Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
dArk-
tag
válasz
Imafett
üzenetére
A bug az egy dolog, ez olyanokat jelent pl., hogy ha scrypt coint bányászol akkor nem MH-t ír KH helyett stb.
Mi általában LTS-t használunk, ebből a 10.04-re nem fogod tudni feltenni az ati/amd drivert, a 12.04 viszont sima ügy volt. Persze használhatsz elvileg 13.04-et is, de még nem próbáltuk. Nem tudom milyen default kernel verziót használ, felmegy-e gond nélkül a driver, ... A 12.04-re viszont tényleg percek kérdése feldobálni amit kell.
Szerk. Persze használhatsz amúgy bármilyen disztribet, nekünk az éles servereken szinte mindnehol Ubuntu LTS van, azért maradtunk annál.
-
dArk-
tag
válasz
whiterat
üzenetére
Jaja az a baj, hogy az smos-ben rengeteg bamt-s cucc van bent hagyva. Pl. a /etc/bamt/bamt.conf-ban össze-vissza van a monitoring beállitva minden gpu-ra, és ha egy bizonyos hashrate alá esik, vagy bizonyos hőfok alá/fölé megy stb. akkor a mother script szerint gpu failure van. Ettől függetlenül tokéletesen megy a cgminer, csak a desktopra renderelt grafikonok helyett ilyenkor piros hátteret látsz.
Szerk. a bamt-s srác szerint az smos 1.0-ban bent van az összes bamt-s backdoor is

-
whiterat
csendes tag
válasz
Imafett
üzenetére
Alap (nem húzott) Sapphire HD 7870.
Próbáltam az SMOS-t egy fél napig, akkor tökéletesen működött, persze ebben mások a cgminer beállításai (picit húzva a gpu meg a vram, 20as intensity). Ott 420 kh/s-t ír ki a rendszer, és rabbit is. Windows alatt meg -i 13-al 280 kh/s-t.
Viszont a fél nap után, mikor újra próbáltam a SMOS-t, akkor pár perc után piros asztal háttér, és felirat, hogy GPU failure. Ezért inkább a windows-os guiminerrel nyúzom a kártyát.SMOS-nál a fix ip-t én dhcp szerverben (egy otthoni routerrel) állítottam be.
-
ngabor2
nagyúr
Nincs valakinél elfekvőben (olcsón) PCIe 1x riser/extender? 1 darab kellene. Angliából kb. 4500Ft lenne, és másfél hét. Kínából olcsóbb, de akár 2 hónap is lehet. A janos666 által linkelt oldal meg ugyebár 20+ darabról szól...
-
dArk-
tag
válasz
Imafett
üzenetére
Én több gépen is használom. Static IP-re nincs szükségem mert vpn-en érjük el a gépeket, de amúgy a routerben is tudsz MAC alapján fix IP-t állítani. A donationt 5 másodperc kiszedni crontabból. Mindkettő tele van amúgy backdoorral szerintem, ha nem kellenek a grafikonok stb. akkor 10 perc alatt feldobálod ubuntu 12.04-re ami kell.
-
Imafett
aktív tag
lejárt az időlimit, sry a duplázás miatt , ha van itt mod, dobja egybe a 2 posztot, köszönöm
tegnap ircen beszéltük, hogy ki kellene próbálni ezt az SMOS linuxot, használja valaki itt közülünk? Mert érdekelne, ha jó az új bányagépek ezt kapják, meg a régire is feldobom. Ha senki nem használja maximum írok majd egy beszámolót
További szép napotP.S.: ne tegyük tönkre a topicot itt a flameléssel, értetlenek/lusták mindig is lesznek.... miért ne működhetne úgy itt most is minden mint anno a 2000dik bejegyzésnél

Vulkanjoe a kockák irceznek és nem facebookoznak.... ##AltcoinPH adams.freenode.net - várunk

-
-
Vektast
aktív tag
Csináltam egy alternatív coint a neve Michael JackCoin, Májkül Dzsekszon után!
Jelenleg még szkriptes a PoW de új különleges Pow-t akarok neki mint ami a Quarknál vagy az Prime coinnál van. Nincs valami ötletetek? -
6850-et és 5850-et hogyan lehet alulfeszelni? Elég jól bírják a tuningot, csak az 5850 melegszik is cserében, 900mhz-re húzva, a 6850 az húzva is 70 fok alatt maradt.
-
whiterat
csendes tag
Én LTCrabbitet próbáltam csak, de azt vettem észre, hogy ha magasabb intensityt állítok a minernek, akkor a giuminer/cgminer ugyan magasabb hashrate-t ír ki, mint az alap -i 13, de valamiért az nyulas oldalra fele érkezik meg a share-knek, így minden 1-2 órás kísérlet után visszaálltam 13-ra, mert az volt a legbiztosabb

-
TooCool
aktív tag
válasz
Vulkanjoe
üzenetére
Tudod kis barátom, baromira unalmas 1 nap kétszer leírni ugyanazt, mert az idetévedők elvárják ,hogy segítsünk, de arra nem veszik a fáradtságot, hogy legalább az előző pár nap post-jait végigolvassák...
De nyugodtan visszakereshetsz, nézd meg itt az első hozzászólásom. Nem az történt, hogy "gyertek mondjátok meg mennyit fogok keresni, és ha már itt vagytok, akkor állítsatok be helyettem mindent".
-
baji
tag
válasz
chosa91
üzenetére
Valahol olvastam (már nem emlékszem hol), hogyan kell beállítani a karikat:
1: intensity alacsonyra, kb 13
2: megtalálni a legnagyobb TC értéket amivel még elindul
3: memóriát emelni amíg stabil
4: gpu órajelet emelni szintén amíg stabil, meg ahol a legjobban megy. Azt hiszem 0,6-0,7 között van az aránya a gpu/mem párosnak.
5: intensity-t fel amíg bírja a cucc
aztán persze csak saját felelőségre

-
Tenken
őstag
Van már egyéb gyülekező?
Btc-t érintő híreket is hallottam, de ahogy néztem a hivatalos topicjában csak ret*rd*ltak filozófálnak, úgyhogy abba nem folynék bele. -
gcsordas
csendes tag
0.00000070 42coin-omat elajándékoznám. Nekem nem kell, nem tudom cryptsy-n se eladni. Valaki?
-
DeusHun
őstag
válasz
Vulkanjoe
üzenetére
Én december vége felé indultam neki a témának, örültem, hogy még nincs sok ember az országban akinek ez a hobby-ja. Utánaolvastam, néztem, hogy hogyan lehet nyereséget kalkulálni, mivel érdemes bányásztatni, napi hány órában tudom és az mennyit fogyaszt, mennyit hoz.
Itt kérdést csak akkor tettem fel ha sehol nem találtam választ.
Hidd el, a legtöbb dologra valaki már adott megoldást. -
asaca
tag
Vulkanjoe:
Ez a MAGYAR mentalitás.Most végülis mit vártál?Érdemesebb külföldi forumba menni.(nem tok angolul)
a percen segitenek.
Akinek nem inge ne vegye magára. -
Vulkanjoe
újonc
válasz
Imafett
üzenetére
Azért egyesek itt nagyon nagyra tartják magukat! Így a write only userek, úgy a write only userek, tiltsuk ki őket, offoljuk őket...! Nem kell elszállni magadtól. Menj a kocka haverjaiddal facebookra, és ott priviben is meg tudjátok beszélni a dolgaitokat, ha már itt mi ennyire zavarunk. Gondolom neked is jól jött volna a kezdeteknél, ha valaki segített volna az elindulásban.
-
-
-
chosa91
aktív tag
Azt mi okozhatja, hogy 2 (közel ugyanolyan) HD5870-esnél IGENCSAK eltér a kHs...
Közös mind2-nél: -I 18 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 8000, ugyanazon a pool-on vannak
Eltérő:
- XFX: haverom pc-jébe raktam bele, lga775 alaplap, 6gb ram (1333)
- Sapphire: a saját pc-mben van egy asrock pro3 gen3 z68-as alaplappal, vízhűtéssel i5-2500k, 8gb 1600mhz ramMindkét kártyánál ugyanazokat a beállításokat (memory clock, core clock, intensity, tc, worker szám) használom.
Miért lehet az, hogy a Sapphire stabilan 410kHs, míg az XFX csak ~275kHs?
-
Zsolesz69
csendes tag
válasz
Victoryus
üzenetére
5770-essel ami a tiédhez hasonló olyan 5-6 nap alatt lett meg a 0.1 LTC mégpedig nappal 180-205 khs közt ment a kártya 14-15 ös intensity értékkel NORMÁLISAN megpasztázva am teljesen default Sapphire hűtővel 90 % gyári ventin GPU így 70-73 fok vramok 78-80 fok voltak (erős hűtés kell!!! memóriákat is!!! én még 2 db 8 as ventit a kártya mellé tettem, téglára gyorskötözővel) éjjel meg 10-11 intensity-vel 95-125 khs körül (a zaj miatt) persze nem 24 órában ment mondjuk 20 óra, 12 óra, 15 óra, 21 óra stb
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
Kb. sohasem volt az a Cryptsy nyitást követő pár órától kezdve. Ha akkor kezdted, talán még odaért pár porszem, mielőtt leesett az ár egy olyan szint körül átlagolni, amivel a CoinWarz közepét nyalja. Esetleg annak érte meg, aki mindig kiugrott magas, majd vissza alacsony diff mellett és mindig csak a lokális csúcsárfolyamon adta el, de az meg túl sok munka volt azért a haszonért. Ha folyamatosan bányásztad és árultad, akkor átlagban pocsék volt.
Mondjuk most mint ha kezdene stabilizálódni, de nincs is a CoinWarz TOP5-ben. -
Dexar007
veterán
Meg mindig erdemes negyvenkettozni?
Vagy mar megint?
dogehousetol kozben jott egy e-mail.:
,,Our pool was having issues today, leading to a large amount of invalid shares, causing orphans, downtime and multiple stratum disconnects.
This has been solved and the pool should now be much more stable.
Sorry for the downtime!"
-
janos666
nagyúr
válasz
Imafett
üzenetére
Csak néhány gombnyomás és kész.

A döntés mostantól a te kezedben van, én nem nyomhatom le helyetted!
Amúgy jót mosolyogam ezen, hogy offtopicba költözni és itthagyni az offot.
-
deadwing
addikt
Kezd elegem lenni ebből a topicból lassan...
-
Unteroff
aktív tag
A gamergép egy HD7950 CF-be, alá egy olcsó proci+alaplap kombó, meg vagy egy 600-700 W-os táp... A haverom vetette fel. Nincs is kifejezetten Litecoinhoz USB kütyü?

(Van egy jó kis összefoglaló weboldal, ami részletesen ismertetné a Litecoin-t, magyarul? Eddig a Bitcoinról olvasgattam pár hónapja, mert érdekelt, mi a fenét ér 1000 dolcsit egy olyan dolog, ami csak az éterben van úgy, hogy egy éve még pár dolcsit ért...
)(Ja és egy régi nVidia kártyával akartam csak megpróbálni, hogy mennyi is az a 0,000000000000001 BTC, de a sok driver miatt abba is hagytam, mert Ati-val lehet LTC-t és BTC bányászni...
-
htc07
addikt
válasz
Unteroff
üzenetére
Ha veszel 4 darabot, alávágsz egy RasPI-t, és veszel hozzá egy tápos hubot, akkor vagy ~175.000 Ft-nál, a linkekből kiindulva.
Mai árfolyamon és diff-el kb. egy év lenne a megtérülési ideje, de a diff rohamosan nő ugye, (=csökken az egységnyi profit), az árfolyammal kapcsolatban pedig nem merek nyilatkozni.
Ja igen, ezzel csak SHA-256-os coinokat tudsz bányászni, litecoint és egyéb scryptes coinokat nem.
Gamer gépből bányászgép, scryptre jó lehet ha jó videókártyák vannak benne.
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Egy ismerősömmel most vitatunk egy témát. Szeretném, ha valaki segíteni tudna, teljesen hülye vagyok ezekhez a Bitcoin és LiteCoin-okhoz...Na jó, nem annyira, de van egy pár kérdés...
Igazából, azt szeretném kérdezni, hogy mi kell egy szimpla Litecoin bányászgéphez? A gamer gépből bányászgép ötlet is felmerült, de szerintem túl sokat fogyasztana, nagy hő keletkezik és nem hozná vissza az árát. 
Kérdés, hogy az alábbi eszközök jók-e egy bányászgéphez:
Egy ilyen USB kütyü Stick Pack
Egy ilyen nagyon mini "PC"
És egy hasonló USB HUB.
-
GIJoe
addikt
tud vki mondani egyhavi adatforgalmat 1 M hash-hez (LTC) , Sac/ kb

-
Vulkanjoe
újonc
Jah, semmi! Rájöttem!
-
Vulkanjoe
újonc
I 17 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 3136 Ez mit jelent?
-
GIJoe
addikt
elég furán működik a wemineltc pool, 0,2 eltűnt, (donate le van véve...)
-
Dexar007
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Nem tudom mi,de lehet az lesz.10%-ot esett delutan ota a diff,mikozben az arfolyam nott.
Nekem egyik gepemre sincs rakotve a monitor,de a ventik hangjan hallom,hogy nem stimmel valami,mivel max terheles alatt kisebb hangzavar van a szobamban,leallaskor pedig a sajat hangomat is hallom,mivel a vga-k visszavesznek a lenduletbol.Ez pedig 2-3 ora alatt legalabb 10x elofordult. -
Dexar007
veterán
Ez tenyleg hihetetlen mar..10. leallas dogehousenal,de lehet tobb is annal. Erdekes modon mindig csak par percre fagynak be,aztan minden megy tovabb jo esetben 5 percig,es kezdodik elolrol.
-
janos666
nagyúr
válasz
Geller72
üzenetére
Volt olyan, akitől 150k-t követeltem egyben (ez most korábbi munkák ára, nem kölcsön vagy befektetés), de első nap csak 10-et tudott volna adni, aztán még 80-at, később már 100-at, még 20-at, még 10-et, meg ilyenek... van aki csak 20-al lógott... A lényeg, hogy nyavalygósan ment. Nem úgy, mint ha idetolták volna egy borítékban a 2.5M-et és hajrá, a saját nehezen mozdítható tőkém pedig csak a járulékos költségeket fedezte volna. Akkor eleve máshogy kezdem, nem használt vackokat vadászok le a VGA-k alá, hanem leadok egy szép kis megrendelést, mindenből újat...
(#8335) Dexar007
Jap.

-
AAntii
őstag
válasz
janos666
üzenetére
" Így még ma sem hiszi el nekem, hogy egy forintot is termeltek eddig ezek a zúgó vackok, amiknek sárkány van a dobozán és űrlényeket lövöldöztem velük régebben."

@(#8336) Geller_1972 : azt nem írta janos, hogy a kaparás mennyi időt vett igénybe, lehet mi kaparunk rossz helyen

-
janos666
nagyúr
Én most arra gondolok, hogy pl. kvázi "szakértő" státuszban meg akarnék győzni egy olyan befektetőt, aki azt sem tuja, hogy a Linux kernel az folyékony vagy szilárd, és a C++ az melyik gyártó terméke, orosz vagy kínai.
Teljesen életszerű példával itt volt a saját anyám, aki pont akkor vitt be a bankba lekötni sima kamatozó betétnek 2.5M HUF-ot, mikor kitaláltam december elején, hogy bányászni akarok. Mondtam neki, hogy ne a bankba vidd, bízd már inkább rám, mert azt még garantálom, hogy mínuszba nem megy a téma, esetleg nulla lesz a kamat (ha mást nem, akkor én le tudom nyelni azt a részt, amit a hardware amortizáción bukok, ha véletlenül még azt sem fedezné a termelés).
Mondjuk nem erőltettem, de nem sikerült meggyőzni, az utolsó fillérig a bankba vitte azt a pénzt, aztán állhattam neki összekaparni 10-20k-s tételenként a most itt lévő 5 VGA-m árát (behajtottam minden "kintlévőséget" és elnapoltam a TV cserét, stb).
Ha ahelyett, hogy játékra szánt kártyák színes-mesefigurás dobozát látja, elé tudtam volna tenni egy ASIC gyártó prospektusát, hogy célhardware és tételesen lebontva minden, hogy mi minden kell és ez milyen komoly dolog, nem pedig játékra való kacatok tákolmánya mindenféle IDE szalagkábelekkel és házilag eszkábált fémkereteken... szerintem egy-két nap alatt ráállt volna a dologra.
Így még ma sem hiszi el nekem, hogy egy forintot is termeltek eddig ezek a zúgó vackok, amiknek sárkány van a dobozán és űrlényeket lövöldöztem velük régebben.

-
Tenken
őstag
Ezen röhögtem én is. Az award-ok, meg a 13 millió like...

Viszont most látszik, hogy komolyabb válasz csapás lesz. Sikeresen felheccelt ő is egy olyan réteget a cryptofan-ok közt, akik komolyabban képesek kiaknázni a keménykedése miatti média viszhangot.
Még a végén visszanyal a fagyi az is lehet.
-
HSM
félisten
-
AAntii
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Ha az ember saját maga nem ért hozzá, akkor szakember segítségével simán lehetne olyan állványokat megvalósítani, mint amilyet már korábban linkeltek is páran, szóval az emberek nagy részét nem a helyigény tartja vissza attól, hogy komolyabb összeget beletoljanak a bányászatba, hanem hogy az isten tudja mikor jön vissza a befektetés, ha egyáltalán valaha visszajön. Tehát az előnyt én nem a helyben-zajban látom.
Az egyszerűbb konfigolási lehetőség persze lehet szempont, ahogy az is, hogy nyáron biztosan egyszerűbb megoldani a tizedannyi hő disszipálását, de hol van még a nyár?
-
Segítséget kérnék.
Próbáltam keresgetni, de nem találtam választ a köv. témára:
3 kártya 1 lapban: 6870 (pcie1x), 5870 (pcie16x), 5850 (pcie16x)
Slotok sorban a procitól lefelé:
Pcie1x (6870)
Pcie16x (5870)
Pcie1x
PCI
Pcie16x (5850)
PCI
PCI
cgminerben hogyan jönnek a kártyák sorban? Nem akarok valami rossz paramétert adni egyik másik kártyának.
Előre is köszi a választ! -
Dexar007
veterán
Dogehouse mi a francot csinal? Hol van szerver,hol nincs...
-
janos666
nagyúr
Egy VGA farmot talán kicsit nehezebb felépíteni és üzemeltetni, mint egy ASIC farmot. Persze nem próbáltam még Scrypt ASIC-t, de gondlom sokkal inkább PnP jellegű, mint a GPU. Nem kell megtervezni, hogy alaplap, riser, CPU, RAM, ATX táp, csak sorban fűzni őket fürtökbe 12V-os ipari tápokra és hub-okra. Nem kell agyontweak-elni a cgminer paramétereket, nincs kínlódás az OS-el, hogy Windows vagy Linux, abból is melyik kernel és driver (legalább is nem annyi).
Magamból kiindulva sokkal komolyabban tudnám venni, hogy akár vállalkozás szintjén csináljam, külön épületet tákoljak össze egy olyan helyen, ahol nem zavarok vele senkit és kazalban álljon a sok ASIC, mint hogy egy kisteherautónyi játékos VGA-val + megannyi sallangjaival dobálózzak.
-
AAntii
őstag
Ha Kenya marketingeseinek kellett volna azt az időt megvásárolnia, amit a COYE-s téma miatt ingyen megkapott a művész úr [mtv, bbc, stb----> több letöltés az itunesról], akkor még a végén kiderülne, hogy legalább akkora biznisz volt ez neki is, mint a coin kitalálóinak. Igen, kitértem rá én is.
@janos666: mai napig veszik a 330-as usb asicokat a bitcoin bányászok, pedig kb. annyit érnek el vele, mintha én babbal akarnék gázerőművet üzemeltetni.
-
HSM
félisten
válasz
Dexar007
üzenetére
Ráérek addig. Ellesznek itt a walletben tovább is, ha kell.
Bár így, hogy a nehézség is majdnem dupla lett, indokolt a magasabb árfolyam is... Ez még a jobbik verzió, mert pl. LTC-nél csak a nehézség nő, míg az árfolyamban csak reménykedhetünk. 
(#8314) Geller_1972: Már megbocsáss, de mi a fenének kellene nekem az egekbe tolni a TC-t? A Toxic 280-am ha kell, 8K-s TC-vel hoz 850kh/s-et...
Amúgy valami a számolgatásaiddal sem stimmel, ami a rendszermemóriát illeti, 2GB rammal hajtok win7-el egy minert 3db 7970-el, és szuperül mennek. Persze, ehhez pengére be kellett lőni a rendszert, nem vitatom, nem is ajánlom ezt másoknak, de így jól belőve sebességvesztés nélkül megy hibátlanul 2 hónapja. TC 8K-n itt is.Nem vitatom, hogy idővel az lesz, mint a BTC-nél, ahogy írod is. Ami viszont nem mindegy, hogy milyen gyorsan fogják az ASIC-ok ellehetetleníteni a VGA-kat. BTC esetén is még elég sokáig mentek együtt az ASIC-ok a VGA-kal, én csak azt írtam, itt szerintem ez még több idő lesz, ami végülis a VGA-s bányászoknak jó hír.
Az is tény, hogy a kisebb coinokban van rövidebb távon a legnagyobb potenciál. A totális bukásra, és a busás profitra egyaránt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#8317) Tenken: Köszönöm a részletes magyarázatot! Így már sokkal jobban értem, miért olyan a hozzáállásod, amilyen.
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a Dogecoinos hakkert ebbe belekeverni, meg az Amazont egy nagy baromság, azt olvasni is fájt, mekkora inkorrekt hülyeség. Azzal is egyetértek, hogy ha valaki beképzelt, és azt hiszi, pénzen mindent meg lehet venni, az antipatikus. Nekem is. Ugyanakkor az éremnek ott a másik fele is, hogy az internet névtelenségét kihasználva valaki nevével és hírével visszaélni még heccből is legalább ekkora görénység, nemhogy anyagi hasznot húzva belőle. -
janos666
nagyúr
Kis frissítés a tegnapi riser témához.
Ma szembesültem vele, hogy a DHGate viszonylag válogatós a bankkártyák tekintetében, és nincs PayPal sem, így csak olyan kártyával tudtam fizetni, amin nincs elég pénz 20-astól érdemben nagyobb megrendeléshez. Így, mivel nem akartam sem kínlódni, sem késlekedni azzal, hogy előbb átutalok a számláim közt, inkább leadtam a rendelést 20 darabra, aminek már tegnap éjjel megvolt a gazdája.
Mivel a minimum 20 darabos csomag árában már benne van a futárdíj, így talán azért is jobb ha nem egyben rendelünk 50-100 darabokat egy címre, hogy ne vakarózzanak rajta a vámon se, hogy ez már valószínűleg nem magán, hanem kereskedelmi célra lesz.
Szóval azt javaslom, hogy akik ma hajnal óta írakt nekem, azok keressék meg egymást, és adjatok le ti is egy 20-30 darabos rendelést.
(#8319) Reggie0
Ez mind logikus, és szívesen értenék egyet. Csak attól félek, hogy ennek nem mindenki számol majd így utána, hanem mindezek ellenére is sokan hiszik majd azt, hogy az ASIC-al dől majd a pénz, ezért dacára az érveidnek, mégis tucatjával veszi majd őket sok ember.
-
Reggie0
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
Hat akkor mellekesen irrelevans. A tobbibe azert nem kotottem bele, mert mert nem akartam a kerdes technikai reszetol eltavolodni, de lasd milyen jofej vagyok, ime: A bitcoin asic elrugaszkodasnak egyik nagyon fontos aspektusa volt, hogy egy nagysagrenddel nagyobb teljesitmenyt ertek el egy nagysagrenddel kisebb fogyasztas mellett, azaz a fajlagos teljesitmeny nagyjabol 100x nagyobb volt, amihez az ara nem igazodott, magyarul nagyon megerte megvenni. (pl. bf jalapeno). Ezek az aranyok messze nem allnak fent a scrypt eseten. pl. nezd meg az alpha technology cuccat. 5mh/s kb 620e forint 100W fogyasztassal, ha sikerul osszehozniuk. Ennyibol kijon kb. 4MH/s gpuval es joval kisebb rizikoval. A fogyasztas kb. a 12-e. Nem nagyon eri meg, mert a bevetel negyedet se teszi ki a villany jelenleg, cserebe van egy eladhatatlan cuccod ha bedol az egesz.
Arrol nem is beszelve, hogy a scrypt asic joval nagyobb feluletet igenyel a felvezeton, igy a gyartas uteme is kisebb es a kihozatal is rosszabb, ami eleve a network hashrate bitcoinhoz hasonlo novekedeset lehetetlenne teszi.
-
Néhány tapasztalat: 5850-es kártya tud 400kh/s-t nagyjából 70 fokon, 900Mhz-en, i18. Egész gép eszik 200W-ot max! Lemértem.
6850-es kártya tud 210kh/s körül 900Mhz-en, 64 fokon, i18. Ekkor még lazán lehet mellette netezni. Ez nyomja az ltc-t, a másik meg a middlepoolban izzad.
Azt nem tudja valaki hogy gpu feszültséget miért nem tudok állítani msi afterburnerrel egyik kártyán sem? Tuning vga bios kell hozzá? -
Tenken
őstag
válasz
gcsordas
üzenetére
Tegnap vettem 2-ért mikor láttam, hogy őrség váltás van. Ma eladtam 3-ért egy unatkozó bálnának irc-en.
Konkrétan semmit nem lehet tudni, hogy mi lesz egyenlőre.(#8302) HSM:
Abszolút nem erről van szó. Egy béna viccnek indult az egész a doge mintájára, ami arra alapoz, hogy az usában már egy ideje kayne-t is meme szinten kezelik. Senkit nem érdekelt volna, ha egyszerűen legyintett volna. South parkban is kapott 2 részt, ahol gayfisht csináltak belőle.
Az a lényeg az egészben, hogy az az egoista, tehetségtelen b*lf*sz úgy gondolja pénzzel bármit megtehet. Senki nem mondja nekem, hogy az a néhány 10-100e ft-os eladás ebay-en, akárhol bármilyen szinten is befolyásolná a brand-jét. Egyszerűen nevetséges.
Ez az egész nem más, mint némi reklám, ahogy megjátssza a néger keményfiút a médiának. Pár nappal korábban egy 18 évest zúzott le, mert nem tetszett neki amit mondott...
Ezzel a mostani perrel is csak néhány csóróbb amcsi zsiványt tudna maximum előállítatni reális esetben, akik némi gyors pénzt akartak. Igazából őket sem kell sajnálni a dologban, mert átverésre építettették az egészet. Előbányászat, külön site-on való értékesítés még exchange előtt. Még heccelték is szándékosan, hogy nagyobb médiát kapjanak. Ez a része nekem sem szimpatikus.
Viszont a perelés nem csak rájuk terjed ki. A szerver hostokat futtató Amazon-t, és az igazából ennek az egésznek megálljt állítani próbáló dogecoin-os akárkit is (biztos láttad, hogy egy rakás coinye-s címet feltört) is ugyanúgy támadják. Azokat is akik a wallet-et futtatják...
Gyakorlatilag egy nonszensz a per nagyobb része. Nem akar mást, mint az idióta amerikai törvénykezésnek megfelelően (lásd macska mikrózás, McDonalds-es "vigyázz a töltetlék forró" stb...) valami pénzesebb célpontról nagyobb lét leakasztani (Amazon?). Ez ott bevett szokás.
Ez nem a kayne "brand" ellopásáról szól. (Igazából abban is kételkedem, hogy lehet-e egyáltalán ilyet állítani. Megnéztem csak emiatt pár klippjét, és egy izléstelen, ötlettelen mainstream hulladéknak tűnik alapvetően. De biztos az én ízlésemmel nem stimmel minden, elfogadom, hogy ott kint vannak, akiknek bejöhet.) Hanem arról, hogy igenis nem tehetsz meg mindent pénzzel. Azért mert ki tud fizetni egy páros űrrandit, nem perelheti és győzheti le az internetet... -
Geller72
veterán
"Szóval felesleges vélhetőleg a 4GB memória, ha a negyede elég, az negyed fogyasztás."
-Pedig nem így van. A magas TC-nek kell a RAM. 27k feletti TC WIN esetén 3.5 GB+ ramot kajálgat. Nem véletlenül áll meg a régi, 5970 és tsai. TC settingje 8k-körül. Mert ott fogy el az egy giga ram a vga-ból. pusz biztos, hogy kell neki az alaplapi ram is, ahogy számolgattuk, ms alatt kártyánként kéri a 2 gb-ot, ha azt akarod, hogy jól fusson.
Az asichoz annyit, hogy hiába lesz először kisebb teljesítményű célhardver, ugyanúgy el fognak szállni az árak és a teljesítmények. Nem fogja megérni kisebb asicot venni, mert a burzsujok meg fogják venni a bazi nagy kombájnokat és nem érdekli majd őket, ha darabja 15 ezer dollár lesz. Ugyan az fog lejátszódni, max kicsit másképp, de a végeredmény ugyan az lesz, mint a BTC esetében. Olyan diffek jönnek majd, hogy a kisebb asicokkal sem éri majd meg csinálni. Elég csak feltenni a kérdést. Mit tennél, ha most BTC-t szeretnél bányászni, A kérdésre adott válasz rövidesen egyezni fog a scrypt-el kapcsolatban is.
Ha sok pénzem lenne, fixebb altcoinokból vásárolnék be most, amikor még relatíve olcsón lehet. Később, amikor az asic minerek világa is leáldozik majd, akkor sokat érhetnek. Igaz, most is azt csinálom, csak picibe..
. -
Dexar007
veterán
Addig amig nem felezodik a block reward a kutyusnal,addig folosleges varni a magas arfolyamot szerintem.

-
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Ahogy írtam, szerintem ez konfig függő. Nálam a szokásosnak mondható -I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 konfiggal. Több kártyán is ellenőriztem, 1030MB körül van a memóriahasználat.
Ha jól számolok, akkor 171GB/sec elég 700kh/sec sebességhez. Az azért combos... Mondjuk kérdés, sok kissebb maggal hogyan tudják esetleg okosabban megoldani...(#8311) AAntii: Jelenleg 496, szerintem azt teljes nyugalommal vehetjük már 500-nak.
Nem baj, menjen csak fel az árfolyam, sok-sok ~300-as diff körül kibányászott kutyusom várja az értékesítést. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AAntii
őstag
Na, még egy-két százalékot emelkedik a doge árfolyama és elérjük az 500-as difficultyt, ahogy hajnalban hatalmas nagy jövőbelátó tehetségemmel megjósoltam

Kíváncsi leszek mi lesz a kártérítés alapja a Kenya-perben, illetve hogy az orosz váltók üzemeltetőit mikor fogják nyakon csípni. A keresetlevél végén a soktíz pontos Kenya-életmű méltatás külön megsüvegelendő.

-
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Annyiból nem jó az összehasonlítás szerintem, hogy nem sok memória kell neki, csak gyors. A 7970-em pl. kb. 1GB van használatban bányászás alatt, 700Kh/s körül, a standard 7970-es konfiggal. Szóval felesleges vélhetőleg a 4GB memória, ha a negyede elég, az negyed fogyasztás.
Ezenkívül korántsem biztos, hogy egy specifikus, ASIC-ra illesztett kódnak is megmaradjon a memóriaigénye az általános OpenCL-hez képest , könnyen lehet, hogy simán le tudják faragni a töredékére is akár.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
flashx10
üzenetére
A legelső Asic cuccok 300mh/s-es sebességet tudtak, ami pont annyi volt, mint az akkori videókártyát teljesítménye. Csak fogyasztottak 2,5W-ot a ~150W helyett. Szóval ha csak ugyanolyan árban van a cucc, mint a videókártya, már jobban megéri. Illetve ezek is tovább fognak fejlődni, és mivel specializáltak, ezért garantált, hogy előbb-utóbb sokkal jobb teljesítményt fognak tudni, mint a videókártyák. Szóval hosszútávon (1-2 éven belül) ugyanaz lesz a végeredmény, mint btc-nél is. Szerintem.
-
HSM
félisten
Szerintem ez nem vicces... Olyan, mintha azon röhögnénk, hogy ellopták az autódat, feljelentést tettél, de röhögünk, hogy úgyse lesz meg a tettes, és jobban tennéd, ha beletörődnél...

(#8301) flashx10: Jelenleg olyan cuccokat tudtommal venni még nem lehet. Táblázat se nagyon van, csak hírmorzsák.
-
flashx10
tag
huh... akkor valami nalam nagyon kimaradt amikor ezekrol olvastam..
igy tenyleg nem fogja meg erni.. nekem legalabbis semmikepp..de esetleg azoknak akiknek tobb 280x esetleg 290es kattyai vannak, az nem erne meg hogy szepen eladogatni oket, (legalabbis amig keresik) es befektetni olyan cuccra a videokartyak arabol?
esetleg valaki tudna linkelni olyan oldalt ahol valamifele tablazatban fel vannak tuntetve ezek az asic cuccok? arakra, fogyasztasra es teljesitmenyre lennek kivancsi. mert ezek szerint en valami nagyon regi iromanyt olvastam ezekrol az eszkozokrol

Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

További szép napot
Jelenleg még szkriptes a PoW de új különleges Pow-t akarok neki mint ami a Quarknál vagy az Prime coinnál van. Nincs valami ötletetek?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Alapból, pl ha csak kettő van benne, akkor a cpu-tól a legtávolabbi vga az első a minernek. De bekavarhat az igp, cpu with igp..etc. Ezért nézd meg a paranccsal.
igy tenyleg nem fogja meg erni.. nekem legalabbis semmikepp..