- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Holnaptól 1 hétig Roadpol lesz, mérnek majd országszerte, legyetek óvatosak, ha már elkapnak ne csak fingnyi túllépés legyen, adjunk neki rendesen
-
Ck.
addikt
Légrugós rendszer, egy átlagos méretű kátyú 30-40 km/h-val bevéve, a kompresszor azonnali 4-5 másodperces megszólalását eredményezte. Ez tömítetlenségre utal a rendszerben, vagy normális? Egyéb esetben soha nem tapasztaltak hirtelen kompresszor működést, maximum utas növekedés vagy csökkenés esetén.
-
Paxker315
addikt
válasz
Tsebacsi #207786 üzenetére
az a meglepő, hogy, még kisebb is van Zsugor ásványvíz elfér-e benne?
-
MrSealRD
veterán
Lett egy hibám... tippre futómű felől. lehet fék... Itt már nem megy házi gyógyítás...
Jelenség: Először nagyon melegben kezdődött. Most, már nem kánikulai körülmények között is csinálja. Piros lámpánál ahogy a fékről átlépek gázra...majd 'standard' indulással csúsztatva mindenféle huligánkodás nélkül kezdem gurítani a kocsit. Ekkor egy olyan csikorgó hang jön elő mint amikor a vonatfékezést hallod a peron mellett az állomáson. De nem csak hang van...hanem berezonál a kasztni is és még a kormányon is érzem. Aztán a haladással megszűnik. De 2-be kanyarodva kicsit fékezve is előjön...majd gurulással elmúlik. Fék használatkor van csak és mindig felengedés után...egyből érkezik a hang...
Éppen ezért keresek olyan 13. kerületi...és/vagy tömegközlekedéssel jól megközelíthető korrekt szervizt ahol most éppen nem a 3 hetes szabadságot töltik vagy kezdik el és érdemben tudnak velem foglalkozni. Előre is köszi.
-
Magnum_
nagyúr
Kisfeleseg uj autoja.
-
MC Pite
veterán
válasz
racskobalazs #207774 üzenetére
Quatrac 5 közepes minőség és középre hangolt. GY felsőpolcos, de kissé télies. Ajánlom a Hankook 4S²-őt, ami középnyárias hangolás, felső közepes polcos. És a gumitopikot.
gergo: Jaaa, nem hungarisztán, bocs.
-
Paxker315
addikt
válasz
oda bármelyiket veheted, főleg, hogy a quatrac ár:érték arányban nagyon jó négyévszakos. Hekk, én is azt gondoltam egy időben, csak féltem a nyári hőhullámok alatt hogy teljesítene
-
gergo5991
őstag
válasz
MC Pite #207773 üzenetére
miután felhivtam oket láttam 4 rendorautó kivonult a kereszteződésnél és elindultak keresni a kocsit, személyesen a járőröket kapcsolták telefonon. itt sk-ban elég egy fénykép valami szabályszegésről vagy videófelvétel is, be se kell menni a rendőrségre elég facebookon messengeren elküldeni nekik és intézkednek, 1-2x volt már rá példa.
1x volt már rá példa hogy fényképet küldtem messengeren, rá 1 hétre már nyilvános fb postban "dicsérték" az idiótát a rendőrök, lemeszelték azonnal a kép láttán -
grizlisandor
veterán
válasz
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, hogy néztem két féle abroncsot, verdstein quatrac 5 vs Goodyear allseasons gen 2 15k vs 20k, a Goodyear, 4500 forinttal drágább darabja, a kocsi amire menne egy 1.2-es 2003-as 72LE daewoo kalos. Megéri a felárat? Ami most fent van, annál bármi jobb lényegében, szerviz mondta, hogy sürgősen cserélni kéne (15 évesek...). Előre is köszönöm!
-
MC Pite
veterán
válasz
gergo5991 #207768 üzenetére
Értelek, de túl sok filmet nézel
. Ettől egyszerűbben lenyomozható csalásokra és lopásokra se moccanak meg,
b*sznak nagyívben az ilyen telefonokra, videókra. És a tapasztalatot meg is erősítik a rendőr ismerősök.
Hívtam én is hasonló ámokfutó miatt (mindenkit letoló, lekürtölő kamionos, engem 75-80al tolt negyvenes táblánál) őket - úgy, hogy 5 perc múlva volt feléjük várható a főúton; de semmi. Ügy akkor lenne, ha bemennél feljelenteni. 1-3 hónap múlva kapnád az értesítést hogy x y hiányában az eljárást megszüntetik.Nálunk csak egyes biztosítóknak ér valamit a felvétel. Nagyon nagyon ritka hogy valaki videó autóján eljárást kezdeményez, egy az ezerből. És az is 98%ban úgy, ha az elkövető magát videózta, vagy telepített/rendőri kamera.
-
válasz
bandus #207763 üzenetére
Kis hazankban van egy ora megvenni az elso ellenorzes utan, erre gondoltam, hatha a szomszedos orszagban van egy napom, es akkor maris egy napnyi athajtassal bentebb lettem volna.
Ha ket nap hasznaltam kulon, egy buntetest kuldenek vagy kettot?
Minden atfutott kapura extra dijat szamlaznak?
Irnak 300-3000 euroig buntetest, de semmi konkretat, hogy mi alapjan jon alacsonyabb vagy nagyobb illetve mennyi idon belul?Ezekre gondoltam, mivel nem sajat autoval tortent, ezert szeretnek minel tobb infot szerezni hetfoig.
-
gergo5991
őstag
ujabb érv a kamera mellett: ma 2 sávos uton haladok 90el, és kiugrott elém egy dacia dodgy, de a balfasz az út közepére kanyarodott fel (kb mint a pesti hidas sztory), szóval menekülni se lehetett, szerencsére nemrég volt fékcsere és hát jól teljesitett, a fékcsik majdnem a gatyában is ott volt nem csak az aszfalton. Követtem az inast egy ideig, gondoltam elmegyek mellette jól ledudálom, de cikázot jobbra-ballra, átment a szembe sávba, leszoritott 3 másik autóst. Ekkor eldurrant bennem valami, megálltam a kuton ami rögtön ott volt, és tárcsáztam a 112-őt, adtam leirást a kocsirol, rendszámrol, már csak abban bizom, hogy a sofőrt sikerült megtalániuk mert 4 es kereszteződés volt, és ott már nem láttam merre megy. Ittas vezetést tippeltem a rendőröknek telefonban, remélem sikerült megtalálniuk, és remélem be is fujt, mert ha nem, akkor szimplán közveszélyes balfaszként kamerafelvétel nélkül kap bocsánat a zavarásért-ot a rendőröktöl és folytatja tovább.
-
MC Pite
veterán
válasz
stickermajom #207765 üzenetére
Hát, sajnos nem ritkán az àllamiba se tudnak időbe... Bár megmondják, hogy akkor indulj el ha tudsz.
És ez idéntől az új szerződések miatt tovább romlott a helyzet
Az elmúlt két hétben is amit tapasztaltam, siralmas; működőképessége határán billeg az egészségügy, és már kezdenek bele..ni. Nem tudom hogy bírják...
-
nandow
aktív tag
Köszi!
Ilyen korai indulást még nem csináltunk eddig. Későn kelő, szóval hajnalban kivettük a kiságyból, és egyből vittük le az autóhoz, addigra már mindent bepakoltunk. Nem ébredt fel semmire, arra sem hogy felöltöztettük. Viszont ahogy mentünk le a lifttel, egy idős nagymama elég hangosan beszélt az unokáinak, nah arra felébredt…de aztán gyorsan elaludt az autóban, Nagykanizsáig aludt (ott tankoltunk).
-
Sziasztok,
Ausztriaban megtettem 2 nap alatt ketszer 400 km-t. Mint kiderult utolag, nem volt kivaltva digitalis matrica az autora.
Mire szamithatok, mit tehetek?
-
válasz
3L1T3 #207750 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy a megfelelő tempó alternatívája súlyos esetben a rohammentő. Azért van a mentőn sziréna és fényhíd, hogy ne neked kelljen "megfelelő" sebességgel abszolválni a távot és vállalni a kockázatot.
Egyébként jobbulást a párodnak és kitartást, sajnos ezek sosem jó élmények.
-
nandow
aktív tag
válasz
grizlisandor #207720 üzenetére
Köszi a választ!
Ma jöttünk ki Horvátországba, és tegnap délután 3-kor elpukkant az Accordon a szervócső…
Szóba került, hogy apukám CRV-jével jönnénk ki, csak azon meg nincs műszaki; emiatt is kérdeztem.Végül sikerült szerezni felújított szervócsövet (típushiba a 7gen Accordon, szóval szoktak ennek a felújításával foglalkozni), Bajáról hozta fel apósom Bp-re. És mázli, hogy a szerelőm bevállalta, hogy eljön házhoz este 8 után, és kicserélte. (Úgy, hogy jövő héttől ő is szabin van.)
Ezek után (meg annak köszönhetően hogy éjjel 1től fél 3ig sírt a 18 hónapos kisfiam) nem jött össze a tervezett hajnal 3 órás indulás. Reggel 6.45kor indultunk, a határon szűk 1 órát kellett várnunk, de nem éreztük vészesnek, gyerek is jól bírta az egész utazást.
Talán annyi szerencse van a dologban, hogy nem itt Horvátországban ment tönkre a szervócső… -
6030D
őstag
válasz
molnarpeter #207747 üzenetére
Én azt hittem megvan a feleségautó, ami turbós.
-
MC Pite
veterán
válasz
3L1T3 #207750 üzenetére
Nekünk részben ilyenek (meg méret, mert nagy dolgokat is cuccolok) miatt nem játszik ev csak második autónak. Évente párszor van valami baj, ami miatt terven felül becsúszik még pár tíz/száz km gyorsba.
De sajna (főleg másodiknak) meg idénre brutál megdrágultak.Köszi a tapasztalatot, és jobbulást párodnak!
-
fant0mi
őstag
válasz
molnarpeter #207746 üzenetére
zsír, B0-s nyál! A honvédségnek készül még olyan termék. Élném.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #207746 üzenetére
Az B0, az a faja GO.
-
3L1T3
addikt
Egy újabb szög számomra a hosszútávú elektromos autózásban.
Hétfőn műtötték a feleségem, ezért ébresztést követően leutaztunk anyósomékhoz, hogy tudjanak segíteni a lányuknak a napi teendőben, baba ellátásban amíg én dolgozom.
Nem nagy táv, ez Budapest-Székesfehérvár, én pedig minden reggel feljöttem dolgozni. Még korábban vettem hozzájuk egy fali töltőt, azzal 4-6 óra altt feltudom tölteni bármikor a Teslat ha úgy van.Na most csütörtökön feleségem varratai felszakadtak, ezért azonnal mennem kellett vissza Pestről, majd vele vissza a magánkórházba ahol műtötték, majd vissza megint fehérvárra a lányomhoz. Ez eddig 4x75km nem vészes táv, bírni is kellene. Persze nem sebességhatáron autóztam mert sietni kellett. Hívott a feleségem , hogy újra megműtik ezért újra 2x75km távot kellett relatív tempósabban végrehajtanom. Majd éjjel 1 kor kiengedték ezért mégegyszer vissza Bp-re de már itt is maradtunk.
Konklúzió amiért fárasztalak benneteket.
- Csak egyszer forduljon elő, hogy relatív kevesebb töltéssel érek haza és bármilyen egészségügyi probléma van, akár egy darázscsípés. Nem tudok elindulni, vagy ha el is tudok indulni nem tudom a megfelelő tempóban megtenni az adott távot. Tudni illik a Tesla is 20% akkumulátor töltöttség alatt a maximális teljesítményt nem teszi lehetővé, ezzel is kímélve az akkumulátort.
Mindmáig imádom, szeretem és valóban más élmény elektromos autóval közlekedni. Ugyanakkor zokszó nélkül visszaülnék akár egy dieselbe is, csak hogy ez a hatótáv kínlódás megszűnjön.
-
tboldi
nagyúr
válasz
molnarpeter #207745 üzenetére
Én is rácsodálkoztam a rezonátorra.
……………………………………Közérdekű infó:
Ma tankoltam, az egyik MOL kutat elkerítették fehér-piros szalaggal, a másiknál nincs 100-as E5, úgyhogy Shell V-Power lett, 513,9 Ft. Fogyit pontosan nem tudok számolni, mert volt időközben egy párezres rátankolás, de a BC 7,1-et írt az elmúlt 535,6 km-re (város only, az esetek kb. felében klímával). -
pècsimunkás
addikt
válasz
molnarpeter #207745 üzenetére
Milyen állapotban van a Wartburgod?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
pècsimunkás #207740 üzenetére
A Melkus rezonátor méreteit le kéne koppintani
Wartburg körökben lenne rá kereslet, még ha széria motorra nem is tökéletes.353 van, ződ
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
pècsimunkás #207740 üzenetére
Első kettő volt is nekünk anno.
-
fant0mi
őstag
Napifogyi: 130 km, fele sztráda fele országút 6.8.
2.0 crdi Tucson -
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #207725 üzenetére
Ezt a részét könnyen megoldom, mert a klíma csuton megy oszt cső. Ma reggel is csutkán ment pedig 17 fok volt. Nem tehetek róla, hogy Alaszka helyett ide születtem...
Mondjuk nemcsak a hideg miatt esett jól, hanem a szárazabb levegő is, ma reggel sok volt a páratartalom. -
Magnum_
nagyúr
Turbossal😅
-
Bevallom birtokolva egy olyan autót, amin van olyan kezelőszerv, amit csak érintőképernyőn tudsz kezelni, egyre kevésbé tetszik ez az irány. Ha még haptikus visszajelzés van, azt talán üdvözölném, csak kipróbálnám milyen. A BMW klímapanelje kvázi életveszély néha, mert konkrétan oda kell néznem, megbizonyosodni, hogy jó helyre tapizok, és eleget, vagy megfelelően...
Addig vajon ki vezet? Oké van sávtartó, radaros tempomat, lehet pont ezért?! De a piros lámpát akkor se látja. Oké akkor álló helyzetben állítom csak, nevelés kérdése az egész végülis...
Kéremvisszaagombokat -
Biqci
aktív tag
válasz
Snoop-y #207697 üzenetére
Ez a kinézet ízlések és pofonok, nekem speciel tetszik, jobban mint a 9, a 10-ről nem is beszélve. A másik, hogy nem szabad a maiakhoz hasonlítani, csak egy 10+ éves autóról beszélünk. Valamint a fiam 21 éves, hiába vezet napi rendszerességgel már 3 éve, azért még messze van ahhoz, hogy egy 300+ lóerős autót a kezei közé mernék engedni. A mostani kocsija, egy ProCeed 143 lóereje meg futóműve után azért egy jó lépcsőfok lett volna. De ő dönt, azért dolgozik, keresi a dellát, hogy felelősen tudja átértékelni a dolgokat...
-
ngaba
aktív tag
válasz
bandus #207703 üzenetére
"plusz nem élmény nekem az autózás, inkább csak szükséges rossz. msot ir ránézek a bp térképre és piros az egész város"
Ha Budapesten laknék, lehet, hogy én is így gondolnám. Igazából alapból úgy vagyok vele, hogy városban vezetni rém unalmas. Rendszeres dugóban ülni pedig rém idegőrlő.
-
MC Pite
veterán
A https://youtu.be/aYTkffdl5ic említettem, hogy kicsit aftermarketos volt az, hogy fix a tolatókamera segédkeret; de a 10 millás Corollánál is? Ok, az 4 misis 208nál is, de utóbbinál legalább ott a koppig kitekert ív is - nálunk 10 kiállásból 9-nél centizni kell a szomszéd autójánál, hogy kell-e majd Y-ozni, vagy egyből épp elférünk, ott ez elég jól jön.
Andris is épp furcsállja, hogy miért 'húzták ki' annyira a műszerfalat a Swace-ben.
Lehet, hogy beteg vagyok, de tetszik az új Corolla/Swace Hybrid, ki kéne próbálni a bringa beférne-e a csomiba. Meg hogy hogy megyen', bár szerintem alul nem érződik a 14 ló mínusz a Prius3hoz képest, ami sztem korrektül megy (megfelelő pedál lenyomásra). Megpakolva/padlózva meg ki kéne próbálni... Aki próbálta mihez hasonlítaná?
6030D: Ja; az viszont érdekes...
-
6030D
őstag
válasz
6030D #207706 üzenetére
Bocs, olajszintet...
Vettem gyorsan a márkakerben 1 l "ilyen van benne is"Castrol LongLife 5W30-at, 8700 Ft-ért.
Cég elbírja...
Láttam 45e Ft-ért olyan VW felnikupakot, mint a RR-on, hogy mindig függőbe áll vissza. Nem kéne.
Viszont volt egy ződ G8 Variant 10m-ért, az nem rossz, de nem jártam annyira körbe. -
Puma K
nagyúr
válasz
Tsebacsi #207709 üzenetére
Tavaly júniusban Ausztrián keresztül mentem Németországba. Futottam szombat-vasárnap egy Magyarország-Németország-Magyarország 1912 km távot.
Igaz akkor egyszeri alkalommal egy Merci Sprinterrel szaladtam. A szélvédőre volt kapatva a telefontartó.
A határon nem szóltak a géppityus bácsik akik ellenőrizték az autósokat. Csak annyit kérdezett egyik a másiktól furcsanémetül, hogy ő is magyar? Mire válaszolta a társa, hogy igen és intettek hogy mehetek tovább. Semmilyen iratot nem adtam-mutattam csak a verda rendszámát látták, hogy H.
Érdekes volt mert előttem a francia rendszámos Pözsó utasainak az ablakon benyújtottak egy papírt és valamit körmölniük kellett, majd csak azután mehettek tovább.
-
MC Pite
veterán
Olajnyomás meg az olajszint az független, ha valami kezdi eltömíteni az olajszivattyú szűrőjét, attól még lehet kicsi a nyomás.
Közben a saját hülyeségemen rágódok, hogy a G7-esekben nem tűnt egyáltalán fel hogy passzentosabb lenne, de sajnos azonos kárpit színű autókat nem találok belőle.
De úgy nézem apróságokkal csapott be, kicsit közelebb világításkapcsoló vagy napellenző, kicsit magasabban és bentebb a könyöklő, kicsit közelebb a kézifék meg a váltó, kicsit magasabbra jön a középkonzol a lábnál, kicsit bentebb és felfelé fordul az alsó panel/hangszóró, stb.
Intergale: Értem hogy lököstől lökösig hosszabb a Golfnál, de az főként a puttonynál érhető tetten, azért nem Passat/Mondeo helykínálat/levegősség van elől széltében. Inkább Mácüdás, hogy nem kicsi a régebbi hatos, de nem is érezni nagynak.Vagy csak simán be voltam baszva/nem ment ki a gyógyszer/tömés hatása teljesen, még most is fogorvosi rendelő szaga van a pofámnak
-
nandow
aktív tag
Lejárt műszakival (ami itthon a covid miatt nem gond) ki lehet menni Horvátországba, vagy felejtős?
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Első szélvédőre szabad tenni telefontartót? Műszerfalon nem akar megtapadni, de a szélvédőn tök jól ott marad.
-
6030D
őstag
18940 km: kérjük ellenőrizze az olajnyomást!
Viszont nem értem, mert 10 perc állás után minimum felett van 1-2 mm-rel a szint, és azóta nem írja ki. Ha nincs olaj, akkor azt írja, hogy állj meg, mert nincs? O3, 1,5 TSI -
MC Pite
veterán
válasz
bandus #207703 üzenetére
Nagyobb ember fér be az oktávba, nem kérdés; de az ajtópanel és a középső panel jobban rájön a vezetőre, térérzetre szűkösebbnek tűnik az M3nál, enyémhez képest keskenyebbnek érződik (lehet az ajtóbehúzós rész is rájátszik erre, mármint a hiánya a M esetén). Elsőre közelebbnek tűnt széltében a hely/levegősség 208hoz (mondjuk a félpanoráma szélvédő és a messzire rakott műszeregység és jobban belegondolva kicsit csal térérzetben). mint a M3-hoz.
Vagy csak optikailag tűnt úgy, meg a könyökeim van magasabban? Passz (184 az O3, 1808 a M3 szélessége, 1739 a 2o8). Carnextnél nem találok már azonos képeket:
M3, O3. Tökömsetudja, E90 se kicsi, mégis többen tök szűknek éreztük, főleg kilátás terén, holott befért a 2 méteres ember is, meg a vállunk se ért össze. Ahhoz képest bálterem az O3 elől.
Rendes férfiemberrel, pl tboldival kell összefényképezni őket, az hasznosabb; az én 175 centimmel és Aygoba is elvagyok simán -
válasz
MC Pite #207699 üzenetére
wow, nem is értem, 208 vs octavia és az előbbi szellősebb egy kb két méretkategóriával nagyobb autónál?
ez számomra hihetetlen, de ha legközelebb otthon járok szívesen összehasonlítom ezt veled
tboldi: egyszer madjnem lett Munez segítségével, de végül 50 ezer forintnyi (nem) alku miatt nem vettem meg azt a 8gen civicet
de vezettem párat, még tóth iminél is voltam, tényleg jó a váltója, de én váltani nem szeretek, fasza váltóval sem
plusz nem élmény nekem az autózás, inkább csak szükséges rossz. msot ir ránézek a bp térképre és piros az egész város, a máskor 25 perces utat már 55 percre írja a reptérig :S
-
Land
veterán
Biztos beszéltetek már róla, de most akkor ha pesti vagyok és dízelt vennék, akkor butaság lenne EUR 4-est venni, mert rövid időn belül nem vehetek vele és inkább vegyek EUR 5-t pl. ugyanazzal a motorral, de DPF-fel mert annak még talán van pár éve?
Új hozzászólás Aktív témák
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3420 - i5-11GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest