-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
válasz
Dimebag88 #30864 üzenetére
tudni kellene hogyan jutottál el addig
egyébként a topikot segítség kérésen kívül arra is lehet használni, hogy valaki ha megoldja a problémáját, akkor leírja részletesen a megoldást
és akkor a bővül az itteni tudás (elég frusztráló tud lenni mikor egy topikban megtalálom, hogy másnak is volt egy bizonyos problémája, pár hozzászólással később pedig befirkantja, hogy már megoldotta és aztán ennyi, nincs több infó) -
Smiley
addikt
válasz
Dimebag88 #30845 üzenetére
Beneztem, az ich10-es patch. Egy probat meger a dolog, amit linkeltem abban van benne, de akkor berakom ide is. A kextstopatch reszbe kell beledobnod.
<dict>
<key>Comment</key>
<string>fix IO error ICH10 for 10.13, credit SunKi</string>
<key>MatchOS</key>
<string>10.13.x</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Name</key>
<string>AppleAHCIPort</string>
<key>Find</key>
<data>RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs=</data>
<key>Replace</key>
<data>iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs=</data>
</dict>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>fix hotplug ICH10 for 10.13, credit SunKi</string>
<key>MatchOS</key>
<string>10.13.x</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Name</key>
<string>AppleAHCIPort</string>
<key>Find</key>
<data>icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA=</data>
<key>Replace</key>
<data>kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA=</data>
</dict> -
Smiley
addikt
válasz
Dimebag88 #30840 üzenetére
Az a problema, hogy az apple az AppleAHCIPort.kext v328-ban meg tamogatta az ich9-es AHCI-t, a kov verzioban pedig dobta a support-ot. Ki kell probalni a clover fele on the fly patch-et, ha az megoldja akkor mehet minden tovabb, ha nem akkor szerintem erdemesebb lapot cserelni, es akkor mar ilyen sandy/ivy configban gondolkozni.
-
Smiley
addikt
válasz
Dimebag88 #30832 üzenetére
Hat az jo nagy szivas... ez egy gyonyoru megoldas, automatan kapcsolja be az AHCI-val egyutt.
Configures the SATA controllers to AHCI mode. Advanced Host Controller Interface
(AHCI) is an interface specification that allows the storage driver to enable advanced Serial ATA features such as Native Command Queuing and hot plug.To enable hot plug capability for the SATA connectors (SATAII0, SATAII1, SATAII4, SATAII5) controlled by the ICH9 South Bridge, you must install Windows Vista (on ICH9, hot plug is supported in Windows Vista only) and configure the SATA connectors for AHCI mode. (Refer to Chapter 2, "BIOS Setup," "Integrated Peripherals," for details on enabling AHCI.)
-
Smiley
addikt
-
-
-
xedos
addikt
válasz
Dimebag88 #30736 üzenetére
Ő... nem tudom... nekem már az installhoz be kellett raknom a cloverbe...
Bár még emlékszem olyanra is, hogy kiszedtem a gépből az SSD-t és csináltam rajta egy 8Gigás particiót, amelyre készítettem a telepítőt... de inkább nem mondok semmit mert ezek még korábbi rendszerek voltak... -
xedos
addikt
válasz
Dimebag88 #30734 üzenetére
Ő...
Le kell tölteni a fájlokat és a CLOVER megfelelő mappájába berakni, majd a telepített rendszerbe is az extensionok közé be kell másolni szintén. Az a baj, hogy két éve csináltam és bővebben nem tudom, a pontos helyeket. Ezekre a fájlokra keress rá, mert ott van valahol leírva. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Dimebag88 #30720 üzenetére
Az egy elég régi GPU, míg az újabb Geforceok már problémásak, és ha nem lenne az nvtől webdriver, akkor sokkal "copatósabbak" lennének, mint a radeonok, amik meg sokszor mennek OOB vagy egy nagyon kis hackel nativan osx-en.
sad: meglátjuk, a pénteken megrendelem szerintem, elvileg belefér a mostani tápom teljesitményébe (520Wból cirka 420 áll rendelkezésre, 100W max amit az összes többi alkatrész használ, ha használ...), de azért majd keresek valami nagyobb tépot, olyan 850W körül. Bár minek, azt még nem tudom, a következő konfig, amit össze akarok rakni, szintén ekörül fogyaszt majd...
-
-
Lazika
senior tag
válasz
Dimebag88 #30636 üzenetére
Ugyanúgy csinálom, mint eddig az 1060-al csinaltam csak most igpura csinálom a config.listet. fake smc, internet, hang amikkel megy a gép és ennyi.. Hdmin csatlakozik a monitorhoz. És 14.1es iMac smbios. Csak amíg nem lesz új vga, addig jó lenne továbbra is mac ost használni.
-
Smiley
addikt
válasz
Dimebag88 #30395 üzenetére
Szerintem ehhez a temahoz a minimalis unix ismeret azert szukseges. A legfontosabb alapfogalmakkal azert tisztaban kell lenni, kulonben nem fog menni. Rengeteg dolog van amit meg mindig csak command line-ban lehet megcsinalni.
En kb ugyanigy vagyok a windows szintjen, a windows 2000-et hasznaltam utoljara aktivan, azota kb lovesem sincs rola. A win10-et fel tudom telepiteni, fel tudom rakni a Steam-et es a GTA V-t, es tudok vele jatszani. Viszont ha egy nem tamogatott hardware-re szeretnem felhackolni, szuksegesnek tartanam, hogy utananezzek az alap dolgoknak, gondolom eleg sokat valtozott a 2000-hez kepest, arrol nem is beszelve, hogy nem emlekszem semmire. -
-
Mr.C
őstag
-
-
rii
nagyúr
válasz
Dimebag88 #29447 üzenetére
elnézst h csak most válaszolok ... havazás van ... elfele ... mindenből ...
2008 óta dolgozom napi több mint 9 órát mac-eken ...
2008 - 2011 - mac pro - xeon - szép volt jó volt
2011 - 2015 - 2011-es 27-es imac ... porosodott belül a display (nem is az üveg, hanem maga a panel, az is belülről)
a 6-ból 2 is vid. car problémás volt2016-napjainkig - 27-es újabb imac - zsanér probléma
nem munkaállomásnak valók ezek
a design mindenek felett
kihal a vid. card, a gép meg odavan napokig, munka meg áll?pc-nél elmegy ember bolt, vesz vid. card, munka megy tovabb
melóhelyen ha nincs tartalék imac, akkor egy ember munkaja több napra kiesik ....
mac pro-t se vennék munkara ... agyonintegralt sz.rok már ezek ... web, mp3, mp4, avi, foto, oszt kész ... erős túlzással csak erre jók már az én szememben ... csillivilli külső ... hype ....
.... a legjobb amikor valaki mondja nekem, hogy a "régi vitánk, pc vs. mac" ....
nem akartam mar neki mondani, h a mac csak design-t takar már .... 800.000-ért .-/
-
syC
addikt
válasz
Dimebag88 #29752 üzenetére
Támogatja neki, én kernel panic-re tippelek és hogy az új telepítésnél nem, vagy nem jól adta meg a verbose-os paramétert. De majd jön aztán felvilágosít minket
mod: tm-en olvasható egy kis guglizással, hogy fel lehet rá tenni osx-et, csak az integrált vgával és hangal lesznek - lehetnek gondok.
-
syC
addikt
-
válasz
Dimebag88 #29447 üzenetére
És mégis milyen mac-et lehet kapni annyiért?
Én ennél többért vettem a desktopomat, ami egy iMac-et váltott. Meg sem fordult a fejemben hogy megint iMac legyen az utód, vagy akár egy tuningolt mini. Nagyon elcseszte az Apple a desktop vonalat sajnos.
Régi szériás MacPro-nál rezgett a léc, de azon kívül hogy szép meg eredeti Apple, csak a baj lenne vele (fogyasztásáról nem is beszélve), és a hackintoshom úgyis megeszi reggelire.
-
Riot Gin
aktív tag
-
Extremdigita
tag
válasz
Dimebag88 #29335 üzenetére
Szia!
BIOS ban tiltva van a GTX (Wedriver nem támogatja sajna).
A HD 4600 ast valami 31MB os akárminek látja, szóval ott nincs GPU meglátás még neki.
Config.plis be még nem néztem bele, igazából 100 féle megoldás van fünt a weben, és nem akarom mindegyiket kipróbálni. Valami működő tapasztalat jól jönne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest