- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nagyon rég nem foglalkoztam ezzel a témával (szerintem van már több mint 1 év), kérdésem, hogy mennyi minden változott ? Olvastam még annó, hogy van valami új loader, és kb ennyire emlékszek. Legacy Bios-val működik ? (sajnos még mindig nem sikerűlt beszereznem egy UEFI-vel rendelkező configot
) Illetve még annyi, hogy macOS 10.14 után változott valamit a cpu követelmény ? (ugye azt tudom, hogy 10.14-hez már kellett az SSE4.2)
-
válasz
Cingi1979 #33568 üzenetére
Sima vanilla vagy unibeast ? Max még annyit meg próbálhatsz hogy a pendrive-ról átmásolod az egész EFI-t a merevlemez vagy ssd EFI meghajtójára. Ha így megy, akkor lehet hiányzik valami kext, vagy valami patch esetleg, bár nem tudom. Én az ilyen dolgot/dolgokat mindig így szoktam kiszűrni.
-
-
Sziasztok!
AppleUSBHostResources-nál miért állhat meg a bootolás ? Általában akkor csinálja ha valamit módosítok a config.plist-ben. Most pl annyit csináltam, hogy két meghajtót eltüntettem, és már nem bootol a rendszerbe.
-
Megpróbáltam a High Sierra-t és az volt amit írtam. Egy dolgot nem kapcsoltam be a BIOS-ban. Most is van Disk I/O error, de tovább megy a telepítésig, viszont kiírja hogy van vissza 22 perc, aztán megint jön egy verbose boot, és ott írja hogy syncing disks, ezen végig megy és újraindul a gép.
-
válasz
kushwavez #33091 üzenetére
P35-ös chipset. High Sierra-val nem mindig volt problémám, ment mindig elsőre. Amikor írtam a cikket róla, ugyan erre a gépre raktam fel, és ment elsőre. Azóta valahogy már nem. Lehet másképp csinálok valamit, vagy nem tudom. Holnap tesztelem, és mondom, ha minden igaz, akkor csak az volt a baj, hogy azt az egy dolgot nem kapcsoltam be a BIOS-ban.
-
válasz
Kalacskepu #33089 üzenetére
Menni fog a High Sierra. Megnéztem a régi cikkemet, és egy dolgot nem kapcsoltam be a BIOS-ban (SATA Port 0-3 Native Mode). Holnap megpróbálom. Remélem csak ennyi volt a hiba. A Mojave-t meg egy kicsit hanyagolom.
-
-
Az a baj, hogy mindegyik oldal mást ír. Amikor elsőnek álltam neki ennek az egész dolognak, akkor is ez volt a bajom. Mindegyik oldal/ember 50 féle variációt ír, nekem meg úgy kell kitalálnom, hogy melyik működik tényleg. Ennél pl csak annyit találtam, hogy Install után egy dolgot másolni kell. Ha nagyon időígényes, akkor lehet hanyagolom, és marad a High Sierra.
Leírom inkább az egész Configot:
Intel Xeon E5420
Gigabyte GA-P35-DS3R
8GB DDR2 RAM
ASUS GTX 660 TiSmiley: Azért ennyire amatőr nem vagyok
Legfrissebbet szedtem le, és ott van bent az Others mappában a többi Kext-vel együtt.
-
-
-
-
-
válasz
Plasticbomb #33074 üzenetére
Tervben van már egy ideje, de még nem jutottam el odáig, hogy megvegyem. 240GB alattit nem biztos hogy fogok venni, de majd még kiderül.
-
válasz
Plasticbomb #33072 üzenetére
Unibeast-vel próbáltam, nem volt jó. De nekem vanilla se lesz jó ha Mojave-t akarok, mert nincs SSD-m, és HFS+-ra meg nem lehet telepíteni. Létezik egy ilyen patch, de azt úgy nem vágom, ahogy van. Még régebben feltettem itt ezt a kérdést, meg redditen is, de nem lett rá megoldás. Disk I/O error-t kapok mindig. Másik HDD-vel mondjuk még nem próbáltam
-
Sziasztok!
Régen jártam itt, viszont most kéne egy kis segítség. A HD 5770-et lecseréltem egy GTX 660 Ti-re mondván, hogy az miatt nem megy fel a High Sierra / Mojave. Na most úgy néz ki, hogy nem a VGA volt a baja. Az első kb 6 perces telepítés végig megy, másodiknál ugye a HDD-ről kell bootolni, megy a csík, 75%-nál kör áthúzva. Unibeast-es az USB, és olyan mintha nem látná a HDD-t vagy én nem tudom. Megpróbáljam a vanilla telepítést ?
-
Szerintem nincs. Lehet hülyeség amit most mondok, de én azt csinálnám, hogy formáznám azt a Pendrive-ot amire rakni szeretnéd, csinálnék neki két partíciót az egyik amire megy a telepítő, a másik pedig amire megy az EFI, és csak simán átmásolnám rá. Nem hiszem hogy ez működne de egy próbát megér szerintem.
-
-
-
-
-
válasz
kushwavez #32181 üzenetére
Ehhez sajnos régebbi Clover kell mert az újakban már nincs benne ez a No Caches lehetőség. Viszont most csináltam egy olyat hogy Sierra-n belül elindítottam a High Sierra telepítését, majd utána bootoltam arról a meghajtóról ahova telepíteni szeretném, és telepítette is. Viszont Bootolásnál ugyan úgy elakad a root device-nál.
Szerk: Az baj lehet ha egy maghajtón vagy a két rendszer ?
Mondjuk mindegy mert a sima telepítés se megy. Szóval már tényleg nem tudom. De ha így halad, akkor inkább maradok Sierra-n.
-
-
válasz
kushwavez #32176 üzenetére
Nincs USB 3.0-ám, meg alapból tudom hogy nem szabad azon keresztül telepíteni. Szükséges bootflag-eket tudom, npci=0x2000 vagy 0x3000-et használom is enélkül már a Logonál megállna. USBInjectAll.kext ott van az Others mappában. Már tényleg nem tudom hogy mi lehet a baja.
-
-
Úgy néz ki, hogy nekem is kell egy kis segítség. macOS Sierra 10.12.6-ról akarok frissíteni High Sierra 10.13.6-ra, de nem nagyon akar menni, mint ahogy a sima telepítés sem. El Capitan-t és a Sierra-t gond nélkül feltelepíti. Viszont a High Sierra olyanokat csinál, hogy egy helyen megakad és nem megy tovább. Volt hogy 1 óráig úgy hagytam, de nem ment tovább. Olyan is van, hogy újraindítom hogy újrakezdjem, Apple logonál tart kb 70%-nál, és bedobja az áthúzott kört. Amikor még GTX 750-em volt nem volt ilyen problémám. Nem hiszem hogy a HD 5770-en a baja mivel másoknak működik High Sierra-n. Ha valakinek van valami ötlete, az segíthetne.
Configom:
CPU: Intel Xeon E5420
Mobo: Gigabyte GA-P35-DS3R Rev 1.0
RAM: Kingston 8GB DDR2 667MHz
VGA: Ati Radeon HD 5770
HDD: WD Blue 500GB (Windows 10) + WD Blue 500GB (Sierra) + Samsung 250 GB (Data) -
válasz
Plasticbomb #32130 üzenetére
Ez a System requirements nem nagyon fontos ha valaki Hackintosh-t akar. Még az én Xeon E5420-on is simán futna a Mojave. Annyi hogy nekem videókártyát kéne cserélnem mert a HD 5770-et nem támogatja.
-
-
Ha van időd, akkor nézd meg Clover Configurator-ral a Config.plist-ed. Text Mode-ban keresd meg a hide részt és nézd meg hogy van e ott ilyen sor hogy:
<string>Recovery HD</string> <string>HD(1,GPT,Itt rengeteg szám szerepel)</string> </array>
Ha ezt látod, akkor a <string>-től </array>-ig töröld ki, és a következő indításnál már latszani fog a Recovery HD. -
-
válasz
Kalacskepu #31870 üzenetére
Most tovább ment. Csak várnom kellett kb 5-10 percet.
-
Csak egy próbát akartam tenni mert annó a High Sierra Beta-t is teszteltem. Amúgy érdekes, amióta ez a HD 5770 van meg, azota egy darab macOS se tudok úgy feltelepíteni, hogy ne legyen valami baja. Most a sima Sierra ellezdi a telepítést, 15 perc van vissza ez egész telepítésbōl, és ott megáll. Talán a merevlemezzel lehet probléma ?
-
-
Valaki próbálta már a Mojave-t ? Milyen újdonságok, illetve hogy fut ?
-
-
-
Nekem most az a problémám hogy ugye High Sierra telepitesnel végig megy az első csik. Na és ugye következő bootnal azt a meghajtót kell valasztani, amelyikre telepíteni szeretnem. Kivalasztom, beirom a boot flageket, megjelenik az apple logo, kb 15 százalék van vissza és kidobja az áthúzott kört. El Capitant probléma mentesen tudtam telepíteni. Bootoltam -v vel is és a AppleUSBHostResources-nel akad el.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Norbi887 #31257 üzenetére
Szia! Van egy rossz hírem. Se macOS Sierra, se High Sierra nem fog menni a gépeden. Az ok pedig a processzor. A Q6600 nem rendelkezik SSE 4.1-el. El Capitan-t viszont tudsz feltenni. Bootolhato Pendrive készítéséhez kelleni fog egy macOS-t futtató virtuális gép. Ez egy hasznos videó arról, hogy hogyan is kell elkészíteni. Itt az is benne van, hogy hogyan kell macOS-t futtató virtuális gépet csinálni. Ha van kérdésed, akkor nyugodtan írj.
-
Én megint rakhatom újra az egészet mert valami elb*szta a rendszert.
Javítani akarja de nem sikerül neki és offolja magát a gép. Mondjuk annyira nem nagy baj mert amúgy is akartam csinálni egy Tutorialt.
-
Nem tudom már kinek kellett a Sierra, de itt van egy link. Ha ezt macOS-en vagy OSX-en nyitod meg akkor automatikusan megnyitja az appstore-t és le tudod tölteni a Sierrat.
https://itunes.apple.com/us/app/macos-sierra/id1127487414?ls=1&mt=12
-
-
Nálam megint elkezdte a lassu bootolast. -V el inditottam es disk1: I/O error-t ir ki. Ez mit is jelent ?
Már megvan a problema. Az NTFS meghajtomat amin a Windows 10 van azt nem ismeri fel a High Sierra. Es ezert rart sokaig a boot. Ezt hogyan tudnam megoldani ?
-
válasz
Plasticbomb #31183 üzenetére
Ha HFS telepítést akarsz, akkor ha UniBeast-el csinálod a bootolhato USB-t akkor nem fogja átkonvertálni APFS-re. Ezt onnan tudom mivel olvastam tonymac-en. Meg onnan is hogy nekem nincs ssd-m és ha APFS lenne nekem akkor lassabb lenne a bootolas.
Remélem hasznos információt közöltem.
-
Sziasztok! Raktam a gépembe egy PCI slotos wifi kártyát. Az lenne a kérdésem hogy valahogy működésre lehet bírni ?
-
-
En feltelepitettem a rendszert, minden drivert felraktam, Pendrive nelkűl akarok bootolni. Bootol is a rendszer de valamiért kegyetlen lassú. Ez miért lehet ?
-
Hali! Az miért van VMware workstation-on nem akar menni a sierra ?
Csak ezzel a xeon processzorral nem akar működni. Logonál betölt, behozza az egeret és szürke kép. Ott vártam kb 10 pecet de semmi. Valakinek valami ötlet ?
-
Hali! Újra itt vagyok. Tiszta telepítést akarok csinálni bootolhato usb kész minden működik. Mivel xeon processzorom van ezért a boot flaghez beírom hogy npci=0x3000. A csíkból hiányzik kb 1 cm már ez egér is megjelent és csak tölt. Lassan már így van 10 perce. A Core 2 Duo E7600-nál nem csinált ilyet. Mi lehet a probléma ?
-
-
-
-
-
válasz
Kalacskepu #30701 üzenetére
Csináltam eg CMOS Resetet, majd mindent beállítottam a BIOS-ban úgy ahogyan volt és most nem panic-ol. Viszont amikor tölt és eltűnik a kép ami jelzi hogy működik a videókártya ott csak fekete képet kapok és újraindúl a gép. Driverrel lehet valami gond ? Web Driver engedélyezve van és nem nvda_drv=1 el bootolok. Próbáltam nv_disable=1 el de ugyan ezt csinálja.
-
Az a vicc hogy ha bootolhato USB-ről fel akarom telepíteni a Sierrat ugyan ezt kapom. VMwareban pedig működik a Sierra. :/ Nem értem hogy mi lehet a gond,
-
-
-
Valaki tudja hogy Xeon E5420-al miért nem akar működni egy komplett macOS Sierra rendszer ? npci=0x2000 boot flag-el probáltam de kernel panic.
-
-
-
-
Hali! Valaki tudja hogy hogyan tudnám letölteni az El Capitant ? Van egy DMG fileom (10.11.6) Install El Capitan-t bemásolom az Application mappába, Unibeast-et elindítom és azt írja hogy "Selected OS X Installer is Incomplete" . :/ Próbáltam hogy átállítom az időt nem működött ( Mountion Loin-nál ez működött hogy átállítottam az időt) receipt-et is kicseréltem és akkor se jó. Van fent VMware-ban egy OSX 10.9 de ott meg nem engedi letölteni("Can't Be Downloaded on This Machine"). Valakinek valami ötlet ?
-
Nem tudom hogy sikerűlt ezt összehoznom (csak annyit csináltam hogy Virtuális macOS Sierra-ban a rendes macOS Sierra HDD-t mountoltam logikaiként, újraindítottam az egész gépet és működött) de tudom mind a két HFS meghajtómat használni Windows alatt.
-
-
válasz
sad_Vamp #30519 üzenetére
Valamit nagyon ügyesen elrontottam mert most csak a Windows 7 meghajtót és az Optikai meghajtót látja(USB).
Open "EFI/Clover/config.plist" and add the following code after GUI.
Note -: Replace "HDDName" with name of your hard disk. It works!
<key>Hide</key>
<array>
<string>HDDName</string>
</array> -
Valaki tudja hogy amikor bejön a Clover és ott vannak ugye meghajtók hogy azokat hogyan tudom eltüntetni ?
Az EFI-t, Recovery HD-t és még egyet kéne elrejteni aminek a neve Data.
-
-
-
-
-
-
válasz
mgaben #30483 üzenetére
mgaben: Persze hogy tudja az SSE 4.1 -et.
Hamarosan megérkezik bele a Xeon E5420.
Muky_: Igen azt tutdom hogy a 14.2 i széria. Én egyszer csináltam olyat hogy a Bootolható USB-nek az SMBIOS-át átállítottam 10.1-re (El Capitan volt asszem) és emlélszek rá hogy valami nem tetszett neki bootolásnál. Ezért azt inkább hagytam. De ennél meg úgy látszik kell. Az pedig tudom hogy telepített rendszernél 10.1-et kell használni mert most is azt használom.
-
Semmi baj.
Nekem is megy a 775-ös configomon a Sierra 10.1-es SMBIOS-használok én is. Én a High Sierrat próbálom felrakni de nekem olyasmit írtak hogy a bootolhato USB-n a config.plist-ben az SMBIOS-nak nem 10.1-nek hanem 14.2-nek kell lennie. De így se jó. Szóval a Sierra 10.12.6 tökéletesen működik csak a High Sierra-t nem tudom felrakni. :/
-
Ugye letöltöttem az AppStoreból a High Sierrat. Utána felmentem a tonymacx86.com-ra és ott van hogy hogyan kell csinálni. Na igen és én az alapján csináltam mindent. Ez alapján csináltam: https://www.tonymacx86.com/threads/how-to-create-a-macos-high-sierra-public-beta-installation-usb.225520/
Azt is írták hogy rossz az SMBIOS-om szóval átállítottam 14,2-re mert ezt írták nekem de akkor is ezt írja ki. Másik HDD nincs rákötve csak az az egy amire fel akarom telepíteni. -
-
-
Hmm elvileg megy a High Sierra Legacy-n is. Ez a kép elkerűlte a figyelmem.
Ma szépen megpróbálom és írok hogy mire jutottam. -
-
Szerintetek felmenne a gépemre a High Sierra ? Azt olvastam hogy csak UEFI-t támogat. :/
-
-
-
-
Úgy néz ki hogy új processzorom lesz. Az lenne a kérdésem hogy befog zavarni a mostani rendszernek ? Nem szeretném megint újrarakni az egészet. :/
-
-
-
Valaki meg tudná nekem mondani hogy az miért van hogy minden tökéletesen felvan telepítve Sierran viszont valami lejelszavazta a BIOST. Csináltam egy CMOS resetet és a bootolás felénél egy kör és átvan húzva.
-
Jó inkább nem mondok semmit.... Ez a sz*r nem kompatibilis a Sierraval és azért nem jó.
-
Na ez a probléma elmúlt, kiderűlt Multibeastben nem raktam fel egy kext-et. Viszont mosz PS2Controller kext-et meg mást raktam fel, és most meg azzal van Panic-om. :/
-
Sziasztok! Lassan 3-4 napja használtam az El Capitant de valahogy úgy döntöttem hogy letöltöm a Sierrat. Boot USB kész UniBeast-el. Feltelepítem minden jó. Felrakom a CLover meg minden viszont nem tudom de nekem elég furcsa az hogy a kexteket mintha fel se raktam volna. Semmi nem akar működni pedig ugyan úgy csinálom mint El Capitan-on. És ha ez nem lenne elég bootlható USB nélkűl Panic-ot kapok.
-
-
-
-
Nyomtam én restartot nem is egyszer. Ki töröltem amit kellett de nem dobja ki azt hogy nyomjam a shif-et és a mellette lávő gombot (í). +ha ez nem lenne elég a webdriver is össze szarta magát valamiért... Nvidia WebDrivert kiválasztom újraind0tás után vissza áll OS X Default Graphics Driver-ra. Eddig működptt rendesen...
-
-
Amy tudja valaki hogy itt hogy vannak a billenytyű kombinációk ?
A fent melített magyar kiosztást felraktam de nem tudok kukacot meg ilyeneket írni. Sőt az í-t és a 0 nem tudom felcserélni :S /Library/Preferences/com.apple.keyboardtype.plist Ugyan itt kerestem de nekem nincs olyan fileom. :d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest