- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Na, most visszajöttem Fusion alá, mert a tiszta SSD-nek értelme nincs, de legalább a sima HDD-n az adatok rohadt lassúak lettek.
HANG MEGOLDÁS YOSEMITE:
6.1-es MultiBeastből rakjátok fel a hangotoknak megfelelőt, és ennyi. Semmi mást sehonnan. Tökéletesen megy minden utána.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
csabi94 #25025 üzenetére
Lapnak nézz utána melyik egyszerűbb, táppal kapcoslatban tudom javasolni, hogy a Codegent rekordsebességgel el kell felejteni. Drága a komplett gépcsere a fos táp miatt.
Nálam is üzemelt 4 évig. Utána kifizettem egy majdnem teljes konfigot. Felejtsd el. Nem hiába vakerolunk a szutyok tápokról.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Procifüggő, ez is elmegy 4.8-on is, de bizony az AVX linx kiüti a 100 fokot és ki is dob a gép. Minden más rendben van. Erre mondjuk, hogy mi a stabil, egyéni fogalom
A kompaktok remek dolgok, biztosan, de engem a nagyobb dolgok érdekelnek. 4 liter vizem van kb. 1 10 kilós radi telivörösrézből, egy rendes tripla radi és teljes HF csatikészletes csövezés, blokknak pedig egy kipolírozott 2-3 éves csúcsblokk. Hozhatod a levegődet, ha ezt a procit legalább ennyire le tudod hűteni, tied életem összes tisztelete
És a gép hacsak nem stress teszt megy passzívon van, havi 1-szer van beindítva a ventiköteg rajta. Na ezt meg nem csinálod semmilyen létező levegővel, soha.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Meg a portok száma, bővíthetőség stb stb. nem 1 szint a kettő itt mérlegelni kell rendesen.
Ha ATX lapot veszel akkor ATX ház kell, ha mATX akkor kisebb is elég, nekem az van és átlagos kukázott házban lötyög az egész, pedig még vízhűtésem is van, vagy tudsz mac minit is célozni mini-ITX lappal. Az azért elég apró valamibe befér. De méretileg korlátoz, húzott K-s procit ekkora házban nem tudom le lehet hűteni főleg külsős vidkarival.
-
Tikakukac
titán
válasz
gergobaby #24943 üzenetére
Passz, ember legyen a talpán aki ilyenekre tud fejből válaszolni. Rákeresel a lapodra és szinte tuti dobni fog majd valami találatot. Elég durva konfigokra is fel lehet rakni ezt a valamit, mondjuk annyira kényelmes mint egy rendesen épített konfig valszeg sohasem lesz, de ez egyéni dolog.
-
Tikakukac
titán
Megnéztem a resetet, nálam észre lehetne venni, mert romra van húzva minden, meg agyig van állítva az egész UEFI de minden maradt...
Egyébként állatkirályság a 10.10. Szoptam audi résszel rendesen, de végre működik mindkét hang kimenetem így nem kell dugdosni, megy a belső kivezetett USB 3.0 NTFS-el is és nincs moncis eldobás sem 3-4 óránként DP porton 2K felbontásos monitorral. Perfekt.
-
Tikakukac
titán
válasz
nincskedvem #24881 üzenetére
Notira nem nagyon szeretik rakni, okkal. Ami aprón van emlékeim szerint desktop only.
-
Tikakukac
titán
válasz
bajaki #24674 üzenetére
Windows sem kispálya ott rendesen belőni, a vidkari oldalon és wifi tuti bukó az ziher akksi időt is felejtheted.
Virtuális gépben nézd meg azt javaslom. A meglátás pedig esélytelen. Tehát ha egy laptopként nem használható valami a cél, akkor megpróbálhatod állandóra, de, hogy az élmény siralmas lesz azt garantálom. Minap raktam egy TP-re is, meglepően fura volt, hogy asztalihoz képest milyen furcsaságok történnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
bartimre88 #24639 üzenetére
Kemtrél szintű dolgok ezek, ilyenekre nem érdemes adni, főleg úgy, hogy a Sony ultrákon kívül épp most búcsúztatta a notebook szekcióját.
-
Tikakukac
titán
válasz
bartimre88 #24636 üzenetére
Miért is lenne az Apple-nek jó, hogy konkurense lesz és külsős cég gépeire is kéne optimalizálni?
-
Tikakukac
titán
válasz
bartimre88 #24633 üzenetére
A vagy tévedsz opció lesz az inkább. Amire te gondolsz az a Probook és az HP.
-
Tikakukac
titán
Ultimate telepítés azért nincs, mert az USB bedugása és a következő boot között van akinek semmit van akinek 3 napot kell a fórumokat bújni.
tonymac oldalát és fórumát javaslom plusz bármit amit a gugli kidob. Ezért mondom, hogy ebbe belevágni nagyobb dolog egy nem jó géppel, mint teljesen átalakítani egy linux disztrit, -
Tikakukac
titán
Az sem lesz egyszerű téma, ha fel is megy mire lesz neted hangod stb. megizzadsz rendesen.
P4 konfig pedig iatkos+ elviekben, gyakorlatban olyan mint HD2-es telóra asztali win. Idő függvényében bármit megnézhetsz, ez a kulcs.
Az, hogy emberbarátibb, nos, január óta is nonstop keresnem kell dolgokat. Amúgy nem tudom mennyire van meg de ez is egy linux csak kicsicsázva és becsiszolva.
Mac notira stabilra tutira az erősen notikeresős lesz. Próbálni kell egy virtuális gépen és döntsd el.
-
Tikakukac
titán
Nagyon nem ugyanolyan valóban. Éppen ezért már most jobb ha strandra mész a túrás helyett. Wifid kuka, hangod 99% plusz x220-ra éppen kukázhatod az összes TP szoftvert, az OSX miatt meg akksi időd és az összes egyébként noti specifikus dolgot is. Tehát mindkét oldalon veszítesz egyiken sem nyersz.
Ha próbálni akarod, akkor asztali, vagy pár probook amikre felrakva kóser. Minden más közelében nem lesz az OSX élménynek, de rakat olyan dolog van ami meg hardver hiányos, ezért hacsak nem jó asztali, akkor felejtsd el, még mielőtt túl sok időt töltesz el vele.
-
Tikakukac
titán
válasz
bartimre88 #24482 üzenetére
Lehet ki lehet írni, de felejtsd el. Pendrive és viszlát.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
RaZroX #24407 üzenetére
Ha az ember tudja, hogy miket kell feltenni
Nekem még a tonymac által használt driverek összesítő kis multibeast csomagja is megvolt, csak 2 kattintás lett. És dobta a moncsit recsegett a hang stb stb. És ez az általa is használt maxos konfig. Azért mondom, hogy shit happens.
-
Tikakukac
titán
10 éve én is így indultam neki. Most már szétszakadnak az idegeim...
Mikor huszadjára füstöl el valami pölö Fusion driver illesztésnél és nem bootol akkor nem ezt fogod mondani, már ha valamikor tervezel ilyet. De még fullos kompatibilis hardverrel is ráment 1 teljes napom az egészre, szóval számolj rendesen rá.
-
Tikakukac
titán
válasz
koháry #24376 üzenetére
Fullos bétás rendszert főleg hackire? Muhaha. Az egyik legkompatibilisebb gépem van és egy frissítést mindig ki kell hagyni, mert ha felrakom 1 napig offos a gépen valami.
Indexesek írtak kis szösszenetet, rakja fel az, akinek erre van ideje. Akinek használni kell a gépet az kuka.
-
Tikakukac
titán
válasz
szabonagyur #24251 üzenetére
Uccsó esélyes, keress rá gugliban mit dob ki rá.
-
Tikakukac
titán
válasz
FefeeX #24187 üzenetére
Egyetlen mondattal elsörpöm az első bekezdésedet: ezen gépeknek fele zsír új, dobozból elsőre kikapott, és legtöbbjük bőven kimeríti a márkás definíciót.
Lehet meglep, de épp most vágta be a BSOD-ot a win8.1 a kis 280k-s Dell egy update utánMondom, nekem aztán napestig lehet mondogatni mekkora királyság, én sorban felveszem az összes szopókámat ezzel és aztán végtelenítve 0/24-ben fogom nézetni, hogy a kis agymosás eltűnjön
Asztalin arányaiban a vízhűtés és összerakás ha objektíven nézem 2* több időt szívott le, mint az OSX belakása. A tuning volt csak 2-3 nap. Az az 1 hét amíg egy rendszert nulláról felpatkoltam igencsak apróság.
-
Tikakukac
titán
válasz
FefeeX #24184 üzenetére
Csak egyet mondok: havi szinten úgy 20 laptop megy át nálam. Ebből 3-4 mindig tartós teszt és Win8, de inkább Win 8.1 van/lesz rajtuk, mint ahogy én is próbáltam fél évig verni magamat a saját gépemen így.
Olyan szép listát bírnék kanyarintani a mélytorkos kőkemény szopókkal, hogy csuhajja. Itt van minden a totálisan bootolhatatlan oprendszertől ami egy Office rakástól összehányta magát egészen az ablakváltó hülyüléséig, vagy a méretezhetetlen ablaktól ami beragadt és restart mert hát ez ilyen.
Nyilván ha valakinek 1 gép van amin totál jó és ő kedveli 27"-on ezt a sok marhaságot, nyugodtan használja. Én is használom, mert muszáj, ha akarom ha nem. Csak mikor végre nem dolgozom akkor ne piszkutáljam őket, mert volt este amikor komolyan mondom sírtam, hogy miként lehet ekkora ipari sz@rt a fölre kirakni, és hoztam a pencit és húztam fel ötödjére az oprendszert, mert befrissítette a VGA drivert és se kép se hang.
-
Tikakukac
titán
válasz
Giovanny #24182 üzenetére
Te tudod. 10.9.2 óta a legnagyobb gondom a telefonom cserélése volt, így most már tuti minden. Mondjuk ha valaki tényleg ipari szinten szopósat akar összerakni akkor megértem.
Ha nem tudod miért kell neked nem windows akkor tényleg mindegy. Én tudom miért szívnék inkább még 3 hónapot tanulással ezen, mint azt lássam amit a tesztgépeken nonstop. -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
koháry #24174 üzenetére
Most ez miért baj? A ram arra való, hogy használd. Ha kell akkor kilövi ami nem kell és ennyi. Ez klasszikus Windows betegség, mert az az Istennek nem hajlandó betölteni csak amit nagyon muszáj.
Ez így frankó, én örülnék neki a helyedben, hogy végre nem dísznek állnak a modulok a gépben.
-
Tikakukac
titán
válasz
Yocooka #24046 üzenetére
A LED-et aki kitalálta, azt belefolytanám egy kanál vízbe, legalábbis ezt a fajta megoldást amit te is látni akarsz, ez a marketing bullshit. Nincs CCFL-es kijelző, szóval mást nem is vehetnél. Jóféle villogós dolog, imádom. Egy jó ccfl istenem... de hát na.
Ha csak ősszel veszel akkor írj, bár sokat ez nem változik ha OSX kell akkor Macbook, az biztos. -
Tikakukac
titán
válasz
kacsip #23979 üzenetére
Ez lesz a barátod heteket el fogsz itt tölteni, ezt komolyan mondom, készülj fel
-
-
Tikakukac
titán
válasz
kacsip #23974 üzenetére
Be is cseszne, hiszen eköré csinálták magát a gépet
De nálunk nem 1-2 olyan volt, amikor 2-3 restart után eltűnt a második vidkari, sli-ben nem hozta a többiek sebességét, fagyott hasonlók. És ehhez is kellett egy pár gép, mert egyedül még fel sem tűnik, mert nem fog, hogy sunyiban 1 vidkari lekapcsol esetleg csak lassul a játék, kellett mindig kontroll gép mellé. Végül a nagy Levonó köpte ki, hogy hát igen, a win7 az utólag lesz rászerkesztve ez eredetileg már win8-ra készült, így rakjuk fel azt. Na utána elég sok dolog megoldódott. Bár azért mindig van mire nézni, BF4 SLI bug mondjuk és ilyenek.
És képzeld el mekkora a support akkor egy olyan oprendszertől, aminek soha tized köze nem volt ilyen géphez
Tonymac oldalán olvass bele a fórumba van pár kísérlet rá, hátha valakinek megy rendesen.
-
Tikakukac
titán
válasz
kacsip #23968 üzenetére
Próbálkoztak vele páran, ha használni is akarod rendesen akkor az úgy necces lesz, tekintve elég necc már a windows alatt is rendesen futtatni rajta mindent úgy ahogy kell. Wifid nem lesz. És úgy kb. elég sok más sem ahogy olvasom elég felrakni is kb. az SLI és minden más katyvasz miatt.
-
Tikakukac
titán
Hát ideiglenesen én is drótoztam már ki úgy laptopot, hogy majonéz tartotta a kijelzőt és sótartó nyomta a wifi karit. De ez ettől még nem megoldás, a fórumon is minden 5. hsz. arra vezethető vissza, hogy valami nagyon nem odavalót tett be-kötött ki a user. Pláne ezek a giga lapok tudnak válogatni, vannak sztorik.
-
Tikakukac
titán
válasz
BluEyes #23901 üzenetére
Sok a kérdés, egyszerű válasz: ha megvetted akkor bármit. Felgyújthatod, rárakhatod AMD-re is értelmetlenül, kivághatod az ablakon amit akarsz. De duplikálni meg sokszorozni a liszenszt nem lehet. Ilyen egyszerű. Én is berendeltem a lemezeket, majd valamikor megérkeznek. Nem kell Apple gép hozzá, mivel nem OEM előre rakottként veszed rakhatsz másik lapot stb stb. Szerintem nem nehéz megérteni mi miért, pedig mérnök vagyok, ritka mód rühelljük legtöbben a jogi blablákat.
-
Tikakukac
titán
válasz
geza844 #23896 üzenetére
BluEyes: Kevered. Pont fordítva. A már megvett szoftvert arra használod amire akarod. De ehhez kell maga szoftver. Amit valahonnan mutogatnod kell, hogy van. És ha egy kölcsi gépen letöltöd, az azért lehet, mert már azon ott van, és mivel gépenként 1 liszensz jár, így bukó gomba. A jogosan birtoklás onnan indul, hogy birtokolsz. Az meg mint a windowsnál szerintem rájöttél már, nem úgy megy, hogy leszedem a tök ingyenes msdnaa képet és kirakom aztán 50 gépre feltolom a saját kulcsommal. Mert bizony a hülye gép nekem anno 3 gépre is megette. Az okés volt? Nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
geza844 #23893 üzenetére
Tonymac konfigját összelapátolod, és lesz olyan géped, hogy besz@rsz. Én egy olyat raktam össze, most 10.9.2-vel minden tökéletes, és 6-szor vágja agyon a kb. mindent.
Ez a konkrét hardver összerakást felejtsd el, mert olyan nincs. Olyan van, ami felépítésen ugyanaz, a többit letojja a rendszer, nem az a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged