Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz
Joe1985
üzenetére
Én asrock z77 extreme 3-at fogok most venni egy intel G2020 procival, az mégiscsak 2 mag és kb annyiba kerül mint a sempron. De többiek szerint a sempronos konfig is jó választás. Ez a táp nekem nagyon érdekesnek tűnik. Életemben nem láttam ilyet, így nem tudom megmondani, mire jó. Talán a többiek tudnak segíteni. Először szerver tápnak hittem, de aztán láttam, hogy ezen is vannak pcie csatlakozók, szóval nem tudom...
Ház? Én ház nélkül hajtom az egyik mineremet, felesleges szerintem házba pakolni ezeket. Felrakod a lapot egy dobozra és kész. -
oleslie
aktív tag
-
oleslie
aktív tag
válasz
Joe1985
üzenetére
Sokat nem kell rajta gondolkozni. Fel kell telepíteni, és jocakát

Az első lépések megtételében segít a gugli (honnan töltsem le, hogyan telepítsem pendrive-ra, hogyan bootoljak róla, etc.), a kicsit problémásabb része az fglrx felrakása. Ha eddig eljutsz, a cgminert leforgatni és beállítani már gyerekjáték -
-
oleslie
aktív tag
Te másról beszélsz. A táp elbírja, ha nem úgy lenne, lekapcsolna. Kipróbáltam egy 320-as Chieftec -el, mert épp nem volt jobb dolgom. Na az lekapcsolt néhány (nem volt 30 sem) mp-el a bányászás indítása után (addig szépen muzsikált).
Amire te válaszoltál, az megint más volt. A két kártya fűtötte fel egymást szépen 90 fokosra kb 30mp alatt (azt én kapcsoltam le, nem vártam meg, hogy működik e a hővédelem) -
gergomiho
tag
válasz
flashx10
üzenetére
Jo esetben csak lekapcsol, rosszabb esetben tobbet be se indul, es megrosszabb esetben : A verzio szetbasz valami komponenst, B verzio felrobban, C verzio szet eg. Persze ez nem gyakori, de 80% folott butasag kinozni egy tapot, nem csak hogy tobbet fogyaszt aranyaiban, de elobb tonkre megy.
-
oleslie
aktív tag
válasz
Geller72
üzenetére
Nem kell a 280x-nek 500W.
Thermaltake Berlin 620W = R9 280X Sapphire VaporX + HD6950 Sapphire + A64 X2 (+1db pendrive, de ez nem oszt - nem szoroz
) 730/400 -at termeltek.
Tehát nyélgázon ment a két kártya. Igen, múltidőben, nem fértek meg egymás mellett (egymást fűtötte a két kártya, indulás után 100% -os ventilátor sebesség mellett kb 30mp kellett nekik, hogy elérjék a 90 fokot) -
oleslie
aktív tag
válasz
Joe1985
üzenetére
...SSD vagy HDD számít áramfogyasztás miatt?...
4GB pendrive,
Gentoo (vagy más pehelysúlyú - Centos6 pl. - , én gentoo-t raktam forrásból) linux.
X11/xfce/xvnc (hogy bárhonnan bármikor ránézhessek
)
Eddig stabilnak tűnik (nem úgy mint az, amelyik windózon fut, 1-2 naponta újra kell indítanom a cgminer-t), 5. napja fut, eddig 2x téptem ki belőle a lan kábelt véletlenül, de nem hatotta meg
-
flashx10
tag
válasz
Geller72
üzenetére
bocsanat, telefonrol tudok irni. igen, jol ertelmezted a kerdest. 1eve vettem a tapot, akkoriban mindenki ajanlotta, mert aktiv pfc aramkoros, 80plus-os, es 14.500ft-os ara nem mondhato "gagyi" mercury vagy codegen tapnak.
de ezek szerint ez keves lesz, koszi a valaszt.
-
Geller72
veterán
válasz
flashx10
üzenetére
Mi van? Komolyan mondom, nem tudom elolvasni, mit írtál..
. Ha azt szeretted volna leírni/megkérdezni, hogy a két kártyát felfűzheted e egy 500-as tápra, akkor a válaszom határozott NEM. A 280X-nek eleve kell annyi, vagy inkább több. Itt (szintén le lett írva pár százszor) nem a wattokat nézzük. Ilyen irányú kérdések előtt illik ellátogatni a tápos topicba és az egyes hsz.-t böngészni.
Én a 7970/280X/290/5970 kategóriájú kártyáknak minimum egy 620-as 80+-os, tényleg minőségi tápot adtam, aminek lehetőleg egy railen meglehetősen nagy teljesítményt tud leadni. De nem költséghatékony az 1 táp/1 lap/1 cpu..ram..stb felállás. 750-es Aurum elbír 2 erős vga-t egy lapban. -
Joe1985
tag
válasz
deadwing
üzenetére
Helló!
Olvastam a válaszod csak eddig nem volt időm reagálni.
Szombaton meglesz a második 7950, ideje összeraknom a gépet. Egyébként a ASRock 970 Extreme4, AMD Sempron 145, 4GB DDR3 SDRAM (2 x 2GB) az ideális, vagy van jobb megoldás?
1000-es tápból van valami ami bevált és nem olyan drága?
A IBM Lenovo Power Supply 1060W jó lehet? Túl olcsónak tűnik.
Háznak van valami ötleted?Köszi, hogy segítesz!
-
flashx10
tag
r9 270x es r9 280x el megy tuning nelkul egy 500as chieftek tappal?
-
DeusHun
őstag
-
chosa91
aktív tag
MSI 6970-re tudna valaki (akinek van pontosan ilyen kártyája) adni egy általa bevált beállítás komplexumot?
-
Geller72
veterán
válasz
DeusHun
üzenetére
"Illetve mi az a határ ameddig ezeket az értékeket húzni lehet?"
-Bizony, ez a szép a tuningban. Hogy ezt neked kell megnézned, mert írtuk már pár százszor, hogy egyedi, mit is tud egy vga. Én elsőként 10 mhz-enként elmennék a végéig, majd tizet vissza és egy mhz-enként addig, amíg stabil, vagy hagyni ott, ahol tutira az. Ha akarsz, adhatsz plusz feszt, de az bizony már necces lehet. Én nem adnék, hanem álá natúr megnézném, mit tud az a vga. Ennyi.

-
Reggie0
félisten
válasz
DeusHun
üzenetére
En jobbat mondok. Addig huzd a memoriat, amig nem hibazik vagy le nem fagy. Aztan ugyan igy a gpu-t is huzd fel a maximumra. Majd ezutan addig csokkentsd a gpu orajelet, amig a hashrate novekedik, majd ha elkezd ismet csokkenni a hashrate, akkor megtalaltad az optimumot.
Azt nem tudom, hogy a kartyad meddig birhatja, szerintem eloszor nezd meg hogy az adott topicban a gamerek meddig huzzak es onnantol haladj lefele.
-
DeusHun
őstag
Urak! Kis segítséget szeretnék kérni "tuningoláshoz", mert ilyenre még nem adtam a fejem s most kíváncsi vagyok, hogy mi a max amit ki lehet hozni a kártyámból.
Az ATI Catalyst szerint a mag órajele 800 MHz, a memóriáé 1250 MHz, ezeknek adtam más értéket indításkor. Konkrétan így: --gpu-engine 810 --gpu-memclock 1300 (ezekkel átlagban 406 mhs-t produkált, az eredetiekkel 392-t, HW maradt 0)
Valaki írta ma (bocsánat, hogy nem emlékszem a nevére), hogy a gpu sebessége a RAM sebességének 70-80%-a legyen. Érdemes 910 MHz-t adnom a gpu-nak vagy attól már tuti, hogy rövid távon tönkremenne?
Illetve mi az a határ ameddig ezeket az értékeket húzni lehet? -
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Annak a 15%-nak amúgy ilyen forrasztási gondjai lettek? Köszi amúgy az infót.
Megpróbálok akkor erre is figyelni. Mondjuk van nálam tartalék pool mindig belőve, szóval nem sok "ciklust" kaptak még, ha lehalt a fő pool, folytatták a munkát a másodikban.... Vagy 10 poolos a listám most... 
Mondjuk szerintem egyszerűbb, ha fogom, és a CGminer leállítás előtt kézi vezérlésre rakom a hűtést CCC-ben, minimumra tekerem, és ahogy leállt a venti, kilövöm a minert. Így szép lassan fog lehűlni, és nem kell annyit vacakolni.
Majd kipróbálom. 
-
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
A folyamatos nagy hőfok nem tesz jót a silányabb kariknak (kondikat OFF-olja hamar), és a ventik se szeretnek 100%-on menni 24/7. Persze, amit írsz, az is nagyon veszélyes. Bár ami hőingást egy átlagos játék produkál, ahhoz képest engem nem zavar a CGminer OFF egyből.

Amúgy se melegebbek a karijaim soha 65-70 foknál.
(#8468) gergomiho: A 2-t biztos elbírja az 1200-as táp 850kh/s-en is, talán 3-at is.

-
gergomiho
tag
Aha, megprobalom majd undervoltolni, megnezem mi sul ki belole. 1200as tapra rakok most 2ot, azt majd ahogy termelik a penzt rakok meg bele 1et, de ha 250et esznek akkor 2ot is.
A nem writeonly usereket amugy szerettel varjuk irc csatinkra /s adams.freenode.net /j ##AltcoinPH
-
Reggie0
félisten
Igazabol ez sem kritikus, ha folyamatosan van feladata a kartyanak. A legnagyobb problemat a gyakori leallasok es indulasok okozzak, mert akkor gyorsan valtozik a homerseklete es hajlamos repeszteni a forrasztast. En peldaul leallitani sem ugy szoktam, hogy kilepek a cgminerbol, hanem szepen fokozatosan csokkentem az intensity-t, hogy ne huljon gyorsabban 2 fok/perc-nel.
-
HSM
félisten
válasz
gergomiho
üzenetére
A Toxic? Kicsit megtuningolva 800-850 is kihozható belőle, de ott már igen hangos és meleg, úgyhogy én kicsit visszavettem, 700Kh/s környékére őket.
800-850 körül elég barátságtalanul fogyasztanak is amúgy, készülj fel.
Kicsit kisebb órajelen, 700kh/s-on viszont nem vészesek, annyit esznek, mint bármelyik másik 280x. -
-
Middlecoin megint behalt?! Vagy csak az adatbázis sz*rakodik megint?!
-
HSM
félisten
Ez tény, hogy az egymillió forintos munkaállomás kártya minden szempontból tartósságra van tervezve. Ezzel szemben a gamer kártya nem 24/7 100% üzemre van tervezve, így az nem fog olyan tartós lenni. De erre van a garancia, ha meghal, mert silány, cserélik.
A beüzemelés 0 szakértelemmel bír 1-2 bányászgép esetén. Épp ez a lényeg, hogy az egyszeri user is össze tud dobni kis kapacitást a pincében, ha akar, anyagi beleszakadás és irreális kockázatvállalás nélkül is.
Ezzel szemben otthoni körülmények között, vagy akár kisipariban is, lényegesen nehezebb egy mondjuk 10-30 gépes parkot üzemeltetni, mintha akár 50-100 ASIC_ot tennél le. Probléma a GPU-nál az áram, a hűtés, a felügyelet. Azt nem lehet nagyban olyan könnyen tolni. Erre gondoltam. Szerintem ez pont a legnagyobb előnye volt az LTC-nek.(#8459) gergomiho: Azóta nekem is lett két Toxic-om. A szem ártalmatlan, szóval 1 lovaggal és 1 harcossal nyertem.

(#8460) dmon: Ismét maximálisan egyetértek veled, én is így látom, sajnos, és nem örülök az ASIC-oknak.

-
dmon
aktív tag
"Másrészt meg abszolút értelmetlen ezen sírnotok, mert ha nem lehetne asic-ot fejleszteni, szerinted meddig emelkednének az amd kártyák a jelen körülmények mellett? Db-ot nem tudnál venni kontinens szinten mert ugyanazok, akik megtudják venni az asic-ot elvinnék és ezekkel üzemeltetnék a farmjaikat."
Na itt tévedsz, pont az a lényege az ASIC nak (és ezért veszélyes a decentralizáltásgra) hogy megnyitja az utat a nagybefektők, az igazán nagy és könnyen menedzselhető farmok előtt, az Alpha nem véletlenül rack-es kiszerelésben készíti. Egy cex.io méretű farm nem fog VGA állítgatással tökölni PC-kben, nem is lehten megvalósítani sem és gazdaságosan üzemltetni sem.
Hol láttál te december előtt (azóta tologatják be a kínaiak a chipeket) ekkora méretű farmokat, már 50 - 100 MHS is nagynak számított, senkinek nem volt egy kézben 2000MHS-e mint most (ennek egy részét Middle-n járatják).
(#8436) Tenken : Közel sem annyira mint hamarosan leszünk.
-
gergomiho
tag
Rogton rajuk verem, mitszosz ?

@RAMBÓ : Valoszinu lesz ujabb coin, ujabb POW algo, ebben bizok

-
Tenken
őstag
1. Elsiklottál a "..." felett.
2. Nézd meg pontosabban a speciket. Nem csak ramba van eltérés. Pl notis szegmensben ugyanaz a csip gyárilag magasabb volton üzemelhet hasonló, de általában hosszabb gyári támogatás mellett. De, ha csak azt nézem amit te is mondasz, hogy a 10 év helyett 3 már önmagában engem igazol.
3. Ez a 0 szakértelem a "mi" esetünkben is dettó ugyanígy van. Ez az ún. "beüzemelés" szakmailag 0 értékkel bír. Egy átlag értelmi képességekkel rendelkező ember 1, de max 2 óra aktív utánaolvasás után összerakja.+1. Kolléga a végét úgy is értette, hogy aki most kilép még rengeteg bukót úszhat meg a tömeges lekapcsolás előtt. (Gondolom)
De részemről nem kívánom tovább feszíteni a húrt, mert teljesen felesleges. Nagyon eltérő nézőpontjaink vannak. Talán egy sör mellett bőven kifejtve jobban el lehetne fogadni a másik érvelését...
Nem kívánok egyebet hozzáfűzni a továbbiakban.
-
HSM
félisten
-
Geller72
veterán
"csak mindenki veri a f@aszát az ati kártyákra, nekem meg GTX 660-nal (OC), 220-250 kh/s-t produkált a legújabb cudaminer, húzás nélkül"
-Erre azért ne legyél büszke, mert egy 7970 700 felett tud, amihez képest az a 220 eléggé gyurma. És a 7970 egy relatíve régi vga..Megsértődhetsz, de attól még igazat írtam. Nekikezdesz valaminek, amiről lövésed sincs, aztán megsértődsz, ha a fejedhez vágják? Hogy van ez?

-
Reggie0
félisten
Bocsanat, tenyleg.
(#8448) Tenken: En nyilvan nem, de te biztos megvenned ha nem lenne szuper ASIC, hogy ne hulladek kartyakkal kelljen szegyenkezned.

Ahhoz, hogy a gamer szegmensbe csak hullaek keruljon, ahhoz eleg sok hulladekot kene gyartani. Mert azert a kihozatal messze nem szar ennyire. Latszik, hogy fingod sincs a felvezeto gyartasrol. Ezert irogatsz butasagokat a banyasz ASIC-okrol is. Az ASIC-ok minosege messze alacsonyabb, mint barmelyik GPU-e, mivel csak a masodik generacional tartanak. Nezzuk csak a BFL-t: az elso szeria frekijet korlatozni kellett, mert szar lett a minosege, az elso wafer utan valtani kellett a tokozast, mert a disszipaciot sem voltak kepesek rendesen kiszamolni, majd helybol at kellett tervezni a nyakot a tokozas es nagyobb taparamkor miatt. Es te ezt nevezed professzionalisnak. Komolyan mondom sirva fogok elaludni... -
Chappy
tag
Heló!
Köszi a helpeket! -g 2 segített az 8192-es esetben, a 15ezresben rontott (sokat). Jah, egyébként olvasgatog, az egy dolog, hogy nem értek nagyon hozzá (kösz azért az oltást), csak mindenki veri a f@aszát az ati kártyákra, nekem meg GTX 660-nal (OC), 220-250 kh/s-t produkált a legújabb cudaminer, húzás nélkül. Mindenesetre küzdök akkor vele, néztem elég sok mindent neten, és hát 400-at írnak kb mindenhol, aztán fórumban 1-2x látom, hogy nem jön össze. Lehet hogy csak ez a kártya ilyen
Üdv.
-
HSM
félisten
Hulladék? Ugyan már... Az hogy nem 10 évre van tervezve, hanem csak 3-ra, még nem hulladék. Ugyanarra a bemenetre ugyanaz a kimenet jön ki rajta OpenCL-ben, és ez a lényeg. Persze, gamer kártyákból vannak hulladékok is, de nem azt kell megvenni és kész.
Szerintem amúgy éppen, hogy a GPU-s bányászathoz kell nagyobb szakértelem, tapasztalat, pláne nagyobb méretekhez. Épp ez a kulcsa, hogy elosztott maradhat, mert 0 tudással is össze tudsz dobni egy gigantikus ASIC farmot, míg a home user jó, ha egy gépet tud üzemeltetni, de ilyenből viszont jó sok van....
(#8450) Geller_1972: Ha eladtad a karijaid, úgy persze, vége... Nálam még temrelnek.

-
N.Ferry
senior tag
válasz
Ricsiii1992
üzenetére
Aki képes 100k-s "befektetéseket" véghezvinni úgy,hogy azt se tudja hogy bitcoint vagy ltc-t vagy akármit bányásszon,arra mást nem tudok írni...

-
Tenken
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Egy (nem is kell zsír új legyen) quadro-t, vagy firepro-t te nem fogsz bányászatra használni. Lehet ránézésre hasonlónak tűnik, de gamer szegmensbe gyakorlatilag a "hulladék" kerül eleve.
Másrészt meg abszolút értelmetlen ezen sírnotok, mert ha nem lehetne asic-ot fejleszteni, szerinted meddig emelkednének az amd kártyák a jelen körülmények mellett? Db-ot nem tudnál venni kontinens szinten mert ugyanazok, akik megtudják venni az asic-ot elvinnék és ezekkel üzemeltetnék a farmjaikat.
De teljesen értelmetlen ilyen "mi lenne, ha" spekulációkba belemenni. Asic lesz, ahogy változás is. Ott a btc-s példa. Aki tudott tanult(tanul) rajta és nem bukik újra. Aki azt gondolja, hogy ilyen home-szintű bányászattal hosszú távon fenntartva bármi is sikeres lehet világszinten az szvsz egyszerűen naív. -
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Nem nyert. Ez Tahiti-s. 7970/280X a megfelelő. De pontosan, ugyanazt számolja mindkettő ugyanazzal a csippel, csak az ocsó' gamer kártyára csak 3GB VRAM-ot tettek, nem 6-ot.
Kicsit erősebb VRM van rajta, annyival több a sima 280/7970-eknél, kicsit tartósabbra tervezve. [link] De ennyi pénzért? Áhh...
Azoknak éri csak meg, akik ki tudják használni a speckó tervezőprogis támogatást. -
Geller72
veterán
Sapphire RADEON HD 7870 GHZ Edition Core: 942 Mem Clock:1450
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer --scrypt -o http://xxxxxx.pool-x.eu:xxxx -u XXXXXX -p XXXXX --shaders 1280 --thread-concurrency 15232 --intensity 19 -g 1 -w 256A legújabb driver kell neki. De semmi sem biztos. Főleg az nem, hogy a ti kártyátok is megy ennyit. Minden kártya más, még egy azonos típusból is. A 300 az átlag. Amúgy meg olvass utána ezeknek a coinos dolgoknak, mert láthatóan fingotok sincs az egészről. Simán előjön, amikor orbitális baromságot kérdez valaki.
-
HSM
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Lepusztult hulladék, no igen... Nem is értem, minek adtunk ki százezreket lepusztult hulladékokra.

Akinek nem jó a sima kari, itt van, Business-Grade: [link].
Ugyanazt tudja OpenCL-ben, csak ez 10X-es bekerülési költséggel bányássza ki ugyanazt, amit egy sima mezei 7970 is ki tud.
(Igen, körübelül egymillióba kerül egyetlen ilyen W9000-es FirePro, 3400 USD....
) -
gergomiho
tag
válasz
N.Ferry
üzenetére
Kosz, ez felviditotta napom

@Chappy : -I 13 -g 2 probaltatok mar ?
ASICokra visszaterve : Akkor pl a torrent rendszere egy szar, mert otthonrol futtatott gepekrol, laptopokrol, sot telefonokrol megy, es nincsenek ra cel hardverek, amik csak torrentet seedelnek ? Nem. Teljesen jol mukodik a p2p koncepcio, amikor vasarolsz vagy eladsz a valo eletben, akkor se azt nezed hogy tokeletes friss penzt vagy koszos ganes penzt kapsz, meg nem azt nezed hogy egy csoves adja e vagy egy bankar, hanem az erteket amit kepvisel. Az pedig hogy a VGA-s keresetet visszaforditod ASIC-ra az kb olyan mintha a havi fizetesed loverseny fogadasra raknad fol.
-
Reggie0
félisten
Lepusztult hulladek
Ezen jot rohogtem. Tudod, hogy kb. ugyan ilyen lepusztult hulladekokat raknak oriasi HPC farmokra, amivel filmeket renderelnek, vagy a CERN LHC meresi adatait dolgozzak fel?Pont az a helyzet, hogy a sok ASIC a hulladek, mert hozza nem erto csoportok is fejleszteni akarnak, aztan sikerul, ahogy sikerul. Majd ha valamelyik nagy IC gyarto csinal ASIC-ot, akkor vissza lehet terni erre a temara.
-
Chappy
tag
Heló!
Ismerősöm GPU-jával szenvedünk. MSI HD 7870 2 GB, OC. 300 KH/s a legjobb, amit elértünk (cgminer 3.1, --scrypt -I 19 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 15232) beállításokkal. Mivel mindenhol 380-430 kh/s-t írnak, gyanús. Mem. órajel maxra (1450 MHz), GPU 1050-ről 1100-ra van húzva (power limit pedig a maximális +20%). Az jó hír, hogy a hőmérséklet 65 fok felé nem megy, de azért nem lenne probléma, ha 75 fokon szaladgálna. Tudtok esetleg valamit tanácsolni?
Módosítások:
-I 13 és thread concurreny 8192-vel 220 kh/s-t produkál
-cgminer 3.7.2-vel ugyanazokkal a beállításokkal rosszabat produkálÜdv.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
zsoleszkai
üzenetére
Szia!
Szerintem a bitcoint kezdjél el vele bányászni,de nem kell 7/24 elég napi 8 óra is,tudod mint a rendes munkások.
Ezzel a vga-val(r9 270x) annyi bitcoint tudsz majd kibányászni,hogy ha majd nyugdíjas leszel fejed nem fog fájni! bahamák,háwáj,maldíív szigetek bármire lesz pénzed!

Még nem késő,most fektess bele!!!!

-
HSM
félisten
Nem értek egyet veled.
A Bitcoinos érában mit hoztak az ASIC-ok? Mi lett a kisbefektetőkkel? Késések, bukták, átverések.... A VGA-t bárki fogja, bemegy a boltba, és tud bányászni. ASIC-ot meg előrendelsz egy nevenincs cégnél, aztán vagy megkapod időben, vagy nem, vagy működik, vagy nem.... Köszönöm, én ebből nem kérek. Be akartam anno szállni BTC-t bányászni egy "olcsó" (Csak 100 000 forintnyi, nem 1 500 000) ASIC-al, de abból se lett semmi a késések, és brutál nehézség emelkedés miatt.Én nem valószínű, hogy maradni fogok, ha már nem lesz profitábilis a VGA-kkal tolni.
Nekem a BTC-s ASIC cirkusz kösz, de nem hiányzik.(#8433) dmon: Pontosan így látom én is sajnos.

-
dmon
aktív tag
Nem leszel igazából része semminek, elhanyagolható jelentéktelen rész leszel pár gigantikus szolgáltató mellett, az egész koncepció halála.
Sztem tök mindegy hogy milyen kinézetű gépek adják a számítási kapacitást, a lényeg hogy nagyon sokan legyenek és sok helyen, ettől peer to peer és ettől biztonságos. -
folditomi
tag
válasz
zsoleszkai
üzenetére
Visszább is lehetne lapozni, mondjuk az első oldalra... és olvasni-olvasni...

-
dmon
aktív tag
válasz
N.Ferry
üzenetére
Ne vegyél rá mérget hogy a BTC hatalmas árnövekdését az ASIC-ok okozták.
Az USA szenátus döntése okozta a legnagyobb növekedést, én is csak ezután mertem komolyabb összeget beletenni.
Bitcoin surges 40% after US Senate hearingEzután jelentek meg a spekik egy valag lóvéval.
-
Tenken
őstag
Nem értesz. Lehessen otthon bányászni persze. De a kiforgatott haszonból ne ilyen lepusztult hulladékokat toljunk a rendszerbe, hanem friss direkt erre fejlesztett spéci "business-grade" hardware-t. Nem kell kapzsinak lenni, hogy leszarod, mert ebből már úgy sem fogsz meggazdagodni. Hanem ha sikerült egy értelmesebb mértékű profitot kitermelni a gpu bányászatból, akkor annak egy részét ilyenbe visszaforgatva szinte az örökkévalóságig tagja maradsz és segíted a rendszert.
-
dmon
aktív tag
válasz
zsoleszkai
üzenetére
És csak jönnek, és jönnek, és jönnek.....

-
zsoleszkai
tag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy bányászatra épített gépen kb 100e ft értékűn egy r9 270x es vga val.
Olyan kérdésem lenne, hogy mikorra hozná vissza az árát 0/24 es hajtásban.
Megközelítőleg ez a vga havi mennyi profitot hozna és melyik bányászatba (litecoin,bitcoin stb...) érdemesebb belekezdeni?Köszönöm!
-
N.Ferry
senior tag
Én nagyon osztom a véleményed,pontosan ezt gondolom és várom én is...
Anno btc-nél lassú voltam,és nem kezdtem bele akkor már,mikor már annyira nem érte meg,azóta a btc értéke hatalmasat nőtt.
Most hogy kicsit kocázok az ltc-vel pontosan ezt várom,hogy sokkal nehezebb legyen bányászni ezáltal sokkal nagyobb lesz az értéke,nekem rossz lesz,de azt a kis mennyiséget amit eddig kiturtam remélem sokkal többért tudom majd eladni.

-
gergomiho
tag
Persze ertem en, de arra is kivancsi leszek hogy mit szolnak majd ha 50%+ hashratevel doublespendingelhetnek, barmelyik tranzakciot visszafordithatjak, megakadalyozhatjak hogy bizonyos tranzakcio confirmalva legyen. Pont arra epult a rendszer hogy ez ne fordulhasson elo, persze mara megvaltozott, es egyertelmu hogy az ASIC ipar fellenditette az erteket, de azt be kell latni hogy ugy indult az egesz coin táma hogy egy decentralizalt piacot hozzanak letre a készpénz mintájára.
-
HSM
félisten
Az otthoni kis vacak decentralizált űrlényvadászós kártyákon futó bányászatos coin sokkal biztonságosabb, mint amikor kis helyen, kevés ember által pillanatok alatt 50%-nál magasabb kapacitás összerakható ASIC-al. Gondolom tudod, mi történhet, ha valakinek több, mint 50%-a lesz? Gyakorlatilag úgy írja át a blokkláncot, ahogy nem szégyelli....
-
joshy1984
tag
Good to know... Persze lehet, hogy csak nekem volt ujdonsag, hogy a batbol ki kell szedni a no submit stale kapcsolot middlecoinnal. Tapasztalatok ezzel kapcsolatosan?
-
zzzz24
csendes tag
Remélem nem probléma hogy ide írok, van 2db új HD 4870 5970 5870 5850 4890 5450 5650 4350 (75mm) való ventim, és 1 külső tápos 1x->16x riser extenderem. Akit érdekel írjon privit, annyiért adom amennyiért vettem, nem volt használva, bányászathoz vettem, de a bányászat elmaradt.
-
Reggie0
félisten
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
n factor van minden scrypt coinnal. Ez az ertek csak a scrypt algoritmus memoriaigenyet es savszelesseg igenyet hatarozza meg. Csak annyi tortent, hogy 32szeresre noveltek.
-
Tenken
őstag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Szerintem nem feltétlen tragédia az asic-ok megjelenése. Egy coin hálózatának a stabilitását a nagy teljesítmény adja. BTC-t is csak akkor kezdték komolyabban venni amikor célhardverekre tevődött át. Egy olyan coin ami arra épít, hogy ilyen kezdetleges gamer eszközökkel sufni szinten lehessen fenntartani soha nem lesz sikeres...
Ez a történet nem arról szól, hogy minél többet bányászhassunk otthon a gonosz asic-okkal szemben. Gpu mining csak a kezdet. Igyekszik mindenki jókor jó helyen lenni, és ha valamivel valahol sikerül átlépni a "kritikus tömeget", akkor az automatikusan egyre több befektetőt fog vonzani. Stb stb stb..
Logikusan kell végig gondolni. A scrypt-es asicokkal a többszörösére fog nőni a coinok értéke a bányászat nehezedése miatt. Ez elkerülhetetlen, de egyben alapvetően jó dolog is.
Sok értelme nincs filózni a jelenlegi helyzeten egyébként. Ha nincs időd foglalkozni vele és tutira akarsz menni, akkor ltc. Ha tudod figyelni az árfolyamokat meg a híreket akkor doge. Esetleg ha ilyen irc nerd vagy megpróbálhatsz beszivárogni szobákba, hogy naprakész legyél, de ez is orosz rulett kategória.
Daytrade-nek sincs értelme, mert hiába van elvileg óriási volumen cryptsy-n, nem fogod tudni kihasználni ha megindul az árfolyam a lagg miatt - talán nem véletlenül..-. Másrészt még a doge több száz btc-s napi forgalma sem elég ahhoz, hogy értelme legyen elemezni, mert btc hedge-ek manipulálják.
Middlecoin, multipool meg az összes többi csak parasztvakítás. Lehet csobogni, hogy coinwarz így, meg úgy, de ott elég 1 statot megnézni, a 14 napos produktivitást. Nem akarom lelőni, melyik lesz az első.
Imafett-nek külön köszönöm, hogy készített middle-s táblázatot. Csak fél szemmel néztem rá kíváncsiságból és azonnal látszott, hogy semmivel sem -sőt inkább kevesebb- lett az átlaga, mintha szimplán doge-ot tolja és autosell-el eladja. Ha kivársz és egy 50-es hullám tetején értékesíted akár 50%-al több-re is kijöhetett volna a havi átlag. De ez eddig volt. Kövi hónap megint egy teljesen más felállás. 1/3-át már kibányászták, lassan beindul a spekulálás a blokk feleződésre. Nincs kizárva, hogy lesz még gödör, de egyre kevésbé lesz értelme erre várni.Szóval lehet próbálkozni, meg kell is, de azért mert naponta jön egy új coin nem kell naivan rögtön megváltásnak venni. Ha mindenképp valami frisset akarsz, akkor nézz utána a fejlesztőknek. Mit csináltak eddig, miben vettek részt. Kik támogatják a törekvést stb.. Nem a puszta vak véletlenen múlik, hogy melyik
lesz(?)lehet(?) sikeres és melyik nem. Ha ez bonyolult és unalmas valakinek, akkor ott a kaszinó. Ad hoc bányászatnál minimális stratégiával ott is jobbak az esélyek (sokkal). -
gergomiho
tag
Igazabol mar vannak FPGA-k de arban kb ugyanannyi vagy dragabb mint egy hasonlo VGA, egyedul fogyasztasban jobbak. Azt figyelembe veve hogy a VGA-nak tobb fele felhasznalis modja van mint scrypt coinokat banyasszon, meg nem eri meg szerintem ilyen FPGA-kba fektetni. Viszont ha az FPGA-t majd optimalizalgatjak, es elobb utobb ASIC-t csinalnak belole akkor viszont valoszinu hogy olcsobb lesz mint a VGA, es meg a lassu postazas ellenere is venni fogjak az emberek meg akkor is ha minimalis hasznuk lesz az oriasi diff novekedes miatt, es ezzel tovabb novelik a diffet.
Egyebkent biztos vagyok benne hogy ha komoly ASIC-ok jonnek ki, ujfajta hash algo POW coinok fognak jonni, annyi fele hash van mint a szemet, es akar egy dupla hash-el is ki lehet iktatni az ASIC-okat.
-
HSM
félisten
Pontosan ez a bajom nekem is az ASIC-okkal. Én azért tartottam LTC-ben pénzem, mert jobban tetszett az ASIC mentesség miatti decentralizáltság, ami most veszni látszik.... Ha ez ugrik, egyetlen előnye maradna a BTC-vel szemben az LTC-nek, a 2,5 perces blokktime, de kétlem, hogy ez bármire is elég legyen...
A szignifikáns előny az ASIC mentesség miatti jobb decentralizáltság volt.Elolvasom a topikot, de sejtem, hogy fogok szavazni, kösz a linket.

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Amennyire tudom, még ma sincs életképes asic scrypt-re. FPGA-val már lehet, csak épp nagyon nem éri meg (egy 4 chipes ZTEX tud valami 60kH/s-t, 20W fogyasztás mellett, és kerül 500 euróba...). Az alapvető probléma az, hogy az ASIC-chipekbe macerás/drága beépíteni a memóriát (értelmes sebesség mellett, kellő sávszélességgel), ezért nem éri meg.
Ha valamit félreértettem a témában, javítsatok ki, ne maradjon hibás infó.
-
dmon
aktív tag
válasz
Twom4000
üzenetére
Eredtileg az LTC is ilyen volt.

Nem csak ti gondolkoztok rajta, litecoin.org on is megy már a szavazás 2 hete hogy POW-ot kellene módosítani az ASIC-ok ellen:
Change the litecoin Proof of Work function to avoid ASIC mining?Szvsz semmi nem lesz belőle, pedig az ASIC-ok megjelenése az LTC létének értelmét is megkérdőjelezheti, megint ugrik a decentralizáltság óriási pénzekkel üzemelő pár cég adja majd a számítókapacitás zömét.
-
Twom4000
csendes tag
válasz
Mesterlovesz
üzenetére
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Pont ezen gondolkodtam a héten, hogy csinálni kéne egy olyan coint, amit csak max GPU-val lehet bányászni

-
Mesterlovesz
aktív tag
Sziasztok! Megjöt a megoldás az ASIC bányászok kizárására! Vertcoin! Ez valami n faktor beiktatásával megakadályozza, hogy ASIC-AL bányászható legyen!
http://vertcoin.com/
-
agentJ
tag
Üdv Tisztelt Bányászok

Jelenlegi Powercolor HD7870 Myst Edition kártyám mellé keresek egy társat.
Eddig 2 kiszemeltem van,az egyik az XFX R9 270X,a másik pedig a Sapphire R9 270X Toxic.
Mivel a Powercolor kártya elég meleg,és hangos,ezért szeretném a hűvösebb,halkabb,illetve természetesen a nagyobb kh/s-t produkáló kártyát venni.
Akinek van tapasztalata a 2 kártyával kapcsolatban,illetve van hiteles információja cgminer teljesítményben,annak nagyon megköszönném a segítségét.

Előre is köszi,és további sikeres bányászatot mindenkinek

Ui.: ltcrabbitról aki utalt márt LTC-t krakenre,annak körülbelül mennyi idő alatt ért oda a coinja?
-
dmon
aktív tag
válasz
gergomiho
üzenetére
Paypal-on fizettem 15$-t neki (paypal-donate), pár óra múlva küldte a linket.
-
Imafett
aktív tag
mi ez a kb másodpercenkénti diffváltás middlecoinon? már 5perce ez megy...
kiderült ircen hogy ez valami titkos algo ami 34es diffen banyaszik bitcoint xD
// cc. gergomiho -
Dexar007
veterán
Nocsak,a mai napon fenyesebb lett a helyzet.Tobb coinnal bementunk 16 nap kornyekere,vagy az ala.

-
Imafett
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
és ennek mi az oka?
amúgy pl tud hashrate többletet hozni egy linux a winhez képest?dArk most néztem hogy csak 12.04LTS van
ITT egy kis leírás aki még ilyenen gondolkozik a baj az, hogy olvastam sok az issue a 290ekkel... és nekem 5db is van... szóval lehet marad a win
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Starlink
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Peugeot, Citroën topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BMW topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- iOS alkalmazások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem érdemes próbálkozni. Persze, ha a 350-es tápot megküldöd 500W-al, egyből lekapcsol, ez nem vitás. 

) ha valaki nagyon raer, kivancsian olvasom a valaszt
)
Én a 7970/280X/290/5970 kategóriájú kártyáknak minimum egy 620-as 80+-os, tényleg minőségi tápot adtam, aminek lehetőleg egy railen meglehetősen nagy teljesítményt tud leadni. De nem költséghatékony az 1 táp/1 lap/1 cpu..ram..stb felállás. 750-es Aurum elbír 2 erős vga-t egy lapban.

Azoknak éri csak meg, akik ki tudják használni a speckó tervezőprogis támogatást.