicban nem kaptam segítséget. RAW-hoz 4GB-os kártyát szeretnék a G3-ba. A kérdésem az lenne hogy 10 mb/s-os kártya elég? Mely márkák ajánlottak? (Sandisk?)
-
-
b.vr
őstag
válasz
atis78
üzenetére
A dpreview pl. anno elég szemléletesen összelőtte a kettőt.
De itt nem arról van szó melyik a "jobb" (meg hát nem is egy árban vannak) hanem kinek milyen fotózási szokásai vannak és ahhoz melyik jön be neki jobban. Nekem pl. nem volt kérdés hogy a 25/1.4, és abszolut be is jött. -
Mercutio_
félisten
-
atis78
tag
Van esetleg valakinek tapasztalata arrol hogy mennyivel jobb optikailag a 25os Pana a 20asnal? Es hogy esetleg AF sebessegben mennyivel jobb? Foleg ez az amiert lecserelnem a 20ast.
-
-
atis78
tag
Sziasztok! A velemenyteket kernem a kovetkezokkel kapcsolatban.
Jelenleg egy Panasonic GX1 vaz, Pana 20mm/1,7, Oly 45mm/1,8 es Pana 14-42 PZ obik boldog tulaja vagyok.
Ezt a konfigot szeretnem levaltani a kovetkezo ket opciobol valamelyikre:
1. opcio Panasonic GX7 + Pana 25mm/1,4 es Pana 12-35/2,8. Az Oly 45/1,8 maradna.
2. opcio Oly EM10(esetleg EM5) Oly 12-40/2,8 + Pana 25mm/1,4. Az Oly 45/1,8 maradna.Erdekelne hogy mi velemenyetek es melyiket gondolnatok jobbnak.
Fontos hogy videoban jo legyen a cuccos es vaku nelkul gyenge fenynel is tudjam a rohangalo gyerkocot fotozni. (foleg emiatt cserelnem is le a 20as Panat is a 25osre).
Vagy esetleg varjak az EM5 utodjara ami talan videozasban felno a Pana melle?
Elore is koszi a segitsegeteket.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MC Pite
üzenetére
oké, nekem fél óra kell, hogy nagyjából atbogarásszam az egész gépet és megjegyezzem ami fontos, de ez még messze áll az összeszokástól, megnézném azt, aki pár óra alatt "leteszteli" az új masinát (lő egy képet az asszonyról, a muskátliról, és két makrót a billentyűzetről), oszt ha utánna elvinné rendezvényfotózni ami felelősséggel is jár, mennyire b+-ezne meg anyázna, ha elcseszne pár száz képet azért mert kiderül, hogy valami nem épp úgy műkszik vagy viselkedik élesben az új vázon, ahogy megszokta...
-
MC Pite
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
3-4 hónap neked azért kell mert amatőr vagy
. 3-4hét legalább szerintem is kell sok tesztelgetéssel, de akinél ennyi gép megfordul, azoknak már nincs új a nap alatt, gyorsan megy nekik, pár óra szerintem 
Régebben szarásig olvasgattam mindenről tesztet, véleményt, így is akadtak meglepetések. Most is sokat olvasok, de aztán veszek használtan és kipróbálom inkább. (így van megint 2-3 eladó üvegem
)Studi, már karácsony óta? Akkor lassan böngészhetem az aprót
.
szerk: Óvazze, lekéstem, letelt az 1 taylor
-
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Annak idején fél évig nem maradt meg nálam egy váz sem, komplett rendszerváltásokat csináltam (tudom, most is, de akkor gyakran). Canon, Nikon, Minolta, mittomén, tökmindegy. Lényeg a lényeg, szűk egy hét alatt megtanultam akkoriban csukott szemmel is kezelni, élesben már nem nagyon nyúltam mellé.
Mondjuk ha két különböző gyártó vázát használja együtt az ember,és ritkán használja őket együtt, akkor hajlamos néha bénázni. De egy vázzal hamar össze lehet szokni, szerintem.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MC Pite
üzenetére
"1 parci= 50.000Ft
1 tayrol = 2 hét"ez akár aláírásba is mehetne
amúgy tényleg van aki kéthetenként vált vázat, vagy csak legenda?
esküszöm, nekem csak ahhoz kell 3-4 hónap, hogy összeszokjak rendesen a vázzal úgy, hogy heti kétszer kiviszem és lövök 100-150 képet... két hét arra sem elég, hogy megtaláljam az expó gombot 
-
MC Pite
veterán
válasz
üzenetére
"Végül hagytam a picsbe a kisregényt" - szerencsére belefértél a normál hosszadba
mondtam én hogy a blogos sem hosszabb ennél![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Képletből kimaradtak a sznobok, fícsörlista huszárok, mert sajnos(?) ezeknek is kedvezni kell a fejlesztéseknél, mert mégiscsak vásárlóerő... Árnyalhat hogy milceknél/kis bázistávnál f/1.4 alá nem szeretnek menni az üvegekkel, és nem csak az ár/méret miatt (más kérdés hogy mennyire szükséges pl ff-re 85mm 1.2-es obi és mennyire használható).
Amúgy lassan megtanultalak olvasni... a nagybetűs részeket összeolvasgatom és a lényeget legalább annyira vágom mint mikor 20-30perc alatt áttekergélek egy filmet
Amúgy nem csak az mft, mindegyik milc gyártónak vannak remek fejlesztései, az S betűsök is jövögetnek fel, stb. Közben erre is elkanyarodtál végülis... Érdekes olvasni újabb (ex?)csattogóstól hogy azért a legtöbb milc üveg fasza, érzik mit és mennyire érdemes reszelniük.
Amúgy, q..a nem véltem a canikont, ezerrel dolgoznak a hátsó laborban, és mindketten azzal fognak (egyszerre ráadásul; lásd videó funkciók engedélyezése) nagyot ütni hogy már van egy komoly obifelhozataluk (ami olyan amilyen annyiért amennyiért). Sonytól vesznek remek pd érzékelős szenzorokat, brutál feldolgozók mellé, disznó nagy és jó evf-ek, és csak kapkodhatjuk a fejünket. (Nikon 1 egy public bétateszt dx/fx-re, semmi más.) Plusz a tükrös sokáig nem hal ki, amíg van rá igény ('nagy legyen, fekete, tükrös és esetleg olcsó').
És az emberek mindig jobbra fognak ácsingózni, mindig próbálnak valamit belerakni a gyártók ami miatt cserélnek a juzerek - legtöbbünknek rég a kütyüzésről szól, nem a fotózásról. És igen, a ph tele van kütyübuzikkal, kevés a kivétel köztünk
(és azok akik jól nyomják jellemzően pont költséghatékonyabb, öregebb cuccal).Mit rakhatnék még a GX8ba?
Új jpg motort úgyse kap![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
jjeahh:
1 parci= 50.000Ft
1 tayrol = 2 hét -
madgie
titán
Csak mert ha valaha visszatérnék, akkor olyan géppel szeretnék, amit azért bátran kivihetek a csillagok alá. Tudom, Olympus, de a lelkem mélyén azért mindig jobban szerettem a Panák kezelését (vagy csak megszoktam).
Hogy miért merült ez fel? Nemtom, nem fotózom eleget, van időm hülyeségeken agyalni

-
Studi
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Ha az egykor csúcsprofi GH1-ek most egyParciért vannak, (Olympus E-1-ek félParciért, E-3-ak másfél Parci alatt...)
Mazsi: legjobb tudásunk szerint igen, mégpedig az Oly E-M1-ével azonos.
Ha jól tudom a GH3-ban van csak nemPana. (Meg a GH4-ben? Annak még nem jártam utána.) -
jjeahh
nagyúr
Sztem ezek mondjuk úgysem lesznek nekem való vázak. Gx valszeg drága lesz, g7 meg nagy... ha jönne valami g3 utód (kis méretű keresős váz olcsón), jobb szenzorral, nagyobb keresővel, esetleg stabival, arra valamikor a jövőben, amikor a g3-at már végletekig lestrapáltam beneveznék használtan, az sem zavarna, ha a gfx vonalba tartozna

-
Studi
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Nincs ezzel baj, fejlődjenek csak!
Nem mintha nem állnának nagyon jól, mind a GX7, mind a G6 nagyon jó vázak. Kíváncsi vagyok, milyen újítást tudnak az utód(ok?)ba beledobni. Bár volt talán arról rumor korábban, hogy a GX vonal nem folytatódik, ezért kapta meg a GM5 a bele nézőkét. Meglátjuk, mi csak nyerhetünk!(na jó, a GX7-et újonnan vettem, annak az árán nyilván sokat fogok bukni, ha úgy döntök, hogy eladom. De egyelőre eszem ágába sincs.
) -
jjeahh
nagyúr
máris?
ha így haladnak, amikor a g11 lesz a trend, leváltom a g3-at g9-re 35k-ért
valszeg addig valahogy beleölök 50k expót 
-
mano42
aktív tag
válasz
üzenetére
Kicsit sok az önismétlés de lényegében egyetértek.
A G1 óta (és az sem volt kutya mint FIRST) rengeteget fejlődött a rendszer képminőségben is, funkciókban is. A GX7, GM1-5 -nek nagyszerű szenzora van, a GH4-nek még jobb. Az olympusról, gőleg a jelenlegi zázlóshajókról nem is beszélve. Anno a G1-et az akkor divatos 450D-hez hasonlították, és a canon nem sokkal volt jobb képminőségben főleg ha a szenzor mértetbeli különbséget is vesszük. De háromjegyű canon APSC vonal alig fejlődött valamit azóta, a szenzor mintha ugyanaz lenne pár új funkcióval gazdagítva. Legalábbis a 350D-650D között ...
Emlékszem az ismerősöm milyen boldog volt, hogy mikor a 450D-ről 650D-re váltott és volt benne WB meg expoziciós sorozat, ami már a G1-ben is volt egyébb finomségok mellett. -
b.vr
őstag
amikor kijött vagy egy éve a sony az RX-10-zel, én mondtam ha ugyanolyan képminőségben azt a 2.8as ekv. 24-200-as obit mechanikus zoomal kiadná a Nikon (pedig nyilván jó drága lenne, de) én szinte biztos beszállnék a Nikon 1-be
(persze valami régebbi generációs vázzal mert a Nikon elég brutálisan árazza azt a rendszert, ahogy írod, is a félrepozicionálssal) -
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
Már várom a fejmosást, de nem fogom elolvasniiiii

Freddy fejét azért megnézném
Szerk.: JB-nek iso kell. Koncertezik. Nála indokolt még a 6D sztem, 25.6-ig is eltolja ha kell, de 12.800-ig rendszeresen.
Tehát az elméletem áll: MA nem jó még neki az m43. "Holnap" már az lesz
, TSMC-ben ügyesen hegesztenek a mérnökök 
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- További aktív témák...
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

igaz, hogy valami olcsó 4gb class 4-esek voltak csak,

én kártyaolvasózok amúgy 3-4 éve, és soha nem volt gondom
Használom rendszeresen CF-el, SD-vel, tuti volt benne sokat xD, és talán Memorystick is korábban.

vagy itt blogolsz? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(na nem mintha panaszra lenne ok)

. Majd az m4/3-ról is leír mindent, amit le lehet, miként a Nikonról is leírta, akkor megy tovább, mondjuk fujira.