Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Stabil pályára állt az Android 16
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Akkor persze. De akkor meg szerintem, ez nem a mi asztalunk lesz.
. Elkezdik venni a nagyok tonna szám, és a diff az egekben, ami azt eredményezi, hogy az a pár db, amit te még mindig drágán megvettél, megint semmit sem fog érni. A nagyok kaszálnak, mi meg szépen elkezdünk játszani..
. Nem én vagyok koleszes, én magam fizetem az áramot, de sokan nyomják ott és úgy..
.
-
Geller72
veterán
58k+posta. és csak 300kh. Tudod mikor hozza be neked az áramot ez a többletköltség??? 180k alsó hangos az a tudás, mint egy 290-es kari. Ami meg 120k. 60k difi minimum/cucc. És azt max a wc-n tudod lehúzni, ha pl kijön egy hatvanszor durvább cucc majd netán. A vga meg még mindig eladható. Szerintem. Nem mellesleg egy koleszos arcot nem nagyon hat meg a villanyszámla..
.
-
Geller72
veterán
Ahogy nézem, a clever is az utóbbi 3-4 napban vagy hozta az LTC átlagát, vagy még azt sem..
. Nem csak a middle tré, ezek szerint.. Azaz örülhetünk, ha Mh-re kivetítve napi 1k hozam bejön, mínusz az áram még ebből. Nem valami rózsás..a multizás..
-
folditomi
tag
válasz
A_Jeges #14891 üzenetére
Ja, csak nem mindegy, hogy veszel egy ASIC-ot saccper 90ezerért, amire külföldön van garancia, meg 2-3 hét az érkezése, és van 70 khash-ed, vagy veszel egy 280x-et, és még mellé alaplap+ram+processzor+tápot, és kijöttél 140ből, de 750 khash-ed van.
Emellé Magyarországon gari. -
A_Jeges
csendes tag
Sziasztok !
Épp próbáltam öszzematekolni valami kezdő litecoin miner konfigot magamnak amikor észrevettem hogy már ide is árulnak asic cuccokat ?!?!?!? Most akkor ezzel mi a helyzet ? Most egy picit elbátortalanodtam.....
-
Geller72
veterán
Nem vágom. Beraktam a teamviewert autostartba ms w7-nél, jogok ok, de mégsem indul el.
ha simán indítom, kapásból elindul..hmm..
.
-
Nestor16
senior tag
Nem értem ...
Van a 270-es kártya 16x-os helyen, egy régi 4850-es USB riseren (1x). Csak az utóbbit látja a gép, a 270-est nem, de forog a ventije. Csak tesztként próbálnám ki, kéne rá driver vagy mi lehet a gond? Abból is melyik, ha 2 különböző kártya van?
Jah és 2 1x-es közül ha alulra, lenti foglalatba is dugom ugyan ilyen.
Bocsi, ha túl alap kérdés, de csak most jutottam el a riser kábelig. -
Geller72
veterán
válasz
janos666 #14881 üzenetére
Xar volt a hullámforrasztás. A sor végén, ahol ellenőrzik, ott fizikailag rajta volt, de mégis gyengén. Ez akkor van, ha túl korán engedik be a kártyákat és még nem állt be a kemence pl. Műszakváltás, vagy átállást követően. Inkább utóbbi. Az új hőprofil még nem állt be, de a barom átengedte a karikat.
-
-
-
Ma át kellett költöztetnem a gépet, mert belakta valaki az eddig otthonául szolgáló helységgel szomszédos szobát, ahova átszűrődött a zaj (amiatt néhány éjszakára, míg nem volt kedvem/időm időm pakolni, visszavettem kicsit az órajeleket ~1000-ről ~880-ra és 85 helyett 93 fokos célhőmérsékletet állítottam be, hogy halkabbak legyenek és ne zavarják a szomszéd szobában alvó álmát).
Ami költözés közben kiderült és feltűnt az eddig működő gépen:
- egy USB-s riser láb bele volt égve a PCI-E foglalatba (volt egy tartalék)
- az egyik 290X hátáról lemorzsolódott pár apró kondi/ellenállásSzóval órákon át kínlódtam, hogy miért nem megy az egyik helyen szétszedett, másikon összerakott gép, és most egy riser-el, illetve egy 290X-el szegényebb lettem. Ez szerencsére épp a kiskergaros példány (a legelső kártyám, amit eredetileg még játékra vettem használtan).
Azért szép, hogy egészen a régi helyén történő lekapcsolásig nem volt semmi baja, de amint mozgatni kezdtem, lemállott róla pár apróság.
(Később is simogattam ott finoman az ujjammal, és még több lerepült a környékről.) -
GIJoe
addikt
Na mi ez az esés megint? Vmi infó vhol?
-
ZolaMan
tag
válasz
gyuszaa #14869 üzenetére
ebayen olcsóbb a giga venti:
http://www.ebay.co.uk/itm/75mm-GIGABYTE-ATI-NVIDIA-Video-Card-Fan-Replacement-40mm-4Pin-T128010SU-0-35A-/181191757233?pt=UK_Computing_Video_Card_GPU_Cooling&hash=item2a2fdecdb1
bocs, mobil verzsönben nincs linkbeszúrásFontos, hogy a z "SU" végűt kell venni, mert az a 0.35A verzió, ami gyárilag is van rajta. Van belőle lepkefing 0,15A-es is.
Btw WD40 berohadt csavar lazítására nagyon jó, autószerelők fürdenek benne.
szerk3: Sajnos nekem nagyon úgy tünik, hogy a giga wf3 ventik nem szétszedhetőek
Nekem úgy purcant ki, hogy nem is lett volna értelme zsírozni, ugyanis elkezdett kotyogni a venti, de brutálisan, kb 5 mm-t táncolt le-fel a kerületén mérve. -
HSM
félisten
válasz
Nestor16 #14872 üzenetére
A WD40 észnélküli fújkodását most felejtsd el, a WD40 kb. 1 percig jó mindenre, azonkívül kb. semmire sem jó igazán.
Szerintem a műszerolaj sem épp ideális, kifolyik egy hét alatt, aztán ott vagy, ahol elkezdted.
Én zafír karikon csináltam újrazsírzást [link], általában megoldja a gondjukat, hosszú időre, de hogy más típusok ventijén működik-e a módszer, nem tudom, ha zégergyűrűs a venti, akkor nem tudod szétpattintani, és baj van. -
Nestor16
senior tag
válasz
gyuszaa #14869 üzenetére
Tudnál írni valami konkrétabb dolgot a zsírozással kapcsolatban? Tehát hogy pontosan mit ajánlasz, mert olvastam nemrégiben, hogy WD-40 megold mindent, simán jó stb. (ami van is itthon), de máshol pedig azt mondják hogy ventihez nem jó...
Elvileg még ez lehet jó, ez úgy néz ki, mint amit a varrógéphez használnak
A másik amit még lementettem ez, elvileg ez is jó, de nem értek hozzá.A WD-40-et pedig régi gyenge ventiknél próbáltam csak, nem csináld csodát vele és egy garis-újra pedig nem akarok minden vackot ráfújni. ( Főleg, hogy zsírozásról beszéltél
)
Ezt a cikket olvastam el annó és itt pedig a következőt írja: "Olajnak a legjobb a műszerolaj, de nekem teljesen jól bevált az is ha motorolajat használtam."
Szóval valaki megmondhatná a tutit
-
Geller72
veterán
És ugye most, hogy ilyen gatya az árfolyama a tipsnek, nem is nagyon nyúlnak bele a nagyok..
.
-
Geller72
veterán
A middle siralmas teljesítmény inspirált arra, hogy megnézzem, mit tud a TIPS kizárólagos bányászat esetén úgy, hogy néha bele-bele nyúl "tizen" gh-el néhány multi pool és felveri a diff-et. Nos, pont most járt le a 24 óra és kiszámoltam a dolgot. 1.4 Mh-el kezdtem, később még 400 kh-t tettem bele és most egy nap után 0.0175 BTC-t hozott úgy, hogy a pillanatnyi - elég ramaty - árfolyamot nézem. Most .27-en adják-veszik, de tegnap pl 34 volt, amikor elkezdtem. Nos, ezen a 27-es árfolyamon hozott ennyit csak a TIPS bányászata. Szerintem nem rossz. Most nem adom el autosell-el természetesen, megvárom, míg kicsit feljebb kúszik. Akkor viszont elég szép termés lesz ez. Tegnap a middle épphogy megvitte a 100 BTC-t, közel 15 gh-el, ami rettentő gyér, ha utánaszámoltok.
-
gyuszaa
őstag
válasz
ignorant #14868 üzenetére
Magefirm.com -on lehet nézelődni.
Érdemes inkább újrazsírozni először valamilyen nyomásálló, lítiumbázisú kenőzsírral.
Nálam konkrétan leszarták a kerregő ventilátort egy tápnál, ültek rajta egy hónapig. (A4Tech, soha többé)
Megbontani meg nem akartam a garancia miatt (matrica), de kártyánál megoldható. -
N.Ferry
senior tag
Ltc-nek kur*a nagy lett a diff.-je,multizni nekem nem éri meg,kérdezném,hogy van most valami aktuális coin ami valamennyire "bejáratott",pl. kutyát érdemes most még turni,vagy valami mást?
Dobjatok pls. valami tippet,köszi! -
Nestor16
senior tag
Szerintetek az már gari, ha fülelek kicsit akkor hallani hogy az egyik ventije a GB 270-esnek már picit kerreg? Kivettem és kézzel forgatva is hallani, míg a másik ventije simábban megy, kb ahogy kell. Végig 45-60%-os fordulaton használtam pedig...
Nem nagyon szeretnék hozzányúlni én, mert a ventiken ott van a matrica...
Ez így 2-3 hónap se volt...amúgy iponos.
Köszi, akinek van tanácsa erre. -
nanunanu
csendes tag
válasz
kicsiii #14855 üzenetére
tudomásom szerint 32A-ig ingyenesen kérhető a csere/bővítés (feltéve, hogy megfelelő az épület elektromos hálózata!), csak felette kell a ~4k/A árat megfizetni.
ha a lakáson belül túl kicsi a bizti (pl. 10A/ág), akkor azt könnyen lecserél(tet)heted
csak ne égjen le a vezeték a falbanMesterlovesz:
milyen áron és teljesítménnyel számolod a kártyákat?
nekem valahogy a 280X jön ki mindig nyerőre -
Donnie Darko
csendes tag
Nekem nincs unlockolva a kártyám, gondolom azért hoz csak "ennyit", egyelőre a 880/1375 úgynézki beválik, majd még próbálok rajta finomítani, meg amit mondtál kipróbálom.
Nálam kb 75 °C-on meg folyamatba, plusz hűtésként egy 12 cm-es venti megy rá.
kicsiii:
Kipróbáltam az sgminer-t, egyelőre ugyanazt hozza mint a cgminer. Neked többet hozott ki összeségében? -
-
tsui
csendes tag
Gigabyte Radeon R9 290 OC vagy Sapphire R9 290 TRI-X OC vennétek?
-
kicsiii
tag
válasz
Donnie Darko #14853 üzenetére
Próbáld meg a sgminer-t . Nekem most épp azzal fut egymás mellett 7970, 6950,6970 . Jobban kezeli ezeket a kártyákat mint a cgminer.
Ha valakinek van tippje a villanyorás problémára, ne tartsa magába lécci
-
GIJoe
addikt
válasz
Donnie Darko #14853 üzenetére
nekem 450at sikerült kihoznom, a TC:8000, a feszt levettem, tehát 1075 és + hűtéssel stabil 60-62 fokos...
-
Elbandi
aktív tag
válasz
pappkarcsi #14849 üzenetére
olyan rekesz kell ahol minnel nagyobb lyukak vannak. es a M30 meretu rekeszbe 4-5 kartya+alaplap fer, a tapo(ka)t mar kivulre kell rogziteni.
-
kicsiii
tag
Gondolom màr Ti is járatok úgy, hogy egyre több a Rig és a felhasználandó amper. Én most úgy állok, hogy megy a 4 db rig, és ha beindúl egy mosógép, vagy vízforraló, akkor lecsapja a biztit
még mielőtt az Eon hoz fordúlnék amperenként 3600ft emelésért, bízom benne, hátha van valami ötletetek. ?! Valami szerkezet, vagy bármi trükk? Mert bérházban lakom, és nincs kedvem 50k fizetni egy olyan házba, amelyik nem is az enyém. Mert éppen a borotvaélen táncosok, mert van amikor nem csapja le, van amikor igen. Bármi tippet szívesen veszek.
-
pappkarcsi
senior tag
műanyag ketrecbe építősöknek how to video. nekem nagyon tetszik.
[link] -
oleslie
aktív tag
Én írtam, de nem csinálom meg.
Egyrészt a telhetetlenség okán (24 órás support, garancia, felelősségvállalás, toronyóra lánccal), másrészt megbeszéltem a kérdést az üzemeltetővel, és nem megy. Amilyen fogyasztásokról beszélünk, az azonnal jelentkezne a számlán (jelenleg 800~900e FT körül van az irodaház havi villanyszámlája). Amire hajlanak, ha a fogyasztást teljes egészében kifizetem (na nem az irodaházét, csak a "sajátomat"), ez 38ft/kwh -t jelent. Emberbaráti szeretetből nem csinálnám, ha nem is csilliárdokat, de havonta néhány ezrest reméltem belőle, ez viszont ebbe már nem fér bele. Így csak saját gépeim vannak itt+1 havernak jutott hely (ennyi fér bele a keretbe, amiért még nem szólnak).
Viszont egy ismerőstől kaptam azt a tippet, hogy kőbányán, a sibrik felüljáró környékén van egy irodaház, ahol régóta van több üres iroda is, így meglehetősen baráti áron mérik. Tervezem őket meglátogatni, de még nem tudom mikor. Arról viszont nincs infóm, hogy az üzemeltetési díjat/villanyszámlát hogy számolják, van e klíma, etc. -
kicsiii
tag
válasz
Donnie Darko #14834 üzenetére
nekem 880/1375 I18 -g 1
470Kh -
GG888
senior tag
válasz
Donnie Darko #14834 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor -I 20 --gpu-engine 880 --gpu-memclock 1325
3ból 2 darab bios-kapcsolós, azok 6970-ként futnak.
Más: Tud valaki egy rendes, lehetőleg olcsó hűtött helyiséget rigeknek? 1 hónapja valaki emlegette, hogy van befogadóképessége
Bp érdekesne leginkább. (Bárkinek szivesen fizetem az áramot, de a főnöknek itt a szerverterembe nem szivesen.) Főleg, hogy 19°C-on megy a klíma és masszív 30°C van a teremben. És itt csak egy r9 290 és egy r9 290x van.
-
-
kicsiii
tag
Ezt a HIVE walletet használja valaki?
Érdemes ilyennek kezelni a pénzeket szerintetek? Mert a Bitcoin-Qt én 3 napja szinkronizálom és keményen a feléig jutottam, de ma feladtam. Egyenlőre nincs annyira sok pénzem, meg álltalában be is váltom, ha jó az árfolyam. Jelenleg a blockchain.info t használom, csak elkezdtem nézelődni. Ez a HIVE 30p alatt szinkronizált. Annyira nem vagyok benne ezekben az offline walletekben, ezért kérdezem, hátha valaki használta már. -
bandito1
csendes tag
válasz
somogyipeti #14824 üzenetére
Szerintem felejtsd el ezeket a ládákat. Én csináltam rigeket ilyenből. Egyébként a Tecsóban 499 Ft/db egy ilyen láda és 4db VGA-s rigeket lehet belőle csinálni.
A gond csak az volt, hogy eléggé melegedtek a kártyák. A jelenlegi favázas rignél 4-5 fokkal jobb a helyzet. -
musztiii
tag
új coin : 3ghs van már rajta, cryptoinrushon váltják, 7 óra alatt kb 0,005 jött vele ki, pool stat szerint is hozza ezt( 0,015-16/nap/1,4mhas)
[link] -
Cathfaern
nagyúr
-
-
-
RAMBÓ
aktív tag
-
-
RAMBÓ
aktív tag
Valaki bányászkodik DC-t? (dynamic coin)
Kinek hogy hoz? Pool szerint 1,7 mhs-el 2000DC körül kellene hoznia, de ezt közel sem hozza.
Nálam van a hiba? -
GG888
senior tag
válasz
Cathfaern #14827 üzenetére
Ha nem marad ki egy hely se a két kártya között, akkor és 290-ekkel már produkáltam 94°C-t
de azt úgy massziívan jópár napig, szóval bírják a kicsikék.Aztán jött a nagy ötlet, Janou fórumtárssal a gépház oldalába, a kártyák fölé vágtunk egy 9*24-es nyílást.
Efölé 2db 12 centis venti, ami a házon kívül van, úgy lett a 94 / 88-ból 77 / 79.
Az barátok között is 14°C, ami szerintem sokat számít, és a venti is ingyen volt, kuka tápokból szalajtottam. -
Cathfaern
nagyúr
Ha jelenleg van egy VGA-m a gépben, ami 72 fokon fut, és beteszek mellé mégegyet, akkor várhatóan jelentősen meg fog ugrani a hőmérséklet, vagy plusz egy VGA még nem számít annyira sokat? Illetve mit érdemes venni, ha nem (csak) a teljesítmény számít, hanem inkább a hangerő? (jelenlegi mellett ha maxon fut, akkor nem lehet megmaradni, szóval csak akkor szoktam azon futtatni, ha nem vagyok otthon). 270-270xt vonalon gondolkozva...
-
Reggie0
félisten
Bonpetet is javaslom, ha valaki szeretne olcso tuzvedelmet.
(#14825) GG888: Ez az imageshack iszonyat lassu fos.
-
GG888
senior tag
válasz
somogyipeti #14824 üzenetére
Király cucc!
tegnap én meg barkácsoltam kicsit este, reggel meg fotóztam az eredményt, 10 kártyányi riser fér rá, minkét oldalról 5-5db, nyilván még csak az egyik lap van rajta, de az se biztos, hogy maradni fog.
-
somogyipeti
csendes tag
Jó reggelt!
Most rendelek ilyen ládát RIG-hez, szerintem olcsó és jó megoldás lehet.
http://www.auer-packaging.hu/hu/racsos-euro-tarololadak_6.html
Érdeklődnék, hogy kell-e még valakinek esetleg, mert 15 EURO a szállítás 250 eurós rendelésig. Tehát mindegy hogy 1 db-ot vagy 10-et rendelek.
Mai nap priviben keressetek!
Méretek:
H x S x M (cm)
60 x 40 x 7,5
60 x 40 x 12
60 x 40 x 15
60 x 40 x 17
60 x 40 x 22
60 x 40 x 27
60 x 40 x 32
60 x 40 x 42 -
válasz
Mesterlovesz #14820 üzenetére
Az úgy drága, valamelyik 290-em került ennyibe...
#14821: 80-90%-on hajtva a ventit nem rossz a refhűtés se
. Cs a hangja mint egy startoló mig-21es
.
-
válasz
Mesterlovesz #14818 üzenetére
280x vagy 290x? mert eddig a 280-a szériáról nem vt szó...
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
nanunanu #14817 üzenetére
Az előbb csak a kártyák árával számoltam a hash arányt, de ha a teljes gép árával számolok akkor is 17%-al több a 280x-es RIG, vagyis a 270x-es 2 Rig 141Ft/hash, míg a 280x-es 1 Rig 166Ft/hash-re jön ki. (árban majdnem pont ugyanannyi mindkettő, de a többlet hash miatt jön ki a 17%-os eltérés)
-
nanunanu
csendes tag
válasz
Mesterlovesz #14813 üzenetére
A teljes gép árával számolsz?
Az alap + proc + mem + 1-2 táp + hdd/pendrive + riserek + valami ház vagy tartószerkezet 110k+ alsó hangon (minőségibb tápokkal már 150k+)
Hiába jobb a 270X kártyák ár/teljesítmény aránya, ha a teljes gép ár/teljesítményben már rosszabbul jön ki.
-
válasz
Mesterlovesz #14813 üzenetére
Ácsi, nem 290x-ekről, hanem 290-ről van szó. Az x-eseket árprémiummal mérik, míg az x nélküliből ha szerencséd van tudsz x-eset csinálni
.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz
janos666 #14812 üzenetére
Majdnem jó a matek, mert 5 Riser 14000 Ft, ahonnan mi rendeltünk...
Én a Ft/hash értéket nézem és annál a 270x 109 Ft/hash, míg a 290x 130 Ft/hash, szóval 20% van köztük a 270x javára. Vagyis 5 290xnél már vehettem volna 1-el több 270x-et. Persze ez csak filozofálás, én 6970-ekkel dolgozom és a későbbiekben is hasonló árszinten szeretnék mozogni...(de van aki a garis kártyákat preferálja, én meg csak tanácsadó lennék, ezért kérdeztem...)
-
-
válasz
t72killer #14810 üzenetére
Hmm, árgépes árakkal nézve már nem olyan olcsó a 290-es szerelés
5x Sapphire Radeon R9 290 Tri-X OC : 5*126eFt
Asrock H61 Pro BTC: 18eFt
Celeron G1610: 9eFt
4GB RAM: 7eFt
2*Chieftec GPM-1250C: 2*62eFt vagy 3*XFX PRO Series 850W 3*30eFt
5x riser: 20eFt (ugye őket se felejtsük el...)Szumma: 780-810eFt
-
válasz
Mesterlovesz #14792 üzenetére
A kollégával egyetértve: sztem olcsóbban jársz 290-esekre építkezve. Igaz, nekem 110 körül jönnek a karik, nem 125+/db... Ha találsz használt, Hynx ramos 290x-et 130 alatt, akkor az is megéri.
Így csak egy lapot/procit kell venni. Tápból mondjuk 1200+1000W-os párost javasolnék 5 karihoz.
Ja, és légyíves te se tégy 1150-es procit a H61-es lapba, nem fogja szeretni
-
válasz
Mesterlovesz #14792 üzenetére
Egyszerűbben is meg lehet 4400-4700 kh/s scrypt:
5x 290(X) (5x 100-130k : X-et csakis használtan!) + 3x750W táp (3x ~25k), 990(FX) deszka (15-25k), AthlonII (6-8k), 2Gb RAM (két tábla csoki és borravaló)
-
Imafett
aktív tag
-
tsui
csendes tag
válasz
pappkarcsi #14793 üzenetére
A bőség szahara...
És hogy legyen egy jókis összecsapás: melyikből lehet kihozni a legtöbbet? MSI/Giga/Sap/Asus? -
The Exiled
tag
[link]
Cryptsyn volt kint, szerintetek mennyire szavahihető?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- ASUS ROG Strix G16 Új állapotú csúcskategóriás gamer laptop 1.5év garanciával!
- Gainward Ghost Geforce RTX 4070 Super GPU eladó
- Chieftec Smart Seriels GPS-500A8 80 Plus minősítésű 500W tápegység
- Honor Magic6 Lite 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy TAB S7+ 128 GB WiFi, gyári Samsung tok és billentyűzetes tok
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest