- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
Hunfiu12 #101333 üzenetére
De ha jól rémlik, ez csak 1:1-ben tolja ki a jelet, tehát csak az a hang fog szólni, amit a tv dekódolni tud, valamint (és főként) a tv távirányítóján hiába változtat hangerőt, az optikai kimeneten az érintetlen hang fog kijönni, tehát olyan cuccba kell beledugni az analóg hangot, ami távirányítható, ha van egy régi erősítője manuális hangerőszabályzással azzal még mindig nincs ott, ahol szeretne.
-
junior19
senior tag
válasz
Hunfiu12 #101204 üzenetére
Ne sajnáld, s ne is foglalkozz vele igazán. Esetleg 1-2 értékkel emelheted vagy csökkentheted, s ahogy jobban tetszik.
[link]
Ezt a mintát lehet használni ellenőrzésre. Az lenne a lényeg, hogy ameddig a kontraszt beállításnál villognak az oszlopok, addig kell ezen a mintán is látni a 3 színcsatorna villogását.
Ha mindhárom azonos oszlop értékéig látható, akkor szerencsés esetben a színmélység változtatásával be lehet állítani a kontraszt mintával megegyező értékre. Ha a kontraszt mintán minden oszlopot látsz(253), akkor ezen a mintán is addig(253) kellene látni a színek oszlopát.
Ha valamelyik szín hamarabb "eltűnik"(kevesebb oszlop látható), akkor az a szín vágva lesz, csökkenteni kellene a kontrasztot, vagy kalibrálni, egyensúlyba hozni a színeket. Mérés nélkül arra nehéz megoldást mondani, hogy mi okozza az adott szín elfogyását, mivel lehetne korrigálni. S ahogy korábban írtam, akkor van csak értelme ezzel is foglalkozni, ha a szürkeskála minták nem mutatnak sehol elszíneződést.
Fontos, a linkelt mintát csak a Youtube-os app használatakor vegyük figyelembe. Ha a tévé belső lejátszóját használod, vagy külső eszközt, akkor a mintákat a leírásban említett helyről le kell tölteni, s úgy lejátszani, a megjelenítőre küldeni, ahogyan a felhasználás történik. -
royal63
tag
válasz
Hunfiu12 #101022 üzenetére
Köszi !
Van egy LG 42" szélsőtalpas tv-m de nekem még nem borult fel ( kopp-kopp) Meg egy középtalpas Toshibám , igaz az csak 32" még az sem borult fel (kopp- kopp
)
Akkor sztem mindegy mindkettőnek van előnye -hátránya .
Vagy nem kell babrálni , lökdösni , nekimenni és akkor stabil marad
Azért ha a középtalpas gáz lenne nem csinálnák ( gondolom)
Na akkor tovább vacillálok melyik legyen ! -
Rasnac
aktív tag
válasz
Hunfiu12 #100882 üzenetére
Szia
Ha jó sm8050est kapsz ki akkor alapvetően jobb.
Én egy 55UN7400 re cseréltem mert engem baromira zavartak a foltok.
Az UN74 es nekem azért is tetszik mert több Bt eszközt is tudok rá csatlakoztatni.
Legegyszerubben úgy lehet a legpontosabb infohoz jutni ha az lgvel chaten felveszed a kapcsolatot. Ők mondták nekem a webos 5.0, hdmi 2.1 es infokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest