- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
150/250 a gyári, ecotuning 175/310-et ír, LAchip 180/335 már jól hangzik.
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
Csak találtak valahol kuplung munkahengert.
Eddig szimpatikus volt a KD-Turbó...
Nem kell ide semmilyen hókuszpók, hanem keresd meg miért nincs turbónyomás. -
grizlisandor
veterán
válasz
hellomi #350097 üzenetére
Második/hobby autónak jó, ára van a V8-nak.
Olcsóbban fenntartható tarcsival rendelkező benzines családi kombiban gondolkozol Laguna III, 2.0 T 170 vagy 205 ló. HA-n csak 1 darab van fent jelenleg.
-
grizlisandor
veterán
válasz
hellomi #350088 üzenetére
2004 Seat Altea, azóta az infellációt rászámolva számolva ~1,5M-val számolhatsz.
Persze nem kell mindent egyben cserélni, olajakat és folyadékokat illik, ekkora teljesítménynél biztos megnézném milyen gyertya/trafó van benne és állapotuk függvényében csere; a típusbetegséges szervojavításra biztos van üzletág.
-
grizlisandor
veterán
válasz
hellomi #350086 üzenetére
Nekem elég hamar megszüntették a lelkesedésemet a technika iránt.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #349843 üzenetére
Google a keresésre nem ezt a terméket hozta fel.
Turtle Wax Wet'n Black a termékcsalád, Turtle Wax Wet'n Black Tyre Foam a termék neve, az tényleg tisztító hab. -
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #349782 üzenetére
Leírás szerint ápoló hab, hogy szedi le az a barna réteget a gumiról?
-
grizlisandor
veterán
Náluk bankolok, akarom írni, hogy Piros náluk van biztosítva.
Mi a story?---
Orlen puruttya nyálat kapott Piros, 7,45 átlag fogyit produkált az elmúlt 699 kilométeren és ez a legnagyobb hatótáv a 7,5 év alatt és nem kicentiztem, hanem tegnap hazafelé szólt, hogy éhes, azóta mentem 35 kilométert. Most mondanám, hogy a csoda Xado motorolaj, vagy a GY 4S gumi, de tavaly is megvoltak ezek és csak 1 tankolásnál kezdődött az átlag 7-el, idén meg a fele 7-tel, a másik fele 8-al kezdődik. -
grizlisandor
veterán
Horror...
Gránit(Wáberer Hungária Biztosító) biztosítónál sem fogok kötni semmit az biztos! -
grizlisandor
veterán
válasz
Fecogame #349417 üzenetére
PREVENT Szélvédőmosó 4 évszak 5 liter használok tavasztól, eddig semleges, majd a téli tapasztalatokról beszámolok.
Ha Auchen felé járok, akkor veszek párat JP-set kipróbálni 323 vagy 456 literje nem mindegy.
-
grizlisandor
veterán
Nem vagyok vallásos, de imádkoztam, hogy a menyecske a Golf-ban ne hajtson ki elém a főútra egy csatlakozó földútról.
Egyik kezében a telefon amit a füléhez tart, a másik kezében a manórudacska(Elf Bar), amivel közben a kormányt is fogja, és a fejét tolja a manórudacskához. -
grizlisandor
veterán
válasz
Steve_Brown #348948 üzenetére
Az autóvizsgáló is hiába van erre szakosodva, minden autó minden típushibáját nem ismeri. Dühítő, hogy így jártál, engem is enne a méreg.
Fel kell venni az eladóval a kapcsolatot, hogy x, y dolog történt és keressünk rá valami megoldást. Ha elzárkózik, akkor hivatalos helyről kell egy állapotfelmérés és tényfeltárás és ügyvédes levél.
Én még mindig azt mondom, hogy 10+ éves autónál sok minden előjöhet, olvasom a Renault topikban, hogy a hibakód nem a világvége, hanem egy általános hibakód.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Steve_Brown #348914 üzenetére
Meg kell keresni a kereskedőt, hogy szálljon be a javítási költségekbe, de a leírás alapján nem sok jót látok.
Ezek nem rejtett hibák, állapotfelméréssel, diagnosztikával megállapítható, kikövetkeztethető. Mind kopó alkatrészek, amiket írsz, gondolom a csomagtér is nyílt mikor megvettétek.
-
grizlisandor
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #348657 üzenetére
Online vásárlásnál van lehetőséged elállni, ez most a kereskedőn múlna, de egy benzinkúton nem hiszem, hogy fognak foglalkozni ilyennel...
-
grizlisandor
veterán
válasz
tboldi #348422 üzenetére
Tanulság, hogy helyben érdemes venni akkumulátort vagy kell háztájiba akkumulátor teszter?
Vagy hogy készüljek? Mert 6 éves elmúlt már VAG Economy akkumulátor, amit egyszer sikerült lemeriteni teljesen a bedugva hagyott ülésfűtés miatt.
Télnek lehet új akkumulátorral indulnék vagy kérdezzek körbe, hogy kinél van teszter első körben? -
grizlisandor
veterán
7,78 az utóbbi 549 kilométer átlaga, az utak felében klímázva.
Orlen puruttyát kapott még hétfőn, 595 Ft-ért, de vissza kell szoknom az osztrák nyálas önkiszolgáló kútra, mert másfél év után az az olcsóbb kút, 5 forinttal literenként. -
grizlisandor
veterán
válasz
thefreeman #347913 üzenetére
Ha tudja a gyári előírásokat simán mehet, én is ezt rakatom bele, ha lerúgtam a kuplungot.
-
grizlisandor
veterán
válasz
thefreeman #347901 üzenetére
Írj az eladónak, ha nem reagál, majd az Allegro intézi a dolgot.
MOTUL GEAR POWER 75W-80 szintetikus, a MOTUL MOTYLGEAR 75W-80 meg technoszintetikus. Utóbbival sincs probléma, de egy érzékeny váltóba, difibe inkább előbbit önteném.
-
grizlisandor
veterán
válasz
kenwood #346603 üzenetére
Ha már szét van borítva, akkor toronycsapágyat is cserélném.
Jó minőségű alkatrészekből, számlásan szerintem 150 ezer körül.
Nehéz mondani, mert az a baj nagy a szórás a műhelyek óradíjaiban, meg az alkatrészre rakott kedvezmény mértékén.
Kérni a környék lévő műhelyektől legalább 3 helyről és úgy dönteni. -
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
Vettem egy francia fost(Becsületesnepper)
Kemény, hogy előző tulajék mit tákoltak azon a biztosítékon.
Meg az a tuning kati nélküli leömlő is sokat hozott. -
grizlisandor
veterán
válasz
KAMELOT #345646 üzenetére
Neked nagy szívó amcsi motoros az autód, ha jól rémlik és ott nem tisztít semmit, egyedül az égése során kevesebb lerakódás keletkezik. VAG topikban tárgyaltuk.
Olyan autóba van értelme tankolni, ahol ismeri az ECU.
Közvetlen befecskendezéses benzin motornál lenne értelme, a vásárlás óta csak azzal tankolni, mert a szívósortisztítást lehet elodázni, de kiváltani nem lehet.
-
grizlisandor
veterán
válasz
norrberth #345631 üzenetére
Tankolnám Pirosat Madaras puruttyával, de erre a vidékre nem jutott, ha a olyan helyen járok, ahol van, mindig rátankolok náluk.
Amúgy Orlen puruttya a sláger nálam, van még a környéken egy önkiszolgáló kút, ami kicsit drágább, mint az Orlen és elvileg osztrák nyál folyik, de nem mozgat meg. Ellenben az itt tankolkolók mind haverkodni akarnak, pedig önkiszolgáló.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #345497 üzenetére
Leállítom az autót és hallom, hogy kuruttyulnak a békák, meg a tank felől folyik, csöpög valami.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #345485 üzenetére
Ma úgy is megyek kifizetni a héten történt beavatkozást, majd rákérdezek a szerelőnél, hogy mi lehet ez.
Mondjuk mióta nálam van a kocsi ilyen, ha nyitod a vezető oldali ajtót hallod, hogy aktíválta a benzin szivattyút. -
grizlisandor
veterán
válasz
ArthurShelby #345483 üzenetére
Érzékeny a BMW, ki kell engesztelni, ha már a vw-vel foglalkozol.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #345476 üzenetére
Bugyogás, gondolom én elengedi a naftát a szivattyú, csak hosszú volt a mai nap és nem jönnek úgy a szavak.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #340971 üzenetére
Cenntro Logistar 100 elektronyos harckocsik vannak a cégnél, 1 évesen ~4 ezer kilométer után futóműproblémák meg mindenféle érdekes hangok és a legjobb, hogy alig van hozzá service.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #345467 üzenetére
Akkor megnyugodtam, leállítás után kuruttyulást hallok, valószínűleg azért, mert dolgozik a szivattyú.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #345464 üzenetére
Miből veszed észre, hogy kezd haldokolni egy benzinpumpa?
-
grizlisandor
veterán
7,79 átlagfogyasztást hozott Piros, a múltkori tankolásnál a 7,70 azért jobban tetszett.
-
grizlisandor
veterán
Nem vittem vissza a helyre, ahol klíma ventilátort cseréltek, hanem a bevált szerelőhöz vittem, sikerült az ügyeseknek a klíma csövet nem elvezetni rendesen, így a venti megcsípte a burkolatát.
Meg az egyik motortartóbak csavarja kilazult, ha jól értettem és azt hallottam, hogy mozog. -
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #344511 üzenetére
Pár éve volt, hogy kanyarban leesett a thgk platóról egy kő és a sárvédőmet találta el, be is horpadt, lakk, fényezés sérült tenyérnyi helyen. Szerencsére azt a sárvédőmet találta el, amit amúgy is cserélni fogok, de ha nem. Ő ment ellenkező irányba, mire megfordulok már lehet bottal üthetem a nyomàt, ha még sikerül is megtalálnom és hogy megyek hozzá oda? A saját úticéljáig követem? Videó felvétel nélkül hogy bizonyítom, hogy tényleg tőle származott?
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #343113 üzenetére
Ráadás még 3000 fordulat felett elkezd üvölteni a motor, na kíváncsi vagyok mi fáradt meg.
Szokásos szerelő szerint sokminden, szerinte a flexi cső engedhetett el.Holnap ha minden jól megy, akkor a szerzőnél megemeljük a kocsit és okosabbak leszünk.
-
grizlisandor
veterán
~525 gr R134a kell Pirosba, vidéki megyeszékhelyei árak.
330 gr volt benne, 195 gr töltést kapott, 2 egységet számoltak, ez bruttó 8128 Ft került.
Klíma töltés ellenőrzés, tisztításra elszámoltak 1 óra munkadíjat bruttó 17 145, így szumma bruttó 25 273 Ft volt törzsvásárlói áron(amúgy 19k bruttó), ha az utcáról esel be, de bemondtam a céges kedvezményt.
NRF 47395 hűtőventillátor bruttó 28211 Ft, amit Kauffer/Kovácsautó párostól 19 ezer Ft-ért be lehet szerezni, meg elszámoltak rá 1 óra munkadíjat, így szumma bruttó 45 356 Ft volt ez a művelet törzsvásárolói áron.Klíma járatáskor elég kemény vegyszerszag volt, meg kifújták a rendszerből a port, amit meg tudtam állapítani az átvétel után.
Mikor leadtam, mondtam, hogy nem kérek pollenszűrő cserét, az van otthon.
-
grizlisandor
veterán
Leadtam reggel a kocsit a klíma ellenőrzésre, javításra.
Nem konzisztens a hűtése, meg ráférne egy ellenőrzés, tisztítás.Hív az ember, hogy azért nem konzisztens, mert az egyik ventilátor haldoklik, ha megkocogtatja életre kel, csere bumm ~30 ezer + szerelés 18 ezres órabérben a munkadíj.
-
grizlisandor
veterán
Hétfőn viszem az autót klíma ellenőrzésre, majd a szükséges karbantartások elvégzésére, kíváncsi leszek a helyre, a céges kocsikat is ide hordják.
-
grizlisandor
veterán
Mi a helyes megoldás, ha büdös bunkó úgy áll oda a parkoló autódhoz, hogy te nagy küzdelmek árán tudsz csak kihajtani onnan, hogy ne húzz meg se az előtted állót, se az idiótát, aki rádállt?
A savam az egyből feljött, ahogy láttam, hogy állt oda az idiótája, na azt megkapta ajándékba, meg tanító célzattal leengedem a kerekét, de siettem, így csak a szelepsapkát tekertem le... Mx30 visszapillantója nagyon vonzott, de nem akartam kárt okozni.
-
grizlisandor
veterán
Újra bőrözött kormány vásárlásra jó tanács?!
FB marketplace hirdető PL monogram Jászberény településről, ismerős valakinek? 2,5 éve osztogatja a munkáit FB-n és jól néznek ki, 15k-ért nem tűnik soknak a kész kormány.
-
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #341740 üzenetére
Nem égett ki, csak lehúzódott a csati, de hova lett a fedél az talány!?
-
grizlisandor
veterán
Piros reggel kiégett izzóról értesít, na gondolom jöhet a H7 led!
Erre az országúti égett ki, otthon megszakértem...
Mert elsőre a lámpa hátulján a gumi lap nincs meg. -
grizlisandor
veterán
Út javítás Nagykőrösön az Úr 2025. évében. (forrás fb)Munkámból adódóan jó pár út építős tervvel találkozok, de ilyen erősített padkát még nem ba...láttam.
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
Lemaradtam valamiről a TC-s kárlekérdezőt futtatja a Kopasz?
Tök jó dolog lenne, ha működne, de mivel általában sok pénzért semmit kapsz, amit ha megreklamálsz, akkor kapsz tokeneket, amik lejárnak? Minden autós tartalmakat szolgáló youtubert megkínálnak egy halom pénzzel és főleg a Carvertical által biztosított alvázszámokat mutatnak be a reklámblockban?
Be lenne kötve a biztosítókhoz és fényképes dokumentációkat adna a sérülésekről, de általában ingyenes adatbázisokból meg hirdetésekből átvett képeket adnak, meg ott a nagy körözésellenőrzés, amit bőszen hirdetnek, még is elvitték a frissen vásárolt kocsit, mivel körözték a nagy Carvertical jelentés ellenére.
-
grizlisandor
veterán
válasz
rbalint88 #340967 üzenetére
Cégnél is vannak ilyen csoda 2 személyes elektronyos harckocsik, mindig mosolyra kanyarodik a szám, mikor meglátom ezeket.
Platós kivitel is van belőlük, az egész gépjárműszerű, na majd rákeresek milyen gépek ezek, valami pályázati cumó. Vagy lehet kérek egyet bejárásra. -
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #340816 üzenetére
Igen, de van amikor olyan triviális dolgokról kérdezek be én is, vagy más kérdez be, amit a google első találat megválaszol.
---
8,02 az átlagfogyija Pirosnak, 568 Ft lett a vége a puruttyának alkalmazással Orlen kúton.
Fura is volt, hogy megtettem 600 kilométert és még nem villant fel a szegénységjelző. -
grizlisandor
veterán
válasz
Blindmouse_ #340806 üzenetére
Ezt nem értem?! Ha valami nem tudok, megkeresem a google-ba? Mielőtt segíteni próbálok. Vagy ez már kiment a divatból?
Releváns tapasztalatom nincs, mivel Piroson mindig ugyanaz a gyári méretű felni+gumi kombináció volt/van/lesz.
Persze a futómű egy komplex dolog, sokminden okozhatja a problémát, vagy csak túl nagyok az elvárások az hátsó kerek hajtású erősebb autó után az 1.4 Brutália "közlekedőedény" felé.
-
grizlisandor
veterán
válasz
majnkopf #340793 üzenetére
Igen, rávaló.
Google szerint:
-Keskeny abroncsoknál alacsonyabb a beszerzési ár, jobb az aquaplaning ellenállás, magasabb a komfort, kisebb a menetzaj, kevesebb az üzemanyag fogyasztás, hosszabb a fékút és rosszabb vezethetőség.
-Szélesebb abroncsoknál nagyobb a menetstabilitás, jobb az irányíthatóság, rövidebb a fékút, esztétikusabb a megjelenés, megnövekedett az aquaplaning veszély, kevesebb a komfort, magasabb a fogyasztás és a zaj, gyorsabb a kopás, drágább és sérülékenyebb gumi/felni, terheltebb a futómű.Nem tudom, hogy egy Brutháliánál mit érezni ebből, meg ugye írtad, hogy a meglévő gumi is végét járja. Én maradnék az eddig használt méretnél és legalább egy középkategóriás gumit vennék rá. Gumi és felni topik most nagyon pörög.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Micsurin #340284 üzenetére
Bálint írása után bebizonyosodott, hogy jól rémlett nekem, hogy nem olyan régen került fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Gombászkönyvek egyben
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest