Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Tudna valaki ajánlani egy webshopot (vagy felőlem akár saját magát), ahonnan belétható időn belül és viszonylag olcsón megjönne pár riser kábel (tehát nem 100+ darabos wholesale és/vagy china economic shipping)?
Szeretnék pár 16x-16x és 1db 1x-1x risert, mind molex-el, hogy kicsit formásabbra és szellősebbre szabjam át a cuccot, mint ahogy most van. Azt hittem jó lesz így, hisz tél van, de azóta is minden nap viszonylag meleg van, a beszorított kártyák pedig ~90%-os ventivel pörögnek.
-
Imafett
aktív tag
A mai nap gyengébb volt :S Middlecoin_eu
-
westlake
félisten
-
Memora
senior tag
Van olyan oldal, ahol a különböző mining pool-ok vannak összehasonlítva, de nem csak egyféle coin szerint?
-
chosa91
aktív tag
Megéri külön walletek létrehozása helyett egyből coinex-re tároltatni a különböző coinjainkat?
-
flashx10
tag
segítene valaki abban, mit kell be írnom a cgminer batjába ahhoz, ha nem poolban bányásznék? (alacsony diff érték miatt.)
-
buchy
tag
Szerkeszteni már nem tudtam.
Ahogy olvasom, pont a lényeg veszik el. Nem lehet mixelni a tápokat.
Egyik táp csak az alaplapi dologra. Másik meg a többi dologra, jelen esetben vidkarikra.
Szóval, nem vagyok azzal kisegítve, hogy leveszek a tápról kb 60W-ot amit bekajálna az alaplap.
Valami más, működő megoldás van, hogy mindkét táppal lehessen hajtani az egy alaplapra tett videokártyákat?
Köszi.
-
buchy
tag
Hali,
Ez a táp megoldás működik, használja valaki?
Inkább összekötök két darab 700 wattosat, mint vegyek egy 1200-as.Köszi a segítséget.
-
válasz
Geller72
üzenetére
valóban amit most számolsz diff alapján tényleg oszd el kettővel ...
1 hete még én is a bővítésen gondolkodtam ... most meg már azt számolom mikor lövöm le az egész gépet ...
- napi fogyasztásom kb 0.0033 BTC -> ez alatt már ráfizetéses és csak az áramot számoltam ... 0.01 kb lassan a napi (még átlag 0.013 körül vagyok ... de ma már nem lesz meg a 0.01
)
- most van a 0.55 BTC (1 hónapja meg a bányászás ...) szerintem megvárom, hogy legyen 1 BTC és eladom a cuccot... -
wlk
tag
-
Memora
senior tag
Egy kérdés GPU-Z vel kapcsolatban:
Van ugye a GPU Temperature érték, de alatta van még GPU Temp. #1, GPU Temp. #2, GPU Temp. #3!
Ezek most mik? Melyiket kell nézni? A GPU Temperature 81 fokon van, a második 82, a harmadik 95, a negyedik 91. Nem szeretném megsütni a kártyámat, ezért érdekelne, hogy a #1, #2, #3 mit jelez ki?
A VRM Temperature 50 fokon van.szerk: 1db, 1 GPU-s HD6950 kártyám van...
-
Carline
őstag
válasz
Dexar007
üzenetére
3D nyomtató már megvan, mert úgy tudtam az kell hozzá.
OK. Akkor már csak egy jó autocad terv kell és mehet a gyártás.Egyébként ebay-en van szép 3-4$ közötti áron bitcoin érme vasból, nekkelezetten meg 7$ körüli áron rézérme.
Az utóbbi szépen is néz ki.
Olyannak mint nekem, akineka büdös életbennem jön össze egy BTC sem, szuvenírszinten megfelelne.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Én speciel kb 2 oldalt visszaolvastam... (a lényeget biztos átfutottam, nem vagyok analfabéta).
Ahogy utánaszámoltam kalkulátorral, 2 db HD6970 kártyával már meglenne a 1000 kH/s, amivel 1 hónap alatt visszajönne a 2. 6970em ára. Kérdés az, hogy milyen gyorsan emelkedik a diff. -
Chappy
tag
Heló!
Milyen coint milyen hardverrel érdemes bányásznom? 100-200 eFt-ot tudok beketetni, az áram vegyük úgy, hogy ingyen van. Lehetőleg nem az asztali gépbe raknám, ne zúgjon ott nekem.
Üdv.
-
Carline
őstag
Egyébként a bányászathoz folyamatos netkapcsolat kell?
Mert melóhelyen elketyegne a vga-val a gép, de net az nincs sajnos. -
gcsordas
csendes tag
Szegeden nincs valakinek 16-os risere felesleges/eladó?
-
Dexar007
veterán
Elegge megcsappant mostansag a jovedelmezoseg.
Par napja meg boviteni szerettem volna a rendszert,most pedig inkabb hagynam ugy ahogy van. -
jozsef8
aktív tag
Valaki tudna adni egy megbízható és jó DOGE poolt? Multipoolon csináltam eddig, de tegnaptól sokkal kevesebbet kapok. Köszi!
-
dArk-
tag
Igen, az alpha technologies-nal mar preorder van az elso batch-re, ok fognak indiabol szallitani... az 5MH-s 1350 GBP + szallitas + adok, a 25MH-s 5450 GBP + szallitas + adok. 30%-ot kell betolni elore, a maradekot szallitas elott kell kifizetni.
Szerk. az oldalon amugy meg mindig csak renderelt fotok vannak mindkettorol
-
dArk-
tag
A kínai chipet hét eleje óta nézegetjük IRC-n, a 83KH-s eredményt még december 20-án postolta egy tesztelő... Idő közben a két elvileg angol project közül kiírta az egyik (nem emlékszek melyik, talán a kék), hogy a székhely ugyan angol, de a hw-t indiából szállítják majd, tehát több hetes szállítás és vám várható ott is...

-
dmon
aktív tag
Akinek van pár early mined COYE a tarsolyban, talán ezeknek a segítőkész orosz srácoknak az oldalán megpróbálhat megszabadulni tőle : https://0daycoins.com/
Nekem nincs egy se úgyhogy nem tudom mi fogad regisztráció után.

-
DeusHun
őstag
Ahogy látom a piacot is érzékenyen érintette a kínai chip híre.
Tegnap 208.000 ft volt egy BTC, most 190.000 ft
-
folditomi
tag
2 videokártyás rendszernél a pool-ban két worker-t kell csinálni?

-
Sziasztok, gondolkodtam hogy belevetem magam a bányászatba.
Szerencsére az áram ingyen van, ezért is jött meg a kedvem.
Jelenleg egy HD6970 VGA-m van, ez elég vagy megérheti belefektetni egy nagyobb összeget? (crossfire 7970 mondjuk). A mostanival mekkora profitra számíthatok? -
AAntii
őstag
válasz
Geller72
üzenetére
Kb. ezt jósolta mindenki a middlecoinhoz hasonló megoldások térnyerésével. Ha pedig ezeket a chipeket elkezdik a kínai barátaink tömegesen is használni, akkor alapíthatunk egy komolyabb játékos klánt, a hardver meglesz hozzá és ahogy megtanultuk ezt, úgy játszani is megtanulhatunk, nem?

-
Geller72
veterán
Ha jól emlékszem a kutya pár napja még 271-es diffel volt bányászható. most meg 438..

-
dmon
aktív tag
Én ugyan be nem rendelnék belőle. Láttam a BTC ASIC-okkal is hogyan szopatták be az embereket.
Amikor sárga sporttársaink elkezdik ipari méretben betolni ezeket scrypt-re akkor valszeg lehúzom a rolót ebben a hobbiban, decemberben áprilisra jósoltam ezt, meglátjuk. Legalább a nyári hőséggel nem kell majd küzdeni.
-
Geller72
veterán
VIRCUREX. Ha valaki érintett:
"11 Jan 2014 - System maintenance on 12th Jan 2014 15:00 GMT NEW
We will be upgrading our server hardware on 12th January 2014, the sytem will not be available from 15:00 GMT to estimated 16:00GMT."
-
dArk-
tag
Azért a gridseed-hez nem árt tudni, hogy a sajtótájékoztatón osztogattak egy chipes evaluation boardokat 85, rá való chipet meg 65 USD-ért játszani. Egyelőre semmit nem tudni arról, hogy mennyi lesz valójában az ára. A speci szerint 60KH-t tud az LCT core, valójában kis finomhangolással stabilan megy 84KH-n. Nem néztem még meg rendesen a 8 chipes demo board tervét, de szerintem nem kell neki külön memória. Simán felfűzöd a chipeket egy UART buszra, és mehet a móka. Szóval az a 12 chipes board ugyanúgy lehet 200 USD is mint 1000, fölösleges még számolgatni.
-
dmon
aktív tag
válasz
Geller72
üzenetére
Nekem nem kell bemutatnod mivel jár a bányászat.

A fogyasztáson túl vannak még paraméterek amiket egyik kalkulátor sem ír ki senkinek mikor bele vág.
Két nagy ellenség pl. a hő és hang, de azt hogy pl egy 3*R9290 kártyás rig mennyi hőt termel és milyen hanggal csak akkor tapasztalja meg a legtöbb ember mikor már ott van és megy. Utána jön a fejvakarás.
-
-
dmon
aktív tag
válasz
TooCool
üzenetére
Ezt pl. én mondjuk már régen olvastam, de többieknek hasznos lehet.
Vannak benne szép gondolatok.
"A bányászott bitcoinok eladása esetén azonban megadóztathatnak még a kibányászásuk és az eladásuk pillanatában aktuális árfolyamuk közti esetleges pozitív különbözet után is."Találkoztál azóta a könyvvizsgáló ismerősöddel, akit részletesebben is meg akartál kérdezni ?
-
DeusHun
őstag
-
N.Ferry
senior tag
Na még pár ltc-t hátha sikerül kibányászni ezek előtt,aztán már csak várni kell hogy legyen vagy 200-300$ az ára.

-
Geller72
veterán
Nos. Nem (csak) azért hagytam abba. Ha sokkal egyszerűbb lenne maga a móka, ha itt lehetne hagyni nem félve, hogy leég a házam..vágod? 10 vga egy csomó helyet, áramot..etc igényel..ez meg..ha azokkal a paraméterekkel rendelkezne, amit írtam, egy dobozban elférne, és nem fosnék..
. -
TooCool
aktív tag
-
TooCool
aktív tag
Egyelőre nem aggódom. Úgy, hogy erről még csak fotó van, nem konkurencia.
Úgy ahogy gondlom ezt a videót látva sem adta el az összes taxis az engedélyét, pedig ez már nem photoshop: http://www.youtube.com/watch?v=krJmTZ-TcMc&feature=share
pedig ez megy kilinccsel előre is .-)
-
Dexar007
veterán
Azert adott el mindent,hogy vegyen masikat

-
Geller72
veterán
Ha azt írnák, hogy 60W/60USD/600KH, akkor most összevissza szarnám magam. De így?..Ez eddig L.O.L. kateg.

-
dmon
aktív tag
Olcsóbb lesz sokkal sztem, ahogy olvastam egyelőre nem is árulják, és először csak kínában terítik, lesz rá érdeklődő ott is.
Igazából a kész mindent tartalmazó terméknek (piros kerek doboz a képen) a teljesítménye és ára lenne érdekes, de ebből is lesz több féle, különböző gyártóktól. -
WiZARD
veterán
fogyasztás az jó, de a teljesítmény ilyen ár mellett szerintem kevés.
1 db 280x is tud kb 730 kh/s-t, 400$-ért, 250wattot kajálva
12 db ebből a cuccból 780$, ha csak a chipet nézzük, memóriával, nyákkal, táppal, társaival lesz az 1000$ is, és ehhez eszik 5 wattal számolva (mert 4-5 van megadva, nem pedig 4, és ott a memória és a többi) 60 wattot.0.2$/kWh árral számolva a 600$ különbségből kijön 3000 kWh áram. 190watt plusz fogyasztás az 657 napig fedezve van ebből a 600$ból.
De ha a gpu-s bányászathoz hozzászámolunk 200$ hw árat a pc többi része miatt, akkor is 1.5 évig fedezve van az eltérésből a fogyasztásbeli különbség.
Ahogy számolgattam a BTC bányászata elhanyagolható, talán hoz a 12 db 100-150$-t...
hol rontottam el a számításokat?

-
dmon
aktív tag
válasz
TooCool
üzenetére
Léteznek. A speckó olvasható a honlapjukon is vagy a datasheet-ben.

Egyelőre drága, 65$ az LTC-ben 60KHS-es teljesítményű chip, 4 wattot fogyaszt, de mellette párhuzamosan BTC-t is termel 1.6 GHS-el.
Egy 600 KHS-es chip pack 650$ 40 watt fogyasztással, ami már majdnem jól hangzik, de ez csak a chip ha jól látom, a memória még sehol.
Mielőtt normális áron árulják előtte még szarrá bányásszák magukat vele, szvsz ezek jelennek meg mindenhol több száz MHS el, már decemberben tesztelgettek WeMineLtc-n, írtam is itt.
-
Imafett
aktív tag
szerintem mindenki... de valahonnan előtúrták azt a 700MH/s-t, ami kb 100db 280x vagy 7970.... szóval... kitudja
// szépen megpörgettétek a topicot, amíg "távol" voltam
-
WiZARD
veterán
hashcow vs middlecoin témában van valakinek tapasztalata?
melyik jobb? -
Imafett
aktív tag
egy ilyent azért elfogadnék

(#7709) TooCool köszönöm...
(#7707) lazlora 1db 7970 és 2db 280x a válasz a mivel-re
(#7716) WiZARD a saját middlecoin tapasztalataim -
dmon
aktív tag
Állítólag a middlecoin os 700MHS es kínai rig már gridseed chipekkel tolja : Gyártás

-
Geller72
veterán
Halál komolyan mondom, hogy egy darab olyan kártyával nem éri meg elkezdeni. Ha valaki máshogy gondolja, nyugodtan cáfoljon meg. 2-3 dollárért (-áramdíj) nyúznád a géped 24/7-ben
. Szerintem te magad is választ fogsz adni erre. Sok, már meglévő kártyával érné meg, de az is necces. Szerintem 10 vga kellene ahhoz, hogy.. Az meg alsó hangon 700k +lap+proci+ramok+tápok..etc. Van olcsóbb vga is persze, de abból akkor meg 20 db kellene, szal dettó. Van egy millád? Persze, kidobandó, mert lehet, hogy holnap reggelre ennek az egésznek vége. Még mindig van? Na látod.
.@TooCool: Majdnem. Egy vga és egy táp maradt. De annyira nem sürgős..
. Max arra használom, amire kitalálták. Játszom majd vele. Nem fog akadni nagyon semmi..
. i7-3770, 8 gb ram..etc.. 
-
Geller72
veterán
A middle nekem tegnap kiszórta az unex.-et. (0.034-et kaptam) És már csak 1 vga-m van, ezzel ez nagyon siralmasan néz ki..
. Mondjuk ahogy számolom, ha maradt volna még 2-3, akkor is karesz lenne a mai eredmény. Fullba meg y 290 820 kh körül és eddig 0.0024-nél járok. Ha így megy, ma még a 0.01 sem lesz meg, ami lássuk be, (7-8 USD) igen kevés lenne. Ha meglenne még úgy is. De eleve kizárt, mert már a nap felénél járunk majdnem. Ha ezt megháromszorozom, akkor is csak 0.007 körül jön ki. 5 dollár.
Az is igaz, hogy az áram meg 380 huf/nap (350W) -
mexel
veterán
válasz
Geller72
üzenetére
Azon már túl vagyok hogy a topikban lévő kommentek nagy részét elolvassam. A most kezdek neki-t pedig úgy értettem hogy komolyabban most kezdenék neki, de ez nem 1-2 napos dolog lenne. Ezért is kérdeztem hogy érdemes-e mélyebben bele menni. Inkább kedvtelésből csinálják páran, vagy pénzért stb. Mert ha abszolút nem éri meg akkor kedvtelésből nem tanulom meg

Sok olyan kérdés van szerintem amit a topikból nem tudok meg. Egyébként te soha nem kérdezel, hanem mindenre csak választ adni tudsz? Csak azért írom, mert nem szeretném ha összekevernének egy „write-only” userrel. Csak némiképp meggyorsíthat egy dolgot egy időben feltett kérdésre kapott konkrét válasz.

AAntii: köszi! Sajnos most csak 1 videókártya van (R9 270), csak kíváncsi voltam érdemes-e kicsit nyúzni a gépet, és belemélyedni a dologba.
Akkor úgy látszik nem. -
AAntii
őstag
Ha van elfekvőben 50-60 darab videokártyád, akkor érdemes nekikezdeni neked is, akkor van "anyagi haszon belőle", 2-3-5 videokártyával pedig uzsonnapénz.
szerk: Azzal a kártyával napi szinten jelenleg kb. 600 ft-ot lehet kaszálni. Ekkor megy éjjel-nappal a gép. Tényleg az a helyzet, hogy a reggeli péksüti és a fél liter tej mellé megvan belőle, de pl. sültkolbászt már nem lehetne venni helyette.
-
dmon
aktív tag
-
Geller72
veterán
"most kezdek majd neki olvasgatni."
-Most mit vártál? Ha az olvasással kezdesz, el sem jutsz a kérdés feltevéséig, mert választ kapnál a kérdésedre. Csak a legtöbben erre is lusták. Visszaolvasni két oldalnyi kommentet..most jön az a rész, amikor az illető még meg is sértődik, ha ezt a választ kapja..
. -
mexel
veterán
Gyorsan el is vettétek a kedvem tőle

-
adrian360
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Anime filmek és sorozatok
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- XIM 4 - Rendelés, tapasztalatok (Cronusmax, Venom X stb.), billentyűzet, egér használata konzolon
- Ubuntu Linux
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- GTA V
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 G1 i7-10875H / 32GB RAM / 512GB SSD / RTX 3000 / 15.6" FHD 12 hó garancia
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 pro max - 256GB - Desert titan - 95% - 2024 október
- Dell Precision 7770 17.3" FHD IPS (100% DCI-P3) i7-12850HX 16GB 512GB NVMe gar
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Új MSI MAG PANO M100R PZ Black pc ház, számítógép ház
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
jelenleg sehol nem találok 5970-eket..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

már 13 gh-nél jár a pool..
. Szerintem te magad is választ fogsz adni erre. Sok, már meglévő kártyával érné meg, de az is necces. Szerintem 10 vga kellene ahhoz, hogy.. Az meg alsó hangon 700k +lap+proci+ramok+tápok..etc. Van olcsóbb vga is persze, de abból akkor meg 20 db kellene, szal dettó. Van egy millád? Persze, kidobandó, mert lehet, hogy holnap reggelre ennek az egésznek vége. Még mindig van? Na látod.
.