Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
A sajátomra nem tenném rá, de tetszik:
forrás: [link]Viszont a hátsó keréknél picit befejezetlennek tűnik.
-
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #261510 üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
Tothgera30 #261360 üzenetére
Ez nagyon rossz.
Jobban világítvakít a kocsi hátulról a rendszámtábla világítás miatt mint alapból a helyzetjelző vagy a fék lámpa miatt tenné. -
Puma K
nagyúr
válasz
(Bundás) #261002 üzenetére
Korábban, 2018-ban miután eladtam az akkori autómat 1 hónappal később kaptam egy 60 ezres gyorshajtási bírságot.
Az adott vezér ezredes őrnagy férfinek meg nőnek válaszoltam minden dokumentumot mellékelve, hogy még aznap mikor elvitték az autót az illetékesek én már online meg másnap mindent elintéztem 1 hónappal ezelőtt. Így már semmi közöm nincs ahhoz az autóhoz.
Szóval baromi gyorsan legyen túl az ismerősöd a ráeső részén.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Vismajor01 #260840 üzenetére
Az hiszem hozzá szokta vinni, de karosszéria-fényezés témában nem tud segíteni.
-
Puma K
nagyúr
Ismerős Mitsubishi Outlander PHEV-jébe belementek hátulról: bal lámpabúra kuka, hátsó ablak kitört meg ilyesmi...
Külön az autóban lévő akku pakk miatt kérdem, hogy tudtok ajánlani szervizt ahol ismerik ezt a típust és tudják egy helyen ellenőrizni az akkut és javítani a kasztnit-fényezni meg amit kell?
-
Puma K
nagyúr
Azt a rohadt 1 kerék mekkorát dob egy autón...
ezt védd ki... nem is lehet
-
Puma K
nagyúr
Autóbelsőnél ha a faberakás lakk rétege van megrepedve-sérülve azt mivel-hogyan érdemes javítani?
El kell távolítani a lakk réteget vagy elég polírozni a repedt lakkot?
-
Puma K
nagyúr
válasz
MC Pite #260524 üzenetére
A MOL-nál nekem még 2-3 tankolás és meg van a VIP.
Ezen az oldalon nagyon titkolják, de legmagasabb rangban(?) -20 Ft/liter a prémium, a sima EVO -5Ft/liter. Az autómba mindig 100-ast tankolok. Mosás-kaja kedvezmény 20%
Én meg a Shell-t hanyagolom
Bár náluk meg van 3.300 pontom.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Tsebacsi #260309 üzenetére
Pedig mintha megcsináltam volna a linkelést...
Csapó 2: Polestar 2 | 1+ Year/40.000km Long Term Review - videó
-
Puma K
nagyúr
Ennek de rohadt jó a formája
-
Puma K
nagyúr
válasz
rbalint88 #260048 üzenetére
Akkor az autónavigátorosok egyszer letesztelték meg gyűjtöttek némi infót aztán hagyták úgy az értékelést?
Autónavigátor véleménye
Osztályzat: 4,0
Pozitív: Különleges megjelenés, fantasztikus 4.2-es vagy 4.7-es V8-as motor, kiváló menettulajdonságok, jó értéktartás, mindennapi használatra is alkalmas.
Negatív: Magas vételár és fenntartási költségek, nem túl jó robotizált váltó, csak négyszemélyes.Mondjuk így nagy hirtelen nem fenyeget az hogy vegyek egyet csak legeltetem a szememet. De köszi az infót
-
Puma K
nagyúr
válasz
barnam_ #259930 üzenetére
Csak hogy könnyítsek a helyzeten: kinézetre nekem mindegyik tetszik
Egyik ismerősnek 2db W124-ese van napi használatban. Az egyik turbódízel 3.0 a másik benzin 3.0.
Mind a kettőn a C opciós azaz a AMG felni van, de nagyobb méretben. Azt hiszem 17"-osak. Az autói kicsit ültetve vannak. Csak a kinézet-kiállás miatt.
Azt hiszem a B-nél lévőt hívják csatornafedél felninek? Anno a W201-re azt akartam én is a lemezfelni+gyári dísztárcsák helyett.
-
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #259586 üzenetére
"... 30d E39 Touring..."
Én már jóvá is hagytam!
-
Puma K
nagyúr
How Car Oil Filters are Made - videó
-
Puma K
nagyúr
Valami nem oké ezzel az Audival: videó
-
Puma K
nagyúr
válasz
-secret- #258296 üzenetére
Azt a plexit kb érinteni sem szabad mert még a hajszálkarcokat is baromi könnyen gyűjti. Még száraz mikroszálas kendővel sem szabad húzni egy mm-t sem, hogy csak egy kis port törölnél le róla...
Valószínűleg az lesz amit tboldi hogy egy kicsit rámentek a kormány, váltó, ajtónyitó, ajtóbehúzó stb részein az autónak aztán kapott egy kis törölgetést a kézfertőtlenítős cuccból a plexi is...
-
Puma K
nagyúr
A hazai lehetőségek közül eddig annyit találtam: +14 LE / +18 nm
Viszont most gyorsan rákerestem miket találok a neten, és az olaszok a 170-ből 200 vagy akár 210 lóerőt is tudnának varázsolni 300 euróért:
Mondjuk hogy mennyi nm lenne azt nem írták...
-
Puma K
nagyúr
válasz
Petyyyyy #258253 üzenetére
Inkább csak bosszantó apróságok(?)
Alapesetben 2020. január közepe óta 3-4 havonta látja szerelő az autót a 8.000-10.000 km-es olajcsere miatt.
Az adott műhellyel az van megbeszélve, hogy az autó korából adódóan ilyenkor mechanikailag átnézik meg hibakódot olvasnak. Amit esetlegesen találnak eddig számomra ismeretlen-nem látszó hiba formájában, akkor szólnak és egyeztetünk, hogy amíg náluk van a kocsi az idő alatt meg tudják-e csinálni vagy legközelebb nekik meg nekem mikor jó időben aztán viszem és megcsinálják.
Legutóbb vízhűtő radiátort cseréltek rajta. Mikor elhoztam a verdát, akkor vettem észre már otthon, hogy a PDC-parkolószenzor nem megy. De se az elsők se a hátsók. Az autót más nem babrálta meg, nem foglalkoztak az autó fenekénél semmivel. A műhelyesek radiátor csere és tesztkör után olvastak hibakódot és nem dobott be semmit majd letették az autót.
Mikor tudtam vissza mentem hibakódot olvastatni majd kiderült hogy az egyik szenzorral van baja. Mitől? Miért? Van szenzorom, mert az előző tulaj vett 2-őt az autóhoz mert úgy volt hogy rosszak de aztán mégsem volt velük baj. Az előző tulajnál és most nálam tapasztalt hibák nem ugyan azok.
A napfénytető tavaly év vége felé elkezdte azt csinálni, hogy ha teljesen kinyitottam, akkor vissza már nem akart záródni
Nyomtam hogy zárja be majd elindult és az utolsó néhány centin meggondolta magát és vissza kinyílt. Aztán addig szórakoztam vele... amíg belülről a napfénytetőt eltakaró kézzel is mozgatható árnyékolóval "rá nem kényszerítettem", hogy csukódjon be és ne induljon vissza és bezárult. Az is mitől és miért. Ezért tavaly csak billentve használtam. Idén mikor megint néha napján jó idő volt akkor kinyitottam és mind a 2 alkalommal szépen be is zárult aminek örülök de wtf.
-
Puma K
nagyúr
Használ valaki CD lejátszóba tehető tablet tartót?
Pl esetleg pont ilyet?Mióta megláttam hogy van ilyen... azóta rá vagyok kattanva a témára, hogy én akarok egy ilyet meg egy tabletet az autóba
-
Puma K
nagyúr
Levegővel hajtott 3 hengeres kamion: [link]
Nagyon tetszik ahogy zakatolnak az épített motorok
-
Puma K
nagyúr
válasz
molnarpeter #257015 üzenetére
Sajnos a részleteket nem tudom
-
Puma K
nagyúr
válasz
focvis #257010 üzenetére
Korábban volt szerencsém 3db ugyanolyan 2012-es gyártású Fiat-hoz amikben turbós 1,3 multijet motort raktak az autók elejébe.
Kettőben motorcsere volt amit garanciában intéztek. Az egyikben ~50.000 km-nél kellett. A másikban ~70.000 km-nél. A harmadikban ~110.000 km-nél csak turbót cseréltek.
Regeneráláskor szikrákat köpött a kipufogó... de akár egy egész utcát tele tudtál vele füstölni úgy hogy utána vágni lehetett a füstöt...
-
Puma K
nagyúr
válasz
kisza25 #256890 üzenetére
Vedd meg, rakasd rendbe.
Akár csereszabatos alkatrészekkel amiket úgy gyártottak hogy adott hibákat kiküszöbölték és lesz egy jó autód.
Én is azért vettem meg az adott feltételek szerint beállított szűrőbe bele eső E39-et, mert használom és adott időközönként locsolok rá egy kis pénzt hogy jobb legyen mint volt. Aztán lesz egy jó kis lakatolás-fényezés, fékek (gyári méretű EDC vagy esetleg gyári E39 530i fékek), futómű és hajtás felújítás majd jöhet a belső felújítűs és az extra igények: jobb hangcucc...............
emészthető mértékben
Bár az androidos fejegységtől még mindig fázom...
és lehet egy változó mértékű motor piszka vagy csere...
-
Puma K
nagyúr
válasz
focvis #256770 üzenetére
Ma egy T matricás piros Suzuki Swift ment előttem... srácon kapucni (remélem fülhallgató is volt a fülében)... ahol 70 km/h-val lehetne menni ott ő a belsőben ment 50 km/h-val... külsőben meg üvegszállító teherautó meg nagy autómentő... miegymás... ilyen kategóriájú teherautó 5 db egymás után...
-
Puma K
nagyúr
Egy csokor E39: I Drag Raced a BMW M5 E39 v Alpinas!
-
Puma K
nagyúr
válasz
simonjoe #256564 üzenetére
Nekem is otthon van a DH/CC-re épített bringám, de 10-15 éve miután láttam hogy egy havert egyszer a Szilágyi Erzsébet fasoron előttem csapott el autós... Úgy hogy nekünk a bringaúton zöld volt ő meg kanyarodott fényes nappal és nem tempóval tekertünk... Azóta ha autók közelébe kerülök bringával, akkor a képzeletbeli skálán már alapból óvatosabbra vettem a figurát, de azóta hogy ez történt már 2-vel állítok magamon...
-
Puma K
nagyúr
válasz
simonjoe #256555 üzenetére
Ma Szentendrén jobbról és macisajtos útról bajuszos ősz krapek országútival meg full szettben úgy vágódott be elém mintha muszáj lett volna...
Néztem, hogy kergette-e valami, de simán csak idióta volt
Megnéztem magamnak az emberünket, aki némi tanakodás után nyomott egy U kanyart... azt is jól körültekintően csinálta...
-
Puma K
nagyúr
forrás: libertywalk_media -
Puma K
nagyúr
válasz
Vismajor01 #256389 üzenetére
De van idézőjel. A két csoport között az a különbség, hogy a rendes taxitársaságnál lévő sofőrök tudnak közlekedni és a már említett busz sávot is megfelelően tudják használni.
A boltos b@lfaszok gyülekezete meg siralmas milyen vezetési rutinnal, tudással és közlekedési morállal rendelkeznek. Azt meg nem egyszer láttam, hogy a busz sávban a lámpánál elsőként várakozva mikor már megkapták a szabad jelzést nem indultak el pedig nézték a lámpát csak nem tudom mit láttak... aztán van mikor a telefonját akkor kezdi el nyomkodni közben az utas meg hátul ül...
-
Puma K
nagyúr
válasz
Vismajor01 #256384 üzenetére
A 3 pálcáson lőtt jogsival rendelkező bolt """"taxisok"""" azok akik ritka gyökér módon használják a busz sávot. De azok a szerencsétlenek alapból vezetni sem tudnak... mondom ezt úgy hogy korábban 3 évig 24/7-ben olyan helyen dolgoztam ahol használhattuk a busz sávot...
-
Puma K
nagyúr
Új jelzőtáblát vezettek be Szlovákiában, érdemes tudni, mit jelent
"A táblához tartozó fontos szabály, hogy a sofőr csak a jobb sávból kanyarodhat jobbra, eközben pedig nem akadályozhatja vagy veszélyeztetheti a közúti közlekedés többi résztvevőjét, különös tekintettel a gyalogosokra, kerékpárosokra, illetve a szabad irányba haladó járművekre – áll a Pozsonyi Közútkezelő Vállalat magyarázatában."
-
Puma K
nagyúr
Valami lesz majd
, mert örülnék ha jobban menne az autó
Plusz a megpiszkált motor megkapja majd gyorsításhoz, vitorlázáshoz és alacsony sebességhez az i3 elektromos hajtásátCsak előbb kívül-belül rendbe akarom tetetni, hogy utána jöhessenek az ilyen bolondságok
Pl minden vágyam egy jobb hangrendszer... -
-
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #256194 üzenetére
Tudsz jó mestert?
-
Puma K
nagyúr
válasz
szőröscica #256105 üzenetére
-
Puma K
nagyúr
válasz
molnarpeter #255969 üzenetére
Ne ez de jó csoport
-
Puma K
nagyúr
válasz
Integrale #255968 üzenetére
Gondoltam hogy vannak átfedések a beszállítók adott termékpalettáján aktuálisan elérhető alkatrészekből adódóan. De ez már alapból egy szép lista
Az E39-be a Hella gyártotta az első-hátsó lámpákat. A Hella adatbázisa szerint az első lámpákat használták buszokon is
Korábban képeket is láttam ilyen buszokról, de mostanra vagy nem létezik az adott fórum-bejegyzés vagy törölték a képet és csak az indexkép maradt meg belőle
-
Puma K
nagyúr
Nagyon szép X5: Prémiumok ellen indul a legnagyobb Mazda
-
Puma K
nagyúr
Ez de menő:
Sat nav - without a satellite - in 1971? | Tomorrow's World | Retro Tech | BBC Archive
Offline navigáció 1971-ből
-
Puma K
nagyúr
válasz
BigBlackDog #255896 üzenetére
Én a fűtött kormánynak örülnék
Szerintem az E39-ben még nem volt. Gyári off-low-med-high fokozatú ülésfűtésem viszont van
-
Puma K
nagyúr
válasz
kisza25 #255775 üzenetére
Neten is tudod követni: Érvényes e-matricák lekérdezése
-
Puma K
nagyúr
Érdemes venni visco-kuplung leszedő készletet ami 11db-os és 15k Ft alatt van...?
Bár... ha BMW-je van az embernek lehet hogy jobb ha vesz csápos emelőtől kezdve, CNC gépen át komplett motor felújító állomáson keresztül minden egyebet...
-
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
A drága jó bajor barátom vízhűtője elkezdte kipisilni a hűtőfolyadékot...
Holnap nekiugornék a cserének, de hol tudnék szombaton polcról lekapni pl egy Nissens vízhűtőt az E39 520i M54B22-höz...?
Meg a hozzá való G11-es kék hűtőfolyadékot...?
-
Puma K
nagyúr
Egy hengerfejes és jó rozsdás V12-es E38-as videóra bökve (az ő autója talán?) úgy tűnik megtaláltam az orosz verzióját a Supercar Blondie-nak... Blondinka Drive
Nagyon blondika
-
Puma K
nagyúr
Nah jól beszúrtam a semmit
Távozik a Toyota éléről Akio Toyoda
"Döntését azzal indokolta, hogy ő olyan régivágású autós ember, aki nem alkalmas maradéktalanul arra, hogy átvezesse a vállalatot egy olyan új korszakba, ahol az már mobilitási szolgáltatóként fog működni."
A fentebbi bekezdés és kiemelt mondatrész nem sok jót sejtet...?
Korábban vele viaskodtak a mérnökök az új Prius-t illetően?
-
Puma K
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest