Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
bitpork
üzenetére
Kemény. Érdekes mód mindíg amikor megjelenik a költségvetési hiány az autósok jutnak eszükbe, véletlenül se a tengernyi pocséklás, amire lapátszámra hajigálják ki a nagyságrendekkel magasabb összegeket (ld északnémet napelemfarmok).
Másik meglepő dolog - ami már inkább poltopik - hogy a brexitet ellenző tábor teli torokból hangoztatta, hogy ezen UK bukik nagyot. Nomármost, ha akkorát buknak, akkor hogyan is marad náluk többmilliárd EUR?
Kiváncsi leszek ezekután hogy néznek ki majd az olasz ill skandináv üzemanyagárak (ők a legbrutálisabbak az egész világon). Persze el tudom képzelni, hogy ez az erőltetett villanyautó-átállás előszobája lesz, hiába sz@r 400km hatótávú, kerül 2x annyiba, mint egy normál autó, de ha mesterségesen felnyomják a fosszilisek árait, már nem lesz nagy különbség a villanyos és pl egy agyondrágított dízel között. Főleg, ha a villanyos úthasználati költségeiről, az akksigyártás környezetpusztító hatásairól nagyvonalúan megfeledkezünk.
#75395: egy durvább emelést hosszabb távon kétlem, hogy lespórolt szervizktg-ekkel ellensúlyozni lehet.
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Szintén 1.8T, én mobil1 5w40-et vettem bele. [link]
-
rii
nagyúr
válasz
SpaceKombajn
üzenetére
jó persze ..... a régieken ,-D
de szalonból most kijött gépeken sincs némelyiken? Audi, VW.
lehet vízlepergetős a hátsó ablak? vagy csak design?(#75389) golfvariant:
hátna ezaz ... most egyikse volt ........ -
Dolby
senior tag
Kollégám 22 éves 406-a a következő érdekes jelenséget produkálja: Fűtéskor a középen lévő nyílásokon nem jön levegő (sem fejre sem lábra), csak a két szélen, ugyanakkor klímával szépen jön mindenhol a hideg. Van ötletetek, hogy mire kellene ránéznie?
-
rii
nagyúr
sziasztok
az mitől lehet h amint leállítom az autót kigyullad az akku-jel, és világít végig?
ez lehetett az oka h mánsap reggel be se indult?most egyelőre ha meállok, lehúzom az akkuról a "+" -os sarut ....
skoda felicia 1.3
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
ja'meg hogy lehet h látok új atókat és nincs rajtul hátul ablaktölrő?
-
máyköl
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Szép lett!

Ha már autóápolás:
Miért lehet az, hogy a 2 első felnim folyamatosan befeketednek mosás után pár nappal, míg a hátsó 2 hetekkel később is csak minimálisan lesz koszos? Korábban a hátsók kaphattak valami viaszréteget vagy vmi spéci cuccot, ami miatt jobban bírják?
Amióta a felnik nálam vannak Aldis vagy Lidlis felnitisztítót kapnak... -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
A közvetlen befecskendezés hogy függ össze az olajfogyasztással?
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Ügyes. 👍
-
bitpork
nagyúr
válasz
tomcsi23
üzenetére
60 literes a tank, és 400-500 km pici szerencsével

(#75362) BigBlackDog: nem férek el benne
Meg nem is egy filléres beszerezni és rendesen üzemeltetni. Ha rendesen (pályanapon pl) használva van, akkor kicsit többet kér mint Teddy. 100k km (vagy mennyit is mondott a barátom) és csapágycserék előírva meg ilyen úri huncutságok. -
pit stop
addikt
Spanyolban érdekes mennyire nem figyelnek autókra. Ami nem újabb, az meg van húzva, vagy nyomva - vagy mindkettő.
Ami furcsa volt még, hogy Barcelona, és 90 kilométeres körzetében új autók között feltűnően sok Dacia volt...
Mi egy 8k kilométert futott új Corsát kaptunk, mi is beltekertünk még 800 kilométert.
Ha valakit érdekel, majd írok egy összehasonlítást háromból; előtte volt alkalmam vezetni hosszabban új 208-ast, meg Polot. -
bitpork
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Gyanús vagy te nekem... én eddig azt olvastam csak, hogy a honda fizikailag képtelen többet enni mint 4 -4,5 liter. És ebben már a motormosáshoz használatos benzin is benne kell h legyen!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szabonagyur
félisten
Egy kis érdekesség...
Lejöttünk az ország keletei feléből Zadarba pár napra. Mivel a cégesek épp csere közben vannak így a sajáttal jöttünk le, mely egy Honda City 2007 (nem nevet).
Tankolás alapján mértem fogyasztásokat is. Míg Pestre felértünk klíma nélkül, kb végig 120-135 km/h mellett 9,3L jött ki, utána M0-n tankoltunk majd végig le ott pedig 6,9L úgy, hogy végig klíma, több hegy és lejtő, illetve alagút vagy forgalom miatt gyakori vissza lassítások.
Otthon MOL itt INA kúton tankoltam csak sima 95-t, más felesleges mivel nem használja ki úgysem.
Lehetséges lenne, hogy ennyi különbség van a benzinben? Végig pályán jöttem és majd 900km.
btw. a 6,9L egész jó egy nagy Jazz-től szerintem ami automata is

-
bitpork
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Nemtom, valahogy nem vonz ez az üvöltő hang, még ha tényleg szép is a v8 röfizése. Ami viszont wtf, az hogy a kipufogója legalább olyan kormos mint Teddy-é. És hogy gyárilag van a csomagtartóban 1 literes olajtartó hely. Szóval ez is hibrid csak benzin-motorolaj.
-
bitpork
nagyúr
válasz
tomcsi23
üzenetére
Kilinccsel előre?! Én?
Amikor átvette, asszem nem volt 5000 alatt a fordulat és hát valamilyen fura módon éppen a reptér mellett sikerült alacsonyan szállni 
Saint_ : engedd meg h egy klasszikust citáljak mint választ: Szép állat a zsiráf, de otthonra nem kéne.
(#75350) mdani01: ha nem is keresztbe , de nagy riszálásokkal.
-
szőröscica
addikt
Ha öreg prémiummal jársz, nem árt, ha kisebb dolgokat magad is meg tudsz csinálni otthon - új fejezet
Úgy látszik, az autóm csomagtartójával kötök szorosabb barátságot, ugyanis a tavaszi tetőablak-vízelvezetőcső takarítás után ma ismét ott dolgoztam. Már vásárlás (azaz tavaly november) óta szórakozott a csomagtérroló-kioldó mechanizmusa: nem egy túl bonyolult dolog, annyi az egész, hogy a D-oszlopokban van kialakítva a rolónak 1-1 sín, amiben felcsúszhat, mikor kinyitom a csomagtérajtót vagy -ablakot. Így nem kell vesződni a kézzel kiengedésével és visszahúzásával. Utóbbi egyébként meglehetősen kényelmetlen dolog, mivel hosszú a raktér, ezért még az én bő 190cm-es magasságommal is eléggé nyújtózkodni kell, esőben garantált a koszos nadrágszár.
Normál esetben a fent nevezett sínekben 1-1 pöcök állja a roló útját, melyeket ajtónyitáskor egy központi zár motorhoz hasonló szerkezet húz fel, így a roló fel tud csúszni, majd a pöcköket egy rugó húzza vissza eredeti helyükre.
Nálam a bal oldalon rosszalkodott a pöcök, nem mozdult ki a sínből. Már decemberben jeleztem a szerelőmnek, hogy csinálja meg - ő egy nem teljesen belevaló központi zár motort tákolt bele, mely ideig-óráig működött, aztán feladta a harcot. Mikor ismét szóltam, megmondta, hogy nem tud mit csinálni, csak a kioldó egységet nem lehet megvenni magában, kizárólag a komplett műanyag burkolatot.
Persze én nem hittem el, hogy ne lenne megoldás rá, ezért elkezdtem nézelődni az interneten. Természetesen más is járt már így, hamar meglett az egység cikkszáma, amit a BMW-től közvetlenül ugyan valóban nem lehet megvenni, de eBayen találtam. Litvániából egy hét alatt ideért, ma pedig bevetettem a nemrég vásárolt 200 darabos Lidlis szerszámos kofferem. Néhány torx és hatszög csavar oldása után már kezemben is volt a burkolat.
A kioldó cseréje nem volt plug&play, mert bár a cikkszám tökéletesen egyezett a két egységen, a pöcök eltérő kialakítású rajtuk, és az "új" nem fért bele a burkolaton kialakított résbe. Végül szétkaptam a két egységet, és a régibe beépítettem a frissebb motort és fogaskereket. Visszaszerelés fordított sorrendben, majd próba. Az eredmény magáért beszél, gyönyörűen siklik újra a roló a sínben nyitáskor.

-
i-sti
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
K Norbi ha nincs nyaralni segíteni fog.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
olajcsere nálam is eljött.. audi a4 1.8t.. szerintetek milyen turbós olajat nézzek/rendeljek bele?
-
Qtya123
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Legközelebb lehet hoz egy egész dobostortát is.
Ideiglenesen annyit tettem, hogy teljesen kitakarítottam a kaját onnan, a lehulló morzsákat is kifújtam sűrített levegővel. Sőt a kis kekszét lelketlenül darabokra tapostam, érezze csak a törődést.
Ezen kívül elálltam a kedvenc helyemről egy olyanra, ami jobban az út szélén van és nincsenek a közelében bokrok. Talán nem választja ki újra, mint éléskamra. -
t72killer
titán
válasz
Qtya123
üzenetére
"Azt hiszem az én autómat is kiszemelte magának egy nyest. Ma egy pilótakeksz volt precízen betárolva a motortérben a fékmunkahenger és az olajtartálya közé. " <-
, cuki. Csapdát neki, az asszonynak meg karácsonyra lehet új, meleg kesztyű
. Csak várj őszig, mire kész lesz a melegebb bundájával."A nyest csinál egyáltalán ilyet?" - tudtommal húsevő, de ez nem jelent semmit, én is az vagyok, de nem vetem meg a pilótakekszet
.Nettó elijesztésre egy kis fáradt olajjal megcsepegtetném a "fészket" - ha ad magára valamit a jószág, akkor elköltözik. (nem csináltam még ilyet, csak tipp)
-
Qtya123
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Itt legalább más nem maradt ott...
Persze voltak ilyen balesetek a facebook/insta/stb... korszak előtt is, de meggyőződésem, hogy nagyon sok idiótának eszébe sem jutna rajoskodva kamerázni az autóban, ha nem lenne ez a betegesen megosztok magamról mindent mánia. Az összes hülye közösségi oldal tele van azzal, hogy 18-60 éves korú nők/férfiak szelfiznek vezetés közben (húúúú de nagy dolog). Egyszerűen fel nem fogom, hogy mi a baj az emberek fejében, hogy minden sz@rt kényszeresen lefotóznak/videóznak magukról. Kisebbségi komplexusos az emberek zöme, vagy mi az indíték?
MÁS:
Azt hiszem az én autómat is kiszemelte magának egy nyest. Ma egy pilótakeksz volt precízen betárolva a motortérben a fékmunkahenger és az olajtartálya közé. Gondolom elraktározta későbbre a kis szemét. (A nyest csinál egyáltalán ilyet?) -
t72killer
titán
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Biztos hülye kérdés de most veszem az első autómat. Ha megírtuk a papírt és megkaptam mindent el kell vigyem ereditségvizsgálatra, mert ezt kérik az átírásnál az okmányirodában.
A kérdésem, hogy csináltathatok műszaki vizsgát addig amíg nincs a nevemen, csak az adásvételit tudom felmutatni? Ahova vinném ott csinálnak mind a kettőt és nem fordulnék kétszer ha nem muszáj.
(A műszaki augusztusban jár le.) -
t72killer
titán
válasz
bitpork
üzenetére
Már komolyan közelről meg kéne vizslatom ezt a Tuareget
Elég ritka példány, dajcs melóhelyen a parkolóházunk 2 emeletén végigsétálva egyetlen példány se volt
. Ha viszont elugrok egy kereskedésbe, fennáll a veszély, hogy rábeszélnek és asszony néz nagyot, amikor hazaérek
. VW pickupot meg Isuzu D-Maxot többet is láttam most 7végén, de vmiért elég rejtőzködő állat ez a Tua - mondjuk szerepet játszhat a majd 60kEUR-s új ára is, amit melós (nem státusz) autónak lehet nem néznek el a fritzek.#75316: az mintha lett volna 1-2db. Érdekes mód az Audikat szeretik errefelé leginkább.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Volt 1-2 ismerős kabrióval. X idő után mind eladta, a fent említett okok miatt. Lehajtott tetővel nem mered otthagyni sehol. Idióta jön ráugrik, kiszakítja, beleköp, akármi. Süti a fejed a nap, megcsap a szél, télen megfagysz benne. Kösznem

-
bitpork
nagyúr
Ha már csökött tető, akkor ez is elérhető már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de elotte volt azert konzultacio
. Az enyémre is ráférne lassan egy nagypucolás, a rendszámtábla körül még tavalyi(!) bogárdarabok éktelenkednek, nem vitte őket le a normál mosó.

. Ha viszont elugrok egy kereskedésbe, fennáll a veszély, hogy rábeszélnek és asszony néz nagyot, amikor hazaérek