Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
McSzaby
őstag
válasz
bobooo #22420 üzenetére
Jah, már rég nem az a gépem van csak elfelejtettem frissíteni.
Update: A laposomra lesz. Tonymac-n az egyik legjobb Hackbook ez elvileg. egyik legjobb...Szóval Lenovo U510-ről lenne szó. Tonymac-n utánanéztem, a Mavericks elég jól működik ezen a gépen. Kivéve a wifit és a kamerát azt hiszem.. Szóval maga az OS felmegy, többen használják is így, de nem akarom most lepusztítani a már meglévő rendszerem, fájljaim. Bár ahogy olvastam muszáj lesz...
-
LógaGéza
veterán
válasz
bobooo #22379 üzenetére
Egyik se releváns sajna... Az első ML, a második MSI alaplap, és azért nem megy...
Inkább ennek kéne nekiesnem: [link], vagy Tony buildjának topikját átnézni, Ő is foglalkozott vele.
V.Stryker
MultiBeastben a Non-DSDT / ALC892 megvolt?
BoboDJ
Ne ajánlj olyat szerintem, ami nem biztos, hogy megy Mavericks alatt
-
pingwin92
aktív tag
válasz
bobooo #22264 üzenetére
Én most a HD7750 mellett döntöttem.
Még nincs hacklim amúgy. Sőt még a VGA-t sem vettem meg. Tehát nem tudom milyen. De szerintem jobb ár/érték arányban mint egy GT640. Azt nem tudom, mennyire OOB egy HD7750; elvileg a GT640 az kell legyen. De a HD7750 is támogatott. Asszem nem mindegyik (talán XFX), de általában nincs vele gond.
Persze attól függ, hogy kell-e neked az a "CUDAjó" cucc, ami csak nVIDA-kban van.
Vagy, ha nem is a BF4-gyel, vagy a Crysis 3-mal, de néha játszanál is valamit.De egyébként az Intel HD4000 nem támogatott?? Mintha valamelyik MacMiniben is az lenne..
-
RaZroX
addikt
válasz
bobooo #22261 üzenetére
Leszedtem egy preinstalled ML-t de annak meg minden baja volt.. nagy nehezen rendberaktam aztán meg amikor leszedtem volna a Mavericks-et Appstore-ból közölte hogy minimum 2GB ram kell neki ehhez, ami azért vicces mert pont 2 GB-ot adtam meg neki... ugyhogy hagytam a büdös francba
Szerk.: Na de no problem, már csinálja a dolgát a Disk Utility.
-
kisjimy
aktív tag
válasz
bobooo #21531 üzenetére
Na megsem hagyott nyugodni a dolog,nekilattam. A pc-n tobb vinyo van,kihuzkodtam oket,csak az ssd-t hagytam meg amire akarom telepiteni.( ocz vertex 3)
Na most megint meggondolta magat,es olyat csinal a telepito,hogy mikor beadna a nyelv valasztasokat megjelenik a toltesjelzo forog a karika es annyi. Megneztem -v el is de vegig megy,amint feher kep van xsak toltesjelzo van,nem jon be a nyelvvalasztas.Ez megint mi? Nehuzzam ki a vinyokat? Vagy nem tetszik neki az ssd? -
odessa32
tag
válasz
bobooo #20986 üzenetére
Bocs, lehet nem volt érthetö.
Mindig felraktam a kexteket.Most az utolsonál nem raktam fel a net kextjeit mivel az unibeastes 10.8.0 telepitése után egyböl ment s megy azota is. A prociban lévö Hd 3000 ret állitolag a Chimera elinditja, h61 nél ment is itt nem.
Azt is elhiszem, hogy a multibeastben nincs benne minden kext de akkor ha ü ajánlja custo.....nek, ad hozzá dsdt-t, ö fejleszti az mb-t akkor ugyan hol keressek még? Irogassam le milyen beállitásokkal probálkoztam???De ahogy tonymacx oldalon nézem nem vagyok egyedül.
Sajnos ezeket korábban kellett volna olvasnom, akkor talán nem veszem meg a lapot.Ui: A másik ok a HDMI audio lett volna amiért cseréltem a lapot. Naná, hogy az sem megy.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bobooo #20977 üzenetére
égvilágon semmi probléma nem volt vele. ami giga b75 lapot ajánlottak nekem 1-2 hónapja, konkrétan úgy megy a telepítés, hogy berakod a pendrivet,nyomsz pár okét, és kész...
10.8.0 esetén. 10.8.4 óta bele kellett a felbontásfixáló sort tenni, hogy ne kelljen kibekapcsolni a kijelzőt.
-
blade1526
csendes tag
válasz
bobooo #20949 üzenetére
Bocsi, lehet hogy nagyon értetlen vagyok.
De a multibeast-el Chimera megy fel és nem boot-ol a vinyóról még a legújabb chimerával sem.
Az egyetlen bootolási módon jelenleg az hogy iboot ivy Bridge CD-ról bootolok és ott a winyó particiót kiválasztva indítom. Azt mondja meg valaki, hogy pontosan mit telepítsek fel, hogy a winyóról be tudjak bootolni. Tehát hogy tudok olyan boot-ot csinálni mint az iboot ivy bridge CD-n van???
Köszi -
blade1526
csendes tag
válasz
bobooo #20922 üzenetére
Sikerült elindítanom a 10.6.3-as telepítőt GraphicsEnabler=No-val.
A rendszer felment, Combo Update lefutott. Multibeast DSDT megoldva, működik a videokártya és hálókártya. Szóval minden.
Egy gondom van csupán, ha vinyóról bootolok be egyből újraindul. Ugyan úgy mint a sima iboot-nál a telepítéskor. Probálkoztam chimera különböző verzióival, de ugyan ez a gond.A kérdésem tehát az, hogy mi is a különbség az iboot és az iboot ivy Bridge között, mert szerintem ez lesz a titka a winyós bootolásomnak is???
Köszi
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
bobooo #20154 üzenetére
Most még várok...e szerint csinálom per pill.
-
ficere
aktív tag
válasz
bobooo #19763 üzenetére
próbáltam egy hazard 1.6.6-ot,utána egy iatkos l-t.bebootol a lemezről mikor megnyomok egy gombot,hogy kezdődjön a telepités,lefagy.Próbáltam iboottal,az felimeri a lemezt képernyő elfeketedik 20 percig semmi.Biosban nem állitottam volna át valamit,de ennek a packard bellenek nem sok állitási lehetősége van.Esetleg bootnál nem váltottam a legacy módból UEFI-re?
-
-
törölt tag
válasz
bobooo #19620 üzenetére
Sikerult megoldani.
Most olyan problemam lenne, hogy ugye van 2 particio. Az egyiken meghagytam 25giga fontos adatot, viszont csak akkor enged ra telepiteni (a masikra) ha leformazom, es kulon kulon nem lehet, csak egyszerre a kettot..
Erase persze volt, de nem OK neki.. -
gergobaby
aktív tag
válasz
bobooo #19617 üzenetére
Üdv. Hibátlan a .app fájl, én is ezt használtam (meg mostmár neki is jó
)
Viszont P35-DS3L lapja van, meg 4850 VGA... GraphicsEnabler=No-val beadja már a telepítőt, viszont a Disk Utilityben nincs neki meg a HDD... olyankor mi lehet?(bocs, h én tolmácsolok, de ő még küzd )
-
drr
őstag
válasz
bobooo #19497 üzenetére
A felsorolt dolgokból csak annyi világos, hogy egy módosított BIOS-t kell feltenni a legelején. Az életben nem volt OSX-em, honnan kellene tudnom, mik ezek a fogalmak?
Amúgy köszönöm a biztatást, azt hittem kezdőként az ember kaphat itt egy kis útbaigazítást, de ezek szerint tévedtem...
-
Xero
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest