- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Esetleg csinált már valaki hd 4400 ra hdmi hangot??? -
odessa32
tag
válasz
sad_Vamp #29964 üzenetére
Hello. Lehet nem jol értem de.
A belinkelt video és idö alapján kérdezném, hogy az állapotsoros rész (kb 23 perc van vissza a telepitésböl capcarap) nem megy végig hanem kidob egy hibaüzenettel ( erre a gépre nem telepithetö usw)? A telepitö pendrive-ot min csináltad???? Nekem akkor volt ilyen mikor vletlenül win alatt megnyitottam a pendrive-ot.
Na az onnan nem használhato telepitésre. -
odessa32
tag
Sziasztok.
Egy asus vivopc vc 62b-n használok el capitan-t,
Csak a hdmi hang az ami nem akar elindulni
Intel hd 4400 szerintem mobil változat van bent.
Tudom gugli a barátom de csak angol nyelvü leirást találok. Na az meg semmilyen szinten nem megy.
Esetleg lenne valaki ki tudna segiteni??? -
odessa32
tag
Sziasztok..
Mobile hd4400 on hdmi-t esetleg sikerült valakinek elindítani? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Van egy gépem. (Lehet hiba volt ezt venni de ez más kérdés.)
El capitan van telepitve.
Processzor Mobile i3 4030u hd 4400 al ezt sikerült elinditani
A kérdésem az lenne hogy a hangkártyát, realtek alc 270 illetve a lant, realtek 8821
hogyan lehetne elinditani illetve használ-e valaki ilyeneket.
Ja és clover el tudom legacy modban inditani.
Köszönöm ha tudtpok segiteni. -
odessa32
tag
Sziasztok.
Bocs az off-ért de nincs meg valakinek az apple configurtor amelyik mavericks-el még kompattibilis??
-
odessa32
tag
Hello.
Azt meg tudná valaki mondani, hogy a clovert mikor kell uefi és mikor legacy modban telepiteni ill melyik mihez jobb?? -
odessa32
tag
Bocs kicsit off.
Használ itt valaki apple tv2 jailbreaetet kodival hackintosal?? -
odessa32
tag
Hello.
Én ezt javasolnám átnézni.
http://www.tonymacx86.com/building-customac-buyers-guide-february-2016.html -
odessa32
tag
Sziasztok.
Ha nem megy végig a telepités hanem ugy fejezi be, hogy erre a gépre nem lehet telepiteni az osx et és a telepités sikertelen mi lehet a baj???? -
odessa32
tag
Sziasztok. Tud valaki ajánlani usb-s wifit mavericks alá?
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Hátha van valakinek ötlete. Videokártyát szeretnék venni. Ház miatt szimpla széles kellene, ami a lehetö legkevesebb mókolással megy ha lehet oob van rajta hdmi hang is.
Elöre is köszi a ötleteket. -
odessa32
tag
Sziasztok. Clovert használ itt valaki?? Az érdekelne, hogy egy felbontást clover esetén hogyan lehet kényszeriteni h már a hd 3000 -ret nem skerül elinditani.
-
odessa32
tag
válasz
#92049152 #25533 üzenetére
Hát ezt nagyon szépen köszönöm. Ha esetled találok is ilyeneket hogy tudom telepteni?? A legfurább, hogy kb fél évig müködött chimera gond nélkül inditotta, hdmi audio is volt, felbontás is volt csak fel akartam rakni a 10.10 et na az gázos volt s azota ez sem megyill cloverrel elindul de se hang se felbontás.
-
odessa32
tag
Hopsz. A kép lemaradt.
35047_016.jpg] -
odessa32
tag
Sziasztok. Valakinek lenne ötlete, hogy mi lehet a baj???
-
odessa32
tag
Sziasztok.
A héten bios beállitástol kezdve ujrakezdtem s telepitettem minden. Kicsit hihetetlen de chimerával indul, van felbontás, hdmi hang szoval minden jo ill müködik. Olyan kkérdésem lenne, hogy a gyári alaplapra szerelt félmagas mini pci-os wifi kártyát mivel lehetne kiváltani ami müködik osx alatt ill esetleg valami usb-s van-e ami könnyen telepithetö? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Clover bootloaderrel van valakinek tapasztalata??
Elinditja a rendszert csak 2 hiba van. Nincs hdmi hang és a hd 3000 nem müködik. A hdmi a kisebb gond de jo lenne 720 as felbontást beállitani.
Elözmény: egy pb-s 10.9 van telepitve pen-röl tavay feltelepitettem ugyanezt majd multibeast s chimerával minden müködött. egészen a nyár elejéig mikor nem indult a rendszer. Sok ujratelepités és egyebek után kiderült, hogy az egyik ram modul szarakodott de azota chimerával ne hajlando indulni csak cloverrel az meg nem inditja el a hd 3000 et. Köszönöm a segitséget. -
odessa32
tag
Sziasztok.
Clover bootloaderrel van valakinek tapasztalata???
A hd 3000 et, hogy lehetne eliditani vele??? -
odessa32
tag
válasz
weinmaker #23220 üzenetére
Szia.
Probáld meg az osx telepitövel formázni a winyot.
Az elsö particio osx-nek osx ... naplozott....
Opcioknál guid paticios tábla.
A második particio pedig fat 32 amit majd a win telepitésénél formázol ntfs-re.
Utánna pedig mehet fel az osx.Más.
Épp uj gépet szeretnék épiteni.
Van valakinek tapasztalata gigabyte GA-Z87N-WIFI alplappal??? i7 4770k procival használnám. -
odessa32
tag
Sziasztok. Az én problémámra tudna valaki valamit mondani???
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Adott a gépem. Unibeastes ML telepitve Multibeas és Tonymac- röl dsdt telepitve. A kérdés. Sokáig küzdöttem, telepitgettem a rendszert de felbontásállitás nem volt a HD3000 el pedig a régi lapon h67n minden további nélkül ment. HDMI audio-rol nem is álmodtam. Mondjuk a sata3 on kivül e két dolog miatt vettem uj lapot. Jelenlegi rendszer kb nyár eleje ota van fent. Tegnap kikapcsoltam a gépet na nem elösször nyár eleje ota és van felbontásállitás söt HDMI audio is. Nagyon örülök neki meg nagyon jo csak most meg félek ujrainditani hátha elmulik. Most mit lehetne csinálni, hogy igy maradjon?? -
odessa32
tag
válasz
bobooo #20986 üzenetére
Bocs, lehet nem volt érthetö.
Mindig felraktam a kexteket.Most az utolsonál nem raktam fel a net kextjeit mivel az unibeastes 10.8.0 telepitése után egyböl ment s megy azota is. A prociban lévö Hd 3000 ret állitolag a Chimera elinditja, h61 nél ment is itt nem.
Azt is elhiszem, hogy a multibeastben nincs benne minden kext de akkor ha ü ajánlja custo.....nek, ad hozzá dsdt-t, ö fejleszti az mb-t akkor ugyan hol keressek még? Irogassam le milyen beállitásokkal probálkoztam???De ahogy tonymacx oldalon nézem nem vagyok egyedül.
Sajnos ezeket korábban kellett volna olvasnom, akkor talán nem veszem meg a lapot.Ui: A másik ok a HDMI audio lett volna amiért cseréltem a lapot. Naná, hogy az sem megy.
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Még mindig a ga h77n wifi ML telepitée a kérdés.
Miért van az, hogy a legutolso telepitéskor azonnal látja a hálokártyát még mb elött???
Egyszerüen akkora csalodás ez az alaplap, hogy szavakat nem találok rá.
Tonymacx oldalon custo macmininek ajánlják.
Na jo biztos jobban értenek hozzá mint én de én csak feltelepiteni sszeretném s használni, ehhez képest kb két hete küzdök vele s a H61 lap sokkal jobb volt ennél a szarnál. Most valamiért van net is bár semmit nem telepiettem hozzá. Eddig ez a legmüködöképesebb megoldás bár a vga itt sem müködik mi azért is bosszanto mert annak idején ovtak attol, ogy a sandy alaplpba ivy cpu-t tegyek. Na az százszor jobb volt soha semmi gond nem volt vele az egyetlen hiba a sata3 hiánya volt, ezért vettem ezt a lapot. -
odessa32
tag
Kezdek kicsit berágni erre a lapra. Sokféle mb beállitást kiprobáltam a legjoobb mikor el is indult az a GraphicsEnabler=No val volt de nem is volt felbontásállitás. Na most akkor vegyek egy procit Hd 4000-rel???
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Még mindig a GA H77N wifi telepitéssel küzdök.
Unibeast Mountain lion.
Multibeastben.
Tmx 86 os dsdt
Easybest install
audiokext: (ennél épp) Without dsdt( With dsdt vel nem jo)
Network Realtek (itt épp nem az lnx.... de azsem jo)
Chameleon 2.01 Bootloader
Más nincs beállitva.
S naná, hogy nem indul. -
odessa32
tag
válasz
Ganz-[HUN] #20852 üzenetére
Igen. Bár itt már alapbol arra van állitva.
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata gigabyte ga h77n wifi alalappal?
Tegnap vettem egyet s panicol folyamatossan. Valoszinü bios beállitásokkal van gond de nem tudom hol a hiba. -
odessa32
tag
Sziasztok.
Több kérdésem lenne.
Vettem a gépembe egy a tonymacx86 oldal álltal ajánlott TP-link wifi vevöt.
A problémám, hogy nincs kikapcsolva a gép, nincs sleep és már képernyövédö nélkül is eldobja a hálozatot csak wifi kikapcs, bekapcs segit. A másik, hogy a utorrent a magyar oldalakrol megnyitott torrenteket egyáltalán nem tölti le, a kalozöbölböl inditottakat meg igen.
Valakinek ötlete?? -
odessa32
tag
válasz
gergobaby #19583 üzenetére
Szia. Hát ez jo kérdés
Még juniusban vagy juliusban telepitettem azt ami most van a gépen.
Elösször liont probáltam, folyamatossan megállt KP-val. Azután ML következett de az is pánikolt pedig biosban mindent beállitottam. Azután egyszercsak minden ment szépen s a multibeastel mindent sikerült elinditani. -
odessa32
tag
Sziasztok. SSD winyot szeretnék venni osx-hez a gépbe. Esetleg van valami amire mindenképp oda kellene figyelni vagy mindegy milyet veszek???
-
odessa32
tag
Sziasztok. Belkin f5d8053n usb-s wifi antennahoz tud valaki kextet ml-re? Máté linkelt kb egy éve lionhoz, ha esetleg tudod mèg hol van, belinkelnéd ujra??
-
odessa32
tag
Hello
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Intel hd 3000-hez valamint alc 889 hez mik a legjobb kextek ML alatt??
Esetleg van valakinek tapasztalata ezekkel?? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Létezik olyan usb-s wifi antenna ami csak rádugod s müködik ML alatt?? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Bocs a láma kérdésért.
PCIe 16x foglalatba lehet rakni sima PCIe kártyát s fog az müködni??? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Esetleg lenne valakinek ötlete, hogy unibeastes lion telepités miért nem képes rendessen ujraindulni még MB elött? Csa-x el indul de ugy meg nem látja az usb-t, cd romot.
Nem tudom a multibeastet lefuttatni. -
odessa32
tag
Sziasztok.
Most jön, hogy én megmondtam, tudom.
Az uj ( lent olvashato) konfigomhoz kérnék tanácsot.
Unibeastes pendrive telepités nem sikerül, települni települ de nem indul el sehogy.
Iatkos L2 felmegy, müködik is csak nincs felbontásállitás.
Mit lehet ezzel kezdeni??? -
odessa32
tag
Na jo ezt értem amit irtatok az asrockot el is felejtem de a gigabyte lappal mi a gond??
A sandy bridge??? Az miért??? Az elözö konfigomra az ML tökéletessen felment, az audio csak woodoo mint körábban is a lan meg kis trükkel de gond nélkül de mi a baj a sandy lappal??? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Mult héten irtam a mini itx es tervemröl, sajna idöközben sürgössé vált.
Kinéztem egy ASROCK H61M-ITX Alaplapot i3 2130 proci menne bele.
Használhato lionhoz vagy mountain lionhoz??? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Hd 2000 támogatott osx alatt?? -
odessa32
tag
10.7.4 re client combo jo frissiteni mert combo update-t nem találok.
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Ha mini itx-es gépet szeretnék épiteni a video kártyára ill. a grafikus procira milyen megoldások vannak??? Pici ház lenne a lényeg. -
odessa32
tag
Van itthon egy compaq SLT286 os notebookom. Arra milyen osx menne fel?
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Kb 2 hete ujraraktam a rendszert USB-röl, elötte iAtkosL2 volt honapokig.
Mivel sajna nem találtam meg a Máté94 álltal linkelt álc 887 kextet a WoodooHDA ment fel.
Na most megkerestem, meg is van de telepiteni Kext Helperrel tudom??? S a woodoot mivel tudom törölni?? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Van egy atom procis netbookom.
Csak itthon porosodik, gondoltam kellene liont rakni rá (Valahol olvastam, hogy van hozzá kernel) Csak hogy álljak neki???
Tudna valaki segiteni??? -
odessa32
tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy egy AMILO Pro Edition V3505 laptopra snow leot lehetne-e telepiteni??? Ha esetleg tud valaki segiteni megköszönném. -
odessa32
tag
Sziasztok. Két kérdésem lenne Wifi kártyát szeretnék venni a gépbe, mi az a márka ami gond nélkül megy Lion alatt ha lehet airportként. A másik az alaplapi hangkártyám, csak voodoohda-val tudtam elinditani. Van valami hangkártya ami kifogástalanul müködik Lion alatt??? Gondolok itt arra, hogy müködjön egyszerre a hátoldali audio kimenet s az optikai kimenet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged