- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #33782 üzenetére
Ennyi, behalok. Az egesz problemam es masfel napos szopasom vegul oda vezetett, hogy a DVMT (IGP pre allocated memory) nem volt eleg a framebuffernek. Alap beallitason nem mukodott, mikor feltekertem maxra (2016 MB), akkor meg attol akadt ki. de 512 MBal gyonyoruen elindult.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #33780 üzenetére
meg mindig megvan az Asus Z97i-PLUS geped? Ugyanaz a plist, mint amit anno linkeltel, vagy valtozott vlami HS ota?
igen, de még mojave-n vagyok, de azt se használom valójában
nem tudom mit linkeltem -
Máté94
addikt
válasz
Plasticbomb #33780 üzenetére
Én is csak másoktól tudom. Slice-ot kell kérdezni.
OpenCore a jövő, érdemes készülni rá és elhagyni Clover-t. -
kazsmerlaca
senior tag
válasz
Plasticbomb #33302 üzenetére
A leírásomba megtalálod az os verziót.
Hekkelt? Ezt nem tom, nem én raktam fel -
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #33241 üzenetére
Clover deinit be van kapcsolva?
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #33230 üzenetére
Köszönöm a tippeket, de végül High Sierra került a gépre az GTX 1050Ti miatt.
Most nincs benne, de ha meggondolnám magam, akkor arra még van driver.
High Sierra-n egy Clover patch megoldotta a DisplayPort gondot. Megy a 4K/60Hz rendesen.
Szerencsére a hang is rendben van. -
törölt tag
válasz
Plasticbomb #33227 üzenetére
A linkelt oldal végén található Clover patch tökéletesen működött High Sierra esetében.
Viszont a Mojave továbbra is fekete képernyőt ad DP porton.(#33228) viktor001: Ezt nem ismerem, még nem próbáltam. Ez egy kext patch?
Felmerült bennem, hogy esetleg érdemesebb volna visszatennem a High Sierra-t. Jelenleg nincs a gépben az Nvidia kártya, de ha mégis visszaraknám, akkor Mojave esetében nem tudnám használni.
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #33225 üzenetére
A leírás a 300-as chipset-et, Coffe Lake CPU-t említi. Nálam Z170/Skylake esetében is ugyanez lehet?
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33207 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Mostmár tényleg nem tudom mit vegyek
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33204 üzenetére
Ezért kérdezem. Nem tudom mennyire van valóság alapja a videónak...
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33204 üzenetére
Köszi ezt tudom. Csak annyira gyengék az amd kartyák, hogy inkabb nvidiat vennék windows játékok miatt. Mojavet meg uhd 630-al hasznalnam. Ezert kerdeztem, hogy bebootolna e.
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33144 üzenetére
Tudom, de pl ott az xfx 580 ami elvileg compatibilis aztan kozbe, azt irjak sokan, hogy nem megy nekik. Azert kerdeztem.
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33138 üzenetére
Nem. Uhd 630 van csak. Vga nem fert bele a keretbe,mert koltoztunk. Azt akarok venni vagy egy 560at. Nekem az is eleg.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #33135 üzenetére
jellemző, lespórolnak mindent, ha displayport lenne rajta, azzal menne a 4k 60hz
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33135 üzenetére
1.4 van... igy mar ertem. Azt viszont nem, hogy miert remeg a kep. Kell vennem egy radeont is. Azzal megy a hang hdmin. Regi hacklimba egy rx 560 azzal ment siman. Amugy nem bantam meg, hogy eladtam a mac minit. Hiaba volt 4 magos ez a gep is annyiba fajt es koroket ver ra. Veszek egy vgat remelem azzal megoldodnak majd a dolgok.
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33133 üzenetére
Azt nem ertem, hogy miert remeg a kep, amikor felismeri az uhd 630at mutatja, h 1538mb. Whatevergreen es lilu is van mellette.
-
bbmt
senior tag
válasz
Plasticbomb #33126 üzenetére
Köszi, egy Gigabyte Z390 AORUS PRO WI FI-t néztem ki az benne van az ajánlott lapok közt a tonymacx86-on.
Ez lenne még: 32GB G.Skill Aegis 3000 Mhz
FSP 600 W Hyper M
Kingston 500 GB SKC2000M8 NVMe M.2
Samsung 860 EVO 250 GB SSD ( ezen win 10 lenne)
RX 580 8GbDe ha necces a 9400F, akkor egy i5 9600K, bár nem tudom számít-e az IGP hiánya másban.
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33117 üzenetére
Igen olyan gépem nekem is volt régen. A mostanival meg kiserletezni kell. Jelentkezem, ha jutottam valamire. Koszi, hogy probalsz segiteni!
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33115 üzenetére
Köszi, tudom hogy kell mac ost telepteni, és a videot is megneztem. de még a teleptőig se jut el az unibeast pendrive..
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33113 üzenetére
Ismerem ezeket az oldalakat, köszi. Sorry m.2 ssd van a gépemben. Mindent be is állítottam a biosban, ahogy a tonymacen a csávónál ugyanilyen lapnál volt. A jelenlegi usb az most egy unibeast. Szóval tuti, hogy benne van minden ami kell.
-
Lazika
senior tag
válasz
Plasticbomb #33106 üzenetére
Jelenleg csak egy 256os ssd van a gepbe. Az is kette osztva. Mondjuk pcie ssd bem tzdom valtoztat e valamit a telepitesen. Amit kaptam telepitot az bejott meg windows elott de az meg hianyos volt es letoroltem, ezert is furcsalom, hogy most nem mutatja a boot pendriveot a clover
-
válasz
Plasticbomb #33074 üzenetére
Tervben van már egy ideje, de még nem jutottam el odáig, hogy megvegyem. 240GB alattit nem biztos hogy fogok venni, de majd még kiderül.
-
válasz
Plasticbomb #33072 üzenetére
Unibeast-vel próbáltam, nem volt jó. De nekem vanilla se lesz jó ha Mojave-t akarok, mert nincs SSD-m, és HFS+-ra meg nem lehet telepíteni. Létezik egy ilyen patch, de azt úgy nem vágom, ahogy van. Még régebben feltettem itt ezt a kérdést, meg redditen is, de nem lett rá megoldás. Disk I/O error-t kapok mindig. Másik HDD-vel mondjuk még nem próbáltam
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #32857 üzenetére
köszi
amíg friss az élmény, el is kezdtem aktualizálni a topikösszefogalót, meg átszervezni -
törölt tag
válasz
Plasticbomb #32773 üzenetére
Ezt használom: 2018-0915
-
troszti
aktív tag
válasz
Plasticbomb #32681 üzenetére
Ezt tudom, de nekem úgy jött le, hogy a MultiBeast használható a UniBeast nélkül is. Gondoltam azt használom arra hogy feltelepítsem utólag a szükséges kexteket.
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #32647 üzenetére
ok
kiszálltamsziasztok
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #32643 üzenetére
a moderátorok sem és a többi topikgazda sem
"... Ajanlott 580: Sapphire RX 580 Pulse 8GB AMD ... "
köszönöm -
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #32631 üzenetére
köszönöm!
radeon 7 -hez fel kéne még nőnöm .-)
igaz .. az rx 480-ra is ... de az azért talán kellene ...én is pont hasonlót találtam, csak saphire ....
az XFX voltaképp kicsoda?
olyan mint az asrock gigabyte saphire?
kinek mikor milyen kedve van, akkor ad ki ref. card-ot? ha meg customot akarnak kiadni, akkor azt csinálnak? -
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #32601 üzenetére
nézelődtem a vega 56 felé ... 210W a tdp keret .... asszem az 1050ti-nek 50W ..... a táp meg 450-es, és akkor a vega 56 miatt kellene egy közel 700 W-os paks2.
meg kerestem rx-es referencia kártyát, de se seholse nem találok
hogy kell keresni hogy ref. kártyát találjak?
- gondolom ref.card lenne a legjobb ...de még az amd oldalán is csak saphire meg gigabyte meg asus meg xfx.
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #32601 üzenetére
140.000 kb egy vega 56 ... körülnézek mit tudok tenni
( tápot is lehet méretezni kell miatta )ha most fenn van a sierra, volt (azt hiszem) bois update-m ezmiatt
mojave miatt kellene megint biost frissíteni?
-
rii
nagyúr
válasz
Plasticbomb #32594 üzenetére
pro 480 .-) nem rx 480 .-)
de akkor is durva a 400 vs 1000
sőt, így még durvább, mert a pro gyengébb mint az rxlehet el kéne adni az 1050 ti-t és ati-ra váltani?
milyen radeon kártya lenne jó?
valami referencia kártya? -
válasz
Plasticbomb #32130 üzenetére
Ez a System requirements nem nagyon fontos ha valaki Hackintosh-t akar. Még az én Xeon E5420-on is simán futna a Mojave. Annyi hogy nekem videókártyát kéne cserélnem mert a HD 5770-et nem támogatja.
-
kushwavez
senior tag
válasz
telepítő készítéshez PC alatt ez a legegyszerűbb: [link]
-
Smiley
addikt
válasz
Nvidia most felejtős, ugyanis nincs webdriver a mojave-hez.
-
scream
veterán
válasz
Plasticbomb #32058 üzenetére
Kivéve mindent nem bootol, csak az injektet meghagyva nem bootol.
Az általad írt FakeIDk (az egyiket használtam idáig rendben HighSierra-alatt) nem mennék ugyan úgy egyikkel sem bootol.
-
scream
veterán
válasz
Plasticbomb #32055 üzenetére
Próbáltam, FakeID nélkül sem kapcsol be.
HD 630 is létezik, azért is van az iMac18.1 állítva.
-
scream
veterán
válasz
Plasticbomb #32052 üzenetére
Intel HD 630 (i7 7700K IGP).
Ha a FakeID és a PlatformID megegezik, akkor tudok bootolni és megy 14MB VRAM-mal, ha a FakeID eltér, akkor lehal betöltés közben.
SMBIOS: iMac18,1
-
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #32029 üzenetére
Tehat ezert hasalt el az egesz mind a 2 oldalon? Mert akkor csinalok egy apple fele meretu efi-t, meg egy particiot az osx-nek, aztan ugyhagyom uresen a tobbit, aztan a win telepitoben meg megmondom neki csinalja meg.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Plasticbomb #32000 üzenetére
30-45k korul
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Plasticbomb #31991 üzenetére
Ok, de ha cserélek clovert, akkor rendszert is újra kell húzni?
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #31971 üzenetére
Köszi, ez jó ötlet! Rögtön meg is csinálom.
Más...
Ti mindannyian High Sierrát használtok? Csak azért kérdem, mert az itthoni MBA-en valahogy a Sierra vált be. Az Apple_APFS fájlrendszer biztos jó, de nem vettem igazán észre nagy változást. Viszont a MacbookAir valahogy fürgébb a Sierra-val, mint a High Sierra-val.
Illetve rémlik valami biztonsági probléma is High Sierra esetében, amit gondolom már javítottak vagy fognak.Kicsit dilemmában vagyok hogy a desktop gépre melyiket tegyem. Fejlesztős gép lesz, azaz kódolni fogok rajta főként.
Melyik verziót tennétek fel a helyemben? -
GD
őstag
válasz
Plasticbomb #31960 üzenetére
kis kutatómunkával itt mintha életre lehetne kelteni majd a wifi-t is, ilyen kext és már csítekkel.. először megnézem mit lehet ebből kihozni, aztán ha nincs más akkor hw cserebere
[link]
mondjuk, hogy pontosan milyen wifi lesz a vasba a x230-on belül variánsok közül, az majd akkor derül ki ha kézben lesz! -
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #31957 üzenetére
Ohhh igen, nem vettem eszre a wifi szot...
-
GD
őstag
válasz
Plasticbomb #31957 üzenetére
szóval ha bontott almás adaptert veszek, akkor átalakító kell, ha pc szabványosat akkor meg nem kell átalakító de nem biztos hogy működni fog.. hmm
-
tigomigocika
senior tag
válasz
Plasticbomb #31935 üzenetére
Hello!
Csak a pendrive van készen.
Install HighSierra Osx lett a neve.
Próbáltam bootoltatni a lenovo t420 gépemen de nem bootol be...
Patrítiót már létre hoztam a Windowson belül, 6gb hagytam neki...
Na innen hogyan tovább? -
GD
őstag
válasz
Plasticbomb #31918 üzenetére
kombinált megoldás lett: clover configurator-ban ACPI résznél list-of-patches: minden ami change EHCI és EUSB hozzáadva (véletlen bukkantam egy ilyenre közvetett módon egy fórumban [link])+ EFI/Others kext mappába két kext még hozzáadva egy ilyen talált csomagból:
macOS Mojave Kext's
FakePCIID_XHCIMux.kext
FakePCIID.kext
GenericUSBXHCI.kext -
GD
őstag
válasz
Plasticbomb #31918 üzenetére
megnézem így mi történik..
hát ez nem nyert...
-
GD
őstag
válasz
Plasticbomb #31914 üzenetére
kextbeast-el telepítve, sajnos nem hozta meg a hatást..
-
wmati
addikt
válasz
Plasticbomb #31913 üzenetére
Nem találtam sehol Multibeast.log file-t.
-
xedos
addikt
válasz
Plasticbomb #31895 üzenetére
OK. De Gpartedel utólag létrehozható, eltolható?
Januárban csináltam és már elfelejtettem :-( -
GD
őstag
válasz
Plasticbomb #31884 üzenetére
üdv,
itt akad el a buli, érzésem és némi google keresés szerint zavarja a 4 db memória modul megléte..
képek feltöltve a "tárhelyembe", de nem ismerem ki magam ezen az újergonomikusfelületen...https://prohardver.hu/dl/upc/2018-08/02/22472_w0uoqo881nzzsvhi_img_0390.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-08/02/22472_ytgsrmd8rwzhz76s_img_0391.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-08/02/22472_sidtsbdcwamcfegj_img_0392.jpg
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-08/02/22472_ejyn9etdyolalpne_img_0393.jpg
-
GD
őstag
válasz
Plasticbomb #31884 üzenetére
köszi, készülök majd ezzel, képernyőfotó formában és hamarosan felrakom, meg azt is milyen Clover beállítások és boot paraméterek mellett jött elő
-
Mr.C
őstag
válasz
Plasticbomb #31863 üzenetére
nincs korlát
64 gigás film is simán rajta van -
zsnorbi21
tag
válasz
Plasticbomb #31863 üzenetére
Exfaton sincs korlát ha jól tudom, kevered a fat32-vel.
-
Mr.C
őstag
válasz
Plasticbomb #31861 üzenetére
persze, jogos amit mondasz, bár én azt is kettéválasztanám -saját vélemény-.
Csainálnék egy 120 GB-os system-et a maradék meg Data a fontosabbaknak. Most is kb így van nekem (512-es SSD):
~ 120 GB macOS (APFS)
~ 280 GB Data (exfat)
~ 110 GB Windows 10 (NTFS)exfat-ot minden tud kezelni és ha összekakilná magát valamelyik, még mindig érintetlenek a fontosabb dokumentumok.
-
Mr.C
őstag
válasz
Plasticbomb #31858 üzenetére
rakd fel 2x külön partícióra és csak az egyiket frissítsd mindig, hogy redundás legyen a rendszer + egy 2GB-os noname USB-n legyen az aktuális CLOVER mappa egy lightweight linux GUI rendszerrel
Még mindig jobb, mint a Win -
Mr.C
őstag
válasz
Plasticbomb #31853 üzenetére
Valaki frissített már 10.13.6-ra?
Oda kell figyelni vagy annyira nem nyúl bele a rednszerbe a security update? (az iTunes nem izgat) -
8nemesis8
veterán
válasz
Plasticbomb #31813 üzenetére
Sokat olvastam utána és nem. Ez nem mpcie, hanem M.2 csatoló, csak speciális 2230-as típus vagy mi, ami képet fogadni a wifi kártyát. NGFF M.2 adaptert rendeltem hozzá, az is kell.
Konkrétan ez az a lap és itt látható, hogy NGFF káryát kellene bele rendelni. -
zsnorbi21
tag
válasz
Plasticbomb #31789 üzenetére
Köszi, közben sikerült a parancssorból előcsalni aztán Explorer ++-szal betenni az apfs.efi-t. Mondhatták volna, hogy már a HDD-t is APFS-re formázza...
Most ott tart a folyamat,hogy a bejelentkező képernyő előtt fekete képernyő fogad, és semmire nem reagál.
HD 520-am van, legfrissebb lilu és intelgraphicsfixup kext, próbáltam hibás platform-id-val és -lilubetaall flag-gel is bootolni de semmi.Azt hiszem várni kell frissebb kext-re, ami már támogatja a Mojave-t.
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31792 üzenetére
áh, teljesen elhanyagoltam az osx-et
high sierra-t sem tettem fel (csak virtuálisan) -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31789 üzenetére
ha meg van az apfs.efi fájl, akkor nem kell osx ez efi partícióhoz
az sima fat32, lehet írni win vagy linux alól is -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31770 üzenetére
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31759 üzenetére
szerintem nem legális
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31728 üzenetére
Közbe döntöttem, imkább újra rakom az SSD-re nem klónozom.
-
general
addikt
válasz
Plasticbomb #31731 üzenetére
a mai árak mellett nem nagyon akarnám lecserélni a 980 gtx-et..:-D és egyébként sem, zöld párti vagyok.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31722 üzenetére
Nem tudom.
Monitorra meg mind1, a lényeg a lényeg. Működik az OS X végre.
Már csak azon gondolkodok hogy az SSD-re megpróbáljam feltenni ugyanígy hátha menni fog vagy inkább klónozzam a mostani HDD-ről?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31722 üzenetére
fel lehet cserélni a gombokat
én meg is szoktam tenni, mert akkor ctrl+c a helyén lesz
összefoglalóban részletesebben írtam róla
ez a része talán még nem elavult -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31720 üzenetére
Nálam pont fordítva.
No de a lényegre térek.
Sikerült a SwitchResX-el a monitorra beállítani a 2560x1080-at bár igaz valamiért 46Hz-en megy (erre tudtok megoldást?) illetve ha a billions of colors helyett a million of colors-ot pipálom be a villogás is eltűnik és jó a kép.
Érdekesség hogy a Display részen 38.5 inch-nek írja a monitort holott az csak 34 inch-es.
-
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #31712 üzenetére
Ne viccelj mar, magyar keyboard... az semmire nem jo, emberiseg ellen elkovetett buncselekmeny
Teljesen at kell allni mindenhol ANSI-ra es nincs tobb problema. -
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #31710 üzenetére
Miert szivatjatok magatokat ezzekkel ezekkel a radeon kartyakkal?
Nvidia azt csokolom, ott van rendes driver next-next finish, es ha meg linux is kene akkor szinten nyert ugyed van. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Plasticbomb #31709 üzenetére
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31702 üzenetére
Egyébként nekem is kéne buherálni vele valamit, a 4K kijelzőm felbontását felismeri, de pokoli aprólesz minden, windows alatt lehet skálázni a menüket
itt is lehet, osx ebben egyébként szerintem jobb is
[link] (de te is ugyanazt írtad pár hozzászólással korábban) -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31706 üzenetére
Délután megírom a dolgokat. Amúgy eddig csak Radeondeinit-el annyit írt hogy Graphics: ATI HD5000 Series 1GB
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31704 üzenetére
Igen. Ahogy mondod.
A széleket levágja.
SwitchResX-el lehet elvileg a felbontást még basztatni?
Az ARBG-s cucc meg a monitor beállitásánál a szín részen állíttsan át arra és elvileg jó lesz a szín nem fog vibrálni/invertálódni? Jelenlegi színprofil a monitor gyárija.
Amúgy eddig a Mac Spec-ben annyit írt hogy HD5000 series de most reggel az Inject EIDT-t (vagy mit) kipipáltam meg az Inject ATI-t és azóta a Mac Specben jól írja azaz HD5870-et ír. De az Inject ATI-t ki fogom szedni szerintem az nem kell hozzá.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31702 üzenetére
Ugyan az a helyzet. De ezt a vibrálát kéne valahogy megszüntetni elősször...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31697 üzenetére
Ott a maximum felbontás a 22"-os monitornál az 1680x1050 ami a valós felbontás. A 34"-os 21:9-es monitornál meg annyi van kiírva hogy 1080i, 1080p, 720p.
(#31700) sad_Vamp:
Mi a prog neve? -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31690 üzenetére
VmWare-val van egy El Capitan nekem feltéve. Szóval tudok babrálni a Clover Configuratorral.
(#31691) Smiley:
Köszönöm az infót.Így azért könnyebb mint hogy mindig pöcsöljek újrarakni stb...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31688 üzenetére
FakeSMC-be jó az ami az összefoglalóban van? Illetve az Others mappába tegyem akkor vagy a 10.12-es mappába?
A többit akkor felrakom meg szerintem én is kipróbálom akkor először a 3-ast. De az a baj hogy ha fel teszem valamelyiket és nem jó akkor megint kezdhetem full előröl az egész dolgot mert letörölni nem tudtam még sose nyom nélkül.
A radeondenit gondolom a Clover telepítőjébe lesz.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31686 üzenetére
Akkor legyalulom teljesen és akkor az összefoglaló szerint felteszem a Sierra-t megint rá. Aztán az általad linkelt Clovert leszedem és felteszem. Kérdés.
Azon a két opción kívül amit az összefoglalóba olvasok betegyem az OsxAptioFix2Drv-t?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31684 üzenetére
Nem tudom pedig teljesen újra raktam a penyót és nem raktam fel egyet sem amúgy.
Cloverből azt tettem fel amit a Multibeast feltett.
Az egész Uefi-t beállítottam úgy ahogy írta a tag az oldalon.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31680 üzenetére
Ugyan az a helyzet. Sima -v és -v + Inject ATI-val is....
Ötlet mi a bánat van?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31667 üzenetére
everymac-et nem szoktam böngészni
-alaplap választásánál kb. elég annyi, hogy a népszerűbb márkából választasz, meg megnézed, hogy milyen háló, hang, wifi chip van rajta, meg ne legyen valami nagyon extra cucca
-videokártyánál meg egyszerűen rá kell keresni, hogy megy-e
-proci intel
-meg ne legyen nagyon túlságosan új semmi -
madgie
titán
válasz
Plasticbomb #31670 üzenetére
-v boot mellett ezt írja, gondolom ezért vacakol. Az Iris Pro VRAM-ra csak 14 MB-ot ír a macOS-ben... és a kernel extension infonál meg azt, hogy no kext loaded.
-
madgie
titán
válasz
Plasticbomb #31667 üzenetére
Megcsináltam negyedszer, nem hiszed el, mit kefélt el a UniBeast: az EFI-t nem rakta másik partícióra. Negyedszerre sikerült neki, most be is bootolt a cucc, a Mac telepítőig el is jutottam, csak ott megálljt parancsoltam magamnak, mert felesleges meghajtóm most nincs kísérletezni, ha meg legyalultatom a macOS lemezkezelőjével a Win10-et az SSD-ről, akkor ha mégse sikerült a macOS-t felrakni, akkor a Wint se tudom visszarakni, mert plusz pendrive-om sincs a Win10 telepítőjének
-
Bastard-s
tag
válasz
Plasticbomb #31427 üzenetére
Ha megcsinalom,akkor csak a kepernyo vilagit,ha annelkul inditom,akkor csak apple logo...
-
Bastard-s
tag
válasz
Plasticbomb #31427 üzenetére
Most egy unibeasttel csinalt telepitonel ez a kep van: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=309IMG_20180118_130859.jpg
Bocs,mobilrol vagyok.
-
mgaben
senior tag
válasz
Plasticbomb #31357 üzenetére
Igen, azt is akartam már. Meg fogom tenni.
-
zsnorbi21
tag
válasz
Plasticbomb #31350 üzenetére
Amit tonymac-en ajánlottak a rendszeremhez config.plist azt raktam be, az nem lesz baj ha átállítom erre? Macbook pro 13,1 ha jól értelmeztem.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Plasticbomb #31323 üzenetére
Én nem szokvány HTPC-t építek. Sőt, az alap feladatok másak lesznek. Inkább multimédiás gépet építek így mondom.
Letöltés, filmnézés, netezés, fórumozás lesz rajta. Lényegében a mindennapjaim dolgai. Ha meg játszani akarok akkor fogom csak a magygépet bekapcsolni. Minden másra ezt akarom használni.
(#31322) Kisfundy:
És a telepítőt az összefoglaló szerint csináltad? Semmit se módosítottál rajta stb...? -
SidCorky
őstag
válasz
Plasticbomb #31285 üzenetére
Most hétvégére hanyagolom a dolgot, nem leszek itthon, jövő héten megpróbálom. Köszi a segítséget
-
SidCorky
őstag
válasz
Plasticbomb #31283 üzenetére
Akkor ha ezek nem működnek akkor újra az egész, és mikor megcsinálom a pendriveot akkor valahogy belerakom ezeket?
-
SidCorky
őstag
válasz
Plasticbomb #31266 üzenetére
Akkor ezt ma meg is csinálom
A Disk Utilityt hol találom? Telepítőit nem jutok el, Cloverben rácsapok az enterre hogy bootoljon be a pendriveról, beadja az Apple logót fekete hátérrel és egy csíkot alatta, ami nem mozdul semerre. Ennél tovább nem jutott egy óra alatt sem.
Ha Macen felrakom a Multibeastet akkor elindulhat?[link]
Ezt a zip fájlt úgy ahogy van másoljam rá, vagy a 2 mappát ami benne van? -
tlac
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #31248 üzenetére
nem, de az eddigiek alapján nem is baj, hogy nem kapkodtam vele
-
Smiley
addikt
válasz
Plasticbomb #31203 üzenetére
Ez kernel panic.
Clover-ben allitsd be hogy ne induljon ujra ha panic van. (nyomj space-t a disk-en, enter helyett, es ott a menubol ki tudod valasztani) -
ThuG4LifE
senior tag
válasz
Van bedugva valami BT eszköz?
-
Lazika
senior tag
válasz
Passz. Nekem se megy imac 17.1-el csak 14.2vel...
-
válasz
Plasticbomb #31183 üzenetére
Ha HFS telepítést akarsz, akkor ha UniBeast-el csinálod a bootolhato USB-t akkor nem fogja átkonvertálni APFS-re. Ezt onnan tudom mivel olvastam tonymac-en. Meg onnan is hogy nekem nincs ssd-m és ha APFS lenne nekem akkor lassabb lenne a bootolas.
Remélem hasznos információt közöltem.
-
petya220
senior tag
válasz
Plasticbomb #31147 üzenetére
10.9!
Próbáltam cli-vel leszedni, deeee mivel a Store nem engedte, így itt sem -
scream
veterán
válasz
Plasticbomb #31082 üzenetére
Inkább csináltam VMWare alatt egy High Sierra installert, és végre el is indul a telepítő, de nem megy se az egér se a billentyűzet...
USBInjectAll.kext a helyén.
Ilyenkor mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- Kés topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest