Hirdetés
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
hú urak....megnéztem a d5200 specit, szokásos eltoszott nikon koncepció, pro szenzor + belépő obik

viszont ami nagyon tetszik: droid/ios-ról távvezérelhető! ha ilyen kihoznának mft-ben, vagy XF-ben, vinném rögtön

-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Ja, megjött. Szokásos téma, lőttem vele vagy négyet oszt ment a szekrénybe

-
andersen10
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
"van-e vmi haszna az AA-szűrő kivételének - ill egyáltalán kivették-e?"
Nincs érzékelhető különbség az EPL5 és az OMD között -
válasz
madgie
üzenetére
Egyenlőre még csak terv hogy veszek, de van esélye. Ami a korrekciókat illeti, pont ezért kell, hogy játszak vele, lássam, hogy mit lehet kezdeni egyáltalán.
Arra is gondoltam, hogy túl azon, hogy nem egyenesítek ki minden vonalat (eleve, főként épített környezetben lehet nagyon szembetűnő) azt is megpróbálnám, hogy nem a szélét húzom ki, hanem a közepét "nyomom be" már ha lehet...
Felteszem lesz erdőben, mezőn, természetben készült kép, olyat is kérhetek???
Köszesz! -
jmakk
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Az is tuti biztos! Jobban örültem volna ha kitobit, 45-öst és/vagy 9-18-ast is felpattintanak rá. Mégiscsak többen tudnánk hozzászagolni az eredményhez. Így egy kicsit az az érzésem csak azért tesztelték a masinát, hogy ez is ki legyen pipálva a sorban. Kitobit és 45-öst szvsz bármelyik m4/3 fan adott volna tesztre.
-
madgie
titán
Otthon túrok neked rawot
Alapból, halacsikaként zseniálisan rajzol, defish-sel persze nincsenek csodák, mosott lesz a széle. Simán, LR-ban szórakoztam a torzításkorrekcióval, a Nikon 10.5 halszem profilja jó hozzá (csak a CA profil nem, a Sami jobb ebben a Nikonnál
), aztán lehet finoman is adagolni neki, nem muszáj egyenesre kihúzni mindent. -
Madgie, ill. mások akiknek van/volt halszemük, dobjon már meg 1-2 raw file-lal (emil). Szeretnék vele tanulni...
Milyen defish programot használtatok hozzá/ajánlanátok? Sokat agyalok azon hogy vegyek használtan egy 7-14-et, talán van kevés esélye hogy usa-ból behozatok egyet, de még úgy is drága és nagyon macera. Ellenben a Sami halszeme is piszok jó, csak hát nagyon más világ
Viszont az ára az előbbihez képest még újonnan is baráti... -
jmakk
őstag
A pixinfón E-PL5 teszt és tesztképek. Persze a képek 75/1.8-cal, mert ugye ez a legelterjedtebb m4/3 objektív...

-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Basszus, amióta omd van, nem merem elvinni magammal... Kellene venni egy ivós fényképezőgépet...
-
t72killer
titán
Visszatérve egy korábbi kérdéshez: a zuiko 14-42 mk II-ről mi a közvélekedés? Felér egy Pana 14-45-tel? (ois nem számít)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
--Disztroj--
üzenetére
megnyugodtam, nem csak nálam hobbi a részegen fotózás

-
arn
félisten
válasz
scarabaeus
üzenetére
probald ki, es meg fogsz lepodni

-
Tulku
veterán
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
alapból hipster, részegen meg tourist

-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az utcán témát keresve sokszor Risk taker vagyok, ha megtalálom néha Hipster, néha meg egyik sem, mert ilyen here módon fotózni nem tudom ki szokott, de talán a peek-a-boo lehetek olyankor

-
Mr.Csizmás
titán
-
k1csi
senior tag
válasz
Kleroo
üzenetére
Elvileg jobb (fórumok szerint), de személyes tapasztalatom nincs, mert a 14-45-ös tapasztalatok alapján számomra érdektelenné vált a 14-42.
Én két 14-45-nél tapasztaltam a zoom akadós problémát (nem belterjes példányok), Tulku pedig 2-ből egynél. Ez 75%.
Persze lehet más az ingerküszöbünk amikor azt mondjuk, hogy nem elég finoman jár.
Gondolom a műanyagot(okat) vagy sikerül elég pontosan megformázni vagy nem, idővel meg vsz. nem jobb lesz, hanem rosszabb (pl deformálódik).Élességben hibátlan (ez ugye fotóra izgalmas, videóra nem igazán).
Igazi választ akkor kapnánk, ha valaki szétszedne egyet és megnézné, hogy mi az oka az akadozásnak (azaz pl. javítható-e vagy ez alapvetően ilyen).
-
ati3x
senior tag
Ma frissitettem firmware-t az E-PL1-en. Érezhetően gyorsabb lett az autofókusz.. Erről jut eszembe, van ehhez a géphez "buherált" firmware? Ha igen, mi az "extra" benne?
-
Marseille199
senior tag
Hát, ja, igazad van. Amolyan itobis a minősége. És ennyi. Nemtom, nekem van A4-em, jpegből szétpiszkálva, ott egyáltalán nem trágyáznám le. Persze pixel peepelve tényleg tré. Szóval adnék pénzt egy 14-45ért a 14-42 árán. De tényleg kíváncsi lettem rá, mennyivel lehet jobb, amit nem bírok kihozni kis utómunkával

A 20-assal lőttem anno össze, azonos rekeszértékeken (4.5-5.6) a kitobit. Azt hiszem, ilyen 200-400 kbyte-al volt több információ a 20-as képén. Annak ellenére, hogy sokkal pengébb obi. De azért használható a 14-42 is, bár ha nem kéne minimálisan rekeszelni rajta a képminőségért, lenyelném a fényerőtlenséget is

-
t72killer
titán
IBIS teszt. Maradok az állványnál...
-
válasz
Marseille199
üzenetére
igen, a 16 megás fuji lapka, konkrétan. a lényeg, hogy a komplett kínálat talán legjobb lapkája ez a 16-os sony, főleg a nikon-féle verziója. ha nem is érte el a d700 érzékenységét, de kb. bő fél fé közelségbe került, ami döbbenetes eredmény volt (van) egy aps lapkától. lényeg a lényeg, szeretnék egy olyan zajtalan szenzort, mint az

-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
szerintem igen, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy elég nagy a szórás 14-42-k között...kétféle volt, a kétszínű sokkal jobb képet adott, a fekete (amit a G3-hoz is adnak kitben) szerintem egy trágya...már bocsánat a sok-sok tulajdonostól...
-
-
t72killer
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Igen, a fuji jobb - bár sztem felbontásban veszít.
#19262: igenigen, iso6400-on néztem ezt.
#19258: A zuiko 14-42 mk II (aktuális oly kitobi) milyen ezekhez képest? Kéne egy fehérben... -
-
t72killer
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Így van, főleg, h a 7k szenzora 2010-es, a g3 -de főleg az OMD jóval frissebb. Most gondolom megint jön egy 3-4 év állóvíz a következő lépcsőfok előtt (vmi újfajta foveon mft?), az omd szenzor újra-és-újarahasznosításával.
-
andersen10
aktív tag
válasz
Marseille199
üzenetére
RAW zaj D7000 vs G3 vs EM5
csodák azért nincsenek...a G3 kb 1 fényértékkel zajosabb a D7000-nél. -
Kleroo
veterán
Hát anyira olvasom,hallom,hogy a milc mennyire rosszul tartja az árát,és már megjött az utód utódja is.

100+k körül nem költenék csak vázra. Az luxus. 50 körül érné meg nekem majd.A G3 megtetszett. Kicsi,jó kis allin-kütyü szupi videóval,jó magas ISO-val .
A 14-45 fókusza is szépen finoman jár? Az a 14-42-n nem valami minőségi.
A céljaimhoz a 14-140 dukálna,de az életbe nem keresném vissza az árát
-
Tulku
veterán
válasz
Kleroo
üzenetére
Én egy HD jelűt használtam a 14-140-est, az patent stabival és mechanikával rendelkezik, illetve az élességállítása villámgyors, kicsivel lemaradva a stabi terén ott viszont a megfizethetőbb 14-45, ami élességben szerintem minden zúmmal felveszi a versenyt mft-ben, nagyon jól viszonyul minden téren (tartás, stabi, sarok élesség) a GH1-hez, nekem a kedvenc kombóm volt, jobban szerettem egy leheletnyit, mint a 20-as palacsintát, csak zsebben azzal fért el a GH1...
50 körül azért ne várd a Gh1-et, 3-400 euró körül mozognak az ebay-es német árak és egy baromira eltalált kis gépecske, meglepően jó képpel és persze profi videó tudással...ha a g3 tetszett neked akkor a GH1 maga lesz a nirvána...
-
t72killer
titán
Jobbat én sem láttam. (ok, neten FF műfajban D4-et például, de annak csak az ára kéne
). A végeredménnyel (képfeldolgozás után) meg vagyok elégedve. Végülis a kész kép számít (+hogy ne legyen túl macerás eljutni hozzá), nemigaz? Sztem ez a szint jó lesz nekem, és mivel az újabb mft vázak kezdik ezt hozni, ideje a méretcsökkentés irányába gondolkodni
-
válasz
t72killer
üzenetére
hát, ha a d7000 magas izós teljesítménye nem jön be, akkor te egy boldogtalan ember vagy. így hirtelen nem is tudnék jobb aps-c szenzort mondani e célra, és iso 1600-nál még nagyon-nagyon rendben van. abszolút bátran használnám 6400-ig, ha kell, de még 12800-tól sem félnék, csak buktatnám fekete-fehérbe a képet.
-
Kleroo
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
Nem olcsó...
Közben néztem DXO mérést a GH1-ről. Igaz sokszor elástam már az oldalt,mert sok hülyeség van,de azért iránymutatásnak jó. A GH1 szintje bőségesen elég lenne a céljaimnak. Tehát a D80-D90 közötti képminőség. Ez tökéletes.
Viszont kicsit olcsóbb GH1-eket reméltem. Remélem idővel Mindenki vált GH3-ra,és eldugul a piac velük. 50k körül mikor lesz a reális ára?

Illetve még mindig kéne nekem egy jó,és nagy átfogású,de emberi árú obi.
A HD jelölésűek mekkora előnyben vannak videóban? -
t72killer
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Bocsánat, a sigmának van 2 kb használhatatlan mft obija, ill van pár FT obija, amikhez adapter kell és az AF még oly vázakon is lutri.
#19248, "Remélem idővel Mindenki vált GH3-ra" Ne vegyél rá mérget, elég drága a baba
. A GH-k árgörbéje nem egészen úgy viselkedik, mint a GF/PL/PM-eké...#19249: Ahhoz, h nálam is instant get legyen, az X-E1 árának is alább kéne szállnia... Á, de mégse. Nehéz lencse... (Az XE1 súlyával semmi bajom
). -
Marseille199
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Bár ebben is valami.
De ha már annyira akarnak fejleszteni, akkor fejleszthetnének 30/2.8 helyett mondjuk 25/2-őt is, nem sokkal drágábban, vinnék, mint a cukrot. A sigmára gondolok épp. Az a baj, hogy nekik a fejlesztés annyi, hogy rápattintanak egy m4/3 bajonettet, valamelyik aps-re csinált üvegre, aztán csókolom 
-
t72killer
titán
válasz
madgie
üzenetére
Ezekszerint éles, bár a színihibája hagy kívánnivalót maga után (mégsem ED az a sok üveg...).
Hjapersze, a 680g-os súlya se túl csábító. Inkább az tetszik, hogy a Samyang után új játékos jelent meg a piacon, akik igyekeznek minőségi lencséket csinálni, ill. nem sz<@rják le az mft-piacot.
#19245: Másnak még normálisan adaptált lencséi sincsenek: hiába 3rd party gyártó a Sigma és a Tamron, egy nyomorult AF-adaptált telét nem voltak képesek kiadni. (pl Sigma macro 105, 150-es obik)
Más: a J2 nem lett jobb a J1/V1-nél. A nikon tartja magát a politikájához, hogy a milc legyen gyengébb a dslr-nél. Byebye nikon
(A v2-re kiváncsi leszek, bár abba kicsit sok pixelt paszíroztak bele, tartok tőle, az se lesz sokkal jobb). -
t72killer
titán
Mitakon 0.95/35mm (MF) ez meg milyen állat
(nem aprózták el a kollégák, 6db ED lencsetag - ha hinni lehet a speckóknak)#19239: A d7k iso1600 feletti teljesítményével egyáltalán nem voltam/vagyok megelégedve. ISO4k-n zajszűrés nélkül hangyák háborúja a kép - persze 16MP elég sok lehetőséget hagy a szűrésre.
-
t72killer
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Ezutóbbin már icipicit látszik a zaj, de csak teljesen kinagyítva. Komolyan, kb ott van, ahol a d7k-ból kipotyogott nyersek. Mind1, mostmár "zárom a gx1 pozíciót", max visszaveszem jövőévi nyaralás előtt olcsóbbért

-
t72killer
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Penge. Mivel készült?
-
k1csi
senior tag
A 7D szenzora a korának megfelelő szintet hozza. Ami az igazi gond, hogy azóta nem történt semmi.
Vagy valami gondjuk van a technológia váltással vagy (vsz. jóval inkább) nagyon ügyes és bátor marketingesek nem engedik váltani, amíg a Canon 500nm-es gyártósorából a maximum profitot ki nem hozták.Nem hiszem, hogy még sokáig húzhatják, mert a legújabb m43 szenzorok (RAW-ban) beérni, sőt meghaladni látszanak a Canon APS-C-t, bár lehet most a technológia váltást FF-el próbálják még tovább húzni.
-
t72killer
titán
válasz
andersen10
üzenetére
Akkor marad az árgép nézegetése. Ahogy nézem, a legjobb árgépes és a mintaboltos árak között sokszor 10% is van, ezért nem mindig éri meg mintabolt-specifikus kuponokkal foglalkozni.
pl: pl3 szet szállítással árgép 110eFt
- uez a mintaboltból 130eFt
pl5 duplazoom: Árgép 250eFt, mintabolt 270eFt -
Mr.Csizmás
titán
válasz
andersen10
üzenetére
azért reméljük, hogy karácsonyra kihoznak valamit. jó lenne egy %-osan csípett áron venni 60ast.
-
andersen10
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
"Mostanában várható komolyabb Oly akció? (Natgeo vagy Nők Lapja, v hasonló?) ":
Az új PEN-ek bemutatásával valami törzsvásárlói rendszert elindítanak, a feltételei nem ismertek. De kizártnak tartom a Natgeo 20% szintű kedvezményt újra, az egy egyszeri és elég merész importőri akció volt. -
válasz
Gondwana
üzenetére
minden relatív, én inkább úgy mondanám, h amikor megjelent, akkor végre lett a canonnak is értékelhető váza a d300 ellenében. de például a szenzora sosem tűnt igazán acélosnak. a sok hajlongás gondolom azért volt, mert régóta lett volna igény egy ilyen vázra, pláne a szuper canon telékkel, de nem csináltak.
-
Gondwana
addikt
válasz
Kleroo
üzenetére
(Jelenleg tudok egy eladó GH1+14-42+45-200 kitet Szabadkán)
Azért a bandinghez tegyük hozzá, hogy az ikonikus 7D is kb. ennyire bandingol! (Kültéri session-öket 10MPix mRAW-ban szoktam lőni, szeptemberben viszont volt egy, amit megcsináltam 18MPix-en és csak keresgéltem az állam az ISO1000/ISO1250-es képeknél, hogy LR4-ben olyan, mint a GH1-em ISO1600-on. A belterjes piachoz meg csak annyit, hogy ez volt Tulku második példánya.
) -
t72killer
titán
Mostanában várható komolyabb Oly akció? (Natgeo vagy Nők Lapja, v hasonló?) Ahogy néztem, a mintabolt árai kicsit az árgép fölött járnak, de pl egy 15-20% engedménnyel érdemes náluk vásárolni.
-
Kleroo
veterán
Köszönöm urak.

Az nem baj,ha nincs izibe. Nem is pár nap múlva tervezem. Még jó sokat alszom addig...
Ez a sávosodás nem hangzik túl jól,bár ha így is hozza a "modern" 1600-at, az még okés.Egyébként G3-on kívül nem nagyon van más,olcsó váz, ami videóban szépen domborít?
-
Tulku
veterán
És persze külön entitás mindegyik; első úgy viselkedett mint írtad, második (nálad is volt) sokkal jobb volt, a harmadik (gyönyörű arany
) nem bandizott észrevehetően sehol sem...Szárnyalnak pletykák, hogy ilyen-olyan szenzor, gyártási szám, megminden...én csak saját tapasztalataimra támaszkodom...
-
válasz
Kleroo
üzenetére
gh1-nél problémás volt a szenzor magas érzékenységen, ún. banding (sávosodás) lépett fel akár már iso 800 és 1600 között. iso 1600-nál már gyakorlatilag mindegyik gh1 váz "bandizott". mondjuk, tegyük hozzá, hogy nagyon konzervatívan volt kalibrálva az érzékenység, azaz gh1 iso 800 = gh2 iso 1600 kb. (tehát záridőben is)
-
Mercutio_
félisten
Egy kis őszi hangulat a Mátrából, csak úgy kőre lerakva a G3-at
egy mini állvány azért jól jött volna, legközelebbre szerzek egyet. -
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha lesz egyáltalán használt GH1 és GH2...
Úgy látom G-k, GF-k, PL-k, EP-k rogyásig, de GH egy szál se a horizonton...nagyon eltalált gépek!
-
Kleroo
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Családi videóra az S2-m is megteszi
(jó progival azis nagyon szépet présel ki magából)Esemény alatt olyat értek,hogyha netán valami olyan melót tudnék szerezni,ahol fotó&videó játszik,akkor legyen egy szuper cuccom. És egyébként is imádom a szépséges videót.

Egyre többször látok ilyet,hogy kell xy fotós aki tudjon fotózni,és videózni is. Tehát hiába van D700-am, kapásból kiestem(D90-em pedig azért nem egy atomkirály 2012-ben,és a MF-ban sem vitézkedem annyira). Igazi nagybetűs munkákra pedig még nagyon karcsú vagyok
-
Kleroo
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mennyire veri meg a GH1-et? Sokat nem konyítok a témához,csak átolvasva a topicot a GH1 jó,és annak akad már fogása is.

-
Kleroo
veterán
Ha minden jól megy,akkor hamarosan el is búcsúzok a G3 szettől.
De nagyon örülök a "találkozásnak",mert arra amire való,szerintem keráj.
Azóta főleg a videót nyúztam rajta.Hát nekem kelleni fog egy ilyen,és ha jól legózok a cuccaimmal,akkor talán meg tudnék engedni magamnak egy alap szett videóra+nem szuperfontos "pro" dolgok megörökítésére.
Így egy korrekt kis alapobiban gondolkodok, egy jó fogású,videóban domborító vázzal. Az annyira nem izgat,hogy ISO-ban mit tud. Gondolom 1600-ig az összes használható,ami nekem elég.
Tehát ezeket így leírva átgondolva talán a GH1 lenne nekemvaló. Erre kéne gy alapobi. Most 14-42-vel van tapasztalatom. Jó,korrekt és olcsó,de nekem a zoom járása nem elég finom.
A GH1 most milyen árakon megy? (a valós eladható árra gondolok,nem amennyit érne ha elismert lenne már a MILC a használt-piacon. ) És milyen obi kéne mellé? 14-45? vagy más gyártónak van jobb alternatívája?
Később valami nagy átfogást tennék rá,hogy teljes értékű videózós gép legyen a D700 mellé(semmi művészkedés,csak xy esemény mozgóképes rögzítése). -
t72killer
titán
válasz
Messer22
üzenetére
Egy pl1 váz van olcsóért a HW-aprón. (+egy másik árus kínál bolti ár felett kínál pm1-et...)
-
Messer22
senior tag
HI
Tudom ez nem az adás-vétel, de hátha

Hölgy rokonnak keresek kici-occó m4/3-os kitet (max 60e pénz)
PL1,PL2,GF1,GF2,GF3,G1 vázat, 17 2.8 vagy 14 2.5 (ez a szett drágább tudom
), 14-42 pana obival.Aki tud ilyesmit az ne tartsa magában, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- sziku69: Szólánc.
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- BestBuy topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Apple iPhone 11 - népalma
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), aztán lehet finoman is adagolni neki, nem muszáj egyenesre kihúzni mindent.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(A v2-re kiváncsi leszek, bár abba kicsit sok pixelt paszíroztak bele, tartok tőle, az se lesz sokkal jobb).