Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
andersen10
üzenetére
nekem is ott tetszett a legjobban a teljesitmenye, latszik, hogy nagy dinaimkatartalek van benne, es valszeg zajmentes is (ez a sotet reszeken derulne ki). a kinti kepeknel kicsit furak a szinek. nem tudom, hogy mi rajta a furcsa, de vmi nem termeszetes.
-
t72killer
titán
Zuhan a gx1 ára, asszem gyorsan "kiugrok a pozícióból". Főleg, h márciusig nem kell gép - addigra ki tudja hol fog járni az e-pl5 ára...
-
Tulku
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
No ilyenkor segít(het) a raw és a lightroom...teszteket végeztem, s ezeknél előjöhet a raw feldolgozás és a remek progi előnye, de ennél a gépnél nem érzem hogy sz.....dni kell nekem ezzel, úgy jó ahogy van.
Marseille: Nekem semmi bajom az af-jével (szerintem gyorsabb mint a pro1...)életlen képet csak rossz zársebesség esetén csináltam (nagyon kényes rá, 1/20 már gyakran beremeg...1/30 de inkább 1/40 ami fekszik neki)...ellenben az oly okozott egy-két kellemetlen pillanatot nekem (s környezetemnek...hallva káromkodásomat...)
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ahol nincs megjelölve, ott alap (provia) módban van. Majd h hazaértem, vagy holnap, nézek neked. Mondanom sem kell, a filmmódoknak közük nincs a névadójukhoz.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
és velvia mód nélkül? natúrban 1-1 a szenzorról?
-
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10
üzenetére
Csak voltam. Elfelejtettem befizetni, aztán rájöttem, hogy amúgy is elhanyagoltan. Majd ha lesz értelme, újra váltok. A tesztért most nem fogok

-
fattyu
veterán
válasz
andersen10
üzenetére
nem ő korlátoz. fullméret csak fizetős accal van.
-
andersen10
aktív tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Large (2048) a legnagyobb. Gondolom a flickr uploaderben korlátoztad.
Vagy Te nem vagy Pro? Akkor lehet a flickr nem mutatja. -
Marseille199
senior tag
válasz
andersen10
üzenetére
Nem fullméretben vannak fent?
-
andersen10
aktív tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Hááát azok az beltéri ISO 1600-ok elég meggyőzőek.... nem nagyon mondanám meg, hogy nem alap ISO-n készültek (legalábbis a 2048 px felbontásban)
-
arn
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
nem
de tetszenek a munkai. -
Tulku
veterán
x100 izó 3200 ma jépeg a gépből...
lehet ezt is nagyítgatni...szerintem nem rossz a "fudzsi"....ugye Márszej!!!

-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
"Addig meg jó ez a kicsi (x100), munkára meg úgyis kell a Hassi"
Ha-ha hízik a gépem mája...de tényleg...egy Isten!!!!
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
A Pana AF-je úgy tűnik még egy ideig unikum lesz mirrorless fronton.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Jó kis kacatos

XPro AF-je hogy szuperál, kevés fényben mennyire pontos, C-AF milc-es, vagy inkább DSLR-szerű?
-
Marseille199
senior tag
Ki? A Fiala? Neked semmit nem mond a név?
Láttam ma, hogyan készül az új Samsung-vodafone plakát, nem túlzok !többszáz! rétegből

Szerk: nem tudok helyesen írni

-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Jaja, picit. De szerintem mondom, ha betolom a velvia módot, akkor mindent megnyom szaturációban, a CA-t is

-
arn
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
a legfontosabbat senki sem kerdezte: milyen fotokat csinal?

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
szekrény meg like a boss

-
Marseille199
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
Akkor a Mátráról, ha honvágyad támadna.

Idézem, hogyaszondja: " Nem kell az xpro1, csak ha belepattintak egy fullframe lapkát, akkor viszont eladnám a D800-at is. Addig meg jó ez a kicsi (x100), munkára meg úgyis kell a Hassi"
Fö? Én is akarok ilyen jól menő fotós lenni
-
t72killer
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Minek a szoba falára, ha a teraszról is látod
? A maradékból jöhet egy yacht és egy búvár-fotósfelszerelés
. -
t72killer
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Rögtön eladnám a cuccot és házat vennék a Kajmán szg-eken
. -
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
wavrekordz
csendes tag
Olympus E-PM2 & E-PL5 bemutató nap! November 13. 11:00-17:00

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
18-as enyhén hajlamos a ca-ra?

-
Marseille199
senior tag
Tessék Uraim, lehet nyálcsorgatni

Még nincsenek elnevezve a képek, tulajdonságokban ott van minden adat, lassan elkezdem őket. vVan zajteszt, felbontásteszt. Értelmes fotó nemigen

-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
KF? Dehhogyis

Nagyformátum.
Sinarja van neki,Linhofja, Woodmanje, Argentum, meg még sok-sok régebbi fakamera.
Hasselblad H4D, két digithátfal, rolleiflex gyári állapotban, hasselblad xpan. Durva

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
jól látom, ezek KF obik?
-
Gondwana
addikt
válasz
Marseille199
üzenetére
Ilyesmivel én is játszogattam régen - eladhatatlan volt, kótyavetye lett a vége.

-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Visszatértem a csillagkapun

Beszarás. Mennek fel flikkörre a képek

-
t72killer
titán
Oly vázakkal még nincs tapasztalatom, rosszabb a PL5 AF-e, mint a komolyabb panáké? (gx1, gh2-3) Amúgy nem láttam, hogy a 40-150 felhasználók panaszkodtak volna az AF-sebességre.
-
válasz
t72killer
üzenetére
szerintem a nikon jobban rajzol és határozottan kisebb, de oké. illetve, a teleobi mögé az acélos af is elég fontos, és hát ott már lényeges a különbség a nikon 1 és az e-pl5 között. másrészt, az e-pl5 számomra megfoghatatlan, vacak kompaktos kezelésű. a v2 meg baromi ígéretesnek tűnik.
-
t72killer
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Necces dolog, kb teljesen új obit kell tervezni. A penge minőséghez ugyebár kell az f/2.8-f/4-es rekesz, bár ezzel szvsz még összehozhatnának egy 400g alatti példányt a modern üvegekből/aszférikus tagokból. Az igazi kérdés, hogy hajlandóak-e végleg eltemetni a tükrös FT-t, és a teljes profi vonalat átültetni mft-re?
#18851: GX1-et cserélsz GF1-re

-
madgie
titán
Ki keresett itt GF1-et? Lehet lesz egy eladó szép példány.
-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
dr400 és lőjjed neki ezerrel...ha nincs erős fény dr200 elég...
Ne ijedj meg a nagy iso-któl (dr400-at csak iso 800-on enged) nem látsz különbséget iso 200 és 1600 között egy szemernyit sem...

-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bizony. Ha létezne mft-re a 12-60 szellemi utódja, akkor nem biztos, hogy nex-eznék. Olyan jó obim sose volt (na jó az 50-200 swd). Kérdés lesz-e még? Szeretném.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
rumos14
üzenetére
Abszolút igazad van, hogy az a99 egy tech demó váz, zászlóshajónak tartják, nem gyártani. Az se baj, hogy figyelnek az örökségre, de a meglévő obik továbbhasznosításához nem feltétlen kellenek az A-s vázak. Amikor felmerült a full frame nex-ek lehetősége, ott az jelent meg, hogy egy adapterrel pont az A mount obik kerülnének az FF szenzor elé és mivel a szenzorban benne van a PD-AF, ezért gond nélkül működnének. Illetve adapter nélkül ua vázra direktbe croppal az e-mount obik rakhatóak.
Egy ideig valóban futni fog még az slt, sőt legalább addig menni fog, amíg a dslr-ből belépő, illetve közép kategória létezik.
Azt teljesen jól írja Parci, ha a nexre rendesen ráfeküdt volna a sony (nem csak poénnak adja ki az elején és időben feleszmél), akkor ma lehetne olyen váz és obi kínálat, ami már téged is érdekelne. Ha pedig lenne kész obi választék, akkor simán vihetné a milc piacot, de lekésték a ziccert, visszaért a kapus.
A tükrösből az érdekesebb vázak szeirntem a d7000, d60, d7 és attól fölfelé vannak. Az alatta lévők nekem már látókörön kívül kerültek egy ideje (talán kár, de így van), elhiszem hogy az A57 érdekesebb, főleg a videó képességek és a nagyobb evf miatt.
Az eos m-nek annyiból örülök, hogy legalább aps-c szenzoros, tehát elvileg konkurálni tud a nex-el hasonló felhasználóknak szólhat. Az alap koncepció elég hasonló. Nagyjából azonos szenzorméret és már mindkettőben van pd af (még egyik se valami acélos, de ez csak az első generációs szenzor pd af).
-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Szúrj neki egy dinamikakiterjesztést és keresd az állad

-
Marseille199
senior tag
Uraim, itt állok a Vérmezőn a húba..meg és a sokkotkapok állapotok határán. Történt az, hogy Fiala kikapta a Hassi H3D mellől az xpro1-et, rajta a 18-as, mellette a 35-ös és a 60-as obival, és azt mondta nekem (most találkozunk 3-jára), hogy ugorjak le a parkba, mert ott az igazi tesztelni. Nagyon komoly cucc ez a masina

-
Tulku
veterán
szerk: T72killer...a 30-110-ben viszont van IS ami növeli a méretét...mert hogy itt most a méret különbségek miatt kezdtem linkelni, a minőség nem igazán volt szempont, persze az nem mellékes...
-
t72killer
titán
CX-en a 30-110 (méret/súly: 60x61mm, 183g) az kb 80-300-nak felel meg. A versenytársak:
AFS-VR-nikkor 55-200mm, 73x100mm 335g, használható minőség, viszont nagyobb/nehezebb
mft-ben több versenytárs is van:
pana 45-200mm, 70x100mm, 380g - ez kicsit kilóg a sorból a hosszabb fókusza miatt, de nem rossz darab.
pana 45-175mm, 90x62mm, 210g - optikailag láttam már jobbat
oly 40-150, 64x83mm, 190g optikailag jó!Konkrétan az oly 40-150-et állítanám a 30-110-zel szembe: megegyezik a fényerő és az ekv. fókusztartomány, a két obi kvázi ugyanakkora és ugyanolyan könnyű, viszont az Oly optikailag jobbnak néz ki.
-
Tulku
veterán
Így ennyi a különbség a javára...jó az a markolat!
-
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
A lencse és a váz is jó darab, viszont a LR-nak nincs standard lencseprofilja mft obikra, a raw képek elvileg tartalmazzák a torzítási adatokat/korrekciós utasításokat.
-
törölt tag
Klubtársak panasonic GX1 + olympus 9-18mm kombinációval van valakinek tapasztalata? A panasonic kompatibilitási listája szerint link az optika AF szempontjából teljesen jó ezen a vázon.
RAW módban fotózok, arra volnék kíváncsi hogy az LR4 ebben a kombinációban tudja-e korrigálni az optika torzítását.
-
t72killer
titán
Kinek a pap, kinek a papné
Bár a v2 elég csábító+kicsi is maradt (bár nem vok biztos benne, hogy úgy zsebre tudnám rakni, mint a gx1-et). Nekem a képminőség fontosabb, inkább az mft-családban keresem az optimális példányt. ISO 5millió ugyan nem kell, de ~1600-3200 igen, és ezen szeretném, ha még használható dinamikát és zajt produkálna a gép. AF-sebességben elégedett vagyok a GX1 szintjével - nem szoktam rallyt fotózni, inkább csak fán ücsörgő madarakat. A legnagyobb kihívás AF szempontból a BIF - ezt mft-vel még nem próbáltam, de a dpreview-s HSZ-ek alapján nem gond.A nikon előjöhetne egy nagyobb szenzoros milc-cel... (mondjuk akkorával, mint a canon g1x)
#18824, "en a meret miatt nem hasznalok tukros rendszert." +1 és ahogy nézem, a nikon1-re kijövő lencsék nemigazán könnyebbek/kisebbek az mft-s alternatíváknál, sőt:
APS-c Nikkor 18-200mm : 77x96mm, 565g
mft, pana 14-140: 70x84mm, 470g
Nikon 1 10-100mm: 77x95mm, 530g -
így van, a v2 egy normális, használható, megfogható váznak tűnik. 15 fps full af-fel, 14 mp-en, csillió fókuszponttal (tehát ebben jobb, mint a nikon d3s), és 60 fps szintén full felbontáson, ha az első képkockánál lockolhatja az af-et. 850 mp/s (!!) sebességgel szörcsög a procija. nyilván nem tudom elkenni a modell szempilláját a kicsidoffal, és izóötmillión is szarabb mindennél... de elképzelhető, hogy elég az 1"-os szenzor az én céljaimra, cserébe viszont egy brutális sebességű és af-ű dög, ami viszont új terüleket nyit meg.
a v1-et nem lehet jól megfogni, és a designja sem olyan dögös, a v2 nekem pont betalál. az egyetlen, amiről nem írnak, az az evf sebessége, félő, hogy csak 60 fps... azok után, hogy a gh3/e-m5 már 240 fps-t karcolgat, erős visszalépés volna.
-
Tulku
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Én csak magamról tudok beszélni...egy megfoghatatlan kis méretű tégla, ami ráadásul kezelhetetlen...és persze nincs benne evf...a képminőségéről most nem írok semmit...
V1 talán egy picit jobb fogású (már az evf miatt is, hiszen tartod a szemeddel is
) és a kukucska benne van...egyébként azonos...Szerintem nem hiába a V2 keltette fel Parci érdeklődését is, nem pedig a V1...
-
t72killer
titán
Ha már nikon 1, akkor a J1 miért nem jó? Bár SzVSz egy PM1 duplazoom sokkalinkább megéri.
Apropó, csepegtetik már Hunniában is az E-pl5-öt, bár az ára még eléggé bevezetős.
-
Tulku
veterán
Így megy ez...

Komolyra fordítva szerintem az első igazi concept gép volt, itt látom a tapasztalatok alapján történő fejlesztést...J2-nél nem...a fogása és az az egy tekerentyű azért nagyot lökött rajta, illetve a szenzor is határozottan jobb...előbb jósolok J3-at, mint V3-at...
-
Tulku
veterán
Te figyelj...tavaly novemberben,decemberben még 250 környékén állt a V1 kit, most már láttam hiper akciósan 120-ért (persze ez egyedi eset, de pl valaki gyári 70 ezres nikon adapterrel árulja a nemmondommeghol 200-ért ami képlékeny szerintem)...
Ha ilyen lesz a V2 árának alakulása, egy év múlva V2-vel lövöldözöl...persze ha sasszemünk hagyja

-
na, zárjuk a témát, tilos a ph oldalain, nem illik pont nekem felrúgnom. szori a kis kitérőért.
-
annyira örülök, hogy ámerikában 399 dollárért (egy 400 dolláros mail-in rebate-nek hála) lehet kapni canon g1x-et, egy színes tintasugaras nyomtatót és hozzá adobe photoshop elements-et.
-
scarabaeus
őstag
Mivel téma volt itt, felhívom a figyelmet az utolsó bekezdésre.
-
Freddy76
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
Ó, bammeg, azon mennyit gondolkodom. Nagyon tetszik, az az obi... Amióta az olyt használom, fixbuzi lettem (valszeg azért, mert tényleg nagyon jók a fixek, és ezt a kis gépet ezzel jó kézbe venni), a kitben vett 12-50 csak akkor kerül fel a gépre, amikor valaki megnézi, hogy ilyen is van... Gondoltam, hogy eladom, és veszek egy 60-ast, csak azt nenm tudom, hogy a 45 mellett mennyire kellhet. Nem vagyok nagy makrós, de nem tudom, ezzel az lennék-e... Szerintem ez csak kütyübuzéria, úgyhogy egyelőre elfojtom, bár könnyebb lenne, ha azt írtad volna, hogy nem jó...
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

johetne mar vmi szenzorteszt a gh3rol, mert lehet a gx2 is azt kapja.

? A maradékból jöhet egy yacht és egy búvár-fotósfelszerelés
.