Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nem jó, nagyon nem jó... Nálunk tele van az épület 'szatlan 40-es női középvezetőkkel, nem normális egyik sem. Fölfele már nem tudnak jutni, mert a felsővezetői kört gyakorlatilag egymás közt forgatják cégen belül, meg a cégek között is, de attól nagyon félnek, hogy valaki jobb náluk a beosztottjaik közül, ezért minden értelmes gondolatot nyomnak el izomból. Mindennek úgy kell lennie, ahogy az elmúlt 20 évben csinálták, mert az a jó.
Mindemellett persze arrogánsak, vagy épp sunyik. -
válasz
Freddy76
üzenetére
Ne izgulj, még több obit is kapsz vissza, azaz ugyan annyit, csak soooook darabban. Ez a fa majdnem benézett az irodámba

De ez itt meg rászakadt a teljes fotóstáskára. Egy nagy faág pont felszúrta a vázat az obin (56mm volt fent) keresztül!

Láthatod, a kép már az én gépemmel készült!
De meghívlak egy (pohár) cseh sörre...
-
Studi
veterán
válasz
Muerte68
üzenetére
Sőt, lehet eleve postai átvétellel is kérni, úgy egy százassal olcsóbb is. Tehát ha tudod, hogy nem leszel otthon, de útba esik egy posta, akkor oda kéred, kapsz sms-t, és már mehetsz is érte oda. Működik ez, én idén ~15 csomagot küldtem már szerteszét, mind célba ért egy napon belül. Sőt, jellemzően este 6-7 körül adtam fel, és másnap délelőtt kézbesítették.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kamilyon04
üzenetére
A makros cuccokat is hozhatod!

Illetve a közgyuri ha kell 9-ért elég az ára.madgie :Boroscimke lettél [link]
-
|AP|
veterán
Tudom, hogy a nepperészjárással ellentétes, de hátha valakinek ez a perverziója, szóval:
elcserélném a halacskát egy 20-asra 1:1-ben.
Amennyiben ez a csere érdeklődés hiányában elmarad, úgy valószínűleg eladóvá válik a Sami. -
jeni
félisten
válasz
kamilyon04
üzenetére
Milyen márka és milyen méretűben vettél? Mely boltban?
-
kamilyon04
csendes tag
Csatlakoznék egy kis kütyüzésre.

Ma megjött az epl 5 höz a fólia, van ha darab, hármat magammal viszek értékesítési céllal, hátha kéri valaki.Dec. 4 sörözés
Megyünk a Sladekbe (Erkel utca). Asztalt 1/2 6-tól kértem PH fotósok jeligére kb. 12 főre. Éhesen ne jöjjetek, mert a konyha még nem üzemel és hál' Istennek a kivetítő se
Jönne:
Lassú Víz
Studi
gorgo
rbalint88
Freddy76
.mf
Mercutio_
TayRol
Marseille199
Irányjelzőről Ciceroka
3YEW
kamilyon04 -
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
"MM közli, hogy ha nem veszem át a csomagot 2 munkanapon belül azt a vásárlástól elállásnak veszik és majd visszautalják a vételárat
"Miért nem utánvéttel kérted? Akkor biztosan megpróbálják kézbesíteni.
(Én kicsit sem bízom a postában, mert amit nem utánvéttel kértem azt szinte sosem hozták ki korábban.
Ha pedig már fizettem a házhozszállításért, akkor nehogy már én menjek postára sorbaállni a csomagért. Magyar Postát beszántani, helyét sóval behinteni ... ) -
Freddy76
addikt
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nincs ott titok. Szerintem ezt is olvassa. És azért nem jön szerintem, mert nem vagyunk jó fejek. Én legalábbis nem vagyok az, de ti sem.
Amúgy azért izgulok még egy picinykét, hogy Gorgo le tudott-e jönni Normafáról, mert nála van minden fotóscuccom

-
3YEW
tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Üdv!
Ha még esetleg beférek én is csatlakoznék, nem hiszem, hogy hosszú időre tudnék maradni.
TamásDec. 4 sörözés
Megyünk a Sladekbe (Erkel utca). Asztalt 1/2 6-tól kértem PH fotósok jeligére kb. 12 főre. Éhesen ne jöjjetek, mert a konyha még nem üzemel és hál' Istennek a kivetítő se

Jönne:
Lassú Víz
Studi
gorgo
rbalint88
Freddy76
.mf
Mercutio_
TayRol
Marseille199
Irányjelzőről Ciceroka
3YEW -
TayRol
nagyúr
Van aki használ eye-fi kártyát omd-ben? Kellene valamit vennem, és ha már lúd, legyen kövér.
-
Lassú Víz
addikt
Dec. 4 sörözés

Jönne:
Lassú Víz
Studi
gorgo
rbalint88
Freddy76
.mf
Mercutio_
TayRol
Marseille199
Irányjelzőről Ciceroka -
hp1950
tag
Meghozta a mai napon a MM-ban rendelt OMD-EM10 EZM1442 kitet az MPL!
Tegnap este jött az email, hogy rendelésem feldolgozták a terméket átadták az MPL-nek. Reggel 9.00-kor meg is jött. Őszintén szólva nem nagyon bíztam benne, hogy lesz belőle valami! De megjött
Elsőre a D800 mellett szokni kell

-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hja, valami MPL Futár a nevük, de a Magyar Postához tartoznak.
A Vatera "Vaterafutár" oldalán például ha regisztrálod a csomagod előre, aztán kinyomtatsz egy lapot és azzal adod fel, akkor egy ezresért másnap délelőttre elvisznek bármit 2kg-ig, 50ezres értékbiztosítással. Ha utánvétet is kérsz, akkor az átvétel napját követő munkanap délután már a számládon a pénz, tehát hétközben akár 48 óra alatt lebonyolítható velük egy utánvétes adás-vétel. Szokás szidni a postát, de nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük.
szerk: annyi, hogy ha a feladó nem kéri külön az elsőbbségit, és nem Vaterafutáros, akkor a második munkanapon kézbesítenek csak.
-
Studi
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én már elég rég használom a Magyar Posta MPL szolgáltatását, szerintem nagyon korrektek.
Ez csomagos-postás, nem fogja bedobni a munkahelyi levelek közé, ne aggódj emiatt. Várhatóan szépen bemegy a recepcióra, és megmondja, hogy Mercutio_t keresem, mert csomagja jött. 
-
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
Nagyon szépen köszi, otthonról tudom majd elküldeni!

-
Doom
aktív tag
Hello!
Ezzel az akkuval esetleg van valakinek tapasztalata? Szeretnék pótakkut a GX7-hez, de a topciban korábban ajánlott Patonákat nézegetve az tűnt fel, hogy azok csak 750mAh kapacitásúak, míg az eredeti akku 1025, ezért azt gondolnám, hogy jóval kevesebbet bírnak. Ez meg ugyanúgy 1025 mAh kapacitású.
Köszi,
D -
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére
A Media Marktos rendeléseket is közvetlenül ti külditek?

A fentebb felhozott, fél év garancia kiterjesztéssel kapcsolatos kérdéssel kapcsolatban tudnátok valami "félhivatalos" álláspontot írni? (Hiba regisztráltam időben a vázat és az obit, nekem a vásárlás + 2 évet írja garancia lejártának a honlap, míg másnál hozzáadta a + fél évet)

-
hibavissza
veterán
(#56738) madgie, (#56739) MrChris
Lehet, hogy shutter shock is benne van, de szerintem csak béna vagyok. Ha a shutter lenne a ludas akkor minden képem be lenne rázva, de ötből 1-2 jó. De ez teljesen véletlenszerű. Van, hogy ötből öt be van rázva. A 2 mp-es késleltetés és a gép fejemhez szorítása segít valamit, de nem mindig. Igyekszem a kifúj beszív, félig benntart légzéssel is operálni....Beltérben ezért nem is fotózom már a kitobival. Felteszem a 25-öst, betolom 1.8-ra a rekeszt, iso 1600 oszt' aki bújt bújt, aki nem nem.

-
Lassú Víz
addikt
Ha az nincs, akkor Oly vázban van rázkódásvédelem (lehet Panában is, nem tudom) 1/8 sec már elég. Az a zár bezáródása után, a nyitás előtt késleltet, míg a 2 sec időzítő az egész folyamat előtt. Újabb vázak és firmware-ek padig tudnak elektronikus első redőnyt lassabb zársebességek (talán 1/320 a határ?) esetén. Panákban pedig van full elektronikus zár.
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Nekem egyszer volt ilyen problémám, az új 14-140 v2-vel, de annak oka a shutter shock volt. Ott sem 100% esetben, de az arány elég tragikus volt (~50% szellemképes) de csak egy jellemző záridő tartományban (1/60 - 1/120 vázfüggően). Nem is volt meg soká az obi...
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
1/80? Mitől van? Azért az már nagyon rövid.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Légzési technika milyen? Kifúj, tart, pici relax, stabil tartás megy?
-
hibavissza
veterán
Jogos, nem követtem ennyire a dolgokat. Én kizárólag az árkülönbség okát említettem. EM10-re valóban mindegy.
(#56725) madgie: mondjuk nekem teljesen felesleges a stabi mind a gépben, mind az objektívben. 1/80-nál hosszabb záridővel képtelen vagyok fényképet készíteni gyutávtól függetlenül. Már olyanokkal kísérletezem, hogy 2 mp-es időzítővel lövöm a statikus témákat...
-
polcsa
aktív tag
Nem akarlak nyugalmadban megzavarni, de nálam így áll a garancia:
https://myolympus.olympus-consumer.com/hu-HU/Account/Home -
Rum.cájsz
tag
Tapiztam már mind2 obit:
Oly: olyan nebáncsvirág-féle tologatós, full müa-érzetű, mondhatni gagyi, ha hozzáértem izgett-mozgott mindenfelé
Pana: olyan feeling, mint az új generációs müa obik, kemény, masszív, viszont finoman jár, ja és tologatós de csak 5-6 mm-ig, az olyhoz képest mint egy tank
... ha valakinek számít az építés minősége és némi optikai + (ez tényleg nem sok), akkor Pana II.
... ha valakinek az ár fontosabb és nem olyan fontos az építési minőség akkor Oly II R -
.mf
veterán
Oké, akkor mutasd, hogy mire alapozod az állításod.

"... s így állapították meg, hogy a Föld banán alakú. Bámulatos, hogy hol tart ma a tudomány."Hibavissza: "Szerintem bármelyik stabi nélküli váz tulajának megér 10 db ezrest a stabi. Főleg, ha néhanapján videózik is."
Most nagyon találó a neved, mert egyrészt ugyanezt én is leírtam, másrészt pedig egy EM10-ről van szó, ami stabis, tehát irreleváns...
Chance: én a helyedben megtartanám, f5.6-ra rekeszelve egész jól rajzol az is (ha nem egy hibás darabot fogtál ki), a rugalmassága hasznos. 20k-t ha kapnál érte, azzal nem sokkal kerülnél előrébb, másrészt annál hasznosabb. Gyűjtögess még egy kicsit, aztán majd egy 20 f1.7; később meg egy 45 f1.8; azután egy ...

Üdv a lejtőn![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
|AP|
veterán
válasz
schawo
üzenetére
ha megérkezik a 9-18-am, akkor 3:1 lesz az arány az egyéb (2 Oly, 1 Sami) és a Pana obik között, pedig a váz egy GM1

Sőt, erre a vázra öntötték szinte az Oly 17/1.8-at és 25/1.8-at is. Persze ez most csak formai okfejtés nálam, ezeknél nincs jelentősége a stabi-kérdésnek.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
A stabi a józanéletűeknek való

-
schawo
titán
válasz
hibavissza
üzenetére
Panára Panát, Olyra Olyt. Cipőt meg a cipőboltból. Ennyi.
-
-
.mf
veterán
Annyit mondtad már, kár, hogy a tesztek nem ezt tükrözik.
Pana-2, 35-40k
Oly-2R, 20-25k, nem látom, hogy bármivel is gyengébb lenne, sőt, épp ez élesebb középen, ha meg f5.6 ill. f8-ra rekeszeled, akkor mindenhol; lassabban sötétedik, kevésbé vignettál, és még olcsóbb is. Kb. csak a CA-ban jobb a Pana-2 optikailag, meg hogy nem-stabis vázakhoz csak ebben van stabi. Olyra viszont semmi értelme. -
cdl
senior tag
Valaki érdeklődött a meghosszabított garancia utan az Olympus gépeknél.
Mivel Engem is érintett, megkerdeztem, itt a válasz:Csak a szervizben látszik, hogy Ön meghosszabbította a garanciát.
Tehát, ha a készüléke szervizbe kerülne, akkor ott tudják, hogy az a gép 2év 6 hónap garanciás.Szóval semmi gond, hogy a honlapon nem látszik.
-
Chance
tag
Köszi mindenkinek az ötletelést!
Egyelőre várok, hátha lesz valami jó 20mm 1.7-es ajánlat, ha esetleg elunom/ sürgős lesz, akkor Sigma 19mm jó áron.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mindemellett persze arrogánsak, vagy épp sunyik.

)

"