Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #102559 üzenetére
Köszi mindenkinek! Akkor viszont minden szolgáltatóra, TV gyártó cégre igaz kell, hogy legyen. Viszont az a furcsa, hogy UPC mediacarddal a 29-es körzetben, illetve a XIII. kerületben, régi 10 éves Panasonic TV-n szabadon szerkeszthetők a csatornák, illetve a DIGI-nél, Sony TV-vel USB-re letöltve, majd vissza. Akkor ezek szerint az LG az USB-re mentés sem működik UPC Mediacardnál.
-
-
dareyou90
csendes tag
válasz
blakey #102103 üzenetére
Köszi. Böngésztem a neten ezekről, különböző márkák fórumában és jó pár esetről olvastam olyat, hogy ilyennel elhajtották, mert hogy a működést nem befolyásolja.
Igen, ez igaz, de azért elvárható lenne egy, meg ha alsó kategóriás modell is, hogy legalább ne adjon ki olyan hangot, mint egy CRT tv, ami már a végét járja. Időközben kért helyszíni javítást, reméljük megoldja a táp csere
-
attiati
veterán
válasz
blakey #101915 üzenetére
Nem tudom miért esik szét a szöveg tagolása. Remélem a lényeg kihámozható belőle.
General
Unique ID : 126115087098217780025708727846106414527 (0x5EE0E1DC53423884B7330D5E46DDBDBF)
Complete name :
Format : Matroska
Format version : Version 4
File size : 11.6 GiB
Duration : 1 h 2 min
Overall bit rate : 26.3 Mb/s
Encoded date : UTC 2020-09-05 15:52:51
Writing application : mkvmerge v28.0.0 ('Voice In My Head') 64-bit
Writing library : libebml v1.3.6 + libmatroska v1.4.9Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L5@High
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Bit rate : 25.7 Mb/s
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (23976/1000) FPS
Original frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.129
Stream size : 11.3 GiB (98%)
Default : Yes
Forced : No
Color range : Full
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constantAudio
ID : 2
Format : E-AC-3
Format/Info : Enhanced AC-3
Commercial name : Dolby Digital Plus
Codec ID : A_EAC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 640 kb/s
Channel(s) : 6 channels
Channel layout : L R C LFE Ls Rs
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 31.250 FPS (1536 SPF)
Compression mode : Lossy
Stream size : 288 MiB (2%)
Title : English
Language : English
Service kind : Complete Main
Default : No
Forced : NoText #1
ID : 3
Format : UTF-8
Codec ID : S_TEXT/UTF8
Codec ID/Info : UTF-8 Plain Text
Bit rate : 72 b/s
Count of elements : 1164
Stream size : 33.2 KiB (0%)
Title : English
Language : English
Default : Yes
Forced : NoText #2
ID : 4
Duration : 55 min 56 s
Bit rate : 2 b/s
Count of elements : 29
Stream size : 966 Bytes (0%)
Title : Español Forzados
Language : Spanish
Forced : YesText #3
ID : 5
Duration : 53 min 9 s
Bit rate : 5 b/s
Count of elements : 81
Stream size : 2.20 KiB (0%)
Title : Español latino
Language : Spanish
Forced : No -
Joci??
senior tag
válasz
blakey #101653 üzenetére
Koszi, mukodik a stick CEC-en keresztul
Volt egy kis gondom mert hiaba kapcsoltam be a CEC funkciot a tv-n illetve a stick-en, nem akart mukodni, mire rajottem hogy az univerzalis taviranyito be volt kapcsolva, ahogy levalasztottam arrol a hdmi kimenetrol, mar mukodott is -
TeeJay
félisten
válasz
blakey #101626 üzenetére
Nem volt még, üzletben néztem két egymás melletti LG-t egyik UM másik SM volt de SM-ből is alsó széria
Kvázi 8bit+FRC IPS panel, UM direct LED SM lehet edge LED-es volt de ugyanúgy 50/60Hz
mindkettőn volt bevilágítás mert üzletben tuti 100%-ra tolják a háttérfényt
nem láttam miért érne meg 40-50ezerrel többet csak a nano bevonat miatt az SM miközben ugyanolyan olcsó 50/60Hz panel és ha peched van edge LED miatt még úgy is járhatsz mint faterom akinek 2017-es UJ670V van 55"-ban edge LED mellett
bántóan béna körbe a sok bevilágítás még lehúzott háttérvilágítással is
nekem a 65UN-n nincs fele akkora bevilágítás és legalább nincs local dimming semegyedül a 8500-as szérián gondolkoztam volna el csak abból idehaza nincs 65-ös a 75UN8500 meg 370ezertől indul azt meg most egyelőre még kihagytam elég volt a 65" 220ezerért
Azóta 6-8 Real4K UHD HDR filmet néztünk rajta és tökéletes vagyis nem tökéletes de együtt tudok élni a hátrányokkal
Majd legközelebb 5-6év múlva 75" és vagy OLED vagy VA paneles lesz -
válasz
blakey #101640 üzenetére
B.szhatja az ember az OLED-et, ha nem látja kényelmesen a játékot a kanapéról. Igazából én is megbántam így utólag, hogy 55-ös TV-t vettem 3 méterre. 65 kellett volna, hogy kényelmes legyen, most rángathatom a szoba közepére a fotelt, ha látni akarom rendesen a játékokat
-
-Rolika-
senior tag
válasz
blakey #101638 üzenetére
1 éve még úgy gondoltam, hogy 55-ös Oled lesz az én TV-m, de rájöttem, hogy 4 méterről konzolozáshoz a 65-ös is már határeset. Egy 10 bites, 120hz-es VA ennél nagyobb méretben viszont már horror árban van. Az LG 75UN85003-ra mondom most azt, hogy nem ragaszkodom a VA vagy Oled feketéjéhez. Ez az a méret, amin kanapéról hátradőlve tudnék frankón konzolozni.
Jó lenne ha már beszerezne valaki egyet és elmondaná a véleményét róla -
-Rolika-
senior tag
-
TeeJay
félisten
válasz
blakey #101543 üzenetére
Beszéltem itt olyan taggal aki a 2019-es LG TV-t gariban vissza küldte és vett helyette 2020-as UN szériát, írta hogy érezhetően gyorsabban pörög a menü meg a TV tehát vélhetően azért csak egy fokkal újabb procit kapott.
Ugye mi csak azt látjuk hogy 4core proci de azt nem tudjuk miféle is az
oké 2020-as TV-ben DTS már nincs de megjött nekem a 3méter HDMI2.0 kábel és a PC eszméletlen jól játszik le mindent, sokkal jobb mint a TV és nem kell DLNA szervereznem sem. Ráadásul sikerült olyan TV felvételt letölteni amit nem tudott játszani a TV illetve volt olyan is aminek DTS magyar hangja volt és azt a PC viszi vígan -
asdf_
veterán
válasz
blakey #101543 üzenetére
Jelentéktelen. Nem történik akkora mértékű fejlődés
Ez nem feltétlen fejlődésén múlik, hanem hogy mit hajlandó a gyártó belepakolni a szerkezetbe. Pl. a mai napig kapsz a boltban 2 GB RAM-os tabletet (tavalyi modell!!!) Tudod mikor vettem én 2 GB memóriával rendelkező tabletet? 2013-ban...
Tehát ha az ezévi modellben csak 1 gigával több memória van, vagy csak eggyel későbbi sw verzióig frissitik, már megérheti az idei készülék, a DTS csak nagyon keveseknek fáj, ezért is hagyták ki a fenébe. -
TeeJay
félisten
válasz
blakey #101239 üzenetére
Volt egymás mellett a BenQ és Acer Nitro is és a Nitrot könnyű volt beállítani hogy a szememnek tetsszen. Úgyhogy én 5év VA panel után váltottam most 3 monitoromon is IPS-re és nem bántam meg. Vélhetően az sem tetszett hogy ha nem középről néztem nagyon gyorsan átment lilásba a kijelző.
5évig volt LG 42LB670V most 65UN80003LA és nem bántuk meg. Majd ha 1x látok élőben tök sötét szobában VA paneles TV-t és nem lesz gázos akkor talán elgondolkodok rajta -
TeeJay
félisten
válasz
blakey #101233 üzenetére
Most adtam el BenQ VA paneles monitort és cseréltem Acer Nitro IPS-re és a VA panelt sosem tudtam olyan jól beállítani hogy a színei olyan jók legyenek mint az IPS-nek
Kontrasztja oké jobb volt de inkább bukjam a kontrasztot cserébe kellemesebb az IPS a szememnek mindenhogy
Ez van -
junior19
senior tag
válasz
blakey #101233 üzenetére
Ezt már én is megszerettem volna tudni, de általában egy majd 10 éves monitor panelek leírását linkelgették. Magyarázatot senki nem adott rá, s továbbra is nyomták leginkább a Milyen tévét vegyek topicban, hogy az ips panelesnek szebbek a színei. Legutóbb a Philips tv topicban is napokig ment a csörte, leginkább a magyarázat annyi volt, hogy szebb és kész, a va hulladék.
Garsza: szervíztávirányítóval lehet bejutni a menübe, vagy azt hiszem infrás teló + app segítségével.
De szerintem ezek a készülékek pörögnek az áruházak polcain, így több hónaposnál nem hiszem, hogy többet lett volna ki. S mivel ez lcd, nem okoz olyan gondot, mintha egy több hónapos áruházi oledet vettél volna. Az már rizikós.
Ezeknek az lcd-nek a háttérvilágítása ha nincs agyonhajtva 25-30000 órát elmegy látható hiba nélkül. Ha több hónapot is ment, napi 10 órával, akkor is pár ezer óra lehet benne. Ez a maximum, ez semmi ezeknek a tévéknek.
Nincs se oscam, se cccam, semmilyen program ezekre a tévékre. -
Technoman
őstag
válasz
blakey #101166 üzenetére
Szia blakey, rég beszéltünk már. Mint tudod, rég a szakmában dolgoztam, csak időközben volt egy kis kihagyásom.
Szóval, természetesen megfogom nézni a dolgot és nem, nem a "parasztvakító" beállítások miatt mondtam azt, amit írtam (nekem valahogy az LG szimpibb, még a fenti módok mellett is természetesebb a képe, mint a Samué + van hozzá egy jó kis táv) Az ár nagyjából egyforma.
Nem most akarom megvenni, tehát még várok vele. Egyébként, hogy a Panámat megvédjem, anno amikor nézegettem -és a munkámból fakadóan volt rá bőven időm- hogy milyen Pana TV-t vegyek, sorra vettem az akkori típusokat és az akkori Lineup-ba ez volt a legjobb ár/érték arányú versenyző.
OLED - igen én is gondolkoztam rajta, de sajnos, ahogy fentebb írtam, nem csak házimozizásra vinném a TV-t (laptop is rálenne kötve, időnkénti hosszabb, statikus tartalommal) és bár a gyári (2 év) garancia alatt a beégésre is van garancia, de utánaérdeklődve (LG promóter) a cég ezt a gesztust, a gar időn belül csak 1x teszi meg (és ez is kérdéses, hogy meddig és milyen feltételekkel) + ha biztosítást is vennék rá, tudtommal beégésre ez már nem vonatkozik. Így hát nehezen, de el kell engednem az OLED kezét (pedig tudom, hogy az lenne az igazi) -
-
Rasnac
aktív tag
válasz
blakey #100622 üzenetére
A kikapcsolt az pontosan úgy értendő ahogy mondom/írom.
Ki van kapcsolva.
Ytn is átáll folyamatosan más kepmodra de ltt is ellenőrzöm és kikapcsolom.
Az LG se hitte el, de mutattam a beállítások képét.
Lehet jelen helyzetben szoftveresen a baki, mert hiába kapcsolom ki, nem történik jó formán semmi, csak kicsit sötétebb lesz a sáv, de ugyanott marad.Lg 43uf680v as készülékről váltok. Ahhoz képest értettem a "generáció" váltást.
elnézést ha félreérthető voltam
-
Krisz0630
senior tag
válasz
blakey #100387 üzenetére
Mindenhol 2020-as modellként hirdetik. Amikor a Media Marktban akartam venni SM8600-at, visszamentem és elfogyott a tv, mert hogy kifutó modell. 200 volt akkor az a tv.
Az eladó bőszen elkezdte ajánlgatni az SM8050-et helyette az volt kitéve már, 215000-es áron. Vigyem azt mert ugyanazt tudja, csak 2020-as modell. Végül nem tudtam eldönteni, hazamentem és utána néztem ennek az SM8050-nek. Akkor alig táltam róla valamit (ez májusban volt). Aztán az LG oldalán nagy nehezen megtaláltam és hát specik alapján inkább az SM8200-hoz áll közel, sok minden hiányzott belőle a 8600-hoz képest.
-
Taposzeb
csendes tag
válasz
blakey #100091 üzenetére
Átállítottam PC módra, így nyertem még kb 40ms-t (köszi a tippet
) , most 60 körül lehet, ami még mindig nem elég játékhoz. A kábel-t pontosan nem tudom milyen, de a régi tv ment vele jól, bár annak sose próbáltam a késleltetését, mert nem éreztem lagot. Egyáltalán lehet várni az ultra deep colortól, hogy csökken a válaszidő?
-
-
Lyézi
csendes újonc
válasz
blakey #99401 üzenetére
Ezzel együtt tudnék érteni, ha gyári visszaállítás után úgy, hogy nem volt bekötve a net, működött volna. Bár lehet, hogy itt meg automatikusan wifin keresztül kereste a netet a beléptető menünél. De az az érdekes, hogy működött több, mint 1 évet minden probléma nélkül. Ráadásul okádék volt a hálózati megoldásunk. A szomszéd szobából wifin jött át a net egy tp-link jelerősítőre, és onnan ment kábellal ki a net a routerra. Egy ideje ez át lett alakítva végre, kábellal jön át a net a másik routerből a miénkbe. A jelerősítő pedig lekerült a földszintre, hogy ott is legyen wifi. Ez mondjuk régebben okozott problémát, de akkor wifin használtam a tv-t, a mi szobánkban nem volt router (2 gépre 2 kábellal jött át a net a másik szobából), így a fenti router, meg lenti jelerősítő között ugrált minden eszközünk, ezért az hamar meg is lett szüntetve. Egyébként ezek a gány megoldások nem az én szüleményeim voltak, mindenesetre a jelenlegi megoldás stabil, a wifis rossz volt. De így sem volt semmi baja a tv-nek még egy darabig. A 2 probléma egyébként azért függ össze, mivel egy alkatrész (a wifi modul) kezeli a távirányítót is, meg a kábel/wifi netet is. Emellett volt, amikor 1 teljes napon keresztül működött, azután megint nem.
Illetve, az előző szerelést követően, amikor semmi változás nem történt a hálózatban sokáig, miért lett jó? Először még akkor is wifi-vel használtam, és a beléptető menünél nem tűnt el a kurzor, azonnal látta a wifit. Emellett 2 gép is megy erről a routerről, a telefonok wifijével sincs baj.
Ettől függetlenül majd átnézem azokat, amiket írtál, és köszönöm a jó tanácsokat!
A szervizből egyébként azóta nem érkezett válasz. Sajnos, ha nem garanciális úton jönnek ki cserélni valamit, akkor lassú a folyamat kissé, de így legalább (remélhetőleg) rendesen bevizsgálják, nem vakon cserélnek alkatrészt.ui.: Elkavarodtam az előző válaszommal, és ugye rosszra válaszoltam, elnézést érte.
-
Lyézi
csendes újonc
válasz
blakey #99398 üzenetére
A wifi kapcsolatot meg sem találja a tv, a gyári beállítások visszaállításánál pedig direkt ki volt húzva a net kábel is belőle, hogy nehogy az bezavarjon, de gyakorlatilag esélyem se lett volna beállítani semmit, mert amint a beléptetésnél ide ért a tv, azonnal eltűnt a kurzor, és onnantól nem is bírtam, csak a tv alján befejezni a beléptető menüt.
Egyébként már felhívtam a szervizt, kíváncsi vagyok mire fogok menni velük. Valószínűleg megint csak cserélnének benne egy jeladót (alaplapot nem fogok cseréltetni), és kész. -
válasz
blakey #99285 üzenetére
"Bizony képes smb-n is, de az LG-s app http-n kommunikál."
Most újat mondtál, sok hálózati eszköz http-n kommunikál, maga a tévé is. Sőt a DLNA is azon megy, csak az egy másik rétege a hálózatnak. Egyébként megnéztem a Plex-ben is van DLNA, csak alapból ki van kapcsolva. Elolvasva a leírást, a topcoolfeature az, hogy nem kell DLNA-t használni. Mert az veszélyforrás, mivel nincs autentikáció, a (helyi)hálózaton belül minden arra képes eszköz venni tudja. Tényleg basszus, mert erre van kitalálva.
"Próbáld ki mielőtt ilyen módon írod, hogy neked nem kell, pont olyan mint amikor a gyerek közli, hogy nem szereti pedig még nem is evett belőle."
Pont nem, elmondtad hogy mit tud. Ebből én tökéletesen le tudtam vonni a következtetést, hogy nekem nem éri meg a többlet erőforrást amit felemészt.
"A VPN egy másik dolog, azt ne keverjük ide."
Te írtad, hogy a világ másik végéről is le tudod játszani a NAS-odról a tartalmakat. Én erre írtam, hogy ehhez sem a Plex az egyetlen, sőt talán nem is a legbiztonságosabb lehetőség.
"Ettől függetlenül lehet, hogy neked nincs rá igényed az igényes és profi lejátszásra, nekem pl. van, ezért sem használom pl. a TV-ket mint lejátszót."
Nem tudom mi alapján értékeled az én szép iránti igényemet? Mindenesetre való igaz nekem nem fontos a lejátszó csicsa gui-ja, meg a szépen feliratozott, borítózott filmkatalógus (pontosan leírtam miért). Viszont fontos a szép kép és a jó minőségű hang, ami meggyőződésem, hogy megfelelő alapanyag esetén a tévé saját lejátszójával is elég jó. Nem tudom te milyen típusú filmeket nézel, de nálam azok a jellemzőek, amiknél nem csak a képi megjelenítés a fontos. Így nem fogok azon görcsölni, hogy feltétlenül kadencia helyesen nézhessem meg a ..... (helyettesíts be ide bármit amit szeretnél). Olyan film aminél nagyon fontos a képi hatás, azt megnézem moziban. Teljesen irreális igény bármilyen házimozi szettől elvárni csak megközelítőleg azt a hatást, ami egy rendes moziban az ilyen típusú filmeknél van.
"Te kérdeztél, mi válaszoltunk, a beépített lejatszónál többet tud."
Ezt teljesen feleslegesen írtad le, észrevettem, hogy válaszoltatok. Azért kérdeztem mert tényleg érdekelt, tud-e többet ami miatt érdemes vele szenvedni. Válaszaitokból kiderült, hogy semmi esetre sem. Köszönöm. -
-
LiteCross91
aktív tag
válasz
blakey #99169 üzenetére
Feltettem az emby szervert. Meg LG tv-mre (elég öreg) LB671V az emby klienst a store-ból. Hát olyan lassú, hogy mire elindult a film kb. volt 40 sec. Után meg nem is tudtam belőle kilépni, semmilyen kezelő sáv nem jön elő. Ki kellett kapcsolnom a tv-t. (Szeretem én a Frozent, de azért ne azt játssza már megállás nélkül)
szerk:
TV restart megoldotta, most egészen tűrhetően megy már. -
-
junior19
senior tag
válasz
blakey #99041 üzenetére
Az Sj az nanocellás volt, ha jól emlékszem. Annak a mostani megfelelője az SM. De ez te is tudod.
Va paneles csak UM sorozatban van a tavalyi palettáról, 50 és 70-es méretben. Ezekben van többféle felszereltségű.
A 60UM7100-as van csak az UM sorozatból, ebből nincs több verzió, ami va paneles. -
asdf_
veterán
válasz
blakey #99019 üzenetére
Fölösleges dolgon szkanderozunk, de épp ráérek. Nem, nem mindegy a rácsmintánál. Ha van egy 4K felbontású kijelződ, és arra egy FHD rácsmintát akarsz rakni mondjuk zöldből, az azt jelenti, hogy a páratlan pixelek zöldek, a párosak feketék. Mivel ugyanaz a maszk van rárakva az RGBW-re is, csak ott van egy fehér pixel is, az azt jelenti, hogy a vízszintes felbontás csak a háromnegyede, a rács nem a zöld pixelre fog esni és neki kell állni kikeverni valahogy. Demonstrálom a tesztábrát, tessen a vastag kiemelés sűrűségét nézni:
RGB 4K:
RGBRGBRGBRGBRGBRGBRGBW 4K
RGBWRGBWRGBWRGBWRGBWIde esne a zöld vonal RGBW kijelzőn, minden harmadik pixelsorra:
RGBWRGBWRGBWRGBWRGBWRGBWDe, mint mondottam, egyrészt jellemzően nem ülünk olyan közel a kijelzőhöz, hogy meg tudjuk különböztetni a 4K-t FHD-tól, másrészt 4K tartalmat is elég keveset fogyasztunk, így ez most még kb. halálmindegy, mert látványiilag okzhat több pluszt a W, mint amennyi hátrányt okoz az emiatti átméretezés (ami -amíg valami AI-t rá nem eresztünk- kényszerűen minőségromlással jár) Egy kockásinges csóka előbb lesz moirés RGBW-n, ez mondjuk tuti, de átlagjúzernek a kábeltv-t nézve az SD-ről meg HD-ről upscale-elt képnél kb. halálmindegy, hogy RGB-t vagy RGBW-t néz (pont emiatt rakják gondolom a belépő szériába).
-
asdf_
veterán
válasz
blakey #99017 üzenetére
A 2160p megvan, de a 3840 széles nincs, csak a 3/4-e, tehát ha erre ráeresztesz egy 1920*1080-as hálóábrát, akkor csúnyán elhasal mögötte. De egyrészt nem ez a felhasználási módja a tv-nek, másrészt amúgysem olyan közelről nézi senki, hogy egyáltalán az érzékelhető 4K felbontáson belül legyen a szeme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Könyvajánló
- Gaming notebook topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest