Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

Estét' mindenkinek! Rég jártam erre.

Nem akartam a MILC-es topikba írni a kérdésem, mert erősen Panasonic orientációjú. Szóval az alapfelállás, hogy elhagytam a Windowst és váltottam MacOS-re. Mindig is Adobe cuccokkal dolgoztam fel a fotóimat, még ha néha viharos is a viszonyunk, kisujjamban van a Lightroom, de most elgondolkoztam azon, hogy váltok szoftvert is, mert most vagyok benne a "learning flow"-ban, erre kéne pár tipp, hogy kinek-mi vált be, mit tartotok jó alternatívának.

Feltétel, hogy legyen Apple Silicon (M1 natív) támogatása!

A Capture One már Windowson sem tetszett, mert maga a szoftver szerintem baromi jó, de szerintem a Panasonic RAW fájlokkal nem bánik jól, teljesen szarok a színek (Lightroom ezzel szemben patika, azzal szeretek dolgozni).

Nem feltétel, hogy a katalógusokkal dolgozzon, meg fejlett rendszerezési struktúrája legyen (én amúgy is magamnak rendszerezek), de a batch editing fontos lenne az adott projekt erejéig (ja meg némi softproof képesség... khm... Lightroomból is csak a Classic tudja).

Nem okvetlenül akarok váltani. Visszavették a céges Creative Cloud All Apps csomagom, ha nagyon nincs más, akkor befizetem magam a Photography Plan-re, de azért érdekelnének az alternatívák, főleg ha más is szívott rossz színkezeléssel már.

Új hozzászólás Aktív témák