- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25152 üzenetére
Nem-nem! Fordítva! Éjszakára elaltatom, elalszik szépen, és mire reggel felkelek, megy a gép. És ezt az elmúlt egy napban 5x csinálta, elugrottam ide oda, mire visszajöttem, mindig ment. És mindig akkor, amikor valami értesítés volt. Ha jól tudom, tudnak a Macek olyat, hogy alvó állapotban is megjön az email. Nem lehet, hogy ez zavar be a gépnek?
-
-
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25091 üzenetére
Ez vonatkozik rám is?
Csak mert ma este fogom újból elkezdeni felrakni a rendszert. Nem tudom, hogy a múltkor is 6.1-el próbálkoztam-e.Fontos kérdés, mert még a hang előtt, ezzel fogom kezdeni, hogy ha megint elszáll a gép, akkor legalább ne legyen benne sok munkám: iMessage hogyan bírható működésre? Valakinek sikerült már?
-
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25059 üzenetére
Nekem azért kellett egyszerre, mert úgy volt, hogy a szobámban volt egy hifi amin volt 2 hangfal, annak volt egy kimenete, meg két kisebb hangfal, ami szembe volt velem az asztalon, és annak is volt egy kimenete. Nyilván a hangerőt együtt kellett állítani, hogy nagyobb hangerőnél is térhatás legyen.
-
csabi94
őstag
-
csabi94
őstag
-
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25026 üzenetére
Igen, tudok róla, hogy nem jók, de itthon 5 éve üzemel.
Proci, vga?
Illetve rendszerrel kapcsolatban mit tudsz mondani? Annak idején még a 10.6-tal próbálkoztam, most meg felmentem tonymacx-re, és döbbenten láttam, hogy a nemrég megjelent Yosemite-ről van szó. Ez most már ennyivel egyszerűbb? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Tikakukac #25010 üzenetére
A másik topikban írták, hogy CinkElek kifejlesztett egy új eljárást. Valami olyan oldószert, ami csak a pasztát teszi folyékonnyá, (a többi részt nem "bántja" nyák meg ilyenek), illetve felhígítja, ezért már semmi szükség nincs a veszélyes "szikével" körbevágom akcióra. Ahol akár "halál" is lehet a vége a cpu-nak. Tehát simán leszedi a kupakot, letisztítja magot, felmegy rá a minőségi CLU és eredeti intel pasztával visszaragasztja.
Az életbe nem mondja meg senki, egy esetleges gariztatásnál, hogy nem vállalják, mert ez szét volt szedve.
Ha itt lakna a közelemben, én már megcsináltattam volna vele. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Tikakukac #24961 üzenetére
Igen tudom, hogy erősebb lesz, ha én rakom össze. Ezért is vacillálok, mindenképpen olyan kell nekem, hogy hordozni tudjam, ugye a mini egy átlagos táskában is elfér. Na most, ezt Pc-ben nem tudom megcsinálni.
Mi az a legkisebb ház, amibe a fent említett hardverek még beleférnek?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Tikakukac #24928 üzenetére
Most jót röhögtem, és bocs,
de tényleg a nulláról kezdem megint, nem is értem, hogy tudtam így elfelejteni ezt az egészet..
(Egyébként 2008 körül amd 6400+ cpu. 8600GS, egy 10.5.8-as iatkos AMD hackintosh, úgy ment egy átlag asrock lapon, mint az álom. Totálisan 100%-os volt. Akkoriban nagyon vágtam a témát, a még osx86.hu-n.).
Na jó, akkor most elmegyek veszek egy új SSD-t a (későbbi konfighoz úgy is kell majd), aztán megpróbálkozom, remélem menni fog.
tlac Köszi
-
zoka.
tag
válasz
Tikakukac #24578 üzenetére
Jó neked, ha van mindenből
Még egy olyan kérdés, h winhez vagy mac-hez lehet inkább találni valami könyvet vagy leírást akár interneten, akár nyomtatott formában, ami teljesen az alapoktól szájbarágósan mindent elmond?
(#24579) spyduck : ha az kinyírta akkor az a legtisztább legegyszerűbb megoldás volt.
-
zoka.
tag
válasz
Tikakukac #24575 üzenetére
Amúgy nem tudom mennyire van meg de ez is egy linux csak kicsicsázva és becsiszolva.
Igen, tudom, hogy "honnan jött" de most ebből a szempontból nem ez a része érdekel.Most nem is az érdekel, hogy szopnék vele 1 napot, az még belefér. Hang meg wifi sem izgat, ha kábelen működik. De ahogy leírjátok ennél nagyobb szopás lenne.
Akkor úgy néz ki elsőre marad egy virtuál masina. kb mekkora hely kell neki?
(#24576) spyduck : első körben beállítások --> bővítmények között körbenéznék, és eltávolítanám ami gyanús. Meg a programok között is ha találsz valami Scour-os bármit, akkor azt nyírd ki. Ahogy nézem ez a scour ez egy ismert valami, keress rá guglin angolul bőven van találat, talán magyarul is használható. De vigyázz, lehetnek olyan oldalak ahol azt mondják, h töltsd le ezt telepítsd és már meg is oldódott a problémád. Az ilyen lehet, h átverés és csak ront a helyzeten!
-
zoka.
tag
válasz
Tikakukac #24570 üzenetére
oké, x220 elvetve. EliteBook 8460p az ugyan úgy nem jó hozzá?
Most egyenlőre a notispecifikus dolgok nem is érdekelnek annyira a próba idejéig.
Van itthon elfekvőben egy P4-es proci, az akkori csúcsok közül valamelyik. Egyéb komponenseket össze tudom szedegetni, csak egy alaplapot kell kerítenem hozzá. Érdemes foglalkozni vele, vagy azon se működne normálisan.Akkor leírom, h pontosan miért is akarom kipróbálni: Nagyiéknak kellene valami gép, amivel elboldogulnak, és ehhez keresem a legjobb alternatívát. Sok évvel ezelőtt, még xp-s korszakban volt már egy próbálkozás vmi régi lassú laptoppal, az nem jött be. Erősen gondolkodtam tableten, de az meg túl pici (szemüvegesek mindketten --> minél nagyobb annál szívesebben használnák, ha kell), illetve van 1 samsung 12" csak az meg kb megfizethetetlen...
Asztalinak hely nincs. marad a laptop. Itt még nyitott kérdés, h érintőképernyőnek lenne e bármi haszna?
oprendszerből linux kizárva, az olyanoknak kell, akiket a motorháztető alatti dolgok is érdekelnek. Win vs. Mac.?
Internetet túrva arra jutottam, h az OSX jobban emberbarátibb, inkább magától értetődőbb a kezelése mint a win. Hát most erről szeretnék meggyőződni saját tapasztalatból.Illetve bármi egyéb ötletet, alternatívát szívesen fogadok, h szerintetek mi lenne a legjobb nekik!
(#24573) spyduck : valami bővítmény vagy (nemkívánt) program lehet a ludas. Rá lehet kattintani (link-e), vagy csak zöld?
-
-
RaZroX
addikt
-
Mr.C
őstag
válasz
Tikakukac #24402 üzenetére
lesz
és mindig is szerettem mókolni ilyenekkel
(#24404) Tikakukac: Lehet akkor 10 évvel fiatalabb vagyok nálad
Válasz 2: Amég megmarad a működő Win 8.1 addig nem szentségelek. Persze azt is beleszámítom, ezért lesz még +1 pendrive egy linux disztróval, ha minden kötél szakadna -
-
FefeeX
veterán
válasz
Tikakukac #24185 üzenetére
Maradjunk abban, hogy ipari hulladék gépre, ipari hulladék alkatrészekkel bármit rakhatsz, mert valószínűleg az sem fog stabilan működni. A kollégáknak 1-1 gépére bármit teszek fel, egyszerűen szar. Hibás SSD, hibás RAM stb. Linuxon is behasal néhanéha, mert az alkatrész nem alkalmas a rendeltetésszerű használatra... Főleg az olcsó gépek és az olcsó laptopok hajlamosak erre. Érdekes módon a drágább és márkásabb, hosszabb garis alkatrészekből összerakott gépeken nem jellemzőek ezek a hibák...
Saját géppel kb 5 év alatt nem szoptam annyit, mint most ezzel a rohadék OSX-szel... Ha winről lenne szó, már rég kidobtam volna, de egyszerűen ha már eddig eljutottam, nem hagyom ennyiben...
-
FefeeX
veterán
válasz
Tikakukac #24183 üzenetére
Namost, alapvetően a Win8 óta semmi bajom nincs a Winnel. Értsd ezt úgy, hogy abszolúte. Pedig régebb óta van MacBook Air-em és korábban gondolkoztam iMac-en, de aztán a Win8 miatt ez mégsem történt meg.
Mi az ami miatt most mégis szívok? iMovie (egyrészt a C2D nem szolgálja már ki rendesen a 2 giga RAMmal, másrészt 11" kijelzőn inkább vicces), meg mert azt mondták, hogy kb semmibe nem telik és ugyanolyan beton stabil lesz mint a MBA-m.
Nos, nem lett az. Egyelőre azt kell mondanom, hogy ha nincs olyan dolog amiért valaki feltétlen OSX-et szeretne, akkor inkább ne szívjon vele, mert PC-n a Win8 erősen veri az OSX-et minden tekintetben.
Én is csak azért szívok vele, amiért megveszek egy csomó szart amire nincs is szükségem - mert akarom... -
koháry
tag
válasz
Tikakukac #24175 üzenetére
Nem baj, csak azért kérdeztem, mert nem tudtam, hogy mi a mavericks esetében a normális felhasználtság. Nekem soknak tűnt az, hogy 16 giga fizikai ram mellé a rendszer még elhasználgat annyi szabad gigát ami a rendszerlemezen található. Abból indultam ki, hogy kb 1 éve még vígan elvoltam 4 giga rammal és nem éreztem, hogy kevés lenne.
-
Yocooka
csendes tag
válasz
Tikakukac #24038 üzenetére
Az IPS-t elírtam, valójában a LED-re gondoltam, viszont a FHD mindenképp kéne.
Egyébként igazad van. A Laptop.hu-n elég kijelölni az "FHD" opciót és máris jelentősen lecsökken a választási lehetőség. Na majd lesz valahogy, ezt a vásárlást egyébként is ősz tájékára tervezem, szóval még van idő megtalálni a tökéletes prédát -
HollyBoni
veterán
-
-
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23952 üzenetére
Nekem probook van, és mégsem megy. Ellenben egy csomó notin tökéletesen fut (olyanon is mint az enyém, mert én direkt emiatt vettem ezt a típust, csak senki nem tud segíteni - vagy akar vga ügyben). Szóval azért ez óriási tévedés, hogy nem megy notin, csak meg kell nézni a külföldi fórumokat, hogy milyen sok komplett leírás van. Az biztos, hogy több macera van vele, de megoldható, csak ügyes, hozzáértő ember kell hozzá (na ebből van kevesebb
)
-
BluEyes
őstag
válasz
Tikakukac #23891 üzenetére
Ingyenes, nem kell pénzért letölteni, nem kell megvenni.
Nem kell birtokolni Apple gépet a letöltéshez, miért kéne? Egy apple acc kell, amit egy kölcsön gépen megcsinálsz, vagy megcsináltatsz a cimbivel, és ennyi, van egy Maverics telepítőd, legálisan! Tehát más is letöltheti neked.
A kérdés az szerintem, hogy az innentől jogosan birtokolt operációs rendszert feltelepítheted-e akármire, vagy csak Apple vasra. Az itt mindegy, hogy ingyenes verzió, vagy fizetős, jogosan a tiéd.
Az eula ugyan pampog valamit erről, de valamit olvastam ezzel kapcsolatban, hogy ennek a jogszerűsége az EU-ban vitatott, vagy ilyesmi (nem emléx pontosan). -
BluEyes
őstag
válasz
Tikakukac #23885 üzenetére
Értem én, dehát hazafele a járdán találtam egy dvd-t, csak fölvettem hogy emmegmán mi lehet? Beraktam otthon a laptopba oszt előgyött egy megkezdett alma vagy mifene. A 7 éves kisonokám segített, hogy mit nyomjak, és mostan működik egy Maverics a notin.
Tetszik a dolog, úgyhogy próbáltam megvenni, de mindenütt azt mondták, hogy ez ingyén van, nem fogadták el a pízt sehol se. Hát mit tehettem vóna? Ha ingyé van, akko nyilván nem hiányzik sehonnant se, így aztán maradt a gépen.
Tisztelt bíró úr, akkor mostan mekkora okozott kárt köll nekem megtérítenem? -
geza844
aktív tag
válasz
Tikakukac #23885 üzenetére
Erre gondoltál?
http://store.apple.com/hu/product/MC573/mac-os-x-106-snow-leopard
És ez lenne az ingyenes?
Ez egy frissítés nem? Ehhez nem kell egy alap OS?
Nekem is ingyen volt a Win8.1, de csak azért mert előtte megvettem a sima Win8-at. Vagy ez nem ugyanaz a helyzet?
-
Xero
nagyúr
válasz
Tikakukac #23822 üzenetére
Attól függ ki milyen nyomásponthoz, és felülethez szokott hozzá.
Nálam a legjobb laptop megoldás a régi PowerBook G4 és pre unibody MacBook Pro-k billentyűzete volt. Viszont a szigetesek között pedig magasan az Apple megoldása a befutó.Asztali billnél pedig csak ezt tudom javasolni: Das Keyboard Professional S for Mac
Pár hónapja használom nagy megelégedéssel, és ugyebár a mechának párja nincsen. -
RaZroX
addikt
válasz
Tikakukac #23820 üzenetére
nekem meg pont egy Apple Bill kéne, mert nagyon bejön. Mondjuk most ez is teljesen elég
A hang amugy nálam is "ciripelt" régen iAtkos SL alatt, illetve most ML alatt max hangerőn berecseg, szóval kicsit a maximum alatt van és így jó.Szerk.: Apropó cikk.. régi tervem, hogy összerakok egy CustoMac-et, mindent lefotózok és egy fullos cikket írok az összerakásról illetve a telepítésről. Biztos sokak kedvét meghozná, főleg olyanokét akik nem is tudnak róla, hogy az OS X elfut PC-n.
-
RaZroX
addikt
-
cacater
csendes tag
válasz
Tikakukac #23660 üzenetére
Nem akarok vitatkozni és ezzel be is fejezném. Az Én konfigomhoz csak ezek kellenek. Azt hiszem írtam ha megfelelően van összeállítva a konfig ( minnél több komponens támogatot az OSX-ben ) annál könnyebb.
Persze a multibeast is 1 megoldás ,de sokkal tisztább és jobban átlátható ha Te saját magad csak azokat teszed be amire valóban szüksége van a konfigodban.
Nem kell messzire menni olvasd el a 23608 hozzászólásomat és vajon az álltalad említett programokban van e rá megoldás.
persze azt is szívesen venném ha bármi megoldást tudnál a problémámra amit nagyon megköszönnék.
-
cacater
csendes tag
válasz
Tikakukac #23656 üzenetére
Nem akarok okoskodni mert minek is Én telepíteni csak retaialt szoktam és kell hozzá 1 Chimera ( boot)
1 fakesmc és mawerick alá még az alaplapi hálózati kártyához a kext.
Ha felment akkor a telepítés helyére Chimerával bootot csinálni hálókártya kextet áttenni az alaplapi hanghoz a kextet felteni ( mindezt KEXT utilytivel ) újra indítás és már pöpecül is megy a rendszer ha megfelelőek a hardverek.Ezzel a módszerrel tudod ,hogy mit telepítesz fel és ha valami estleg nem sikerül akkor tudod ,hogy mit kell cserélni
-
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23627 üzenetére
Semmi baj a notin a winnel, évek óta használom, minden féle baj nélkül tökéletesen, ugyanígy a linuxot is. Már nincs is asztali gép itthon csak a 3 noti ( 1 win, 2 linux). Nem gondoltam volna, hogy ekkora nehézségbe fog ütközni a dolog, de talán majd újra nekifutok.
-
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23623 üzenetére
De azt. Egy radeon 6470m 512Mb. Én már addig eljutottam, hogy külső monitoron volt kép (bár a felbontás nem volt 100%), de élvezhető volt, és gyors. De a noti saját lcd-n nem volt kép. Vagy ha azon volt, akkor a külsőn nem volt semmi, és hibásan ismerte fel a kártyát valami 3mb ram-al, és irtózat lassú lett az egész.
Amennyit utána olvastam, annyi idő alatt a háború és békét is kétszer kivégeztem volna.
Ez is csak úgy működött, hogy dulifi config.plist fájlát bemásoltam, ami elég gyány megoldaás, mert más volt abban, és más volt az smbios-ban, de legalább működött valamennyire. Végül is a wifin kívül ment minden.
Már kiolvastattam mindennel mindent, atipersonality meg anyámtyúkja, meg volt vendorid, produczis, meg amit akarsz, de nem tudtam összehozni. Mára aztán addig matattam, hogy már be sem jön, és újra kéne rakni. Picit belefáradtam ebbe a kínlódásba, pedig direkt emiatt vettem ezt a sz@r notbookot, hogy majd ezen jól fog menni, de csak a szívás van vele. (persze simán benne van, hogy én vagyok a balf@sz)
-
weinmaker
őstag
-
Máté94
addikt
-
Lanash
senior tag
válasz
Tikakukac #23605 üzenetére
Macbook Air -nél is vannak gondok az altatás/felébresztéssel. Lehet, hogy OS hiba. Várd meg a 10.9.2 hátha az javít a helyzeten.
-
Máté94
addikt
válasz
Tikakukac #23589 üzenetére
Ohh, nem is néztem, hogy nekik nincs ilyen funkció.
Multibeast-ben volt kijelölve Hibernate mode - Desktop?
Energiagazdálkodásban, ahol időzíteni lehet, hogy hány perc után álljon le, ott állítottál valamit?Sleep/wake sose tartozott a tökéletesen működő feature-ök közé, és soha nem is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Spórolós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Trollok komolyan
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest