- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
kisjimy #30514 üzenetére
úgy, hogy látod-e meghajtóként a EFI-t, mintha külön pendrive lenne, vagy csak az installálós pendrive-odon kitallóztad az Other mappát. mert nem mindegy melyik módon másoltad be a kexteket.
más
High Sierra hogyan fut azoknál, akik használják? mennyire bugos vagy megbízható?
-
-
-
-
-
-
scdlsc
senior tag
válasz
kisjimy #28471 üzenetére
Várj vele. Szerintem x.x.2 előtt nem érdemes váltani. Főleg, ha nem csak netezésre és filmnézésre használod a gépet.
Én már évek óta várok mindenféle eszköz esetén a frissítéssel új főverzió esetén. Kisebb frissítéseknél is (ami nem valami nagyon fontos hibát foltoz be) várok 1 hetet. Pl. ha kijön egy új iTunes verzió és 1 hétig nem nyivákol senki, akkor frissítek. -
Crondore
tag
válasz
kisjimy #28473 üzenetére
Én két gépen upgrade -eltem, nálam semmi komolyabb hiba nem jött elő, a felhasználói környezetben nem igazán éreztem változást, pár programnál voltak kisebb gondok. Mindenre találtam megoldást és nem órákba tellett mire megoldódott. Leginkább a program újabb verzióját kellett feltennem, vagy a bios állítanom a videó kártya miatt. Teljesen belakott az enyém is, elsősorban cubase pro -t használok számtalan pluginnal, itt nem tapasztaltam hibát, az egyébb dolgok amik jelentéktelenek voltak pedig tényleg gyorsan megoldódtak.
Azonban az én felhasználói szokásaimmal nem igazán változott semmi, talán a gui kicsit gyorsabb lett.
Ami szokatlan, hogy a samba share -ekhez most minden indulásnál feldobálja autentikációs ablakot, ezt el capitan -on nem csinálta, csak simán mount -olta.
Röviden ennyi tapasztalat gyűlt össze a részemről.
Szerintem igazából semmi nem indokolja az upgrade -t, én is csak kíváncsiságból tettem fel a kevésbé belakott gépemen, mivel ott csont nélkül felment, így a másikra is feldobtam.
-
válasz
kisjimy #26405 üzenetére
OSX-nél rolling release van már évek óta, szóval egyáltalán nem ajánlott régi verzión maradni. Egyetlen kivétel talán, ha pl. valaki célhardwareként használja a gépet, és az OSX max arra kell neki hogy elindítsa azt az 1db alkalmazást amivel dolgozik (stúdiókban pl. gyakori szitu).
Meg persze egy-egy nagyobb releasenél ha megfontoltabb vagy, akkor hagyhatsz egy átmeneti időszakot, nem dől össze a világ tőle, de talán az El Capitan esetén ez is szükségtelen, mert teljesen rendben van.
-
Pety99
csendes tag
válasz
kisjimy #24938 üzenetére
Próbáld meg ezzel a módszerrel. Én úgy csináltam, ahogy a videó mutatja és sikerült feltelepíteni minden nehézség nélkül. A lényeg, hogy azt a multibeastot használd amelyiket a videón is használ a gyerek. Fontos hogy telepítés előtt az app store-ból letöltött yosemite-t az alkalmazásokban át kell nevezni beta-ra ! A hangot sajnos még nem sikerült beletennem.
http://www.youtube.com/watch?v=upPn1Er_6bI -
talamasca
senior tag
válasz
kisjimy #21678 üzenetére
Upgrade 10.8.5----10.9 Mavericks.
Csont nélkül lefutott az alábbi módszerrel.
Eszem ágában se volt a clean installhoz, mivel a fő rendszer SSD-n van, de minden könyvtár, pluginek, AU-k (zenélés) egy 1 terrás HDD-n.Nekem mondjuk előre sejthetően könnyen ment, mivel a konfigom elég hackli barát. Még külön videókártya sincs csak a prociban lévő intel HD 4000.
Csak az audio kext-t tettem fel, plusz a TRIM beállítást a Multibeastben.
Kb. ennyi.
Tehát, akinek GA-Z77-DS3H az alaplap, a processzor meg Intel Core i5-3570K 3.40GHz az nyugodtan upgradeljen.Mindenkinek sok sikert!
-
RaZroX
addikt
válasz
kisjimy #21674 üzenetére
Hát nem tudom... nekem anno fent volt egy Retail Lion full belakva meg minden update fent volt. Aztán jött az ML és mondták hogy nyugodtan tegyem fel mert menni fog. Aztán mégsem ment mert valami CPU gebasz volt (már nem emlékszem pontosan hogy mi) és buktam a jól belakott rendszerem és még csak az új sem került fel...
Ennek ellenére nyugodtan próbáld meg lehet hogy gond nélkül menni fog, de lehet hogy nem.
-
DanielK
addikt
válasz
kisjimy #21545 üzenetére
az nem jó.
van DSDT-d? mert csak akkor pipáld azt.
javaslom, hogyelőbb csak az easybeast vagy userdsdt valamelyikét pipáld ki és nézd meg, hogy bebootol-e. a multibeasttel később is tudsz drivert feltenni (többi pipa).
ha az első kettő közül pipáltál, akkor chimera nem kell. -
Syl
nagyúr
válasz
kisjimy #21520 üzenetére
Az első, hogy kell egy eredeti Mac amin elkészíted a boot pendrive-ot. Utána ha arról bebútol a géped, akkor indulhat a szopás, a driver keresés. Jobb esetben úgy jársz, mint én, hogy bár a gépem minden komponense osx kompatibilis, még csak be sem bootol a gép. Pár másodperc után folyamatos rebootot dob, bármilyen kapcsolóra.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
kisjimy #20574 üzenetére
Yep.
Úgy tudomIgen, az összes 4x40-es normálisan van támogatva, annyi, hogy a WiFi-kártyát kell cserélni ha szeretnél WLAN-t használni. Meg a dedikált VGA-t majd nem tudod használni... de ez már nem olyan nagy gond szerintem.Itt van egy program, ha sikerül felraknod az Unibeast-es módszerrel a rendszert akkor ezzel az alkalmazással tudod a megfelelő drivereket (kext) és egyebeket telepíteni.
-
-
bobooo
addikt
válasz
kisjimy #19451 üzenetére
Másold ki az íróasztalra a chameleon.boot.plistet, majd nyisd meg az íróasztalról, illeszd be azt a két sort, mentsd el és húzd be az Extras mappába és írd felül a régit.
ui.: Jó tanács, Hackintoshon kapcsold ki a Spotlightot (Rendszerbeállítások -> Spotlight), mert lassíthatja a gépet indításkor.. Kétszer katt a merevlemezedre (Finder ->beállítások -> merevlemezek mutatása), majd mikor kétszer rá kattintottál a vinyódra ott lesz az Extras mappa és ott lesz az org.chameleon.boot.plist
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
kisjimy #19053 üzenetére
igen, de a terminalba írjad.
illetve nem; egyáltalán nem biztos, hogy menni fog.
angol tudás nélkül pedig borzasztó problematikus dolog az ilyesféle dolog, mivel a tudás 95%-a angol nyelven lelhető fel a neten, amit szinte biztosan senki nem fog szabadidőben lefordítani -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- Bundle topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Eredeti játékok OFF topik
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged