Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Élj a lehetőséggel, hogy értékelsz, pont erre találták ki. :) A csajokról ne beszéljünk, csak nyomdafestéket nem tűrő véleményem van a bagázsról.
-
szentkuti11
addikt
válasz
gooool
üzenetére
Amihez hozzáférsz vele, arra jó lehet, de érdemes egy rövid, ugyanakkor nagyon erős fix szárat is betárazni, szerelési tapasztalataim alapján ritkán vannak azok a csavarok olyan jó helyen, hogy ilyen vidáman hozzáférj. Az mindenesetre jó kiindulópont, hogy nem a racsnit akarod gyilkolni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
rbalint88
üzenetére
Engedelmetekkel hozzászólnék a témához, nagyjából 2 éve van egy kábé tízfős sofőrszolgálatom, szerencsére most az ismert diszpécseralkalmazásban az elsők közt vagyunk értékelések szempontjából, de rengeteg ismerősöm dolgozott már mindenféle hasonló cégnél, láttam és hallottam néhány dolgot. Találkoztam már első kézből káresettel is.
A Bálint által is linkelt, 7 évvel ezelőtti sztorin kívül még egy nagyon balul elsült esetről tudok, ott viszont egyértelmű, hogy a fiatal, magát autóversenyzőnek gondoló hölggyel baromira elszállt a ló, mikor az automata Octavia RS-be vetette a sors. Ami amúgy vérlázító. Nyilván vannak olyan esetek is, amik nem kapnak sajtóvisszhangot, mindenesetre egy erősebb hétvégi napon ügyfelek százai mennek minden este sofőrszolgálattal, és nagyon ritkán történik hasonló probléma. Nyilván ez adott esetben nem vigasztalja az embert, aki ilyen helyzetbe kerül, mindenesetre szerintem megnyugtató számokat tudok mondani: nálunk körülbelül 200 fuvarra jut egy apró baki (sötétsárgán átcsúszás, fekvőrendőrön leér a koptató, stb.), illetve nagyjából 1500 jegyzett fuvarunk alatt volt egy nagyobb eset, amikor magas járdára felparkolásnál, háromkerekezés közben megütötte a lökös a sárvédőt az E92-n. Fotó, biztosítónak lead, kárszakértő kijön, önrészt a cégünk fizette, ember autója márkaszervizben javítva. Mintha mi lecascóztuk volna az ügyfél autóját, egy pillanatnyi fennakadás sem volt, még az árral sem kellett sokat harcolni. A számok másik oldala: rendőri aktivitástól függően átlag 15-30 fuvarunkra jut egy szondáztatás.
Ügyfélként az alábbiakat tudjátok tenni, hogy a lehető legjobb élménnyel érjen véget az utatok:
-Mindig használjatok diszpécseralkalmazást. Egyrészt az egy hatalmas szűrő a cég nélküli, kétes bandák ellen, másrészt a rendeléssel rögzíted a megrendelt céget, az időt és a címeket, ha bármilyen csekk vagy egyéb probléma merül fel, letagadhatatlanul lesz nyoma az utatoknak.
-Szánjatok rá egy ezressel többet a minőségi szolgáltatóra. Rengeteg gondunk volt a munkaerő-kereséssel, borzasztó, hogy milyen színvonalú sofőrök gondolják magukat átlagon felülinek, borzasztóan kevés ember alkalmas valójában erre a melóra, aki meg igen, azt meg kell fizetni. Mi is megfizetjük, plusz mi egy olyan munkamódszerrel dolgozunk, amivel a Totalcar által feldolgozott eset elő sem fordulhatott volna: nem gyűjtőautónk van ugyanis, ami kidobálja a sofőröket, hanem élő lekövetéssel dolgozunk, ahol MINDIG a mi autónk megy elöl. Egy ilyen méretű, úttesten lévő tárgyat a mi kocsink kikerül, az ügyfeles sofőr pedig már előre fékez, kikerül, óvatoskodik. Úsztunk már meg így őzet, részeg angolt, meg egy csomó, hasonlóan veszélyes szitut. Egy szó mint száz, sem az üzemanyagköltségek okán, sem pedig a válogatott munkaerőből kifolyólag nem tudunk a legolcsóbbak lenni, viszont garantáljuk, hogy mindent megteszünk a sikeres fuvarért, és ha bármi történik, vállaljuk a következményeket.
-Tájékoztassátok a sofőrt, ha van bármi különlegessége/furcsasága a kocsinak. A tömegautók közül valószínűleg mindegyikben elsőre megtaláljuk a kéziféket, rükvercet meg a legfontosabb kapcsolókat, viszont ha bármilyen specifikus, rendellenes sztori van, amit te már megszoktál, de nem triviális (ültetve van két centit, picit rángat alacsony fordulaton, emelkedőn elindulásnál érdemes picit jobban felpörgetni, stb.), azt nyugodtan mondjátok el az elején, általában egy ilyen komment után azonnal leesik a sofőrnek, hogy az ügyfél konyít valamit a dologhoz, és figyel is arra, ami történik. Csak mert nekem is volt már olyan, hogy a holdkráteres földúton, 15-ös tempóval kezdtem el kerülgetni az árkokat az A6-tal, aztán annyit hallottam hátulról: "szard már le, céges, 70-eket simán szoktam menni ebben az utcában". És az ügyfelek többsége ha nem is ilyen, de alapvetően nem a PH Autós topikjának írói és olvasói, kevesebb "kifaszázott" autóban ültem, mint ahányszor azt hallottam, hogy lépjünk már a gázra, mert halálra unja magát.-Ne akadjatok ki azon, hogy csak 5 milláig van biztosítva egy cég. Jelenleg egy darab biztosító kínál sofőrszolgálat-biztosítást (elképzelhetitek, monopol-helyzetben milyen összegért), az is csak eddig a keretig. Az alkalmazásban fel van tüntetve, hogy a cégnek van-e biztosítása, ha van, azzal ilyen szempontból mindent megtettek, hogy ne legyen gond. Ha meg szenvedés van, az pontosan ugyanaz a szenvedés, mint egy Casco esetén, alapvetően nem a sofőrcég tehet róla, a posványos biztosítási rendszerrel szerintem már sokkal többünknek volt innen is közvetlen horrosztorija, mint sofőrszolgálattal.
-
szentkuti11
addikt
válasz
gooool
üzenetére
NBFL ajtóra nem fog rámenni az NB ajtókárpit, úgyhogy remélem azzal együtt veszed meg. Én nem ismerek Magyarországon olyan embert, aki árnyalatra tökéletesen fényez szürkét (sajnos van szürke autóm), úgyhogy én bátor lennék és lakatolás után bevállalnék valami menő fóliát/fényezést. Nálam is az volt, hogy csak a legszükségesebbeket fényezzük lakatolás után, ebből az lett, hogy kb az egész autó lett fújva.
(#129856) EQMontoya: Én simán ültetném, sőt, rajta is vagyok egy ilyen projekten. Kakucson nem is a fék, sokkal inkább a gumi fogyott el, meg a billegés zavart. Szerintem minden további nélkül kaphat egy jobb futóművet, ami picit lejjebb is teszi, a múltkori MX-talin is az én gyári autóm volt messze a legmagasabb.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Magnum_
üzenetére
Későbbi kompatibilitás, meg általános strapatűrés miatt inkább 1/2"-os szettet keresnék, és valamennyivel ismertebb márkát – nem sokkal drágábban már Yato vagy Mannesmann szint elérhető teliáron is, ilyesmibe egyszer kell befektetni, és örök élet. Alternatív opcióként, ha tényleg csak alig használnád, akkor simán megfelel valami Lidl/Aldi-féle szett.
-
szentkuti11
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Természetesen több légkulcsuk is van, gumizáshoz, kerékcseréhez tényleg mindenük van, amit el lehet képzelni, még centrírozni is tudsz, ha kellene.
-
szentkuti11
addikt
Nézi valaki streamen az eredményhirdetést? Sokkal érdekesebben alakul, mint vártam.
-
szentkuti11
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
szentkuti11
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
#OAFHAdokVeszekben rengeteg önjelölt bontós van, egymással szoktak árversenyezni, ha valaki feldobja, hogy keres valamit, szerintem annál olcsóbban nem fogsz találni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Nagyon szemfüles vagy!

Hát, így nem lett a Speedzone-é az összkerekes Swiftünk. Egyértelműen csak azért jöttek el megnézni, mert 300 méterre voltunk a szerkesztőségtől, egyébként írtam neki, hogy a futómű környékén nem kerülte el a rozsda, és jelenlegi állapotában menni is necces vele. Egyébként nem eladásra, hanem az eredeti tervek szerint kínáltuk fel nekik a kocsit.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem mindegy, hol olvasom, de egy ilyen listát én is örömmel olvasnék.

-
-
szentkuti11
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Szerintem ilyet nem találsz könnyen, ha valami annyira kész van, hogy befektetési céllal is megvehető, az zömmel kimegy a nyugati börzékre vagy klasszikus autókkal foglalkozó szalonokba, esetleg hobbizgató gyűjtőkhöz. Parkoló Parádékon beszélgettem olyan autók tulajdonosaival, akiknek a kocsija még veterános szemmel filléres (Manta, Capri, öreg Renault-k), de lassan áttér a youngtimerek világából a veteránokéba, mindenki azt mondta, hogy ami normális állapotú, az visszaszivárog Németországba, jönnek és veszik.
A Facebook esetleg segíthet. Ha leszűkíted egy-két típusra, amit keresel, neten beleásod magad, és megkeresed azokat a Facebook-csoportokat, ahol a típusrajongók vannak, a legjobb eséllyel fogsz ki normális állapotú kocsikat, amiknek az értéke tényleg mehet felfelé.
-
szentkuti11
addikt
válasz
máyköl
üzenetére
A Best kárpitról nagyon jókat mondanak, de gondolom most mindenhol komoly várólista lehet.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Because
üzenetére
Szerintem ezt semmiképpen ne próbáld meg ráfeszíteni, nem lesz jó. Én Reinz tömítéseket szoktam venni, még nem csalódtam benne, de mindig érdemes végigmérni, mielőtt belepróbálod, mert ha látod, hogy nem stimmel, akkor visszaveszik. Bár reklamálni még így is lehet, hátha.
-
szentkuti11
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nagyon gyenge a teljesítménye, de így kevésbé sajnálom, mikor füstbe borul a hátsó kerékjárati ív.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ma volt hirdetve Facebookon egy ugyanolyan gyári Enkei szett, mint ami az enyémen van most, 45 000-ért, ha nem vitték volna el 10 perccel a poszt megjelenése után, akkor már nálam lenne és kapna négy E-jeles, de száraz pályázós gumit (R888-ról nagyon jókat hallottam és láttam a Ringen), azzal már lehetne kezdeni valamit.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Ha már MX-5, én is itt hagyok egy videót, az első, saját autós Hungaroring-köreimről, sportszakmailag jó eséllyel értékelhetetlen, de fülig ért a szám, ráadásul úgy ültem be, hogy előtte heteket hagytam ki egy motoros baleset miatt. A technika egyébként a legapróbb pisszenés nélkül tűrte az 5 x 20 kőkemény percet, büszke vagyok rá!
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
barnam_
üzenetére
Én szemelyesen veszem át, mert ha átvernének és nem duobox (mert a leírásban nem találtam h 2 db lenne), csak a kedvezmény mértékéből és az illusztrációból logikáztam ki, hogy két darabos, sarkon fordulok. Úgy meg meg sem érné, teliáron 5500-ért veszem párját az autótéka2000-nél.
-
szentkuti11
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Valamelyik nap jöttem haza az M5-ösön, a szokásos pénznyelő VÉDA előtt közvetlenül látom, hogy elszáguld mellettem egy random Peugeot, én mehettem kb. 50-nel, ő szerintem 100-110. Dudálni már rég késő lett volna, illetve szerintem nem is értette volna, hogy mit akarok. Utána természetesen még három lámpa megfogta, és elkezdtem figyelni a rendszámát, de hiába láttam nagyon közelről, csak másodikra esett le, hogy nem magyar, hanem EU-s litván a rendszám. Figyeltem elölről-hátulról, de csak az lehetett volna gyanús, hogy nincs kötőjel a betűk és a számok közt, minden más stimmelt, még a karakterek is. Vajon, akár csak egy pillanat erejéig is kerülhet kellemetlen helyzetbe az eredeti karakterkészlet tulajdonosa? Ezeknek elvileg be kellene jelezniük a központba, ha ugyanazzal a betű- és számsorral felbukkan egy eltérő típusú autó? Vagy ezt csak az Autóvadász-kapuk tudják? Mindenesetre a gyorshajtáson túl nálam ez egyéb kérdéseket is felvetett.
-
szentkuti11
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Zafira helyére jött?
-
szentkuti11
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor az MX-5-ösömnek nincs színe
De egyébként igen, ezeknél a VW-knél tudtommal a hátsó rész-tető-küszöb vonal színét írták be, tehát ezen a képen sárgát, a többi úgyis cserélhető kevesebb vagy több csavar eltávolításával. Egyébként újabban műszakin ez a szemétkedés van, hogy ha bikolor autód van (Smart, stb.), akkor beiratják a másodlagos színt és cseréltethetsz forgalmit.
-
szentkuti11
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Egy dugulás biztos nem jön ki, ha csak leengeded és feltöltöd a vizet.
-
szentkuti11
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Egye fene, már rendelem is, köszönöm!

Természetesen minden autóból van rozsdamentes, de az itthon forgalomba helyezettek közül azért láttam párat, egyik sem volt az.
Viszont a pici matricarendszám nagyon menő rajtuk. Egyébként Jaffáé is szinte teljesen rozsdamentes kívülről (nem tudom honnan importálták, én csak a csomiajtón láttam javításokra utaló nyomot), ráadásul az íveken gyári fény van, ami bizalomgerjesztő. -
szentkuti11
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
NC-nél állítólag ugyanúgy küszöb-hátsó sárvédőív, de nyilván ezek még fiatal autók, könnyebben megfogható a dolog, és dolgozni is jobb rajta állítólag, több benne az anyag. Szenvedés viszont a hátsó futóművel van, a szilentbe rohadt csavarok ugyanis ha nem jönnek ki, akkor lengőkarral kompletten lehet csak cserélni, a hátsó felfüggesztés felújítása könnyen lehet erősen százezres tétel. Illetve NC-nél láttam rozsdát ablakkereten is, ami szintén vicces, ugyanakkor visszataszító látvány.
Szólj a kínaiaknak, hogy gyártsanak olyat és megveszem. De maximum egy dollárért, ezért sem adtam többet!

-
szentkuti11
addikt
válasz
Jaffa75
üzenetére
Fórumos arc, de ide nem nagyon ír, ha érdekes, privátban adok elérhetőségeket, eddig teljesen elégedett vagyok.
(#98278) Saint_: Nem tudom, hogy jó-e a sorrendiség, szerintem mindkettő mellett és ellen vannak érvek. Azért döntöttem úgy, hogy megcsináljuk előtte, mert így kiderül, hogy mi az, ami színárnyalatban nem tökéletesen stimmel már (géptetőn, sárvédőn egy plusz réteg fény van BBD csodaműszere szerint is - hálistennek a nyúlványok, zárhíd gyáriak, tehát nem lehetett nagy a móka -, hátsó fertályon sok, az cserélve is lesz ugye), illetve hol sz@r már annyira a lakk, hogy kireped - egy ilyen pont van, ezeket a lakatolás utáni fújásnál így egy ízben meg tudjuk csinálni.
Másodsorban pedig kezdett elegem lenni a várakozásból, még tavaly beszéltünk arról, hogy majd lenne egy ilyen lakatosmunka, akkor mondott március végét a mester, most tartunk április végénél, de már küldött képeket, hogy hogy állnak az enyém előtti ténylegutolsóelőtti MX-5-tel, és hogy milyen szörnyűség volt a külső küszöb mögött, újabb hetet csúsznak. Ez egy ilyen műfaj, ha MX-5-öd van és normális lakatost akarsz, le kell menned kutyába. Válogatós mindenki, pedig a Mazdák legalább tényleg jelentenek szakmai kihívást.
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
tboldi
üzenetére
Pont az E36, amit szinte meg sem lehet különböztetni egy M-csomagos sima kupétól?

Karottáé tényleg elég szexi, mert abba tényleg belelátod, hogy úgy ahogy van, féltés nélkül alkalmas arra, amire kitalálták. Szerkezetileg egyben van, de mindenhol olyan apró hibák, amik a napi használatban állandósuló parát irtják ki teljesen. De ha már megjelenés és M3, akkor nekem csak E30 vagy E46.
-
szentkuti11
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Bár átvágni a városon pont olyankor szívás, de 5 körülre nekem is jó lehet a rezidencia.
-
szentkuti11
addikt
29 elvileg nekem is jó lehet.
-
-
szentkuti11
addikt
válasz
bbubby00
üzenetére
Van egy ilyenem a garázsban, ha bármi kéne egyszerűen-gyorsan. Nekem bevált, részben robogószereléshez is használom. Nyilván nem a legjobb minőségű anyagokból van, a krovafejeket könnyen el lehet nyalni, csavarhúzók fognak törni, ha durva a feladat, de alapvető dolgokra teljesen jó, nekem van mellette egy komolyabb szettem is, ha kipufogócsavart oldok, vagy egyéb hasonló, nyilván komoly szerszámot és erőt igénylő munkát kell megcsinálni, ezt eszembe sem jut használni. Viszont bedobható a Miata csomagtartójába, és ahhoz képest rengeteg minden van benne. Ennyiért simán venném, én valami 24 körüli összeget adtam érte egy éve.
-
szentkuti11
addikt
válasz
bbubby00
üzenetére
Toltam a kontentet Facebookon meg Miata.hu-n, mintha lájkoltad is volna az egyik bejegyzésem, szóval azt hittem, egyértelmű. Csapassunk egyet valamikor ennek örömére!
Kell tagsági díjat fizetni a szezonnyitóhoz? Nekem a szállásom már megvan Berekfürdőn, a wellness hotelben, a beugrót meg szerintem a helyszínen intézem, mert még képlékeny, hogy egyedül vagy utassal leszek, és ettől függ az ár. Van egyéb dolgom?
-
szentkuti11
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Vásárláson gondolkodsz?
Amúgy ha 1,5 felett néznék, nekem már alap lenne, hogy 1,8 Torsen, 6 seb. Ülésfűtést meg nagy style-bart akár utólag is, gond nélkül, olcsón lehet bele dobni, és lehet is hozzá találni. Motornál, váltónál, sperrnél ez jóval nehezebb, csak az utóbbi kettő, bontottan 350-400 000 forint.
-
szentkuti11
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ha tökéletes autót akarnék, nagyobb munkálatokkal, valószínűleg Lalee-hoz vinném a kocsit, de nekem pont Ruzsa Gáborék voltak szimpatikusabbak, egyrészt nyitottabban állnak minden problémához. Pl: tetőcsat elkopott? Lalee megrántja a vállát, hogy nem hajlandó javítani az ismert módszerekkel, Ruzsáék meg úgy megcsinálták, hogy meg nem mondod, hogy nem gyári, ha nem 2 centiről, lámpával világítva nézed, mert nem magába a csatba, hanem a pöcökbe teszi a csavart, utána ívre köszörüli, matt feketére lefújja.
Másik példa a lakatolás: ők legalább csinálják, ellentétben Laleeval, aki az MX5-öt leginkább érintő rozsda-ügyben szintén nem munkálkodik. NC-s ismerőseim csak dicsérik Lalee-t, állítólag tuningban is nagyon otthon van, de én mégis azt éreztem, hogy a problémamegoldásra való hajlam nála egyre kevésbé van meg. Nyilván így is tele van munkával, válogathat. Szívemre téve a kezem, én is szívesebben csinálnám a BBR-féle NC-szívótuningot, meg küldeném a 2000-től 8000-res fordulatig tartó logot a gyártónak, finomhangolnám a computert, mint fáradt NB-ken főtengely-szimeringeket meg küszöböket cserélgessek halomra.
Én láttam Ruzsáék egyik lakatolási munkáját eddig másfél éves távlatból (nálam sárvédő-küszöb az érintett, nyúlvány nem annyira), most készül a másik, engem meggyőzött annyira, hogy elhiggyem, az átlag lakatosnál jobban megcsinálják, mivel csak ezzel foglalkoznak, ismerik a buktatókat, módszereket. A karosszériások is tele vannak munkával, engem 5-ből 4 elhajtott, mikor mondtam, hogy MX-5 NB. Aki őszinte, beismeri, hogy jobban megél a biztosítós karcfújásokból, mint álljon neki valaminek tisztességesen.
-
szentkuti11
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Így van, NB 1,6. Nagyon sokat megnéztem, és mivel tényleg egytől egyig mindegyik rozsdaboglya, választottam egy olyat, ami tényleg nem szép, viszont legalább a többi dolga rendben van, nem volt nagyon megtörve, nincs benne sok kilometer és olcsó.
Most már felgyűlt némi tapasztalat vele, mentem vele kb 1500 kilométert, látta a két legismertebb MX-5-szerelő (Fock Dávid-Lalee és Ruzsa Gáborék), próbakörök, alá-felé-belenézegetések után nagyjából egy konklúzióra jutottak: a szép az nem ilyen, tipikus MX5-bajokat magán viseli, de szerkezetileg-menésre-futóműre-motorra tudja azt, amit tudnia kell.
Szép állapotot szerettem volna, de azok a kocsik körülbelül 1,5-1,7-ből lettek volna meg, és ki tudja, mi van a gyönyörű fényezés alatt a tipikus pontokon. Ez a kocsi még a 1,5 felénél is olcsóbb volt, és nem sajnálom szerelgetni sem: múltkor szelepfedél tömítést cseréltem rajta, mert picit már folyt, és pont leszartam, mikor odakoppant a géptető belsejére a nyomatékkulcs vége... volt rajta karc, lesz is. A BMW sem volt szalonállapot, de ott sokkal jobban zavart, mikor véletlenül hasonló karcot okoztam saját hibából.
Ma pont azzal jöttem dolgozni, de egyébként áll a kis fűtött garázsában az új nyári gumijain, és várja a szebb időt, remélhetőleg március végén már el lehet vele kabriózgatni. Az MX-5-közösség pedig soha nem látott módon kedves, kulturált, intelligens emberekből áll, az én korábbi tapasztalataim alapján egy autómárkának sem volt ennyire összetartó és korrekt közössége, pedig én Alfával kezdtem, ami annak idején híres volt erről, ma meg... ne is menjünk bele.
-
-
-
szentkuti11
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az sem kizárt, hogy raktáron lévő autót vett, ami egyébként minden szempontból tetszett neki, várni sem kellett rá, esetleg még olcsóbban is megkapta.
-
szentkuti11
addikt
Mi a célod az átvizsgálással? Szerintem – sajnos – nem érdemes ettől azt várnod, hogy így könnyebben, gyorsabban elmegy a kocsi, vagy le tudod venni a válladról a felelősséget, ha valamiről kiderül, hogy nem az igazi. Eladói szemmel szerintem az a legjobb, ha a szöveges leírásban egyértelművé teszed, hogy nyitott vagy a lakhelyed X km-es körzetén belül bárhol átnézetni az autót, természetesen a vevő terhére.
Egy 10k-s állapotfelmérés, ha beesel az utcáról, az esetek 99,9%-ában sajnos nagyon felületes, körbenézik kicsit, egy darab, minimálisan lógó futóműelemre is beírják, hogy az autót nem javasolják közúti használatra, és ezzel lényegében bármi alól mossák kezeiket, ha az eladás után felmerülne valami probléma.
Ne add el olyan embernek, aki nincs tisztában azzal, hogy az autó nem tegnap gördült le a gyártósorról.
-
szentkuti11
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Persze, hogy viszi, mindig tartok a könyöklőben, ha kell a parkolóautomatához.
-
szentkuti11
addikt
válasz
barnam_
üzenetére
A BMW az elmúlt két hónapban második, garázsolt „hobbiautó" státuszban tevékenykedett, kiváló kocsi, de erre a célra jobb valami, ami tényleg euforikus vezetési élményt tud adni, amikor alkalomadtán beleülök. Az én lehetőségeimhez és igényeimhez mérten pedig a Miata nagyjából az egyetlen, ami igazán megfelel.
(#87208) [vilike]: Az volna a legjobb, igen, de ha két hónap alatt nem esik be egy értelmes darab, akkor inkább lejjebb adok az igényekből.
-
szentkuti11
addikt
Kapott már valaki itthonra, Németországból, büntetőpontos büntit gyorshajtás miatt? Mi az eljárás? Először küldik a büntetőpontos, visszaküldendő lapot és utána a csekket, vagy fordítva, esetleg egyszerre?
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
Integrale
üzenetére
Én ott voltam, beszéltem a tulajjal, hiszen egyszerre voltunk ott, amikor az enyémet is mérték.
Ő már felújított motorral vette, állítólag nem volt semmi különösebb oka, egyszerűen kopott, elkezdte harapni az olajat, de nem hagyták h elfogyjon, tehát nem szorult meg. Felfúrták, új dugók, gyűrűszett, nagyjából ennyi. A mérőpadosok azt mondták, hogy jó eséllyel van rajta egy nagyon finom, jól megcsinált chiptuning, mert a különbség a gyárihoz képest aránylag jelentős, de a görbék gyönyörűek. A tulaj szerint érzésre is nagyon sokat számít a jó benzin, 95-össel belustul az autó.
-
szentkuti11
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Szerintem nem hangzott el, csak a kereskedés neve, de ha egyet tippelhetek, akkor a piros Type-R.
-
szentkuti11
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nyár elején vettem új Pirelli P7 Cinturatókat rá, azzal futott a szekér.

-
szentkuti11
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Körlevél ment, szóval nem.
-
szentkuti11
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Amikor a forgalmazónál lesz raktáron, akkor hozzánk is jön, szóval remélhetőleg rövid időn belül, ha úgy jön ki a tali időpontja, akár elhozom, és akkor meg is nézheted. Én éppen Redmi 4X-ről vagyok átköltözőben G6-ra, már napok óta nálam van az új, de egyébként semmi komoly motivációm nincs átköltözni (a kamerán kívül), és ez elég sok mindent elmond a 40 rugós mobilról.
(#80720) bitpork: Itt, de én aznap jelentkeztem, ahogy kirakták a felhívást, tehát hónapokkal ezelőtt.
(#80722) Aggregátor M52TUB20 dupla vanos, tehát 110 kW 5900-as fordulaton, és 190 Nm 3500-nál.
Apropó! Aki ment már vele (Aggregátor, BBD és Qru biztosan), tippeljen, hogy mennyi az annyi!
-
szentkuti11
addikt
Na srácok, bejutottam a Totalcar Erőmérőbe a kocsival, szurkoljatok értem!
-
szentkuti11
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Mint márkatárs, próbálok egy optimista tippet mondani. 2 nap!
Bocsi, kell az a döglött csomagtérroló motor.
-
szentkuti11
addikt
Érdekes, szerintem a nálam lévő 115 lovas egészen jól megy fönt is, viszont borzasztóan nagy a turbólyuka alul, illetve nagyon nagyot ejt 1-es meg 2-es közt. Nem is emlékszem, milyen autóval kellett legutóbb ennyit visszakapcsolni egyesbe egy-egy fekvőrendőrös, épp csak nagyon enyhén emelkedős utcán. A többivel teljesen egyetértek, a hátsó futómű határait nagyon hamar fel lehet fedezni, és több emberrel tényleg nem túl komfortos a rugózása.
Viszont tágas, szerintem merev, aránylag jól össze is rakták.
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
Sziasztok! Látom, semmi nagy változás nem történt, Saint úr még mindig az E46-okat imádja, focvis pedig csak álmában vesz autókat, szóval nagy baj nincs. Bbubby00, grat a Miatához, valamikor forduljunk vele egy kört, sajnos NB-ből csak a nyitott diffis, 1,6-oshoz volt szerencsém, érdekelne, mit tud némi többlettel.
Egyébként a héten, meg még jövő hét legelején is egy új Seat Ibiza FR-rel járok, 115 lovas 1,0 varrógépmotorral, a jelenlegi legsportosabb felszereltséggel, ha lesz holnap este tali, szívesen kinézek vele. Érdekes egy szerzet, ha van rá érdeklődés, néhány nap után írok róla egy alaposabb véleményt.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Alapvetően a BMW-ket szeretem, viszont az első generációs Z3 és az MX-5 NB közül mindenképpen az utóbbit választanám, főleg ha a BMW is négyhengeres. Közvetlenebb a kormányzása, jobb a futóműve a Mazdának, egyszerűbb és olcsóbb hozzá keménytetőt, sperrt (ha nincs gyárilag) és egyéb hasznos dolgokat szerezni.
(Az első Z3-ba ugyebár E30 hátsó futómű került, azoknak a hidaknak és diffiknek pedig rendesen felverték az árát a „drifterek".)
M52-es hathengeressel sajnos nem próbáltam a BMW-t, viszont a saját autómban ilyen motor van, ha fejben hozzárakom, nem igazán illik egy roadsterhez, főleg a kis húszas.
Végül, de nem utolsó sorban megjegyezném, hogy egyik sem fiatal már, ha valamelyikből tudsz egy tutit, gondolkodás nélkül vedd azt. Rozsdásodási szempontból nagyon alaposan nézegesd át alulról-felülről-oldalról mindegyiket, és egy jó lakatost tarts melegen.
-
szentkuti11
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
A személy- és járműleírásnak megfelelő gyökérbe szoktam belefutni délelőttönként a Váci úton, akinek pont akkor kell tolnia egy visszakettő-padlót, mikor mögé érek motorral. Meg tudnám fojtani az ilyet, szerencse, hogy ennél hidegvérűbb vagyok, annyit adnának érte, mint egy emberért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Viszont a pici matricarendszám nagyon menő rajtuk. Egyébként Jaffáé is szinte teljesen rozsdamentes kívülről (nem tudom honnan importálták, én csak a csomiajtón láttam javításokra utaló nyomot), ráadásul az íveken gyári fény van, ami bizalomgerjesztő.