Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
Pedig rém egyszerű: akinek a kitből csak valamelyik komponensre van szüksége, és nincs tőkéje, vagy kedve, hogy megvegye az egész dupla kitet, és utána eladogassa azt, amire nincs szüksége, az ilyen módon juthat legolcsóbban új cucchoz. Juszt beleteszi a pénzét és az idejét némi zsebpénzért.
szerk: de szép lett az első mondat...

-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Le szeretném cserélni 10 éves kompakt gépemet. A Pana G6 lenne az igazi mindenesem, képek és videó is tetszik,csak az ára.... Most láttam a PL5-öt 91e-ért. Ha most megvenném lenne alapból 2 obim, amit esetleg később, ha jó áron jutnák G6 vázhoz rá tudnám tenni. Kérdés: mennyivel másabb, hogy a Panára Oly objektíveket helyeznék? Úgy tudom a Pl5-nél a vázban van stabilizátor, a G6-nál meg a hozz járó kit objektívben.Jól tudom? Ez mennyire lenne komplikált a későbbiekben képalkotás/videózás terén?
Köszönöm ha válaszolnátok.Vagy esetleg várjak, hátha lesz G6-ra is black friday akció?
-
madgie
titán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Nem rossz cucc, csillagokhoz nyitva is hasznalható, mert alig kómázik, elég korrektül éles is, bár majdnem minden darab decenteres kicsit. Röviden ennyi

.mf: ja, sötét helyet kell keresni. Mondjuk nekem jó, merr a kertem bizonyos részeiben annyira minimális a fényszennyezés, hogy szabad szemmel majdnem látom a Tejutat. Fotózás előtt szoktam itthon lecsekkolni, mennyire tiszta az ég. Ma amúgy nagyon tiszta, de lemerült az akku az autóban, így nem megyek sehová

-
.mf
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Láttam már korábban ezt a képed, csak lestem, hogy ezt hogyan tudtad kihozni
Nekem fekete-fehérben se sikerült markánsabb Tejutat kicsavarnom a képekből. Na ja, bőven van még mit tanulnom 
Gondolom valami elég kies, sötét környék volt (de még így is csupa fény lett az alja ilyen magas ison).
De jó lenne ide is egy aránylag olcsó és kompakt 9 f2-es obi, nem igaz, hogy ennyi év után sincs
-
HollyBoni
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Erről a 12-es samiról tudnál írni valamit, vagy ha már írtál esetleg be tudnád linkelni? Nagyon érdekel, eddig nem is tudtam a létezéséről. Nagyon kéne valami fényerős jóképű nagylátó, ezt az obit meg még tovább is tudnám vinni ha kilépnék ebből a körömnyi szenzoros (
) rendszerből és APS-C-re váltanék. Tesztekben jókat olvasok róla, érdekelne a te véleményed is. -
madgie
titán
Nem túl szerencsés sajna a hétfeles fényereje az ilyesmihez, de használható azért egy jó Sony szenzoros mft-vel

A Fuji azért érezhetően jobb ebben, nem utolsósorban a Sami 12/2 extra fotonbefogadó-képességének hála.
-
.mf
veterán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Nyugi, én se tudok sokkal többet, csak kísérletezgetek és megosztom a tapasztalataimat, aztán hátha valaki tapasztaltabb útba igazít engem is

Csillagos eget, startrailt, csillaghullást mentem már párszor fényképezni, de Tejúttal mindig hadilábon állok. Még ha egészen tiszta idő és fényszennyezésmentes helyre is mentem, ahol már szabad szemmel felsejlett a Tejút, még akkor se tudtam elérni, hogy feldolgozott képen is jól kivehető, látványos legyen. A zaj és a fényszennyezés mindig elszabadul, mire a Tejút jó lenne, és valahogy a forma (fehér "út" és középen a sötét sáv) is nehezen áll össze. Pl, a távcsőn és a hegyeken bal alul már képernyőméretben is látszik, hogy csupa zaj, miközben a Tejút épphogycsak felsejlik. Igaz, az input (Samyang 7.5 + EM5, 30s, ISO400, f3.5, 0 EV) sem volt túl jó (az ég érzékelt sötétségét próbáltam belőni, és a fényszennyezést alacsonyan tartani), ma már tuti máshogy csinálnám (ISO800 vagy magasabb, és nem törődnék azzal, hogy a fényszennyezés túl erős).
Ha megnézed a mappában a -487 hármast (eredeti; inkább Tejútra kihegyezett; inkább éjjeli csillagos égre és sötétség hangulatára kihegyezett), látszik, hogy a fényszennyezés és zaj mennyire felkúszik ahhoz, hogy a Tejutat ki lehessen emelni, miközben a sima csillagos mennyivel tisztább tudott maradni.Nagyon fontos valami nagyon alacsony fényszennyezettségű hely, jó kilátással. Csak hát ahhoz messzi kell menni a lakott területektől, ami a közelben elég ritka, s gyakran a megközelítés sem sétagalopp. De ha mindez megvan, még akkor is lutri, nagyon függ az időjárástól és látási viszonyoktól.
14-esem nincs, de a 7.5-ös jó lesz, én is döntően azt használom, meg néha a 17-est. A hosszabbakkal már csak az ég egy kis szeletét lehet befogni.
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést az amatőr kérdésért de ma éppen ismerősöm mutatta a makró képeit és persze irigykedve néztem és mivel most így karácsony előtt nincs rá sok pénzem így szeretném megkérdezni,hogy esetleg erről van valakinek véleménye vagy tapasztalata?Tudom,hogy ez nem makró de még ezt a nagylátószögű obit is véleményezné valaki?
Előre is köszönöm.
-
erzol
őstag
Vásárlás előtt sok user tapasztalatot elolvastam az utángyártott akksikról.Bőven bele lehet futni gyenge másolatokba. A patonát szinte mindenhol dícsérték, hogy közel a gyárihoz teljesít, én is ezt tapasztaltam.

(Nehéz számokkal alátámasztanom, mert szinte minden alkalommal más használat alatt merül az akksi. Van, hogy sokat pöcsölök beállításokkal,lcd használattal van, hogy kevesebbet.) -
jeni
félisten
itt is vehető az utángyártót aksi,sőt még Budy töltőt is.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én úgy gondolom, hogy aki azért vette , hogy egyből eladja, mint én, az most hirdeti.
Aki használni vette, az valóban jó ideig nem talál kis ráfizetéssel alternatívát rá.A PL7 nem lesz iszonyú kelendő, még akkor sem ha kifut a PL5.
Ergó marad a használt EM5, de az is max tavaszra megy le 100 körülre, és akkor is kétszer annyi mint a most árul ÚJ pl5. De ez csak szenzor alapú hasonlítás. Ha valakinek kell kereső, akkor jobban jár az EM5-tel.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kamilyon04
üzenetére
Szerintem se adtak el most akkora mennyiséget e-pl5 - ből, hogy hosszabb távon felforgassa a piacot.
-
kamilyon04
csendes tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Szerintem akkor lesznek elérhető használt e-pl5-ök negyvenért, ha lesz egy modernebb alternatívájuk hasonlóan gombokért, talán e-pl7? Amíg ugynezt a szenzort más, komolyabb vázakban 100k felett kapod meg használtan addig nem lesz olyan, aki ezt ennyire leárazná.
Ha ilyenre fened a fogad mostanában, akkor lehet marad a JuSzT féle megoldás, vagy az e-pl1 -
Peat;)
veterán
Remélem sokan vesznek e-pl5-öt és megunják, jó lenne a pl1 vázamat lecserélni a 14-150-es obi alatt, ha negyvenért adnák a használt pl5 vázat már gondolkodnék és ez még nincs is messze a realitástól ha megnézem a mostani duplakites árakat...
-
Schanyee
senior tag
válasz
kamilyon04
üzenetére
Nekem ez és az utána lévő 2 kép Samyang-gal készült egy teraszról, kb 10 méterre egy utcai lámpától, egy balatoni falu szélén nyáron. Szóval nem a legfényszennyezettebb helyen, de azért volt közvilágítás a közelben. Az első 2 simán 1 képből van, a 3. meg jó sokból. Nekem ez volt az első próbálkozásom csillagokat fotózni (és azóta se volt időm újabbra, vagy amikor volt akkor felhős volt az ég). Ha jól emlékszem E-PL5-öd van, ha igen, akkor a szenzor ugyanaz a két gépben, tehát a váz az alkalmas rá, már csak a jó körülmények kellenek és megfeleő társaság.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
kamilyon04
üzenetére
Vannak állványok amik gondoskodnak róla, hogy a lencse mindig az égbolt ugyanazt a szeletét lássa. Ha tudod hol kell felállítani csodálatos képeket lehet velük készíteni. Előtte csinálj egy pár startrailt, hogy kipróbáld mennyire van türelmed órákon vagy akár egy éjszakán át exponálni. Nekem nincs
. -
kamilyon04
csendes tag
válasz
kamilyon04
üzenetére
Azé van némi esély a samyanggal is, úgy látom
kifutottam a szerk időből. -
Studi
veterán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Keresd meg Mazsit a flikkeren, szokott csillagozni ezzel-azzal. Halszemeset szerintem tuti találsz a képei között.

szerk: sőt, 14/2.5-ös csillagos képe is van fent.

-
Lassú Víz
addikt
válasz
menyhartlevi
üzenetére
Irányjelző 4/3, mikro 4/3 adok-veszek topik.
-
kamilyon04
csendes tag

Kár hogy nincs itt söröskorsó piktogramm, pedig ezért a hsz-ért az járna!
Egyszer egy jövőbeni találkozás esetén állnék egy sört, ha van rá érdeklődés
Azt hiszem akkor obi terén mind a 14 2.5-öt, mind a samy 7.5 3.5-öt ki kell tesztelgetni...CSILLAGÁSZATHOZ CSILLAGÁSZATI ISO ÉRTÉKET!
A csúszkabizergálást egy ideje művelem már, azzal el leszek!
Köszi!
-
Studi
veterán
-
MrChris
nagyúr
az a gh3 azindexen szépen megy lefele, már csak 160. Mintha időarányosan egyre meredekebbé válna a rendszer vázainak az árgörbéje.
-
Mercutio_
félisten
nepperek:Van valakinek felesleges E-PL5 váza 40-ért?
madgie : Tetszik a történet, bár egy rendes bátyó az utolsó csepp véréig küzdene húga
ártatlanságánakjó hírének megőrzéséért
(különben se nyertem a lottón) -
Schanyee
senior tag
Tudom, hogy nincs oly szenzor, ilyent nem is akartam írni. A többivel egyetértek, pont ezért írtam a végén azt az idő pénz dolgot, hogy biztos ki lehet hozni, de nem biztos hogy megéri a befektetett időt.
Kicsit más: nem tudtok ajánlani a gariz fél tokokon kívül valami jó minőségűt? Picit drágák, de kellene valami, hátha úgy jobb lenne a váz fogása, mert a képeim elég nagy része ferde lesz ahogy csúszik ki a kezemből. Az a baj, hogy a plusz markolatok E-P5-re nagyon rondák.
-
válasz
Schanyee
üzenetére
"Oly színeket sosem fogsz kapni" ehhez, meg a szenzoros dologhoz:
csak kellő elszántság és szaktudás kérdése. Olyan hogy Oly szenzor, nincs. Pana vagy Sony szenzort használnak az oly vázak. Tehát amikor összehasonlítunk két vázat, az abból kieső jpeg-ek a mérnökök tudásán és türelmén múlnak csak a végeredmények.
Következésképp a Pana számára nem (volt) annyira hangsúlyos a jó jpeg. Most már azért jobbak ezen a téren, de a G3 jpegje még rémes. Utolsó sörözésen próbáltam a GX7-et, az már sokkal jobb, sőt, jóó.
Persze egy átlag fotós tényleg nem fog pana G3-ból oly színeket kapni, csak mert elvben lehetséges. -
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
az biztos, hogy fujival most boldog lennék, de örökre lemondhatnék az af portréobiról, és valszeg emiatt ugyanúgy visszaváltanék 1-2 éven belül oly mft-re, és fájdalmasabb lenne a váltás mint a szintén mft panasonicról... nehéz ügy. remélem lemennek az e-m5 árak valaha
-
.mf
veterán
válasz
kamilyon04
üzenetére
Ezt nem lesz egyszerű.
Kezdjük ott, hogy csillagozni alacsony fényszennyezettségű, sötét ég kell, Hold és felhők nélkül, alacsony párával, jó látási viszonyokkal. Ilyen eleve kevés van.
Jól láttad, hogy ez két képből lett összegyúrva: külön van a háttér és az előtér.
Ha jól értem, inkább a háttérre vagy kíváncsi. Jól kivehető Tejúthoz nagyon sötét és tiszta ég kell.
A zajból és felerősített fényszennyezésből nyilván látszik a magas ISO (géptől függ, hogy éppen mennyi), és a jobb felső részen a repülőgépből, hogy egy sokmásodperces expo. A csillag-csóvák elkerüléséhez van egy ökölszabály: {500 mp / FF ekv. gyútávnál eggyel kisebb expoidő}, pl. ha 17-es, akkor 500 / 34 = 14.7 mp, ennél az eggyel rövidebb az a 13 mp: ez a leghosszabb záridő, hogy a forgási tengelytől távolabb eső csillagok még ne mozduljanak látványosan be. A gyútáv UWA, sztem ekv. 21 vagy azalatti; rekesz viszonylag tág, tehát vagy fix vagy fényerős UWA-zoom. Itt a m4/3 rendszer egyik gyengéjébe bele is botlunk: a 12 f2 a legszélesebb fényerős obi. Ezen a képen valószínűleg a lámpás ki volt kapcsolva, különben kisütötte volna a szenzort.
A csillagok mind kékesek és a települések fényszennyezése is fehér / hideg: custom white balance, valszeg 4000K vagy az alatt.
A második képből csak az előtér lett felhasználva: a lámpás által megvilágított ember, ehhez egy rövidebb (lámpás fényétől függően mp alatti) záridőt használtak.
Kőbe vésettet nem tudok mondani, úgyis helyben, kísérletezve derül ki, hogy mennyi az optimális ISO és záridő. Csillagozás első lépése úgyis az, hogy lőni pár próbaexpót, majd állítgatni azok alapján.A másik fele, hogy nem csak a két képből montázs, hanem az egész alaposan meg lett dolgozva Lr vagy más képfeldolgozóban. Contrast, clarity, vibrance csúszkákat érdemes próbálgatni többek között. Sajnos ehhez a feléhez kevésbé értek.
Mazsi: sőt, a hugi és a Fuji is _u_i, tehát majdnem ugyanaz.
Amúgy ja, esélyes; bár még elég jól gépelsz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én meg nem ittam eleget, mert még haza is kellett tekernem, ellenben szinte már le se feküdhetek, mert lassan indulnom kell. bleh. -
madgie
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Az egyik párhuzamos univerzumunkban egy másik, racionálisabb jjeahh egy 45/1.8-at vett a szeretett E-P1-ére, hirtelen ötlettől vezérelve fényképező nélkül maradt szeretett húgát meg felajánlotta a topikot egyedülálló (?) férfitagjainak, licitáljáljanak meg érte.
Párhuzamos világunk jjeah-ja azóta Fujit használ. Néha siratja a hugit, de mind a kettő négy betű, meg nem tartják azt láncon (a szeme előtt legalábbis)... az erdő gombái meg kivirulnak, a közeli medvék táncra perdülnek, a csörgedező patakok kórusban csobogják a topiktárs nevét, mikor zümmögni kezd a hatvanas makró a kezében. És olyankor elgondolkozik, hell jjeahh, megérte.Lehet, hogy sokat ittam tegnap?

-
jjeahh
nagyúr
-
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Kaphatnék tanácsot,hogy E-PL5-hüz hol lehetne venni utánagyártott aksit ami persze jó is,és árban sem vészes?
Előre is köszönöm. -
delibab
senior tag
Apósom tegnap vett egy gm1 + 12-32 kit-et, ma egy kicsit bütyköltem és hát baromira bejön az a kis dög... bár még gépen nem néztem a képeket, de az lcd-n nekem tetszett amit láttam, nem tudom ez mennyire baj...
azt se mondom, hogy megér +100.000-t az E-PL5-z képest de tényleg nagyon király gép, igazi hurcolászós kis kompakt!!!! kicsit lejjebb menne az ára vagy lenne egy hasonló akció mint az olykra, hát nehezen állnék ellen... -
Schanyee
senior tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Oly színeket sosem fogsz kapni. pont. Nekem amikor külső vakuval fotóztam sötétben beltérben G3-mal, főleg akkor készültek múmiás képek (na azok mondjuk durván olyanok lettek), meg beltérben lámpafény mellett nem volt szabad awb-t/jpg-t használni, egyébként kültéren egyáltalán nem volt zavaró. Volt egy alap +15 vibrance, +5 Saturation minden képen, kicsit játszottam esetleg a színhőmérséklettel, de szerintem nem éri meg sokkal többet szenvedni a színeken. Egyszerűen ha ennyire nem jön be, akkor nem való neked a Pana. Amúgy még most így utólag visszanézve és hasonló körülmények között az E-P5-tel összehasonlítva sem rosszak egyáltalán a képek, sőt nekem tetszenek is(kültér napos és felhős, beltér 800-as ISO, mindegyik portré amiket néztem). De Oly színeket akkor sem fogsz kapni, max ritkán 1-1 képen pár óra meló után, de az a beállítás többire nem nagyon fog működni. Ha azt nézzük, hogy az idő pénz, ez meg lassan annyi idő, amennyiből veszel egy 16Mpixeles Oly-t EVF-el, akkor nem biztos, hogy megéri a szenvedést. De ez csak egy vélemény és minél tovább gondolkodsz, annál olcsóbb lesz a következő váz.

-
Freddy76
addikt
Tegnap eljöttünk családdal víkendezni, és a kissé kaotikus pakolási rohanásnak köszönhetően kétszer egy váz + egy obi kombóval jöttem el: fuji xe2+56/1.2, em5+pana25/1.4.
Érdekesek a tapasztalatok eddig
. Az biztos, hogy ha anno az oly-n megvan ez a pana üveg sohasokkal később adom el...Annyiból érdekes a "teszt", hogy a két rendszer egy-egy csúcsobiját hasonlíthatom össze, emellett az 50 vs 85 látószög használata is érdekes...
Amúgy röviden: sok mindenben jó az oly, de amit a fuji művel a fényekkel és az árnyékokkal , attól az ember a bokáját lefossa... Különösen az árnyékokkal...
-
törölt tag
válasz
kamilyon04
üzenetére
Rengeteg idő a szabad ég alatt.
Nem félni a sötétben
Pálinka
Meleg ruhaAztán csak ezek után jön az hogy a géppel mit is kéne

A topic egyetlen csillagásza biztos részletesen elmondja

-
kamilyon04
csendes tag
Csillagfénygyűjtő szakemberek:
HA szeretnék készíteni egy ilyen képet (http://www.magas-tatra.info/2014/11/ejszaka-hatso-gerlachfalvi-csucson.html)Akkor kb mit kellene előadni hozzá? (sosem fotóztam még csillagokat)
Gondolom a srác az úgy van maszkolva az aljára, mert másképp szépen bemozdulna, de a szép tejútnak mi a titka?
Az epl-5 szenzora remélem már alkalmas ilyesmire, ha már elköltöttem rá a jó pénzeket
A Tátrába feltalálok, csak a többiben kellene némi ötlet
-
schawo
titán
Tulajdonképpen minden csak ízlés kérdése, erről szól a fotózás. A fotósok általában nem precíz, pontos másolatot szeretnének készíteni, hiszen azt mindenki megnézheti maga is, elég, ha keveset pislog. A cél egy olyan kép elkészítése, amire mondjuk kellemes ránézni, de mindenképp valahogy mást mutat, mint a valóság. Nem kell, hogy több legyen (elég csak a fekete-fehér képekre gondolni), de legyen más.
Ha csak emlékképek készítése a feladat, arra egy random kompakt a legmegfelelőbb, annak a képe hasonlít a legjobban a valóságra: az ember szeme is nagy mélységélességet, és gyenge felbontást tud.
-
eeXaa
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
...szerintem ez az egész színmizéria csupán izlés kérdése, ezért nem lehet objektív az az állítás, hogy pl. az oly v. a fuji eye candy szinei jobbak... valóságos sosem lessz, legalábbis nem ezzel a techikával... az meg hogy kinek mi a zsánere, mégha a többségé is, nem mérvadó
-
jjeahh
nagyúr
válasz
HollyBoni
üzenetére
ezt én is észrevettem, auto wb a gáz színekből még gázabbat csinál panán

(#56106) eeaa 1001-szer le lett írva, hogy oly-nál nem csak jpeg-ben jobbak a színek, az oly raw-ot feldolgozni is sokkal könnyebb. nem tudom miért hiszi mindenki azt, hogy oly meg fuji gépeknél csak a jpeg színek jobbak, én az x-e1 raw-októl is ugyanúgy dobtam egy hátast...
-
MrChris
nagyúr
válasz
HollyBoni
üzenetére
Egy ki szenzor történelem

5.6MP Kodak : E1
8.9MP Kodak: E300, E500
7.9MP Pana: E330
11.2MP Kodak: E400
10.9MP Pana: E410, E510
11.8MP Pana: E420, E450, E520, E3
13.1MP Pana: E600, E620, E30, E5, E-P1, E-PL1, E-P2, E-PL2, E-P3, E-PL3, E-PM1
16.9MP Sony: E-M5, E-PL5, E-PM2, E-P5, E-PL6,
16,9MP Sony AA nélkül: E-M10
17MP Pana AA nélkül: E-M1 -
eeXaa
addikt
...egy kis sony rumor
...látom már megint megy a stock jpegek istenítése... most komolyan, már akkor jobb eredményt kapunk ha csak ki importáljuk módosítatlanul a raw-ot a bármilyen programból...

-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
saját felhasználásra én sem, de pl tegnap is kutyafotózáson az első pár expónál még alacsonyan volt az iso és bemozdultak elég durván, a haveromnak meg így is tetszenek, feltoltam az élességet 70-re, oszt facebookra jó lesz
persze senkinek nem árulom majd el, hogy azokat a fotókat én lőttem 
szerk, amúgy ez majdnem ott van, mint az "üveg belenézőke"

Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) rendszerből és APS-C-re váltanék. Tesztekben jókat olvasok róla, érdekelne a te véleményed is.
, azt meg gondolom te is tudod, hogy szaktopicban nem szokás hirdetni...no, de UGORGYUNK 
Miért kéne neki kitobi, mikor van 14-150-e, és azt írta jó lenne egy PL5 olcsón? Nekem ez totál érthetetlen. Elolvastad te az eredeti hsz-t amire válaszoltál?

Arra GH4 kell.
.
azt se mondom, hogy megér +100.000-t az E-PL5-z képest de tényleg nagyon király gép, igazi hurcolászós kis kompakt!!!! kicsit lejjebb menne az ára vagy lenne egy hasonló akció mint az olykra, hát nehezen állnék ellen...

Azért mert neked ilyen kificamodott ízlésed van hogy így látod, még lehet hogy valakinek az a színvilág bejön!