Hirdetés
- Magisk
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
gyuszaa #18440 üzenetére
@gyuszaa, igen, szerencsésen eljutottunk idáig. Sikerült egy közösséget verbuválnom az érme köré, így egyre jobb és jobb ajánlatokat kapok arra, hogy milyen szépítéseket, javításokat lehetne csinálni az érme körül, ami természetesen még több és több kereskedőt, vásárlót vonzana.
A tervekről: jelenleg heti 1-2 gramm arany vásárlása a cél, ezt minden héten megpróbálom teljesíteni a premine kis részének eladásából, ezt pl. úgy is meg tudtam oldani, hogy jelentkeztek páran akik piaci ár felett (500 sat) vették meg a heti adaghoz szükséges érme mennyiséget.Bittrex egyelőre nincs képben, jelenleg 3 BTC-t kérnek azért, hogy felkerüljünk a váltójukra, így ezt sajnos nem tudom sehogysem megoldani. Remélem, hogy lesz annyi újítás az érme körül ami már elég lesz ahhoz, hogy ingyen és bérmentve feltegyenek a váltóra.
Ami készül: Új weboldal, igényes, szép külsővel, profi kivitelezésben, egy szebb tárca, egyelőre ez csak dizájn újítást jelent, később beépített funkciókat szeretnék, mint pl. block explorer, IRC chat, stb. Ezeket már használja pár érme, az ő forráskódjukból implementálnánk ide.
Van 2 webshop ahol aranyat lehet venni bitcoin-ért és altcoinokért, őket is meg fogom környékezni, hogy vegyenek fel minket is a listára, ez nagyot dobna az érme elismertségén.
Egyelőre ennyit tudok mondani, a távoli jövőre is vannak terveim de azokat még nem írom le, mert még nagyon messze vannak!
-
válasz
gyuszaa #18416 üzenetére
Ezt máshonnan is kiderül azon túl, hogy visszadobja a terminál?
Beléptem, és csak annyit így egy ilyen WBK-s kártyához, hogy 1.97 EUR van rajta (1000 HUF-ra kereken fejhető, így ennyi maradt...).
Bár én direkt vásároltam is vele, nem sorban minden nap ~44kHUF készpénzterhelést kapott, míg kimerült a kártya éves limitje. -
mike99.hu
csendes tag
válasz
gyuszaa #18154 üzenetére
Igen, a hőmérő infrás. Csak a szlengben nevezik lézeres hőmérőnek, így mindenki tudja melyik is az.
Most leragasztva a talpát ragasztószalaggal is csak 32-33 fokot mérek. Még kézmeleg sincs.
Nem kéne ennek melegebbnek lennie? Vagy ha csak ennyire melegszik akkor elég lenne rá egy kisebb, lassabban forgó, halkabb ventilátor is.Ez a gap pad szimpatikus, lehet rendelek. Bár ha nem melegszik akkor sok értelme nincs....
-
válasz
gyuszaa #17902 üzenetére
Oh, tényleg! Ezzel felejtettem el játszani x11mod kapcsán: gpu-threads
Eddig mindig megrögzötten 1-re törekedtem és általában helyes döntésnek is bizonyult, de ez esetben tényleg jó workaround-nak tűnik arra a problémára, hogy bizonyos (magas) intenzitásokon instabil ez a kernel.
Most belőttem én is 4 threa-ra 16-os XI-re, és így még nem akart megfagyni.
A sebesség kicsit rosszabb, mint 1 thread és magasabb intenzitás esetén, de jobb, mint régi darkcoin kernellel vagy lefagyasztva. -
válasz
gyuszaa #17789 üzenetére
Igen, én sem azt akartam kifejezni, hogy már temetni kell, csak azt, hogy a közelmúltban azért megkérdőjeleződött a sorsa, mint második helyezett.
Ez a negatív trend többféleképp is könnyen visszafordulhat. Akár a mostanában divatos hype faktorok (mint most épp a kliensbe épített anonimitás funkciók) lecsengésével és így a külső nyomás csökkenésével, akár a Litecoin figyelemfelkeltő fejlesztése révén (nem látom valószínűnek, de lehetséges), vagy persze manipuláció útján (vagyis ugyan úgy, ahogy most a DRK szárnyal, és persze ahogy az LTC is repült már korábban is).
Ha lecseng a DRK hype, akkor nagyot ugorhat majd az LTC, vagy akár a DOGE is. De szerintem megtörténhet, hogy elveszti a második helyét, ami sokaknál már egyenlő azzal, hogy "meghal" (még akkor is, ha nem is veszt lényegesen az értékéből, hanem friss fiat/BTC bevándorlásából nő valami más coin a feje fölé, nem az LTC-ből pénzt elszívva).
Én legalább is semmi olyat nem látok benne, ami kötelezővé tenné a piacnak, hogy fix második helyen tartsa. Egyedül az LTC-ben nagy részesedéssel bírók érdekeit, de történhet olyan, amitől meggondolják maguk, kiszállnak az LTC-ből és bevásárolják magukat ők is abba, ami megelőzni látszik az LTC-t. De szerintem senki más sem tudna most felhozni semmilyen logikus és ép érvet, amiért alanyi jogon járna neki a második hely, pedig eddig szerintem nagyon sokan tekintettek rá így.
-------
Engem jobban érdekelne most, hogy mi a f@sz van a BTC-vel.
Persze több okból is örülök, hogy nő az árfolyama. Én is vártam ezt, ahogy még sokan, így maga a növekedés már-már kötelező (öngerjesztő) jellegű volt.
Az viszont most rémisztő nekem így a Gox ügyei után, hogy milyen módon (túl gyorsan és vadul, rendes pihenők nélkül). -
válasz
gyuszaa #17684 üzenetére
Ha valaki esetleg nagyon pánikolna a DRK kapcsán, akkor vennék 1000 DRK-t 8 BTC-ért (csak addig érvényes az ajánlat, míg zárva vannak a nagyobb exchange-ek és nyilván, ha tisztán megérkezett a DRK a fork-ok tengerén, tehát a BTC csak akkor indul el, ha kész az új DRK wallet, újraindexeletem a blokkláncom, újra scan-eltem a tárcám és tényleg nálam van a DRK ; ez az utolsó, zárás előtti Cryptsy ajánlat fele, bevallottan Pánikpityu vadászat).
-
GG888
senior tag
válasz
gyuszaa #17668 üzenetére
Nekem egy ilyen kapálta már össze az árát.
http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_290_directcuii_oc_review,2.html
-
Zizi123
senior tag
válasz
gyuszaa #17342 üzenetére
Akkor most mehetek a sohivatalba, vagy mit birok csinalni, ha kiderul, hogy a Cryptsy a ludas a dologban?
Hol birom visszakeresni?
Ez nem ad talalatot:
https://blockchain.info/search/938b7f2789d739d6769515858584b9c3ebf6b762dd53de9872caca8ad09176d3Transaction ID: 938b7f2789d739d6769515858584b9c3ebf6b762dd53de9872caca8ad09176d3
-
BRIKLY
veterán
válasz
gyuszaa #17209 üzenetére
Én hülye meg a diff-et lestem csak. PLNc-t nyomtam,mert kicsi a diff.. Közben meg lesek,hogy alig köp pár coin-t..
Valahogy azt még sosem sikerült kiderítenem,hogy mitől függ az,hogy mennyi időnként ad egy coin-t 500kh/s-re.
Pool-ok közt is nagy az eltérés? Hova érdemes menni,ahol többen,vagy ahol kevesebben vannak? -
Imafett
aktív tag
-
Noroo
tag
válasz
gyuszaa #16943 üzenetére
"amúgy is minimum prémium belsővel, nem ilyen csifivel"
hmm, lemaradtam valamiről? Tudomásom szerint (és tapasztalatom szerint is) a chieftec, az nem épp egy vargánya kategória, már aki emléxik még rája.... :-) és hát így a "prémium belső" jelző neki is kijárna... ;-)
Nem tartom valószínűnek, hogy magával rántaná a lapot, a vga-kat, ha épp elpatkol a táp...viszont cserébe annyira határon mozog, hogy kísérletezni valóban nem a legjobb 5let szerintem sem, ha nincs igazam (ilyen is megeshet), az nem egy olcsó mulatság...
-
válasz
gyuszaa #16748 üzenetére
Ezért érdekes most ez a magoldás, mert nem kell hozzá megbízni a mixer szolgáltatóban. Illetve a felhasználó csak a szokásos txfee nagyságrendű összeget fizeti, a mixer node-ok a block reward-ból fizeti a hálózat.
Szóval mondhatjuk, hogy "minden eddiginél (
)" biztonságosabb, olcsóbb és kényelmesebb megoldás.
-
-
adi mester
aktív tag
válasz
gyuszaa #16126 üzenetére
Amikor megláttam ezt a képet, azonnal kivágta a biztosítékot...Vajon néném mennyire örülhet most az árfolyamnak? jujjjujujujuj, szerintem lépek innen, ez már így sok nekem estére
schawo: Azért ennyire nem rossz a helyzet, most fejlesztik paksot, mi leszünk az áramkirályok...
(off.: Egyébként ez tényleg jó pont, mmint paks, csak sokan fikázzák, de ha valaki politizálni akar, azt priviben elolvasom...)
-
törölt tag
válasz
gyuszaa #15635 üzenetére
Veszik 119-en, ennyi erővel 30-nál 32 ér se vennék már, mondhattuk volna
Annyi szerintem, hogy ez egy kivételes coin soha nem lesz vége, mert szerintem ez kapta a legnagyobb hype-ot (washington post is írt róla asszem, de nem biztos, de valami nagy híroldal, meg sok más)
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #15002 üzenetére
Hoppá.. 160-as LTC, brutális, és a kutya is tartja magát.... Nem csoda akkor, hogy itthon is egy nap alatt eltűntek a 280X-ek, mikor jött egy csomó pár napja, van, aki még lát ebben fantáziát. De hogy ilyen vacak hozammal be mernek szállni ennyire sokan, az bátor azért. Kérdés, mennyire fogja a piac elbírni ezt a sok, és egyre több és több csákányost...
-
ZolaMan
tag
válasz
gyuszaa #14869 üzenetére
ebayen olcsóbb a giga venti:
http://www.ebay.co.uk/itm/75mm-GIGABYTE-ATI-NVIDIA-Video-Card-Fan-Replacement-40mm-4Pin-T128010SU-0-35A-/181191757233?pt=UK_Computing_Video_Card_GPU_Cooling&hash=item2a2fdecdb1
bocs, mobil verzsönben nincs linkbeszúrásFontos, hogy a z "SU" végűt kell venni, mert az a 0.35A verzió, ami gyárilag is van rajta. Van belőle lepkefing 0,15A-es is.
Btw WD40 berohadt csavar lazítására nagyon jó, autószerelők fürdenek benne.
szerk3: Sajnos nekem nagyon úgy tünik, hogy a giga wf3 ventik nem szétszedhetőek
Nekem úgy purcant ki, hogy nem is lett volna értelme zsírozni, ugyanis elkezdett kotyogni a venti, de brutálisan, kb 5 mm-t táncolt le-fel a kerületén mérve. -
Nestor16
senior tag
válasz
gyuszaa #14869 üzenetére
Tudnál írni valami konkrétabb dolgot a zsírozással kapcsolatban? Tehát hogy pontosan mit ajánlasz, mert olvastam nemrégiben, hogy WD-40 megold mindent, simán jó stb. (ami van is itthon), de máshol pedig azt mondják hogy ventihez nem jó...
Elvileg még ez lehet jó, ez úgy néz ki, mint amit a varrógéphez használnak
A másik amit még lementettem ez, elvileg ez is jó, de nem értek hozzá.A WD-40-et pedig régi gyenge ventiknél próbáltam csak, nem csináld csodát vele és egy garis-újra pedig nem akarok minden vackot ráfújni. ( Főleg, hogy zsírozásról beszéltél
)
Ezt a cikket olvastam el annó és itt pedig a következőt írja: "Olajnak a legjobb a műszerolaj, de nekem teljesen jól bevált az is ha motorolajat használtam."
Szóval valaki megmondhatná a tutit
-
kicsiii
tag
válasz
gyuszaa #14605 üzenetére
Most sikerűlt felragasztanom rendesen a vrm bordákat, és természetesen kapják a levegőt is. . Ha a VRM túlmelegszik, akkor annak mik a tünetei? Lefagy, de nem hal meg a kártya, vagy ha egyszer túlmelegszik, akkor kuka? Nekem napok óta mennek a kártyák, GPU vízes blokkal, plusz VRM bordák és levegő, de nincs semmi gond. Lehet, hogy 2 hét után jönnek elő a VRM problémák?
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #14599 üzenetére
Így is van.
Nemcsak a szivárgás számít. Ugyanis vannak nagyobb szivárgású csipek is, amiknek kell feszültség, na az a szívás kategória.
De alapvetően az a lényeg, hogy míg a sima 7970 Ghz 1000Mhz alapórajelet kell tudjon 250W-ból, addig a 280X-nek csak 850-et, tehát elméletileg sokkal gyengébben sikerült csipek is felhasználhatóak 280X-nek. Azonban a nálam bányászó 280X-ek (Néhány Vapor-X és Toxic Sapphire) alapján pontosan olyan minőségűek, mint a sima, nem Ghz 7970-ek a maguk 925Mhz gyári referencia alapórajelével, hasonló sebességet hoznak hasonló fogyasztással.
Ettől függetlenül persze, bármikor beüthet egy rakás gyenegébb csipet tartalmazó 280X, ami többet fogyaszt, és inkább 850, mint a boost 1000Mhz-en jár, és senki egy rossz szót nem szólhatna érte, hiszen specifikálva ez van, de eddig ilyenről nem tudok. Szerintem a rosszabbul sikerült csipeket itt is a sima 280-akra spórolták meg.
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
gyuszaa #11392 üzenetére
Nekem az a problémám ezzel, hogy így elveszik az egész p2p volta. Mert mix node-ot ahogy írják is, csak jóváhagyás után lehet üzemeltetni. Illetve akkor megint ott vagyunk, hogy szerverek kellenek a rendszer működéséhez.
Amúgy van még aki meglepődik / megijed attól, hogy a bitcoin nekiáll zuhanni?
Annó az $1000 is így kezdődött..
-
Chappy
tag
válasz
gyuszaa #9516 üzenetére
Egy hétre lőnék be egy gépet, amin amíg odavagyok két featuret tudnak végrehajtani:
a) bekapcsolják, ha kikapcsolt
b) elindítanak egy bat fájltSzóval poolcsere szóba se jöhet, mert a távoli menedzselést meg nem akarom megoldani (muter netezne közben otthon, nem akarom zavarni). Mennyire lennék merész, ha multipoolt raknék be egy hétre simán, vagy állítsam fixen moonra vagy doge-ra? (doge még ugrálgat, de nem hinném hogy menne tovább)
LTC-re meg csak azért gondoltam, mert a diff szépen visszaesett.
Middlecoin.com lenne a legjobb, de a parám vele az, hogy ne mtudom értelmesen követni, mikor mennyi a hashrate, share-ek stb...
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa #9419 üzenetére
Sírnál, ha tudnád, mennyi kutyust adtam el 50 satoshi alatt...
Nem mertem a teljes termést félretenni jobb időkre.
Azért nem panaszkodom, a kutyával nagyon jól jártam összességében már most is, és végülis a holddal is hatalmas plusszban vagyok, csakhát bosszantó, hogy pár óra és még egy 3X-os szorzó azért ott lett volna, nem mindegy, 15LTC-vel zárom 1-2 napi alacsony diff-es termelésem, ahogy sikerült, vagy 45-el.
-
flashx10
tag
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
gyuszaa #9186 üzenetére
#gyuszaa, köszi, akkor minden rendben van! A tárolást én egy 1 GB-s microSD-vel oldom meg, ott van a fiókban, legalább lesz valami haszna! Ha meg szükségem lesz a coinok közül valamelyikre akkor legfeljebb vissza teszem a gépre, elég kicsi az esélye, hogy pont akkor talál meg valaki, amikor éppen blockchaint hámoz a gép! 8)
-
TooCool
aktív tag
válasz
gyuszaa #9009 üzenetére
Nos ami ránk vonatkozik:
"A másik eset az, amikor kifejezetten a jövedelemszerzés érdekében forgatja valaki a bitcoint. Ide tartoznak az úgynevezett bányászok is, akik a számítógépükre telepített programmal segítenek a rendszer üzemeltetésében, cserébe meghatározott mennyiségű bitcoint írnak jóvá nekik. Ebben az esetben úgynevezett „önálló tevékenységről” van szó, amely után ugyanúgy 16 százalékot kell adózni, viszont meghatározott kiadások levonhatók. Ehhez nem kell vállalkozónak sem lenni."
A tőzsdei nyereség után is van ehó, ez tiszta sor. De ez nem kereskedés, hanem "termelés."
Amúgy nem innen tájékozódott, de lényegében ugyan ezt mondta.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Független
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-16GB RAM,256-512GB SSD,szép
- Dell XPS QHD+ Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest