- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi94
őstag
válasz
Wiz Khalifa #25312 üzenetére
Nem a hő miatt pörög jobban, hanem azért, mert nem olyan a driver szerintem.
Ctrl + C-re ott van a Cmd + C, ami egy windowsos billentyűzeten úgy néz ki, hogy alt + C asszem. Én annak idején szétszedtem a wines billt, és megcseréltem a 2 altot és wint.Szerencsére már nem kell mókolnom, mert az i7-es Airemet használom elgato Thunderbolt dockkal.
-
csabi94
őstag
válasz
pingwin92 #25240 üzenetére
Az egérrel kapcsolatban egyetértek, kényelmetlen, de ha megszokod, nagyon jól használható a gesztusok miatt. Nekem csomó minden be van rá állítva, még a hangerőt is tudom róla állítani. A billentyűzetet nem értem. Elég sokat gépelek, vakon, és nagyon szeretem. A nyomáspontjuk tökéletes, direkt arra vannak csinálva, hogy kényelmesen gépelj rajtuk, ugyan az a gombok nyomáspontja, mint az Airen. Kis megszokást igényel, de utána nagyon jó.
-
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25152 üzenetére
Nem-nem! Fordítva! Éjszakára elaltatom, elalszik szépen, és mire reggel felkelek, megy a gép. És ezt az elmúlt egy napban 5x csinálta, elugrottam ide oda, mire visszajöttem, mindig ment. És mindig akkor, amikor valami értesítés volt. Ha jól tudom, tudnak a Macek olyat, hogy alvó állapotban is megjön az email. Nem lehet, hogy ez zavar be a gépnek?
-
csabi94
őstag
Első probléma: még mindig nem oldódott meg a képszétesős, lefagyós dolog, pedig variáltam a ramokkal, tehát valószínűleg nem a ram a ludas.
Második: Mostanában magától bekapcsol a gép alvó üzemmódban. Baromi idegesítő még úgy is, hogy nem én fizetem a villanyszámlát. Azt vettem észre, hogy akkor, ha valami értesítésem van. Mit lehet tenni ellene?
-
csabi94
őstag
Hát nem próbáltam, mert most raktam össze így, ilyen formában a gépet a Mac-hez.
A videókártya, proci jól működött annak idején, igazából a ramok, és a vinyó változott az egykori konfigomhoz képest.
Ramból 4 1gb-os van benne, és ebből 2 667 Mhz-es, 2 pedig 800-as. Szabálytalannak mondható, hogy egymás mellett vannak az egyformák, és nem eltolva, mert úgy nem hajlandó az alaplap bootolni. Így meg működik. Lehet emiatt? -
csabi94
őstag
válasz
csabi94 #25107 üzenetére
Erre nem tud valaki megoldást? Mi lehet az oka, hogy sokszor szétesik a kép, és befagy pár pillanatra a gép? Most már a gyári driver van fent, és így még nem kellett újraindítanom, mindig magához tért, de most pl. azt csinálja, hogy folymatosan összekever pár pixelt. Teljes kijelzős Safarinál szokott meghülyülni, legtöbbször akkor, ha térképet nézek vele. Most a könyvjelzők sávjában van pár betű egy-két pixellel elcsúszva, és görgetéskor sokszor helyreáll.
Lehet ehhez annak köze, hogy a ramok úgy vannak a gépben, hogy AA, BB? Nem AB, AB? Mert úgy nem indult a gép 4 gigával, így viszont megy. -
csabi94
őstag
Bocsi a sok kérdésért...
Időnként szétesik a kép. Összekeverednek az ábrák, fekete pixelek jelennek meg, a vinyó ugyanúgy dolgozik mint előtte, az egér működik, de nem lehet vele semmit kezdeni. Néha újraindítás segít csak, máskor egy idő után (általában valami teljes kijelzős frissítéskor, mondjuk a Launchpaddal) megjavul.
Ez milyen hibára utal? Ram, videókártya? Proci? Nincs most fent semmi extra video driver, mert így is működik, és próbáltam minimalizálni a hibaforrást telepítéskor. Amikor a 285 Gtx-nek a gyári drivere volt fent, akkor is ugyanezt csinálta. Mi okozhatja?
Ha ez megjavulna, akkor elfogadnám, hogy nincs iMessage, és maradna minden így.Köszi!
(#25091) Tikakukac: Ez még nálam is megjavította a hangot!
Ezer köszönet, hibátlan!
-
csabi94
őstag
Valaki tud megoldást arra, hogy az ily módon telepített rendszer alatt menjen az iMessage? Már próbálkoztam vele sokszor, de mindig összeakadtak a bootloaderek, mert egyértelmű leírást csak olyat találtam, ami másik bootloadert használ. Kinek sikerült már működésre bírni?
-
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25091 üzenetére
Ez vonatkozik rám is?
Csak mert ma este fogom újból elkezdeni felrakni a rendszert. Nem tudom, hogy a múltkor is 6.1-el próbálkoztam-e.Fontos kérdés, mert még a hang előtt, ezzel fogom kezdeni, hogy ha megint elszáll a gép, akkor legalább ne legyen benne sok munkám: iMessage hogyan bírható működésre? Valakinek sikerült már?
-
csabi94
őstag
Srácok!
MacBook Air-em van, és nagyon boldog lennék, ha az asztalin is ez a rendszer futna, sőt, igénylem, de egyszerűen nem működik. Gtx285-ös kártyához hiába van gyári driver, sokszor esett szét, fagyott le a kép. Lehet, hogy a ram okozza? Ami viszont a legrosszabb, hogy mivel nem működött az iMessage, elkezdtem felpakolni hozzá dolgokat amiket talaltam, és megállt a tudomány, nem indult többet a rendszer. Se -x, se -v, se -f. Újratelepíteném, de ahhoz kéne egy usb-s billentyűzet, mert azóta mióta felraktam, elköltöztem a géppel a koliba, és az usb-s az otthon van. Itt csak ps2 van.
Szóval a hozzászólásom lényege az a kérdés lenne, hogy még ha szívesen szánok is rá időt, van-e értelme ezzel foglalkozni ennyit? Nektek (akik jobban értetek hozzá mint én) akik ezt használjátok, nincs vele gond?Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de tényleg nagyon kíváncsi vagyok erre, és egyébként nagyon élveztem a rendszer "elkészítését"...
-
csabi94
őstag
Billentyűzetes kérdés: í helyett 0-át ír, 0 helyett í-t. Hogyan lehet megcserélni? Mert egyszerűen nem tudja a gép, hogy ott az y mellett balra van még egy billentyű, így még Ukelével sem tudom megcserélni, vagy hasonlók.
-
csabi94
őstag
Mit kell tennem ahhoz, hogy tudjak virtuális gépet indítani?
Ezt a hibaüzenetet kapom: VT-x is not available (VERR_VMX_NO_VMX)
Erre rákeresve csomó leírást kaptam, de egyik sem sikerült. -
csabi94
őstag
válasz
csabi94 #25067 üzenetére
Megtaláltam, bár már nem is tudom, hogy hol, de elég régi kext volt.
Először nem indult vele a rendszer, aztán nyomtam, hogy -v, úgy néha elég furcsa dolgokat írt ki, ráadásul sokszor, de aztán végül csak elindult, azóta megy. Annyi érdekesség van, hogy indításkor elkezd magától "zenélni", ilyen tuc-tuc hangokat ad ki, aztán ha lenyomok egy billentyűt, akkor apple hiba hang, és onnantól tök jó. -
csabi94
őstag
Mi a teendő, ha egyszerűen nem találok megfelelő kextet a hangkártyámhoz? Vagy mit csinálok rosszul? Fent van a Yosemite, az alaplapom: Gigabyte EP41-UD3L, és már próbálkoztam számtalan ALC888-hoz való kexttel, egyikre sem írja, hogy lenne kimeneti eszköz. Ugye ahhoz, hogy a beállításokban írjon valamit, ahhoz nem kell bedugni valamilyen hang eszközt a gépbe?
Mert tegnap még be volt dugva, de a mai kexteket nem úgy csináltam, ez csak most ugrott be, de attól még kéne lennie kimeneti eszköznek.
Mi a teendő? Vagy fogadjam el, hogy nem megy és kész? -
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25059 üzenetére
Nekem azért kellett egyszerre, mert úgy volt, hogy a szobámban volt egy hifi amin volt 2 hangfal, annak volt egy kimenete, meg két kisebb hangfal, ami szembe volt velem az asztalon, és annak is volt egy kimenete. Nyilván a hangerőt együtt kellett állítani, hogy nagyobb hangerőnél is térhatás legyen.
-
csabi94
őstag
-
csabi94
őstag
-
csabi94
őstag
válasz
#92049152 #25052 üzenetére
Bocsi a hülye kérdésért, megvan, szépen leáll a gép, és a hangot leszámítva minden működik.
Tudom, hogy a hangot nem nehéz megoldani, ha maga a rendszer jó, akkor az már kutya füle, tudnál / tudnátok ebben segíteni? Annak idején még a 10.6-nál volt hangom, ugyanezzel az alaplappal (EP41-UD3L). Feltettem a kextet ami elvileg hozzá való, de azt írja a beállításoknál, hogy nincs kimeneti eszköz. Mit tegyek még?
Illetve mindenkinél sokáig tölt indulásnál a rendszer? A bootolási folyamat nem gyorsul idővel, vagy nem lehet valahogyan gyorsítani? -
csabi94
őstag
válasz
Tikakukac #25026 üzenetére
Igen, tudok róla, hogy nem jók, de itthon 5 éve üzemel.
Proci, vga?
Illetve rendszerrel kapcsolatban mit tudsz mondani? Annak idején még a 10.6-tal próbálkoztam, most meg felmentem tonymacx-re, és döbbenten láttam, hogy a nemrég megjelent Yosemite-ről van szó. Ez most már ennyivel egyszerűbb? -
csabi94
őstag
Sziasztok!
Újból nekiállok "Macesíteni", ha már van egy MacBook-om, úgy döntöttem, hogy építek egy asztalit, amire megpróbálom a Yosemite-t feltenni. Alkatrészekkel kapcsolatban lenne kérdésem, mert az érdekelne, hogy mivel járnék jobban. Ezek vannak készleten:Proci:
-Core2Duo E6400
-Quad Q8200 ha jól tudomAlaplap:
-Gigabyte EP41-UD3L
-Asus P5B DeluxeVideókártya:
-Geforce 9500 Gt (XFX)
-Geforce GTX 285 (XFX)Táp:
-Codegen 400W
-Corsair 650W (kb.)
(ennek az eldöntése nyilván a videókártyától függ)Ramból sajnos csak 2-3 gb-ot tudok egyszerre működésre bírni mindkét alaplappal, egyszer ment együtt 4 gb, de az úgy, hogy abból 2 db 667Mhz-es volt, ezért mind a 4 annyin ment.
Mivel érdemes próbálkozni? Mindenből az erősebb?
Amúgy csak netezésre, filmezésre, programozásra fogom használni, és virtuális windows-t is fogok rajta futtatni. Melyik OSX verziót ajánlanátok? Mivel az Air-en már Yosemite van, és meg vagyok vele elégedve, ennek örülnék a legjobban, de egy Mavericks is jó lenne. -
csabi94
őstag
Üdv!
2 éve megelégedéssel használtam a rendszert a PC-men, de a hanggal voltak problémák, külön kellett egy programban állítgatni a különböző kimenet hangerejét (alaplapom, 2 kimenetet folyamatosan használok - hifi+kishangszórók). A master hangerő csak az egyiket állította ha jól emlékszem.
Most újra próbálkoznék, van erre valami megoldás, hogy a hangerő szabályzás olyan legyen mint Windows alatt, vagy még mindig sok bosszúságot okozna? Ha nincs megoldás, megy fel a win8. -
csabi94
őstag
Üdv!
MSI-CX620-ra érdemes feltenni? Működne vele minden?
Köszi a választ előre is!
Üdv: Csabi. -
csabi94
őstag
Most hozzáférek jól a fájlokhoz. Mit töröljek, ha a sleeppel van baja? Honnan?
-
csabi94
őstag
válasz
Phantomhive #13693 üzenetére
Köszi a választ, megpróbálom a MacDrive-os verziót, mert nincs ahhoz energiám, hogy újból csináljak a telefonom memóriakártyájából egy indítólemezt, mert van rajta 12 giga zene, meg még sokminden más.
Megismertem a rendszert, ez nekem elég volt, végre tudom, hogy milyen, jobb mint a windows, de most próbálkozok a win 8-cal. Aztán szerintem ha azt is megunom, akkor ismét visszacsatlakozok a társasághoz. -
csabi94
őstag
Milyen program kell ahhoz, hogy a windowsos gépem felismerje a mac-es partíciót ha átrakom a winyóm? Lementeném a cuccaimat.
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Elkövettem egy nagy hibát. Frissítést telepítettem (iMovie), és a szokásos újraindításos üzenet fogad.
Mit tegyek, hogy legalább az adataimat le tudjam menteni? Ha újra felteszem és nem formázom előtte a vinyót, az jó? -
csabi94
őstag
Üdv mindenkinek!
Ezen a gépen mivel lehet probléma a telepítés során? Asus Aspire 5750zg
Köszönöm előre is a válaszokat! -
csabi94
őstag
válasz
Phantomhive #13531 üzenetére
Ha ezt feltettem, hogy tudom törölni? Nem jön be annyira.szerk.: elolvastam a ReadMe-t, szóval már tudom.
-
csabi94
őstag
válasz
Ragnar95 #13505 üzenetére
A windows nem látja a Mac-es fájlrendszert, szóval ha meg is oldható a külső vinyóra való telepítés (nem tudom, de elvileg igen, mert barátom mintha úgy csinálta volna a múltkor), akkor sem fogsz ahhoz a partícióhoz hozzáférni a windows alól, csak ha csinálsz mellette egy FAT32-eset, és akkor azt a részét tudod a külső vinyódnak használni windowssal.
Ha a normál vinyód egy partíció, akkor nem tudod rá feltenni, mert mint említettem más fájlrendszer, nem engedi arra a fajtára telepíteni. -
csabi94
őstag
Ez az alvás sehogy nem akar működni. Esetleg már megoldás?
-
csabi94
őstag
válasz
Máté94 #13489 üzenetére
Kockázatos? Már úgy belaktam
Azt hiszem, a múltkor ilyenkor a videókari szállt el, de elindult a rendszer, csak fel kellett raknom a videókártya kext-jét.
Mert azt is bejelöltem, pedig nem is raktam ki semmit az asztalra.
Ha telepítem, akkor elég azt az egyet kijelölnöm, vagy kell a system preferences is? -
csabi94
őstag
A DSDT-vel tényleg csak annyit kell csinálni, hogy be kell rakni az extrák mappába? Így nem működik, de kéne az alvó mód.
-
csabi94
őstag
Buék!
-
csabi94
őstag
válasz
Drughi1897 #13468 üzenetére
Mennyit vártál?
-
csabi94
őstag
A BIOS-ban hol találhatom azt a beállítást? Nekem szerintem más szóval van írva, mert nem találtam sehol
-
csabi94
őstag
Ez alapján raktam fel a két rendszert, és mióta a parancssorba beírtam a dolgokat, a windows 7 hibaüzenettel fogad és el sem indul (csak a Mac-et hajlandó elindítani). Mit csináljak vele?
-
csabi94
őstag
válasz
Máté94 #13387 üzenetére
JÓ LETT
Köszi!
Már csak egy kérdésem lenne, és végleg leszállok rólatok
Jó a hang, de csak a ződ kimeneten. Mit tegyek, hogy még másik legalább 2 kimeneten is legyen hang?? (hármat szoktam használni)
szerk.: az alvó módot lehet használni valahogy? Eddig nem jött össze, és a képernyőt sem kapcsolja ki magától.
-
csabi94
őstag
Ezt olvastam máshol is már, de nem jött össze most se. Azért megpróbálom mégegyszer.
szerk: Nem működik még mindig.
Találtam egyébként kext-et, de nem tudom feltenni, vagy nagyon béna vagyok, vagy ez a kext telepítő (Kextbeast) csak SnowLeo-val működik, hiába telepítem fel, sehol sem találom a progit.
-
csabi94
őstag
válasz
Máté94 #13368 üzenetére
Passz
BIOS-omban nem nagyon kotorásztam, csak a bootolás erejéig, meg azért, hogy működjön a vezeték nélküli billentyűzettel, de most erről írok, működik, csak miután felteszem a cuccokat Multibeast-tel azután sz@rik be. Most csak azt rakom fel ami tényleg muszáj (hang+bootloader), és meglátjuk.Vagy mi mást kéne csinálnom?
-
csabi94
őstag
Mi lehet a baj? [link]
Ilyenkor lehet valamit tenni azon kívül, hogy kezdeni elölről az egészet? -
csabi94
őstag
Nem találok DSDT-t az alaplapomhoz (Gigabyte EP41-UD3L). Ez mire való? Honnan kéne szereznem? Feltétlenül szükséges?
-
csabi94
őstag
Vezeték nélküli billentyűzet-egér szettel fel lehet telepíteni a gyári Mac-et? Azzal az USB-s adapterrel vajon működhet? (ha már kéne USB-s billentyűzet a telepítéshez, akkor olyat vennék, mert úgyis tervbe volt
)
-
csabi94
őstag
válasz
steveistvan #13334 üzenetére
Hát én kb. annyira tudom, mint Te, csak olvastam az első - második hsz-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hardvert villantott a Xiaomi Pad 7S Pro
- Hálózati / IP kamera
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- VR topik
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest