Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

válasz .mf #32576 üzenetére

Nem tudom segítség e számodra, de szerintem a jelenleg egyértelműen a Lumix 14-140/3,5-5,6 a legjobb utazó zoom m43 vonalon.

Ha valahol nagyon nem szeretem a műszeres méréseket, akkor az az objektív. Ilyen téren én csak a saját szememnek hiszek, annak viszont jobban, mint bármilyen precíz mérésnek. :D
    Ha kíváncsi vagyok egy obi teljesítményére akkor megnézek sok vele készült képet.

Ezen belül is vannak jobb és kevésbé jobb teszt oldalak. Az ephotozone az a fajta, amit mindig megnézek, de ott is csak a saját szememnek hiszek. Az érdekel, hogy milyen képeket lőttek adott obival. Az amit meg előtte összehordanak az néha kifejezetten érdekes tud lenni..

Jelen esetben az mZuiko 14-150-est mérték jobbnak. Mindezt úgy, hogy az mFT teszteket újabban mindig G3-ason végzik, tehát ez a része rendben van. Amivel nekem gondom van az az, hogy ha megnézem a két obival készült képeket akkor nekem ehhez képest meg pont az ellenkezője jön le. :)
    Míg az Olympusos képek a kép széle felé kezdenek szétcsúszni, addig a Pana a szélek felé is egész egyben van.

Oly 14mm

Pana 14mm

-

M.Zuiko 14mm

Lumix 14mm

-

Oly 15mm

Pana 21mm

Persze ezek nem egy időben, nem azonos körülmények között lőtt képek, különösen az utolsó kettő, de szerintem már ezekből is jól lejön, hogy a műszeres mérések ellenére miért gondolom azt, hogy itt is az új Pana obi volt a jobb.

Új hozzászólás Aktív témák