Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Schanyee #47089 üzenetére

    A mozgás iránya valóban nagyon fontos, mert minél többet mozog a téma hozzád képest mélységben, annál nehezebb dolga van az AF-nek.
    Viszont az objektívet és képkivágást sem szabad kifelejteni a képletből. Ha távolabb vagy, akkor teleobit fogsz használni, hogy elérd a kívánt képkivágást. A nagyobb gyujtótáv miatt pedig a dof is csökken, ami miatt már lehet hatása a pályán oldal irányú mozgásnak. Teremben kényszerpálya van, mert kelleni fog a fényerős tele és a rövid záridő. Egy teleobit eleve nehezebb vezérelnie a váznak és itt jön be a pd af fontossága, hogy az legalább tudja merre indítsa meg a teleobit, amivel eleve nehezebb élességet találni mint egy nagyobb látószögű obinál.
    Az is számít milyen végeredményt vársz el. A kiemelkedő minőségű képekhez kell a jó obi, jó váz és hozzá a jó fotós, abból lesz a woww kép, így lehet elkapni a legapróbb akciókat, pillanatokat, arckifejezéseket szűk képkivágásokkal. Emlékképeknek más mércével jóval egyszerűbb megfelelni. Szintén kérdés mi a minőségi elvárás és az adott célra mennyi pénzt hajlandó költeni az ember.
    Alkalomszerű akcióra szerintem is fölösleges drága profi cuccot vinni, akkor ft/kép arány borzalmasan magas lesz. Csak akkor van értelme egy adott téma csoportra felkészülni, ha rendszeresség van annak fotózásában.

Új hozzászólás Aktív témák