Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezsi1
csendes tag
válasz
ZolaMan #14365 üzenetére
Egyrészt jó észrevétel az erősen bedugás, az egyik USB-nél legalábbis gyanús volt.
Viszont közben kiderült, hogy az alaplap kicsit furán kezeli az 1x PCIe slotokat, ha van mellette a 16x-esben kártya, akkor az 1x-es nem működik -legalábbis nagyon úgy tűnik.
Így az 5 slotos alaplapon csak 3 működik szimultán, abból is az első csak akkor, ha az integrált VGA-t lekapcsolom.
BIOS-ban sem találtam sokmindent -
kicsiii
tag
válasz
pappkarcsi #14397 üzenetére
Most úgy néz ki nekem frankón megy, azzal a videóval, amit belinkeltem... Meglepő módon első próbálkozásra...
Valami nem stimmel, mert ez túl könnyen sikerűlt
-
pappkarcsi
senior tag
válasz
bandito1 #14396 üzenetére
A teamviewer visszavesz nekem kb 100-200Kh-t míg fut a program.
kicsiii, sokkal inkább javallot a port forwarding-ot beállítani a routeren, és távolról beputtyolni rájuk. ott pedig screen -r cgminer, és Kh veszteség nélkül nézheted, ahogyan tekernek.
Hétfőn megnézem majd, hogy a 8080-as porton futó monitorozó programot hogyan lehet áttenni másik portra és akkor akár még egyszerűbben is kezelhető lesz a bányászás. -
pappkarcsi
senior tag
válasz
Geller72 #14375 üzenetére
Ugyanezekkel a kártyákkal dolgozom én is és 764-772öt hoznak, valami beállítás biztosan nem jó nálad.
Az MSI a felső, az ASUS-ok az alsó gépben vannak.
mod: optimalizált bin + smos 1.3 8GB rammal gépenként. msi config, asus config.
Bár, lehet, hogy más ramokkal kaptad és emiatt nem hoz ennyit. : ( -
GIJoe
addikt
Próbált valaki procival bányászni? A táblázat szerint egy Core i5-3470 44-45 kH/st kellene tudnia nekem 20-21 nél többet nem sikerül, (threads 4, minerddel) Tudom nem éri meg, de egy gépteremnyi gép esténként, csak dob valamit a szummán...
-
-
kicsiii
tag
Látom írtatok egy páran PM et, a vízhűtéssel kapcsolatban, és hamarosan válaszolok is, csak annyira másnapos vagyok, hogy széthullik a fejem
Viszont egy dolog nem hagy nyugodni, ezért muszáj megkérdeznem.
SMOS rendszer, USB boot. Hogy tudnám megoldani, hogy ne csak saját hálózaton tudjam csekkolni a rendszert?
Valaki megoldotta ezt? -
nordenrena
csendes tag
Bányászok egy coint, ami scrypt PoW algoritmusú.
A pool oldalán a hasrate 0,35-1,0-szoros között változik.
Ezt okozhatja ez az algoritmus-fajta?
De legalább nem izzanak a kártyák. -
westlake
félisten
válasz
Elbandi #14385 üzenetére
Biztos, hogy belerakja? Nem csak a címeket tartalmazza? Semmi szükség nem lenne rá, hogy a tranzakciókat is nyilvántartsa. Egyébként ha így van, esetemben ez sem számítana, mivel egy darab tranzakciót tartalmaz az a dat.
Jó, egyébként nem fontos, csak felmerült benne a kérdés. -
westlake
félisten
Mi lehet annak az oka, hogy a wallet.dat tartalma változik, ha a tárcában lédő dolgok nem? Értem ezalatt azt, hogy például nem generálok új fogadó címet. Tudomásom szerint a dat file csak ilyen jellegű információkat tartalmaz. Volt egy elmentett file-om, amit bemásoltam egy friss wallet-ba, majd ezután jócskán megváltozott a mérete. Ez mitől lehet?
-
HSM
félisten
válasz
Geller72 #14360 üzenetére
BIOS és memória-függő, melyik kari hogy megy. Gondolom, tudod, hogy ugyanaz a csip, még az eszközazonosítújuk ios azonos, tehát a hardveres képességek is 100% azonosak.
(#14362) ZolaMan: "Sokat teszteltem és a különböző 280x ek között a különbség az, hogy hol a gpu clock határ, ahonnan lassulni kezdenek."
Silány egy kártyák lehettek, ha elkezdtek lassulni, vagy rosszul vannak beállítva. A Sapphire Toxic-jaim 1200/1750-1800Mhz-ig meg sem állnak, 840kh/s....(Persze, nem ennyin használom őket, nem célom 80 fokon 100% ventivel gyilkolni őket 1,3V-on.) 8192-es TC-vel, gyári 3.7.2 CGminerrel.
(#14369) ZolaMan: Beleszúrod a csirkehőmérőt?
(Én azért inkább valami infrás elven működő cuccban bíznék, a multiméteres hőmérőm is elég bizonytalanul mér ilyesmit, rossz a hővezetés a szenzor és a PCB között, lehet hővezető pasztában kéne rárakni, de az elég necces, inkább vettem infrás műszert.
)
-
The Exiled
tag
annó mintha olvasgattam volna, hogy szarakodott a kripszi. Mostmár rendesen teszi a dolgát?
-
Geller72
veterán
válasz
ZolaMan #14378 üzenetére
Eddig ok, de érdekes, hogy a 8k-s TC-vel is egy gb körül terhel. Amúgy szerintem itt nagyon GPU freki-függő a dolog, mert megnéztem az általatok beküldött eredményeket, amiket korábban kértem és amiből úgy volt, hogy csinálok egy táblázatot, de aztán admin szinten ez el lett kaszálva - és ott tisztán látszik, hogyan skálázódik a rendszer. Alapfeszen majdnem minden normálisabb 280X/7970 elmegy 1070/1500-ig, és ott már hozza a jó értékeket. 1030 körül gyakorlatilag még nem nagyon történik semmi sem. 1070 felett már kell neki a plusz fesz. De ugye, ott már erősen melegedne, így nekem az nem cél. Ha ma lesz időm, belövöm 1070/1500-ra 1.1V-al. Megnézem, mi a szitu hash terén és a fogyiban.
Beállt 1.42 Mh-re és abszolút nulla a reject eddig ami meglepő..
-
Geller72
veterán
válasz
pappkarcsi #14368 üzenetére
msi gaming és a asus dcu 2 top. Az asusból volt 7970 TOP-om is. Az is így ment, talán egy kicsivel többet..
Amúgy a két vga-s gép konnektorból 630W-ot vesz ki alapfeszen..ez majd kopp annyi, mint a 2 db R9 290-es gép.
-
Jedii
csendes tag
Sziasztok
middlén szépen lefelezték a unexet és hozzá írták nekem a balanchoz
már csak 0,016 az unex én nem váltottam közben (cleverre vagy waffléra) remélem meg érte
csak infoként mondom!
meg egy kis poén: -
oleslie
aktív tag
-
Geller72
veterán
válasz
oleslie #14363 üzenetére
Szerintem ez userenként változó, ahogy ezt már többször is észleltem. 0.82 Mh-re kivetítve, az éjjel 0.11-et utalt, de ez még tré, mert az legalább két nap eredménye. Ez után az érdekesebb szvsz, mert igaz hogy volt most egy-két órás leállásom, de a ballansz 0.055-nél jár, az unexem meg 0.012. Itt sem az unex a lényeg, hanem a ballansz. 0.055 eddig nagyon jó eredmény a 0.82 Mh-re nézve. Persze, ez semmit sem szépít azon, hogy pár napja viszont kritikán alulian szar volt.
-
ZolaMan
tag
válasz
lezsi1 #14342 üzenetére
lehet, hogy hülye kérdés, de koppanásig bedugtad az usb3 csatikat?
Néha elég szorosan megy be, és mivel a +5 érintkező a slot aljában van, az csak akkor érintkezik, amikor tövig tolod.A felpörgés pedig sajnos semmit nem jelent, csak hogy áramot kap.
Amikor bekötöd a 2db pci-e tápot + a riser tápját egy második tápra és bekapcsolod kézzel, akkor is egyből elindulnak a ventik, pedig az alaplap nem is él alatta. -
ZolaMan
tag
válasz
Geller72 #14360 üzenetére
Nekem az ASUS 7970 és 280x hajszál pontosan ugyan annyit hoz, ami nem is meglepő, mivel ugyanaz a kártya.
Sokat teszteltem és a különböző 280x ek között a különbség az, hogy hol a gpu clock határ, ahonnan lassulni kezdenek.
gigabytenál nekem 1049, asusnál pedig 1080
Mindez 1500 RAM clockkal.
optimized sgminer config file segít valamennyit + tc 11200 (nekem ez mindig jobb, mint a 8192). -
Geller72
veterán
Beüzemeltem a 280x-eket. Hát nem vagyok elájulva tőlük. 1030/1450-en annyit hoznak, mint a 7970. Talán..Azaz kerek 700 kh/s.
Ennél egy picit lazább beállítással hozott a 7970 712 kh-t..
.viszont vmit reszeltek a middlén, mert meglepően jól hoz..
-
pappkarcsi
senior tag
3.8MH/s-re Rejected: 0.2 MH/s (4.1%) 3.3 MH/s 24-hour Average
0.009-et (0.00895 BTC/day per MH/s) sem adja ki a Clever sajnos ekkora reject mellett, míg waffle-n a rejectem >0.5%-alatt van..
dátum BTC
18:20 0
20:20 0,00310549
13:25 0,02378275mod: ez meg a Waffle-s gép. (5s):3.865M (avg):3.851Mh/s | A:2234880 R:5632 HW:0 WU:3501.4/m Reject: 0.25%
-
baji
tag
Ezt ismeritek?
https://btc-arbs.com/referral/nbaji
Ha valaki lusta kereskedni... -
Zoty@
aktív tag
-
n3zold3r
csendes tag
Nektek clever-en mekkora a reject?
Nekem iszonyú 10-30% közötti és nemértem miért, máshol mindenhol normálisan 2-4%.
-
Zlcsi
senior tag
hát ez a waffle rém gyenge 0,013 btc/nap/1.5mhs
inkább több mint 1.5 mert alapból 2.1 mhs-em van csak tegnap pakolásztam az egyik gépet, de akkor ment van 10 órát de mindegy mert 1.5 mhs-re is nagyon karcsú
a clever stabilan hozta a 0.01/nap/mhst
-
GG888
senior tag
-
-
lezsi1
csendes tag
válasz
pappkarcsi #14252 üzenetére
Van valami trükk ezekkel az USB-s riserekkel, vagy tényleg sok a hibás?
Nekem is most jött meg 5 Kínából, pont ilyenek, mint itt a képen volt (csak fekete a slot), de a gép nem látja a kártyákat vele.
2 szettet is próbáltam, 2 alaplappal, 2 VGA-val, egy csomó slot-ban. Tápot kap a kártya, mert felpörögnek a ventik, de a bus-on már nem jelentkezik be a jelek szerint. -
Juhúú, megbütykölték az Elpida-RAM-os 290(x)-eket! (bocsi, ha már volt)
-
HSM
félisten
válasz
musztiii #14334 üzenetére
Volt PowerColor V2-es 7950-em, a VRM még hűvösebb volt rajta, mint a GPU extrém tuningnál. Ugyanakkor pl. a Sapphire Dual-X 7970-em akár 15-20 fokkal melegebb VRM-et is tud produkálni, mint a GPU. A Gigabyte karija szerintem különösen óvatosnak kell lenni, mert marhanagy a hűtője, és eléggé olcsósított a VRM, ami nem mindig jó kombináció. Meg kell mérni, ha most nem megy, átmenetileg addig annyit tudsz csinálni, hogy visszavesezd mondjuk az órajeleket 20%-al, az kapásból 20%-al kisebb sebesség és fogyasztás. Aztán ha nem döglik ki, akkor a meleg volt a baj, ha kidöglik, akkor leget picit mégtöbbet visszavenni, vagy máshol hibát keresni.
-
musztiii
tag
Hát valóban semmi tudományos alapja nincsen
Csak úgy láttam, hogy másoknak kb 15-20 fokkal van fölötte, ami a max, de igen, inkább a pontos mérésre lennék kiváncsi, ne hiszem h a giga kártyáknak nincsen vrm hömérőjük, csak valahol el van dugva biztos.Ha pedig nem a vrm-mel van probléma akkor kereshetem tovább, hogy miért dead-el a kártya 1 naponta kb, és utána még a cgminer restart se megy, mert kifagy a gép.
-
HSM
félisten
válasz
Dexar007 #14330 üzenetére
Bányásztam én még BTC-t 100dolláros árfolyam alatt is anno.
Legyünk optimisták, bányászat nélkül nincs cryptopénz.Persze, lehet bedől a BTC holnap, vagy akár holnapután, miért is ne, de akkor legalább nem lesz gond a melegre.
(#14331) musztiii: Ugye jól sejtem, hogy semmi tudományos alapja nincs a 15-20 foknak?
Adjál hozzá 40-et, mindjárt nem olyan szép az összkép.
(Semmi köze a GPU hőfoknak a VRM hőfokhoz, max annyi, hogy ha többet fogyaszt a GPU, akkor jobban melegszik a VRM, de ez elég laza viszony.)
-
musztiii
tag
Gigabyte kártyáknál hogy lehet megnézni a vrm hőfokot? Egyik kártyara kb 24 óra futás után dead-et ír cgminer-ben, elvileg túl meleg a vrm és azért, bár nem értem, mert 68 fokot ír a gpu-ra, ha még +15/20 fokot hozzáadok annak sem kellene olyan soknak lennie.
Gpu z/hwinfo-val próbáltam, de csak a gpu thermal diode-t írja nekem ki, layoutban is néztem, hátha nincs kipakolva a monitoringba, de ott sincsen
-
-
-
ignorant
senior tag
-
Geller72
veterán
válasz
ignorant #14319 üzenetére
Szóval még ezt is én keressem meg neked.
.
Vagy elballagsz a hw apró részhez és megnézed, mennyiért megy a holmid.
Utóbbinál azt is láthatod, ha valaki ilyet keres. -
ignorant
senior tag
udv mindenki
Van egy Asus 6970 Direct CU II-om ami feleslegesse valt, szerintetek mennyit er?
Gaming kartyanak volt hasznalva, nem banyaszott, es nem is tuningoltam.
http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH6970_DCII2DI4S2GD5/
Masik kerdes, hogy 290x-el erdemes most rafekudni barmelyik alt-ra is?
-
Geller72
veterán
válasz
lezsi1 #14170 üzenetére
Ezért kell mindkét oldalra berakni "pénzt".
. A vételire és a sellre is egyaránt..
Ha túl alacsony, akkor is legyen sikerélményed, mert tudsz olcsón venni, ha meg túl magas, akkor is..
Megvannak a 280X-ek. Lett Asus dcu top is. Viszont 3. napja nem aludtam, szal most RESET..
.
Amúgy, a 24/7-el kapcsolatban. Vannak az IT-ben is olyan ipari szabványok, amiknek meg kell felelni, ha magasabb osztályba akarod soroltatni a terméked. A katonaság is használ mind softver és hw elemeket is. Ott egy kicsit magasabb a kritérium. Magasabb military szabványnak felel meg pl egyes MSI 280X kari is, például az a gaming series, amit tegnap vettem LeC-től, mert éppen pont ilyen van nála...
A MIL-STD-810(G?) szabványról van szó jelen esetben. És ennek ez a VGA megfelel. -
N.Ferry
senior tag
Gyors kérdés,bár ahogy átfutottam az utóbbi 50-60 hsz.-t nem csak engem érint,szóval aki 290(x)-el turkál az hogy gondolkodik a jó idő közeledtével?
Mennyire engeditek el a hőfokokat most,és mi lenne számotokra az elfogadható a "melegebb napokra" ? -
Dexar007
veterán
-
oleslie
aktív tag
"Szerintem napok óta nem alszik"
ok, megérte fölkelni, köszönöm. Remélem azért egyszer kiderül mi okozta ezt az állapotot.Igen, ezt olvastam a bitcointalk-on is, hogy teljesen saját cucc, amit futtat, és nem enged senkit a közelébe. De könyörgöm. Túlnőtt rajta a probléma, ha nem tudja egyedül megoldani, be kellene fejezni, vagy külső segítséget igénybe venni, mert így rengeteg embert haragít magára. (nem csak én tudok számolni, nem csak nekem jönnek ki ezek az eredmények, és ha más jobban felhúzza magát, esetleg csúnya dolgokra vetemedik, pláne ha módjában is áll kideríteni az elérhetőségét)
-
HSM
félisten
válasz
oleslie #14305 üzenetére
Én nem feltételezek rosszat róla. Épp azért, amit írsz. Nem szorul rá, hogy meglopjon.
Szerintem sokkkal inkább az lehet a baj, hogy egy full saját cuccot működtet, és kicsit túl van nőve rajta a feladat. Szerintem napok óta nem alszik, és vért izzadva próbálja a kézbentarthatatlanul nagyra nőtt rendszerét talpra állítani.
Persze, attól még az lenne a korrekt, ha rendesen kommunikálna, ezt nem vitatom. -
oleslie
aktív tag
"Mi" gondolkozunk azon, vajon mi lehet a baj, mert ő nem nyilatkozik. Ehhez képest túl sokat tesz zsebre még most is (nem beszélve az ellopott -nem számolt- shareokat, eltünedező unexeket).
Persze nem látunk bele a zsebébe, de gondolkozok én is egy kicsit "hangosan"
A tegnapi bevallott eredménye 123.4BTC (és ez egy meglehetősen gyenge nap, bár ahogy elnézem a mai sem fog rekordot dönteni -hacsak nem negatívot)
"My fee is 3%..."
számoljunk csak €400-val.
123.4BTC * €400 = €49360 * 0.03 = €1 408
igen, jól látod, egyezer-négyszáz-nyolc euró, csak tegnapra! Ebből persze lejön a szerverek elhelyezésének ára (ez ha jól tudom külföldön magasabb -vagy én tájékozódtam rosszul-, mint nálunk), nekem ami a VH-ban van, havi 22000-be kerül (redundáns 650W tápokkal). Legyen a duplája.
44000Ft / €400 = €110, havonta, gépenként. 5 gépre : 5 * 110 = €550/hó.
Ha a fenti (nem is annyira kiemelkedő) eredményt nézzük : €1400*30 = 42 000 - 550 = 41 450 bruttó bevétel egyetlen hónapban. (nem tudom ebből hol/hogyan adózik, nem indulok ki a magyar rögvalóból, hogy amit lehet titkoljunk el, de még ha adózik is, nem gondolom, hogy ne maradna meg neki 20-40%)
Azt nem lehet tőle elvitatni, hogy kitalálta, összerakta, meglehetősen sokáig eredményesen működtette az egész rendszert. De most, amikor sz@r került a ventilátorba, lapít mint sz@r a gazban?! Félreértés ne essék, nem sajnálnám tőle ezt a pénzt, ha egy részét nem tőlem lopta volna el.igen, végülis csak az €1400-val számoltam, pedig voltak sokkal eredményesebb napok is, szóval a 41 450 nagyon alulbecsült eredmény. Vagy én nem tudok számolni, és az egész hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Lenovo Legion PRO 7, RTX4070, i9-13900HX Gaming laptop 2027.09-ig gari!
- UniFi Dream Router 6, új, fóliás, ingyen Foxpost
- Audioquest Rocket 44 Bi-Amp 2x3m hangfalkábel
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6700 XT 12GB / RX 6800 16GB +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest