Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Garmin topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Google Pixel topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Stabil pályára állt az Android 16
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
siemenss65 #15394 üzenetére
+1
mod: cleveren 1 a.m. ota nincs valtas.
Immature 0.00309490 BTC
Unexchanged 0.01459408 BTC
Ready For Payout 0.00000000 BTC -
nsrking
senior tag
http://hardverapro.hu/apro/usb_antminer_u1_asic_bitcoin_btc_miner_16-22ghss
erről vélemény?
-
GIJoe
addikt
-
siemenss65
tag
válasz
Overlocker #15392 üzenetére
Tökéletesen elégedett vagyok vele. Gyors deposit, egyértelmű ui, nagy volumen.
-
Overlocker
veterán
Erről a váltóról van valakinek tapasztalata?
-
Zlcsi
senior tag
haldoklik a forum? nem voltam egy hétig és kb annyi hozzá szólás volt mint máskor 1 nap alatt
-
GG888
senior tag
IGÉNYFELMÉRÉS
Gridseed GC3355 Asic miner érdekelne valakit?
A csomagban:
- 10 db GC3355,
- kontroller,
- 10 portos USB hub,
- tápellátás,
- tápkábel,
- usb kábel......egy szó mint száz, komplett pakk lenne, $2500 (max. $2600) körüli áron.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
t72killer #15386 üzenetére
hat ugye mielott belevagott a banyaszatba, szamolt megterulest...
ugye szamolt???
amugy egy Asus R9280X kartya tud 700k-t, kerul 450$-ba, eszik 250W-ot. igy 54 nap mulva nemlesz nyereseges az uzemeltetese... az arabol pedig visszajott 30$.
ha nincs koltseged (pl lopod az aramot), akkor meg egy darabig jo vagy, de a kartya mar nem fog megterulni...
na mar varom mikor jelennek meg a banyaszalkatreszek hwapro-n...
-
-
csaba951
veterán
válasz
almafa42 #15382 üzenetére
Mellette:
Tavaly amikor a BTC-t vezették be, az árfolyam 300 USD-ről 1200 USD-re ment fel néhány hét alatt.Ellene:
Tavaly év végén a kínai kormány megtiltotta a bankoknak, hogy a BTC-t mint terméket felvegyék a szolgáltatásaik közé. Tőzsdén meg megtiltották a számlákra való további pénzbefizetéseket, csak kivenni lehetett a pénzt. Le is esett az árfolyam 1200 USD-ről 600 USD környékére.Lehet, hogy azóta eltörölték a kínaiak ezeket a korlátozásokat, csak akkor meg nem értem, hogy miért nem megy fel rakétaszerűen az árfolyam a kínai spekulánsok hatására. Ez alapján miért menne fel az LTC árfolyama az egekbe?
-
-
almafa42
aktív tag
-
geomin
csendes tag
Tipp: március 19-én vezetik be a legnagyobb kínai váltóra a LTC/CNY kereskedést.
Ki fog lőni az árfolyam, most kell bevásárolni! -
Reggie0
félisten
válasz
csaba951 #15363 üzenetére
Az lehet, de a teljes arat sosem hozza vissza. A GHS meg elertektelenedik, ahogy egyre gyorsabb hardvereket gyartanak, igy nem tudod siman eladni annyiert, amennyiert vetted. A szamitasaim szerint sehogy sem jon ki az ember plusszba, legfeljebb a GHS arfolyamara lehet jatszani.
-
akrobet
tag
válasz
gcsordas #15368 üzenetére
És mégis hogyan, 4700-as diff mellet??
Nem tudom volt-e már: ProfitMiner
Elég kicsik, ezért változó a napi hozam... -
wlk
tag
Valakinek személyes tapasztalata Coinshifttel? Az oldalukon jelenleg 0.00754 BTC/MH/day -t írnak.
-
gcsordas
csendes tag
A hash.so LTC pooolján 24 óra alatt összejött 1.06427579 LTC confirmed 1 Mhs-sel. Valójában, ez 16 órai bányászat eredménye. Jó lenne remélni, hogy még pár napig így jön
-
A Kraken vajon azért hív Commander-nek emailben, mert legutóbb erre a névre utaltam ki pénzt (most így utólag rájöttem, hogy nem véletlenül jutott épp ez eszembre ->), vagy mert Tier 2 Commander a KYC/AML ellenőzési státuszom (-> valószínűleg ezt az oldalt nézegettem, mielőtt kitöltöttem az EUR kártya adataim).
Hello Commander,
The main two-factor setting on your account has been updated. -
válasz
Elbandi #15365 üzenetére
Én ezt használtam gyors saccoláshoz: [link]
(1 USD/BTC-t írtam be, így í cex.io pillanatnyi árat másolhattam be a mining hardware árhoz 1 Ghs-hez.)
2016 blokkonként 20%-os növekedéssel számolva (az kicsit több, mint havi 40%) 1 év alatt térül meg a cex.io pillanatnyi GHS ára, aztán termel egy minimális profitot.De most meggondoltam magam ezzel a cex.io GHS-el kapcsolatban, és eladtam a délelőtt vásárolt GHS-em 1.2% profittal.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
janos666 #15364 üzenetére
itt egy btc kalkulator:
http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator
(20% diff novekedessel nyugodtan lehet szamolni)Amugy van ott litecoin kalkulator is, aki mindenfele sokszazezres hwba akarja onteni a penzet, erdemes raneznie egy kicsit. (Electricity Price: 0.2 (ez ~45Ft-t jelent), Difficulty Increment: 5-10%)
-
-
válasz
akrobet #15360 üzenetére
Számtalan oka lehet, hogy miért jó ez mindkét félnek.
Például sokkal gazdaságosabb lehet egy-néhány nagy szerverteremben tömegesen üzemeltetni az ASIC chip-eket, mint szétszórtan. Annyi chip-et teszel egy-egy PCB-re, amennyi csak ideális a kiválasztott adatátviteli módhoz és/vagy tápellátás szempontjából.
Ideális esetben olyan földrajzi helyen telepíted, ahol olcsón tudod megvenni a földterületet és az ipari mennyiségű áramot is.
Kiesik a szállítási díj és akár a vám, illetve forgalmi adó is (nem pénzért, hanem BTC-ért adják el a klienseknek a GHS-t, így csak a cég fizet egy államnak [ami szerencsés esetben ennek megfelelően lett kiválasztva cégalapításkor...] és csak a profit pénzre váltott részéért, nem a BTC-ért, amivel trükközhetnek...).Másik oldalról: nem minden felhasználójuknak van helye, kedve, szaktudása, stb, hogy ASIC-okat üzemeltessen otthon. Kis lakásban kevés a hely, nem tudod úgy lerakni hogy ne halld a ventilátort ott, ahol alszol vagy nappal dolgozol... Ha sok chipet akarsz üzemeltetni, akkor problémát kezd okozni az elektromos hálózat terhelése és a hűtés. 24/7 fix teljesítményért fizetsz, míg ha otthon üzemelteted a rendszert, akkor rövidebb a hardware garancia és sokkal lassabb a garanciás csere (már az oda-vissza posta/futár is pénz és idő, plusz a várólista a szervizükben...), vidéken sűrűbben lesz áram és/vagy internet kimaradás, mint egy ipari felhasználónál, stb (az én gépem is áll heti néhány órákat ilyenek miatt, teljesen kiszámíthatatlanul).
A kettő közt szerintem szinte biztos van egy szép nagy metszet, amiben mind az felhős ASIC üzemeltető, mind a vásárlójuk jobban jár, mint ha nem csak szolgáltatást, hanem hardware-t adtak volna el.
Nálunk Magyarországon, ha nem is a legdrágább, de azért elég húzós az áramdíj. Van, ahol ettől lényegesen olcsóbb, és van ahol még drágább.
Ezt a 7 napnyi LTC termést én GHS-re fogom náluk költeni, pedig van itthon pár dedikáltam bányászó VGA és szemezgettem már különböző ASIC-okkal is. Ilyenkor ez tekinthető portfólió szerű redundanciának: ha itthon történik valami katasztrófa (pl. leég az egész garázs, belecsap a villám, összedönti egy földrengés, elviszi a cuccokat egy ügyes betörő, stb), akkor sem veszik el egyszerre az összes bányászkapacitásom.
-
akrobet
tag
-
válasz
akrobet #15357 üzenetére
A Cex.IO helyében inkább azt mondtam volna, hogy csak náluk költhető el GHS-re az így kibányászott LTC (egy speciális LTC-CEX számlára menne a termés+ajándék LTC).
Ez kapásból eliminált volna minden multipool-t és szinte minden megélhetési bányászt, csak az maradt volna, aki ráér 2-3 (vagy akár több) hónappal később készvezvenni a termést BTC-ben (amit a felhőben tőlük bérelt ASIC termel meg szép lassan, BTC diff-től függően).
Enekik még nagyobb bevételt termelhetett volna, ha megnő a kereslet a GHS-re (pl. összehangolták volna néhány új ASIC blokk beindításának idejével, amikből most zúdítanák rá a GHS-t a piacukra, mikor megnő a kereslet).
Így szerintem sokkal elégedettebbek lettek volna az akció részvevői és kevésbé kellett volna a zsebébe nyúlnia a Cex-nek (sőt, akár már menet közben is nullásra jöttek volna ki, mert nem csak reklám, hanem rögtön profit is ment volna hozzájuk). -
akrobet
tag
Most látom, hogy már változtattak a feltételen:
Pool Speed Reward multiplier
0 – 25 GH/s x2
25 – 60 GH/s x1.25
60+ GH/s x1nevetségesek...
-
akrobet
tag
válasz
pappkarcsi #15356 üzenetére
És ezzel elcseszik mindenki másnak a 2x szorzót, great...
-
pappkarcsi
senior tag
Waffle!
Important: We are currently proxying some of our hashrate to GHash to take advantage of their 2x litecoin payouts. Please see the summary for more info
Our BTC/MH numbers will LOOK low for the next 48hrs until we get paid from GHash. Again, please click that link to read more!
pont amiatt, amit janos666 írt
-
A GHash.IO módosította a játékot annyival, hogy:
Pool Speed Reward multiplier
0 – 40 GH/s x2
40 – 60 GH/s x1.25
60+ GH/s x1Tehát nem mehet át minden scrypt bányász hozzájuk LTC-re.
Közben kellemeset eset emiatt néhány más altcoin sebessége, de ilyen időkben (és főleg az én közelmúltbéli előéletemmel) én most inkább az ilyen biztos középutat választom, mint a GHash.IO - persze csak addig, míg az idő nagy részében 2x szorzót élvezünk, ha beáll 1.25x-re, akkor lelépek.
-
pappkarcsi
senior tag
+1 multipool
http://coinshift.com/
Current Performance (trailing 24h) 0.00604 BTC/MH/day
Current Hashrate: 276.379 Mh/s
Current Pool Balance
Confirmed Exchanged 0.98532168 BTC
Unexchanged (Estimated) 0.81615834 BTC
Total (Estimated) 1.80148003 BTC -
GG888
senior tag
Clever btc topik:
About yesterday's low profitability (fixed now):
I found strange networking errors in US West wallets server kernel log occurring all the day yesterday, probably caused by some hardware malfunction. I believe it might cause our profitability drop as probably lot of network packets were dropped. We also had unusually high number of orphan blocks yesterday which is consistent with networking problems. US West had separate servers for wallets and for the pool and that's why you didn't notice any network problems, as the problems were on the wallets server.
This is solved now. Temporarily by redirecting all US traffic to the New York server (by changing DNS).
This should bring us back to green and I believe the next hours will show this.
I will setup a new replacement server for the US West and this region will be available back soon. I will move it to California by the way to a better-connected datacenter as I've been planning to do this anyway. This server should be up and running on Saturday. In the meantime, you can use New York server and you will probably won't notice any difference.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Zizi123 #15349 üzenetére
Igen, a bányászat halott, mindenki rohanjon és adja el a vga-kat amíg még magas az ár!
Ugyanitt nagy tételben vásárolok vga kártyákat bányászathoz. Mindent veszek! Ehehehehe
A fenti volt a vicc. Meg a kérdés.
Azért, mert egy multipool nem tud jól jövedelmezően bányászni, miért halna meg a bányászat? Ha azt a kérdést tetted volna fel, hogy a multipool-os bányászatnak annyi? Akkor arra már lehetne egy gyors fejtegetést kreálni, hogy egyelőre úgy néz ki, hogy a MULTIPOOL-os bányászat NEM ANNYIRA jövedelmező, mint a MÁS típusú bányászat. (pl. saját kútfőből keresel érméket, azt bányászod aminek jó az ára, alacsony a diffje és rögtön adod is el, stb.)
Ergo, aki csak multipool-on tud bányászni (egyéni indokok miatt), annak most nem biztos, hogy megéri bányászni. -
GG888
senior tag
válasz
Zizi123 #15349 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy ez az 1 órás teljesítmény, az hogy éjszaka akkor pont szar volt, az egy dolog...
Más:
Átmentem erre a coincather csodaoldalra, mondván, hogy körbenézek.ezt produkálja a cgminer:
A GPU1 nem lényeges, az más valakié, a GPU 0 pedig egy R9290DCU2.
Eddig csontra ugyanez a szript túrt a cleveren, a szervert meg a workert átírtam és ennyi.
2 threadet jelez, meg 49°C, 64% activity, és több,mint 1 MH/s...820 ennek a kártyának a vége alapból.Itt a teljes szkript amúgy:
color 03
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer -o stratum+tcp://us.coincatcher.net:3333 -u gajdi.cc -p x -I 20 -d 0 --remove-disabled --thread-concurrency 32765 --gpu-fan 100 --gpu-engine 933 --gpu-memclock 1375 --gpu-powertune 15 --gpu-map 0:1Számbádi help míííí.
-
-
GG888
senior tag
válasz
Overlocker #15346 üzenetére
Hajnal 2 körül meg ez volt a helyzet:
Legalsó sor brütal...
-
Overlocker
veterán
Most keltem és látom hogy Clever 83 %, WTF ??
-
htc07
addikt
Bocsi, meglett a tripla
Jelenlegi stat: 0.0056/nap*MHs, 180 MH/s a pool, és kiírja, hogy éppen mit bányászol (elvileg logolja is). 2,4% fee, ennyi az infóm róla hirtelen, bár szerintem most mindenki LTC-t fog túrni egy hétig ghashio-n
Más:
GHashIO-s számításaim alapján, (meg amiket blokk jutalomnak ír nekem), a rendes LTC bányászat körüli értékeket kapom, lehet hogy csak később írják jóvá?
Mert blokk jutalomnak 100 LTC-t ír (amúgy 50 lenne), viszont a részesedésem meg kb. fele annyi, mint kellene lennie.
Mindegy, lehet csak a fáradtság miatt elszámoltam, de ha valaki megcáfolna, annak köszi -
-
válasz
almafa42 #15338 üzenetére
Dual mode mining mini benchmark:
nscrypt: ~490 kh/s
keccak: ~435 Mh/s
nscrypt+keccak: 435/490+55/435=0.888+0.126=1.014Szóval nem ezzel a trükkel fogom visszanyerni a múlt havi profitabilitásom.
(#15340) xuser
Próbáld ki. Ha nem megy, akkor vissza tudod tenni a régi BIOS-t.
-
almafa42
aktív tag
"- we will double all Litecoin mining rewards for 1 week.
So get your miners hooked up to GHash.IO and start mining "Hátha valakit érdekel
-
-
xuser
tag
van valakinek tapasztalata elpida ramos 290 el és stilt bios-al?
-
-
Reggie0
félisten
Esetleg aki 290-es ref kartyara vadaszik, az irjon nekem nyugodtan.
-
válasz
Reggie0 #15325 üzenetére
A litecoin scrypt ~55%-át.
"shaders" : "2560,2560,2560,2816",
"thread-concurrency" : "20480,20480,20480,22528",
"intensity" : "21",
"lookup-gap" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"worksize" : "512",
"gpu-powertune" : "50",
"gpu-engine" : "1000,1060,1000,1000",
"gpu-memclock" : "1450,1450,1475,1475",
"gpu-fan" : "50-100",
"temp-cutoff" : "99",
"temp-overheat" : "95",
"temp-target" : "85",
"temp-hysteresis" : "2",
"auto-fan" : true,
"failover-only" : true,
"nscrypt" : true,
"log" : "1",
"queue" : "0"GPU 0: 83.0C 3850RPM | 456.5K/456.4Kh/s | A:457892 R:0 HW:0 WU:416.3/m I:21
GPU 1: 83.0C 4136RPM | 483.6K/483.5Kh/s | A:524469 R:0 HW:0 WU:475.0/m I:21
GPU 2: 84.0C 3602RPM | 458.0K/457.3Kh/s | A:464615 R:0 HW:0 WU:426.5/m I:21
GPU 3: 84.0C 4145RPM | 494.6K/495.1Kh/s | A:488333 R:0 HW:0 WU:450.6/m I:21Minden ugyan ez, kivéve hogy nem nscrypt, hanem scrypt és nem I=21, hanem Xi=300:
GPU 0: 84.0C 4482RPM | 888.2K/892.6Kh/s | R: 0.0% HW:0 WU: 810.6/m xI:300
GPU 1: 84.0C 5091RPM | 937.8K/931.4Kh/s | R: 0.0% HW:0 WU: 796.4/m xI:300
GPU 2: 83.0C 4277RPM | 889.1K/879.7Kh/s | R: 0.0% HW:0 WU: 848.0/m xI:300
GPU 3: 84.0C 5145RPM | 964.1K/953.4Kh/s | R: 0.0% HW:0 WU: 812.6/m xI:300----
A DarkCoin-al is jó lenne ezt kibővíteni, de nincs kedvem kiülni a garázsba fél órára, lefagysztgatni a gépet és főkapcsolót csapdosni. (Én intuíció szinten most valamiért arra gerjedek pár napja.)
-
Zizi123
senior tag
válasz
t72killer #15326 üzenetére
Melyik multin lehet kihozni 400-450kH/s -s kartyabol napi 0,007BTC-t?
Mert en a 6950 (unlock shader)-rel 450kH/s korul nyomom 0-24 7/7-ben, es 0,0028-0,003 BTC/nap fole nem tudom tornaszni a cleveren.
Tehat vagy az r9 290-re irtal keveset a 400-450-el, vagy a napi bevetelre sokat. Esetleg rossz multit hasznalok. -
Reggie0
félisten
Azt meg tudjatok mondani, hogy vertcoin eseten mennyit kene tudnia egy 290-es kartyanak?
-
nanunanu
csendes tag
válasz
oleslie #15319 üzenetére
eskü nem kötekedésként írom
"Az intuíció (latin: intueri - megnéz, megtekint, megfigyel; szemlél, vizsgál) azon folyamat megnevezése, mely során az információszerzés látszólag nem gondolkodási és következtetési folyamatok során történik.
A folyamat egy következtetés vagy belátás végeredményét adja anélkül, hogy az ehhez vezető gondolati lépések tudatosulnának."Erről beszéltem, hogy van egy meghatározott elve, ami alapján eldönti belevág-e, de ezt az elvet nem tudja logikai lépések sorozatával leírni.
Pedig össze tudod gyűjteni, hogy pontosan milyen információk állnak rendelkezésedre, azokat hogyan és mi alapján rangsorolod, mi teszi vonzóvá, mi az ami miatt mégis kételkedsz benne ...stb
Ezek az információk megegyeznek minden coin esetében - változóként! nem tartalmilag/értékben.Tényleg kiváncsi vagyok, hogy ki, milyen gondolatmenet alapján jut el oda, hogy egy adott árfolyamon lévő coin esetében jó vagy rossz befektetési lehetőséget lát benne. Piac nélküli coin esetében milyen tényezők befolyásolják, hogy a rendelkezésére álló erőforrásokat a bányászatba fektesse + mi az a pont, ahol azt mondja, neki már nem éri meg ...stb.
Ha mindenáron oda akarunk eljutni, hogy nem lehet leprogramozni (=nem logikus lépésekből áll), akkor a választás véleményem szerint random rámutatás alapján megy.
(Pedig nem ez a helyzet, mert szép sorban mindig felvet valamit, hogy ez és ez miatt tartja érdekesnek ...stb)Tisztában vagyok azzal, hogy tökéletesen leprogramozni sem lehet, mivel folyamatosan változik a piac viselkedése. Az új információk / elmúlt események alapján időközönként módosításra szorul a választási/eladási elv.
Pl egyre kevésbé bíznak az emberek az új coinokban, tehát nem vízionálhatok az 500. azonos sémára épülő coin esetében BTC nagyságú piaci részesedést - legalábbis néhány hetes/hónapos időtávval számolva + a valóságnál maradva.
Megint más a helyzet egy teljesen új felépítésű coin esetében, ami olyan változásokat tartalmaz, amire szükség van, hiányt pótol, biztonságosabb ...stb, de ezeket a coinokat 1 kezemen össze tudom számolni. -
xuser
tag
válasz
Mesterlovesz #15321 üzenetére
igen, csak abból indultam ki hogy alaplapon a proci +12 voltjánál ha csak az egyik 4 tus csatit dugja rá az ember már működik (nem minden tápon van 2x4), de itt nem így van mint kiderült
de sikerült megoldani: a biosban átállítottam a bios compatibility-t legacyra és működik -
xuser
tag
válasz
janos666 #15315 üzenetére
lehúztam majdnem mindent, de nem segített
sajnos csak 1db 16x foglalat van a lapon ezért nem tudom átrakni, de biosbol beállítottam hogy igpn postoljon
kicsit konkrétabban úgy néz ki a dolog hogy van egy 8 és egy 6 os csatlakozó a vgan, ha mindkettőbe csak 6ost dugok megy a gép, de a kártya sehol nincs mintha be se lenne rakva a gépbe, ha bedugom a +2 (ami csak föld ha jól latom) akkor nem indul a gép... ez egyébként normális hogy ha 2x6os van bedugva nem látszik a kártya?? -
nanunanu
csendes tag
válasz
Mesterlovesz #15317 üzenetére
Veled normális eszmecserét folytatok
Azt mondod, hogy nem tudod egyértelműen megmondani mi alapján döntöd el, hogy szeretnél-e egy új coint bányászni vagy sem.
Én pedig azt mondom, hogy detudod, max megfogalmazni/levezetni nem.
Valamilyen elv alapján választasz => pl. mennyi munkát fektettek bele (szép logó, saját weboldal ...stb) => ha 1 bitcointalkos ANN oldalon kívül semmi mást nem hozott össze a "dev", akkor lehúzod a listáról => számodra nem létezik, nem is számolsz vele => scryptnek nem adod meg a coin adatait, így tuti nem fogja bányászni
A remélt árat is valamilyen elv alapján hozod össze. Ezelőtt azt mondtad kb, hogy szerinted az emberek bizalma határozza meg egy coin értékét. Ezzel egyet is értünk. Annyi különbséggel, hogy én a többi coin múltja alapján más határokat szabok a lehetséges áraknak és egy adott ponton/pillanatban más esélyt látok az ár emelkedésre/süllyedésre => más infók/adatok alapján másképp döntünk, amivel szintén nincs probléma.
Viszont ebben az esetben is azt mondom, hogy levezethető az a logika ami alapján döntesz. Szerintem meghatározható, hogy egy adott coin esetében milyen általad fontosnak tartott értékig, arányig vagy hajlandó bányászni mielőtt áttérnél egy másikra. Ezért van/lesz benne logika és ez már programozható. (Hiszen te magad is az elérhető, véges számú információk alapján döntesz.)Nagyjából ez a programozható / nem programozható a két oldal közötti vita.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
nanunanu #15313 üzenetére
#nanunanu, értem én, hogy mire akarsz kilyukadni, és szerintem én nem írtam támadólag, hiszen itt beszélgetés folyik és a kételkedők is előrébb viszik a szekeret, mert jó néha más szempontból látni a dolgokat.
A leprogramozás résszel meg nem értek teljesen egyet, mert lehet, hogy ahogy te írtad, be lehet azt illeszteni egy programba, de a kijövő adat értékelhetősége szerintem kétséges. Max annyi segítséget adna, hogy figyelmeztetne az új érmék eljövetelére, megnézni utánaolvasni mindenképpen nekem kellene. És igen, ahogy én csinálom abban van egy kis megérzés rész is, azt pedig végképp nem lehet beletenni semmilyen programba.
Erre jó példa a Horsecoin. Megnéztem még indulás előtt, elolvastam a róla szóló fórumot, szép volt a logó, látszott, hogy foglalkozott vele a fejlesztő, de végül mégsem bányásztam, de meg nem tudom mondani, hogy miért. Persze lehet, hogy később ez nagy durranás lesz, de ahogy nekem szükségem van a pénzre, én inkább a megfogható időtávokban gondolkodom, rövid távon szeretnék bevételt a bányászott érmékből.
-
Húzz le minden mást a tápról ami nem fontos és csak ezt a kártyát hagyd bent. Nekem elbírta a TX650 a víz alatt szétfeszelt HD5850-et és léghűtős 290X-et, mikor még csak tesztelgettem. Ja, és ne a 290 menjen az első PCI-E foglalatba, sok BIOS/UEFI nem szeret postképernyőt tolni rajtuk és talán nyavíkol valamit csak nem látod.
-
xuser
tag
sziasztok
hátha van valami ötletetek, én is szerettem volna növelni a hash ratet és beszereztem egy giga r9 290et
de a gép amibe menne (amiben eddig 7850 ment simán) a gép nem indul el ha rá van kötve a kártya, nincs kép és a világítós bill sem világit, tehát usb sincs táp, ha lehúzom a tápot a vgarol akkor megy a gép (erről írok most is az igpvel) de használni nem tudom így a 290et, egy corsair tx650 es táp van a gépben, lehet az a kevés(elvileg elégnek kéne lennie sztem), vagy létezhet hogy inkompatibilis az alaplappal?? -
nanunanu
csendes tag
válasz
Cathfaern #15309 üzenetére
Elolvastad a következő mondatomat is? (egyértelműen nem)
Egyébként majdnem 100% hatásfokúra lescryptelhető, hogy bitcointalk ..stb oldalak megfelelő topicjában keresse az [ANN] szót. Ha az adott címben még *coin is szerepel, akkor belenéz a leírásba. Ha van release date + szokásos coin adatok (reward, block time, tervezett qt/daemon portok ...stb) közül több is, akkor a legtöbb fontos infót össze tudja szedni + küld egy üzenetet a kedves adminnak, hogy ellenőrizze le mit talált. (Az meg megint más, hogy létezik coin release-re szakosodott oldal, így még könnyebb a "keresés")
A kereskedés már egy hosszabb téma.
// Kinek a lelkivilágát bántottam meg, hogy értő olvasás nélkül támadtok?
// költöi kérdésMester:
"Pont erre gondoltam én is, hogy az "előre" bányászást nem lehet lemodellezni, mivel nincs előző adat amire ez támaszkodhatna, így nincs mivel dolgoznia az algoritmusnak..."Van előző adat, ~150 már elindult, váltóra került coin.
Mivel ritka, hogy valódi (hasznos) újítást tartalmaz egy újabb altcoin altcoinjának átírt altcoinja, ezért kénytelen vagyok azt mondani, hogy igenis lemodellezhető. Több nagyságrend különbség lesz a min-max érték között és első ránézésre talán még használhatatlannak is tűnik, de mégis behatárolja a mozgásteret.
Pl. nem fogsz AUR-t bányászni hetekig 0.1-es árfolyam (és ahhoz "tartozó" diff.) mellett visszatartásra, mert reménykedsz abban, hogy 0.2-0.3-ig is felmehet, hanem azonnal eladod amint tudod, mert hájpolt az ár, és véletlenül sem áll arányban a kockázat mértéke a lehetséges nyereséggel.Mindig lesznek olyanok, akik belefutnak/beruháznak a jól hájpolt, de extra értéket felmutatni képtelen új coinokba, ezért hasznot lehet húzni belőlük. De ennek az emberi hülyeségnek van határa, így behatárolhatóvá válnak.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
Cathfaern #15309 üzenetére
Pont erre gondoltam én is, hogy az "előre" bányászást nem lehet lemodellezni, mivel nincs előző adat amire ez támaszkodhatna, így nincs mivel dolgoznia az algoritmusnak...
Akit esetleg érdekel a téma (creative mining) az keressen meg privátban, mert egy másik fórumon beszéljük meg a továbbiakat.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
nanunanu #15299 üzenetére
"Személy szerint nem tudok olyan tényezőt mondani, aminek lekezelését lehetetlen volna leprogramozni."
Programozd le azt, hogy figyelje a különböző fórumokat / google-t új coinok iránt, illetve hogy azoknak milyen jellemzői vannak, ez alapján az algoritmus döntse el, hogy melyiket érdemes bányászni. Majd figyelje, hogy mikor kerülj fel váltóba, és döntse el, hogy érdemes-e rögtön eladni, vagy érdemes várni kicsit.
Mert a "Mester-módszer" lényege pontosan ezAz kereskedő algoritmusok alapvetően statisztikai alapon működnek, az pedig csak nagy forgalom, és meglévő "múlt" mellett működik jól. Ha az nincs, akkor marad a véletlenszerű kiválasztás, illetve valamiféle heurisztika, ami pedig az informatika jelenlegi állapota mellett nem működik olyan jól, mint egy az adott témához értő ember.
-
RAMBÓ
aktív tag
HW hiba tud bármilyen kárt okozni a kártyákban?
Tudom kezdő kérdés, de nem tudom rendesen beállítani az nscryptre a minert, így van pár HW hiba is fél nap futás alatt.
És most fél napra pedig magukra kell hagynom a gépeket. -
nanunanu
csendes tag
válasz
kicsiii #15301 üzenetére
HEX-hez: cryptorush.in
érdemes mindig megnézni a bitcointalkos announce topikot => ha van váltója egy coinnak, akkor általában az első hozzászólásban le van írva (minden egyéb fontos infóval)
google => bitcointalk ANN coinnév vagy coinjel
bitcointalk ANN HEX//szerk:
és megelőztek xD -
válasz
kicsiii #15301 üzenetére
https://www.cryptorush.in/index.php?p=trading&m=HEX&b=BTC
Én 5-ért írtam ki az első nap kapart adagomat a második napon, hátha állatkodik majd valaki.De lassan szerintem lentebb húzom.
-
kicsiii
tag
válasz
Mesterlovesz #15300 üzenetére
Köszönöm a tippet. Csak nem találom azt a váltót, ahol lehet ezt váltani,amit mondtál. ?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Apple Watch Ultra 2 Cellular, Véroxigén
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és hardver felvásárlás! Korrekt áron!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- Hp Prodesk 600 G5 SFF/ i5-8500, i5-9500, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest