- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
válasz
odessa32 #29971 üzenetére
Onnét van a gond amikor az install restartot kér....
Az USB-t MBP-n készítem (ezen is sierra van) próbáltam Pandorával és unibeast-el is.
Viszont már arra is kezdek rájönni (olvastam 1-2 esetben), hogy lehet az a helyes út, ha restartnál -X -V paraméterekkel indítok, befejezem a beállítások és utána mehet a multibeast... (baj az hogy még igy sem bootol, pedig az unibeast elméletileg fel instalálja a bootloadert a HDD-re)
szerk: Most amúgy multibeast után, ha "-V" -vel indítok akkor nem áll le, úgy hogy még a hibaüzenetet sem tudom elolvasni
(erre külön modifier van netán?)
-
Smiley
addikt
válasz
odessa32 #27617 üzenetére
A legacy fele jo a BIOS es az UEFI tipusu alaplapokhoz is, az UEFI ertelem szeruen nem mukodik a regi tipusu BIOS-al szallitott lapokkal.
A telepitot erdemes legacy modban elkesziteni, es hasznalni... ahogy az osszefoglaloban is le van irva, aztan ha UEFI-s a lap, akkor a kesz rendszerrel mar lehet szorakozni vele. A boot folyamat eltero, de ezt leszamitva a vegeredmeny teljesen ugyanaz lesz. -
törölt tag
-
weinmaker
őstag
válasz
odessa32 #23233 üzenetére
Oké, én is így láttam, hogy ez a célszerűbb megoldás.
Közben megcsináltam az unibeast-es telepítőt ezen leírás szerint [link]
A 4a pont viszont nem tiszta, hogy kell-e másolnom vagy sem. Az én gépem 1600x900-as felbontású 6560b típus. Illetve ha kell, akkor hova, mert a finder csak két elemet mutat a pendriveon a maverickset, és a hp probook installert?
-
Máté94
addikt
-
gergobaby
aktív tag
válasz
odessa32 #19585 üzenetére
Én nekem 1x felment az iAtkosML, de elcsesztem vmit a partícionálásnál szerintem... Aztán HPET átállítottam 64-re, mert azt először elfelejtettem, azóta bármit állítok, bárhova, a telepítő az első 2 másopercben Kernel Panicot dob... Most próbálkozom a Retail App Store verzióval
Azért köszi,
Hajós -
Máté94
addikt
-
RaZroX
addikt
válasz
odessa32 #17565 üzenetére
USB Pendrive-ról, de valamiért nem akart.. Kikapcsoltam a gépet 1-2 percre, most már nem akad el, bootol pendriveról, ott kiválasztom, hogy a HDD-ről bootoljon, majd fekete kép, a vinyó semmit nem csinál és ennyi.
Szerk.: Anno amikor a Liont telepítettem, volt hogy kifagyott a pendrive.. szerintem lehet, hogy megint ez van, várok kicsit és megpróbálom megint. (Igazából nem is pendrive, hanem egy 8GB-os SD kártya átalakítóval)
-
gabo89
senior tag
válasz
odessa32 #16901 üzenetére
Ha csak porosodik, én szivesen elfogadom.
Ugysincs gepem.
Retail telepito + atom kernel
Bár én maradnék a lubuntu-n és az xp-nél. Szerintem a Lion már nagy lesz neki.
-
bekesics
tag
válasz
odessa32 #14949 üzenetére
Mac nincs a közelemben, és az ismeretségemben sem. VmWare workstation 8.0.2-ben próbáltam, de oda sem bírtam feltelepíteni. Egy elég korrektnek látszó leírás szerint csináltam, de nem is tudtam (nem engedte a program) úgy beállítani a virtuális gépet, ahogy a leírásban szerepelt. És hogy miért nem fel az iatkos? Fingom sincs. Már mindent kipróbáltam, 3 hetem ráment, de semmi. Illetve ez nem igaz. Az iDeneb elindult, és ment kb. 30 percet. Multibeasttel feltettem a kexteket, és automitikusan újraindult. Aztán többet nem ment.
-
BogyóBP
addikt
válasz
odessa32 #13767 üzenetére
Nem tudom mit akarsz én az iATKOS V2 ő vel probálkozom és kb az fél óra mire a telepitést megkezdhetem, majd elindult és a telepítés kb felénél ki is fagyott. LOL. :/ Most mégegyszer megprobálom hátha az IDE kontroller kikapcsolása segit valamin, mert eddig bevolt kapcsolva és hiába voltam elméletileg AHCI ben, bezavarhatott talán.
-
ko9
addikt
válasz
odessa32 #12526 üzenetére
Ez egy olyan Linuxos progi, amivel a rendszered pillanatnyi állapotáról tudsz mentést készíteni. Ergo felrakom a Lion Installer elkészítéséhez szükséges dolgokat valami kisigényű Ubuntu alapra (vagy akár Debianra), ezzel lementem, majd publikálom, mint OWNEDbeast, és én leszek a király
-
DanielK
addikt
válasz
odessa32 #12519 üzenetére
2 napja...
12520 ko9: bemásoltam és utána kext utility lefuttat. Így tettem be. De megint bootloopban ragadt a gép.
Mivel munkaeszköz, ezért nincs sok időm tesztelni. Illetve a gépemre szükség van, ezért nem akarom taccsra tenni. Esténként meg azt a kevés időmet inkább párommal töltöm, meg pihenek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- DJI topic
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Eredeti játékok OFF topik
- OLED monitor topik
- PlayStation 3
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Goddess of Victory:Nikke
- Steam Deck
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged