Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
almafa42
aktív tag
válasz
BRIKLY #17645 üzenetére
Ja, bányászat engem túlságosan nem érint, télen fűtöttem vele kicsit a szobát aztán ennyi. Bányászat jelenleg max a reggeli kakaós csigára elgendőt hozna szvsz..
Inkább olyen szempontból érdekel, hogy szerintetek meddig leszez hype-olva
Vagy hogy ti láttok-e mögötte p&d-n túl bármi értéket.
-
almafa42
aktív tag
Libertycoin vélemény?
-
almafa42
aktív tag
válasz
Mesterlovesz #17628 üzenetére
Kivancsisagbol: mire alapozod, hogy ez mas lesz mint a tobbi shitcoin?
-
almafa42
aktív tag
Amíg nincs itthon minimálisan is értelmes jogi szabályozás, vagy legalább NAV állásfoglalások, addig az üzleti réteg sztem szinte megcélozhatatlan.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Csabipici #17455 üzenetére
Azt a coint bányászd, amiben hiszel hosszabb távon. DRK-val az a necces, hogy ha a jelenlegi áron éppen megéri, akkor ki tudja mi lesz vele mire el is tudnád adni, hisz most nőtt 8-szorosára kb az árfolyama.
Ha BTC kell a végén, akkor menj az egyik multipool-ra; ha az egyik alt, akkor azt bányászd amelyikben hiszel hosszabb távon.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Twom4000 #17435 üzenetére
Így igaz, egy 1000-es szorzóval elnéztem a net hashrate-et. Thx.
A konzekvencián nem változtatSőt, azt is megmutatja, hogy ha 1000-szer nagyobb lenne a hashrate, akkor sem érné meg
(amúgy sztem az illető 1 MH scrypt teljesítményről beszél, az pedig kb 1GH sha256 gpu esetén, így az én rossz számításom során kijött %-ot kell néznie
)
-
almafa42
aktív tag
válasz
janos666 #17378 üzenetére
Ez van, én is már hány rossz döntést hoztam az elmúlt időkben, csak fogom a fejem. Aztán lehet, hogy jobban jársz így, mert beszakad az árfolyam. De lehet, hogy soha nem lesz már .004 alatt. Ki tudja.
Én most nem vennék bele DRK-ba, bár még túlértékeltnek sem érzem. De eljöhet majd a pillanat, amikor ki kell szállni kérdés nélkül. (ha kicsit több LTC asic lesz a piacon pl) -
almafa42
aktív tag
válasz
Zizi123 #17088 üzenetére
Ezt igen, mert ez daytradingből jött. De ennél sokkal árnyaltabb a kép. Csak ha mindenki visszaváltja az eredeti befektetését, akkor lehet megállapítani azt, hogy ténylegesen ki mennyit bukott.
Amúgy meg ezt csak példaképp hoztam föl arra, hogy ekkora volumenben még lehet ügyeskedni, de altcoinok esetén nem lehet ennek a tízszeresében, százszorosában gondolkozni; ha az egész coin napi volumenje sem éri el ezt a szintet.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Geller72 #17082 üzenetére
Nem elég likvidek ezek a kis piacok ahhoz, hogy arányaiban akár hasonló eredményt lehessen elérni nagyságrendekkel nagyobb tőkével. Nekem is összejött hétvégén DRK napiközi kereskedéssel 1 btc fölött, de ugyanezt tízszer ekkora tőkével már nem tudtam volna megcsinálni.
Amúgy grat, én TIPS-et teljesen kihagytam eddig, de ahogy látom itt többen is jól jöttek ki belőle.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Overlocker #17045 üzenetére
Mintpal-ról jókat hallottam.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Dexar007 #16870 üzenetére
A ritka alkalom, amikor Dexar007-ral értek egyet.
Lehet napi 1%-ot keresni, mert nagy a volatilitás. Aztán egyszer, amikor nagyobbat ugrik valamelyik irányba a coin és pont a rossz oldalon vagy, akkor meg buksz egy hatalmasat.
Tudnék saját példát is hozni erre az esetre. Nem volt jó. És hiába voltam előtte daytrading-gel 20% pluszban kb pár hét alatt, ott hirtleen ennek a sokszorosát buktam.
-
almafa42
aktív tag
válasz
gcsordas #16848 üzenetére
Es egy ilyen kis vps elbírja a darkcoin klienst? Szvsz nem fog termelni havi 5$ fölötti összeget, mert csomó ember fog node-ot futtatni. Bár ugye az elméleti maximum az 3800 node most, ebből lesz max 1000 node (vagy inkább még kevesebb), az kb 1DRK/day. Mondjuk annyira nem rossz így se. Na, este nekiülök
-
almafa42
aktív tag
válasz
janos666 #16841 üzenetére
Rossznak nem rossz, de még bankot nem robbantottam. Már csak azt kellene megoldanom, hogy master node-okat tudjak futtatni, csak sajna nincs fix ip-s gépem erre a célra :/ Van valakinek ötlete, hogyan lehetne ezt olcsón megoldani nullához konvergáló linux képzettséggel?
-
-
almafa42
aktív tag
Miután megtízszereződött az ára? Rövid távon ha még meg tudod lovagolni a hullámot, akkor talán, középtávon kvázi semmiképp, hosszabb távon meg ki tudja...
Én nem tenném. Azt sajnálom csak, hogy amikor BlackCoin és DarkCoin között vaciláltam pár hete, akkor az utóbbi mellett döntöttem.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Mesterlovesz #16526 üzenetére
"Egyébként meg most 6 milliárd a diffje a BTC-nek, ne mondjátok nekem, hogy ez havi 20%-ot nő!!! Sajnálom, de ezt nem tudom elhinni!"
Pedig de. Sőt, nem is havi 20%-ot nő, a havi 40% reálisabb. Google keresést, vagy Overclocker linkjét ajánlom.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Mesterlovesz #16514 üzenetére
"Ha naponta, vagy akár hetente a bevétel 10%-áért veszek GHS-t, akkor naponta 0,3 GHS-t tudok venni, havonta 9-et." Ezt írtad.
Ergo ha a bevételed 100%-át fekteted vissza GHS-be, akkor naponta ennek a tízszeresét, kb napi 3, azaz havi 90 GHS-t tudsz venni. Már ha nem csökken az ár, mert akkor többet is tudsz venni egy kicsivel. Legyen 100. Ez azt jelenti, hogy 25%-al tudod növelni a teljesítményed, amennyiben mindent visszaforgatsz.
A lehető legjobban leegyszerűsítve: Ha ez több, mint a várható difficulty növekedés, akkor megéri. Ha azt nézzük, hogy kb 12 naponta van 15-20% emelkedés, akkor ez nekem nem tűnik jó befektetésnek.Természetesen ha valaki ezek tudatában is ebbe fektetné a BTC-jét, hát lelke rajta. Csak kétlem, hogy bárkinek is az a célja, hogy kevesebbet kapjon vissza mint beletett.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Mesterlovesz #16480 üzenetére
Kizárt dolognak tartom, hogy annyit hozzon akár csak középtávon százalékosan a cex.io befektetés (főleg a költségek levonása után), mint amennyi a difficulty emelkedés. Innentől nézve ez kb ingyen pénznek számítana, és a piac az ilyen lehetőségekre nagyon gyorsan lecsap. Hosszabb távon egy ennyire likvid piacon nem lehet ilyen lehetőség. Én újraszámolnám a dolgot.
-
almafa42
aktív tag
válasz
Vikthor #16014 üzenetére
Ha csak ennyi forogna kockán nem lennék morcos
De jól tetted szvsz, hogy most nem ruháztál be - ha most közvetlen bevásárolnál coinokból akkor a befektetésed várható értéke sztem jóval magasabb lenne, mint a gépnek.
A nagy esés ellenére én kicsit hosszabb távon nézve már bizakodó vagyok. A sok negatív hír mellett azért egyre inkább komolyan veszik az emberek a kriptopénzeket, én még nem temetnék itt semmit.
-
almafa42
aktív tag
válasz
TooCool #15840 üzenetére
Tudom, hogy middle-n ennél kicsit jobb a profit, de ez akkor sem egetrengető. Az más, hogy a fűtést részben kiváltja, úgy viszont már jobb.
De félre ne érts, nem irigylem senkitől a profitot, aki bányászik. Bankot robbantani viszont kétlem, hogy jelenleg lehet vele. (persze ez holnapra megváltozhat)
-
almafa42
aktív tag
válasz
janos666 #15834 üzenetére
Én is vettem némi darkcoin-t meg vertcoin-t, kíváncsi leszek merre mozdul a piac ha kijönnek a scrypt asic-ok. Azért nem nyomtam all in-t, a portflióm kb 3-3%-a ment bele. Jó lenne most megtippelni, hogy melyik coinra áll majd át a sok GPU miner.
edit: a 6870 kb partiban van az 5850-nel, de khash/watt arányban még mindig elmaradnak a 7-es szériától (és főleg a 750ti-től)
-
almafa42
aktív tag
válasz
Victoryus #15836 üzenetére
"Vegyél használtan Hd5850-eket, azok hozzák a 390kh/s-t satbilan, áruk meg csak 22e/db. Nagyjából 200W-ot fogyaszt.
Lenovo P780
Asus DirectCu HD5850 eladó!"
Kóbor macskát vennék!
Ugyanitt: Házi kolbász eladó!Amúgy az 5850-nel sokkal inkább 330khash/s környékén érdemes számolni. Kétlem, hogy még mindig megéri vele bányászni, egyszerűen a hash/watt aránya nem olyan jó mint a 2-3 szériával újabb kártyáknak.
-
almafa42
aktív tag
-
almafa42
aktív tag
"- we will double all Litecoin mining rewards for 1 week.
So get your miners hooked up to GHash.IO and start mining "Hátha valakit érdekel
-
almafa42
aktív tag
válasz
Mesterlovesz #14650 üzenetére
"reális ára" ? Ez alatt mit értesz?
Szerintem még mindig hihetetlenül túlértékelt az 50%-os esés után is az AUR. Nem azt mondom, hogy nem érheti meg befektetni, de számolni kell a kiugróan magas rizikóval is.
-
almafa42
aktív tag
Ahogy növekedik a hálózat teljesítménye, egyre kevesebbet fog termelni havonta. Ne lineárisan számolj. Kb akkor éri meg egy gép, ha a készhezvételt követően az első hónapban már kitermelte az árát. A céleszközöket, ha már nem termelnek rendesen kb fillérekért fogod tudni csak eladni a beszerzési árhoz képest - egyszerűbb ha nullával számolsz.
Edit: sry, félrenéztem melyik topicban vagyok, bányászgép alatt ASIC-ot értettem
-
almafa42
aktív tag
válasz
FireKeeper #1156 üzenetére
Ha ingyen van az aram akkor vegyel, ha nem akkor csak annyi es olyan kartyat vegyel, amivel kb amugy is jatszanal. Szinte jobban megeri kozvetlen coinokat venni most, mint hardvert.
-
almafa42
aktív tag
válasz
#68216320 #1082 üzenetére
Tudtok-e a problemamra valami megoldast:
7970 + 5850 van a gepben. cgminer-t ha -g 1-el hasznalom, akkor a 7970nek brutal alacsony a teljesitmenye. Ha -g 2-vel, akkor meg az 5850 meghal.
Hogy lehet ugy elinditani cgminert, hogy az egyik kartyanak 1, masiknak 2 legyen ez a beallitas? -g 1,2 nem mukodik..
Vagy barmilyen megoldasra lenne otlet?
-
almafa42
aktív tag
válasz
fsb1000 #1076 üzenetére
Szamold bele a pool luck-ot. Az, hogy atlagban napi x egyseget termelsz meg az nem jelenti azt, hogy a pool pont a statisztikai atlagnak megfelelo blokkot talalt aznap. Ez lehet tobb/kevesebb (ertsd: akar tobbszoros kulonbseg). Tobb napnyi atlagot nezz, az szignifikansabb adat.
-
almafa42
aktív tag
-
almafa42
aktív tag
válasz
supercow #772 üzenetére
Pontosan. Én még 0.0045-ön szálltam ki FTC-ből, most az ára is lement 0.0017re. Az emberek nagy része visszament LTC-t bányászni (annak meg ugye leesett a diff). CNC árfolyama mégjobban összeomlott: 0.0012 környéke most.
Ezek az új generációs coinok nagyon rizikósak - de potenciálisan több haszonnal kecsegtetnek mint a BTC (pl nekem kb 8 hónapig kellett volna BTC-t bányászni, hogy annyit összeszedjek mint amennyiért a CNC-ket beváltottam). Ezt tessék figyelembe venni - ha valaki a (relatív) biztonságra megy, akkor BTC, esetleg LTC.
-
almafa42
aktív tag
CNC @ BTC-e! ha valakinek van eladó...
-
almafa42
aktív tag
Millió topic van erről bitcointalkon. Szvsz elhanyagolható jelentősége van. Bitcoinról a lakosság mérhető része hallott már. CNC-ről is, csak más kontextusban - a coinról biztos nem. És a publicitás a legfontosabb.
Előbb utóbb betellik a piac, és nem lesz hely többnek - csak olyannak, ami innovatív tényleg.
Addig is: ride the wave! -
almafa42
aktív tag
válasz
supercow #710 üzenetére
Ha valaki időben kezdi a miningot, akkor elég jól ki lehet jönni az első pár napból.Én bitbar-ban bízok, nagyon tetszik a koncepció, a többi coinhoz képest alig volt premine (most tart 5777 blocknál), és a difficulti ennyi idő alatt majdnem beállt a hashpower alapján. Ez az FTC-hez meg CNC-hez képest hatalmas különbség, azok szénné lettek bányászva a legelején.
Más kérdés, hogy ha nem lesz sok piaci tranzakció, akkor elsorvadhat az igény a coin irányába. Meglássuk, hogy mi sül ki belőle.
-
almafa42
aktív tag
btc-e-t neztetek? Kicsit osszezuhant az arfolyam :/
-
almafa42
aktív tag
Hm, kicsit banyasztam ezt a BitBar nevu currencyt (most jelentettek be par oraja). Kivancsi vagyok, mi lesz belole, PPCoin-hoz hasonlo híbrid POW/POS, nagyon alacsony coin számmal. Idővel meglátjuk.
-
almafa42
aktív tag
Sztem mar annyira nem eri meg. ez egy par hetes coin. Az ara kozeledik a litecoin arahoz (mivel 4* tobb coin van, alapbol a maximum ara az LTC 1/4e kellene hogy legyen). En nem latom elkepzelhetonek, hogy ezen az arfolyamgaton tullepjen egy ilyen fiatal coin. Most nagy a hype, ez teny.
Jelenleg 1000:50ben valtjak kb. Ez azt jelenti, hogy meg 5szorosere emelkedhet az ara maximum az LTChez kepest, de ez erosen ketseges. Viszont barmelyik pillanatban visszazuhanhat az ara nullara kb
-
almafa42
aktív tag
válasz
supercow #536 üzenetére
Ezek azért elég erős következtetések sztem. Nagyon sokáig fix 0.025 volt az árfolyam. Sőt, volt ez 0.04 is. Most LTC visszaesett 0.022ig, és erre a hírre reagálva felment 0.028ig. Tény, hogy ez kb 25% erősödés a BTC-vel szemben, de ezeken a volatilis piacokon ez nem rendhagyó, és messzemenő következtetéseket sem érdemes levonni belőle.
just my 2 cents
-
almafa42
aktív tag
Nezd vissza, nem eloszor irom be, hogy vennek.
Ezt talaltam most hirtelen a feszultsegemelessel kapcsolatban.
"As voltage increases, temperature increases exponentially." Not really exponentially, but sort of. Simply from the standpoint of the generation of heat by the circuit, increasing the voltage by a certain fractional factor, say, x (like, 1.10, a 10% increase) will also increase the current that flows through the circuit by that same factor. This means that the heat generated (power dissipated) in that circuit, which is the product of voltage time current, increases by the square of x (in the example here, 1.1 squared, or 1.21 - thus 21% higher heat generation for a 10% voltage increase. But the effect gets magnified a bit because the rate of heat flow out of the circuit is limited by the thermal conductivity of the materials, so the temperature right at the circuit active elements on the chip rises even more than you might guess from that power increase. The results is not exactly an exponential relationship between voltage and temperature, but it is very significant.Ertelemszeruen ha csokken a feszultseg, csokken az aramfelvetel es a termelt ho is.
Fogyasztasmero: szvsz erre a celre barmelyik megfelel. Conrad-ba bemesz pl es leemelsz egyet a polcrol. Ha nem is lesz teljes mertekben pontos, a kulonbozo beallitasok kozotti fogyasztaskulonbseget jol fogja mutatni.
-
-
almafa42
aktív tag
Van valakinek eladó LTC? Moneybookers-en tudnék fizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Opel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 11
- Google Pixel topik
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Revolut
- Spórolós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- xfx rx480 8gb
- Full HD Lenovo E580 laptop 8 GB RAM 256 GB SSD 4 órás aksi világítós magyar billentyűzet
- MacBook Air 2017 - 1TB háttértár!
- I7 GAMER PC /I7 9700 - MSI B360 - 32GB DDR4 - 512GB NVME SSD - RX 5700XT 8GB DDR6 - RGB/ + ÚJ HÁZBAN
- Gigabyte G41M-Combo alaplap processzorral, hűtéssel, memóriával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest