- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pingwin92
aktív tag
válasz
csabi94 #25239 üzenetére
Ezt valaki árulja már el, hogy mi a jó az Apple billentyűzetben meg egérben!
Ok,hogy jól néz ki az asztalon, de szerintem egy ilyen vékony klaviatúra használhatatlan, a Magic Mouse pedig egyenesen a világ legkényelmetlenebb egere.Egyébként valaki a #25236-ra?
Vagy itt mindenki ezt lapos és nehéz szart használja?? -
olm3
csendes tag
válasz
csabi94 #25149 üzenetére
Sajnos teljesen mindegy mivel próbálom indítani illetve milyen módszerrel készítek bootolható eszközt mindig lefagy amikor a cpu-t ellenőrzi azt írja ki hogy nem ismeri fel illetve ezután 1 sort tovább megy a bluetoth eszközt ellenőrzi ara azt írja, hogy sikeres
Egyszerűen nincs ötletem, az is mindegy, hogy usb 2.0 vagy 3.0-ba dugom ugyan az ugyan ott ha Mavericks ha Yosemite egyenlőre feladom csak azt tudnám, hogy előtte mit csináltam mert nem volt vele semmi gond eddig.. Azért köszönöm nektek a segítséget.
-
pepe1125
tag
válasz
csabi94 #25123 üzenetére
A telepítőt úgy csináltam, hogy letöltöttem az Appstore Yosemite appját, ez bekerült az applications könyvtárba. Majd ahogy a videókon is mutatják, UniBeast és egy 32GB pendrivera rátettem. Bebootoltam róla, beállítottam bootoláskor a gépemnek megfelelő FLAG-eket, Gigabyte GA-EX58-UD4P. Feltelepítette a hdd-re amit Yosemite névvel neveztem meg.
Mivel megformáztam a winyót MAC OS X Journal (Extended) -re és a GUID bootot engedte csak, ezért a telepítés után beindítottam a működő Snow Leo-t és onnan letöltöttem egy Chameleont ami kimondottan Yosemite-ra van fejlesztve. Ez az.
És itt tartok most, hogy bootoláskor 1. nem reagál a billentyűzetemre, 2. betölti a Win7-es rendszert a Yosemite helyett. Pedig 100%- hogy telepítette a hdd-re és kiírta, hogy telepítés kész.
3. Van egy hasonló alaplapra az ud5-re egy más által elkészített jól működő csomag. Azzal felülírtam az én rendszerem pár könyvtárát és a Chameleon legalább most már próbál a Yosemite HDD-ről bootolni, viszont nem talál valami kernelt. tehát rögtön egy sor után leáll a dolog. -
csabi94
őstag
válasz
csabi94 #25107 üzenetére
Erre nem tud valaki megoldást? Mi lehet az oka, hogy sokszor szétesik a kép, és befagy pár pillanatra a gép? Most már a gyári driver van fent, és így még nem kellett újraindítanom, mindig magához tért, de most pl. azt csinálja, hogy folymatosan összekever pár pixelt. Teljes kijelzős Safarinál szokott meghülyülni, legtöbbször akkor, ha térképet nézek vele. Most a könyvjelzők sávjában van pár betű egy-két pixellel elcsúszva, és görgetéskor sokszor helyreáll.
Lehet ehhez annak köze, hogy a ramok úgy vannak a gépben, hogy AA, BB? Nem AB, AB? Mert úgy nem indult a gép 4 gigával, így viszont megy. -
csabi94
őstag
válasz
csabi94 #25067 üzenetére
Megtaláltam, bár már nem is tudom, hogy hol, de elég régi kext volt.
Először nem indult vele a rendszer, aztán nyomtam, hogy -v, úgy néha elég furcsa dolgokat írt ki, ráadásul sokszor, de aztán végül csak elindult, azóta megy. Annyi érdekesség van, hogy indításkor elkezd magától "zenélni", ilyen tuc-tuc hangokat ad ki, aztán ha lenyomok egy billentyűt, akkor apple hiba hang, és onnantól tök jó. -
Tikakukac
titán
-
RaZroX
addikt
válasz
csabi94 #25025 üzenetére
Az E6400 elég gyenge proci de amire neked kell arra elég lesz bőven. Youtube-ot leszámítva... azzal az én E6300-asom küzdött és a két proci között alig van különbség. Q sorozatról nincs tapasztalatom ezt majd a szakik megmondják.
A Gigabyte lapoddal azt írják megy az OSX, legalábbis a Snow Leopard-dal sikeres a cucc szóval valszeg megy az utána lévőkkel is. Kextet majd lehet kell vadászni 1-2 dologhoz.
GTX 285-öt próbáld meg szerintem, NVIDIA oldalán még driver is van hozzá Mac-hez szóval valahogy mindenképpen kell mennie, ha nem ad képet akkor a "GraphicsEnabler=Yes"-t próbáld meg majd, de ha mégsem a 9500GT Out Of Box megy.
Ramból nyilván minél többet tegyél bele és a 4GB ramot azért láttad, hogy fele olyan gyorsan mentek mert Dual Channelben mentek szóval nyugodtan bele teheted meg lesz a rendes sebessége.
Rendszerből meg szerintem mehet nyugodtan a 10.10 bár láttam olyan videót illetve bejegyzést ahol azt mondták hogy még a 10.9 biztosabb választás egy éles rendszernek. Szóval nem tudom, én Novemberben rakom össze az i3-as Hacklim (jelenleg csak amd-m van szóval vidózozok..) én 10.10-et teszek fel mindenképp.
-
Tikakukac
titán
válasz
csabi94 #25025 üzenetére
Lapnak nézz utána melyik egyszerűbb, táppal kapcoslatban tudom javasolni, hogy a Codegent rekordsebességgel el kell felejteni. Drága a komplett gépcsere a fos táp miatt.
Nálam is üzemelt 4 évig. Utána kifizettem egy majdnem teljes konfigot. Felejtsd el. Nem hiába vakerolunk a szutyok tápokról.
-
Máté94
addikt
válasz
csabi94 #24262 üzenetére
Jó kérdés, ezzel a problémával így nem találkoztam. Mindenesetre használnak Hackintosh-t profi hangtechnikusok ahogy elnézegettem, tehát csak nem lehet gond.
(#24263) jános: El kell dönteni, kell OS X vagy nem, és ha igen akkor a könnyebbik utat akarjuk e választani. Bízzunk benne, hogy egyszer más gyártó is "véletlen" kedvez majd nekünk.
-
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
csabi94 #13692 üzenetére
MacDrive a neve, de simán megpróbálhatnád azt, hogy bebootolsz osx telepítő dvd-ről
ha bejön, akkor Utilities-Terminal
itt benavigálsz a most nem induló osx-ed meghajtójára. például: cd /Volumes/lion/System/Library/Extensions (ajánlom a tab gombot, h ne kelljen végig gépelni a sorokat)
utána ebben nyomj egy olyat neki, hogy: ls
ezzel kilistázza a mappában található összes filet.
keress olyanokat, amik az alvásra utalnak és töröld így:
rm -dPRrvW SleepEnabler.kext stb..stb..
utána ugyan ezt ismételd meg itt: cd /Volumes/lion/Extra/Extensions
lsés innen is, ha itt van.
ha indul a géped DSDT file nélkül, akkor azt is törölheted/áthelyezheted az mv paranccsal.
ha sehogy se, akkor macdriveból mentsed a dolgokat windows alól, nincs jobb ötletem. : ( -
-
ko9
addikt
-
Máté94
addikt
válasz
csabi94 #13396 üzenetére
Igazából hozzá se kellett volna nyúlni, amint feljön a bootloader, ahol visszafelé megy az időt jelző csík, ott meg kellett volna nyomni egy gombot, feljönnek a partíciók. Onnan már csak ki kell választani a Win-ét, és voálá.
Hmm... de azt hiszem, ha visszaállítod az AHCI-t, akkor menni fog, Win-be meg be kell állítani az AHCI-t, mert azt, ami kezeli, azt telepítésnél kellene neki felraknia, de mivel te IDE módban hagytad gondolom, így nem telepítette, ezért "furcsa neki" most.
-
ko9
addikt
válasz
csabi94 #13360 üzenetére
Nem feltétlenül szükséges. Keress rá a topikban, elmagyaráztam már párszor, hogy mire való... Nincs kedvem leírni megint, ha nem haragszol
-
Kommy
veterán
-
ko9
addikt
válasz
csabi94 #13311 üzenetére
Ezeregyszer el lett mondva: iATKOS-t használsz, élvezd az előnyeit, de van hátránya. Ha MultiBeast-tel felrakod az AppleHDARollback-et (talán már nincs is benne), akkor ugyebár lesz egy AppleHDA kexted, de az iATKOSban módosítva van az IOPCIFamily kext is, ami így közösen gyönyörű KP-t okoz... ALC888 TÖKÉLETESEN működik patchelt AppleHDA-val. Viszont ahhoz mókolatlan Lion kell...
-
ko9
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest