Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EXIEZ
aktív tag
válasz
yvsmad #66293 üzenetére
Olyan nagy dobozokat nem akarok, lehetőleg olyat amit falra lehet tenn, nagyon maximum az hogy álló és vékony.
kicsi a szoba, nem férne el a nagy dobozos.
átlagos felhasználásra kellene, de jó minőséget akarnék.
ha megoldható akkor fali, de egy vékony, álló alternatívát is megnéznék. -
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
yvsmad #65663 üzenetére
Lehet, hogy kevesebb méretben, mert nem 1:1 az arány, ahogy írtam, de ezek a felkonvertáltak ugyanúgy 45GB-t foglalnak, mint a csak fullHD-s változat. Egyszerűen ilyen "kicsi" méretben nem fér bele több részlet, ezért hiába nagyobb a felbontás. Én még abban sem lennék biztos, hogy a 45GB-s méret a fullHD felbontás vége, ami felett már nem lehet több részletet vinni a képanyagba. Ha az 1/4 területet nem tudják megtölteni tűéles anyaggal, akkor mégis csak el kéne jutni a 180GB-s filmekig, illetve mivel a TV-ket már nagyban árulják, ezért már el kellett volna. Van TV hozzá, de nincs képanyag, és ami a vicces, hogy a szolgáltatóknak semmi közük a történethez, már most 2 lépéssel le vannak maradva. MO-n vannak csatornák, amik a DVD minőséget nem ütik meg. Egy krumplival veszik fel a "műsort".
-
Ricardo128
senior tag
válasz
yvsmad #65552 üzenetére
Én is tisztában vagyok vele, hogy ez nem nevezhető TV-nek, de jobb, mint a régi segges. Igazából úgy sem ülök napi 20órát TV előtt, de nagyon zavar a képminősége. Rosszabb, mint a CRT-nek, komolyan mondom. Azokon a beállításokon is végig gurultam már. 4 beállítási lehetőség van: 4:3 szabány, szélesvásznú szabvány, 720p, 1080i... Nem tudom még miket lehetne állítgatni.
Ha lehetne a monitoromat használnám Tv-nek, de sajna nem lehet
Egyébként ez ilyen átmeneti tévé, legközelebb minőségügyileg nézem a dolgokat, ez gyors vásár volt.
-
drk88
senior tag
válasz
yvsmad #65362 üzenetére
1080p-s felvett foci meccs volt és ott a füvön nagyon látszodott illetve PS4 Fifa 16-ban szintén a füvön látszódik mintha "fólia" lenne a TV kijelzőjén. Film nézés közben akkor látszodik ha világos szinű háttér mozog.
Videók:
A háttérvillágítással illetve e fényerőséggel játszottam, de minnél magasabb a háttérvilágítás annál jobban előjön.
-
olasz69
senior tag
-
törölt tag
válasz
yvsmad #65214 üzenetére
Gondolom helyesen így akartad: LG-kből az LF6-os szériás tévék az ajánlottak. Továbbá UHD-ból az UF7-es a legtöbb UF6-osnál jobb, és alig kerül többe náluk(elvileg). Sonyból csak W755-ös és ettől magasabb számozás az ajánlott(főleg ha az android fw-t kijavítják egyszer majd, mint ahogy itt megcsinálták a webos-t is
).
Croaker A 652V egyébként jó választás lenne, vagy a jóval nagyobb 49LF630V is.
kissa1026 Meg kell adni a kezdőrúgást neki
, vagyis ezt:Mediacard és DVB-C képes televízió beüzemelési paraméterei
-
Ano
senior tag
válasz
yvsmad #64653 üzenetére
Ez azért furi, mert amikor pl a beállítás menüben mászkálok, és oda-vissza lépkedek, akkor is meg-megakad és töltöget ... lényegesen kevesebbet ... de akkor is, mi ez már, hogy ha a memóriában benne van az app (jelen esetben egy beépített app, mert a beállítás menüről beszélünk) és gyakorlatilag be van cach-elve az egész ami ráadásul nem is lehet hatalmas, max néhányszor 10 kB, akkor miért röccen meg?? miért nem folyamatos a léptetés a menüben??
Szerk.:
De mondok jobbat, amire aztán tényleg nem lehet magyarázat az általad említett dolog ...Megy a film ... TV játsza le ... tök8, hogy xvid vagy HD avagy 3D FHD a film ... szépen megy a film ... azt mondom, hogy "pause", mert csöngettek, telefon, wc, csipsz de tök mind1 milyen okból ... és amikor megnyomom a távirányítón a pause gombot, akkor miért telik el kb 2 másodperc, hogy a TV-n feljöjjön a folyamatsáv+a vezérlő gombok és még eltelik + fél másodperc mire ténylegesen megállítja a filmet!!?? Olyankor az egész filmlejátszó app-nak benne kell lennie a memóriában, hiszen éppen használom!!
Szóval a pause gomb lenyomásától eltelik kb 2,5 másodperc, mire ténylegesen megáll a film!!!!
-
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #64526 üzenetére
Még erre valamikor ,tudsz neki válaszolni?
A 24p-s megjelenítő + 24p-s forrás! ....
Jó éjt!(#64513) petike666 neked való : 349K-tól
[Első benyomások] a 8-as szériáról (egészen pontosan UF8517) huncutka1029 kollégától, első kézből.
-
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #64526 üzenetére
Ez nem teljesen reális adat,de már itt is látszik a különbség!
A topik keresőjével rákerestem a Samsung-ra illetve az LG-re :Lg 508 -szor kértek segítséget hibára! 2011-12-02-től
samu 761-szer kértek segítséget hibára! 2011-11-19-től
(#64524) mcgyver87 Ezekben is látszik,nem olyan az az LG!!
(#64522) olasz69 *YouTube account-jába az orosz fórumon jelezték!* javítva!
-
-
TRob1
veterán
-
blakey
titán
válasz
yvsmad #63951 üzenetére
Elég a víz, nem "zsíroskenyeres kézzel" ért hozzá, tökéletesen lejön, alkoholossal meg szenvedhet mire tiszta lesz, ráadásul nem mindegyik alkoholos ajánlott LCD tisztítására. Nálam makulátlanul tiszta minden LCD, "fénnyel pásztázom, hogy hol van fénytörés" uh. elég a víz is.
-
-
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #63921 üzenetére
Ez is HD televizija 49ub850v settings after calibration
Pedig a Lengyelek is tudnak kalibrálni....(#63924) Eperkutyus Nálam van simán is!
-
cidalain
veterán
válasz
yvsmad #63817 üzenetére
Nalam is logos a hdd madzag.
Igaz miota osszeraktam egy tv-zos hdd-t, azota folyton log is rajta a winyo. Igy azonnal tudo felvenni tv musort. Ha meg lejatszani kell, atdugom a masik winyot.
(Egyebkent meglepoen boven jo egy 320-as hdd tv musor felvetelere. Jo sok hd adas rafer, igy boven elvagyok vele, es mindent meg tudok nezni ami erdekel, akkor, amikor raerek) -
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #63733 üzenetére
Mert egyszerűen,nem rakhatja, rá!
Nem találtam máshol ezt a képet!
(pont ezt beszéltük Veled anno ,veled,ha ua. akkor miért nem?)
-
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #63685 üzenetére
Nem beta,mert nem jelezte a tv-m!
Igazad van!
Nem leszek itthon 4 nap múlva...Szeretek downgradelni
Béni lg tudástár
-
Nightman1
tag
válasz
yvsmad #63556 üzenetére
Igen,a 650 is játszik,abszolult!
A 4k-s ub800-ról magyar fórumokon csak jót olvastam,dehát relatív,kinek mi a jó.
Egy angol tesztben aztán kiderült,a panel (szemből nézve) nem mindkét oldalról,hanem csak jobbról van megvilágítva,a tesztíró szerint,ez lehet később nagy baj,gondolom nem véletlen hogy árához képest nem lett slágertermék.. -
Beni2360
félisten
válasz
yvsmad #63469 üzenetére
HQ 1.6V Ni-ZN
Igaz rátöltés nélkül kivéve a töltőből. -
direwolf
őstag
válasz
yvsmad #63130 üzenetére
Sony, és kevés bezony
-
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #62578 üzenetére
Igen arra jobban hasonít!
gyorsan akartam válaszolni!nézted ,ezt neked írtam ,csak rosszra nyomtam: (#62575) olasz69
-
Balázs1986
őstag
válasz
yvsmad #62548 üzenetére
Lehet, hogy túl kómás vagyok már, de nem látom, hol írtam, hogy a DNS-nek a gép IP-jét kell megadni. Ha valahol mégis, akkor bocsánat.
Amire emlékszem, az az, hogy AcrylicHosts fájlban mondtam, hogy add meg a gép IP-jét, hogy ott társítsa össze az LG update szerver hostcímekkel. De az interfész beállításoknál külön nem akartam DNS szervert megadatni.
De ha már eljutottál addig, hogy a router-en keresztül is van kommunikáció, akkor mindegy is ez a része. -
Balázs1986
őstag
válasz
yvsmad #62536 üzenetére
Bocsánat a dupláért, letelt a szerkesztési idő. Ha jól sejtem (bár nem olvastam teljesen végig a helyi frissítés menetét, egyelőre nem érint), akkor az a cél, hogy a PC-t az LG frissítőszervereként lássa a tv, és egy adott könyvtárban levő fájlt keressen, akkor végső esetben nem kell ide se router, se a komplett helyi hálózat:
- UTP kábellel PC és TV direktbe összeköt
- TV-nek és PC-nek IP cím adás manuálisan, figyelve hogy egy hálózatba essenekPl.:
PC: Hálózat->Adapterbeállítások->hálózati kártya->IPv4 beállítások:
Manuálisra állítani, majd:
IP cím: 192.168.0.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró (nem muszáj megadni, mert nem mész ki a hálózatból, de ha akarod akkor pl.): 192.168.0.1
DNS nem kellAz AcrylicHosts fájlban a szerver neve melletti IP cím a PC címe legyen (a példámban 192.168.0.1, de ha ide már nem akarsz írni, akkor PC-nek add meg a 0.1 helyett a 0.105-öt).
TV:
Manuális
IP cím: 192.168.0.2
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró (nem muszáj megadni, mert nem mész ki a hálózatból, de ha akarod akkor pl.): 192.168.0.1.
DNS itt sem kell.Remélhetőleg így lefut. Ha kész, akkor állítsd vissza az eredeti kábelezést (mindent a router-be), majd kapcsolj vissza automata IP kiosztásra.
[ Módosította: Qru ]
-
Balázs1986
őstag
válasz
yvsmad #62536 üzenetére
Ha a .105 a PC címe, és ezt manuálisan megadod a tv-nek, akkor IP címütközés lesz a hálózatban. Lehet, hogy pont ezért nem éred el a router-t se.
Ahogy Benoe77 is mondja, az IP címet állítsd automatikusra, majd vissza (ekkor a router sorsol egy kiosztható címet). Ha ezt nem tudod megtenni, vagy egyszerűbbnek érzed egyből mindent megadni, akkor a PC IP címe és a netmaszk alapján könnyen kitalálható, hogy 192.168.0.2-től 192.168.0.254-ig bármilyen IP címet adhatsz a tv-nek (kivéve a 105, mert az a PC, ill. ha más eszközöd is van, akkor értelemszerűen azoknak a címét sem).
A ping alapján (na meg az alapján, hogy tudsz pl. netezni) a router eléretőnek kell, hogy legyen nálad a 192.168.0.1 címen. A 192.168.1.1 IP cím a 255.255.255.0 maszk miatt esélytelen, hogy jó legyen neked. Ha a router konfig felületét továbbra sem éred el, akkor én is tűzfalra, vagy vírusirtóra tippelek, vagy ahogy már írtam, Windows\system32\drivers\etc\host fájl-ban valami bejegyzésre, vagy a router-nek nem a LAN interfész címen kell elérni a konfig felületét, hanem van valami külön erre dedikált út. -
Balázs1986
őstag
válasz
yvsmad #62521 üzenetére
Ha nyitsz egy Parancssort, beírod, hogy ipconfig akkor az Ethernet csatlakozónak az alapértelmezett átjárója a router IP-je, azt el kellene érni böngészőből. (Lehet, hogy van virtuális adaptered, és akkor több helyen láthatsz eltérő címeket).
Amit ellenőrizni kellene első körön, hogy ez a parancs ad-e valamit vissza:
ping router ip
Mivel netezni tudsz, mennie kellene, de biztos-ami biztos.
Esetleg a C:\Windows\System32\drivers\etc mappában levő host fájlba nem lett belepiszkálva? -
Beni2360
félisten
válasz
yvsmad #62517 üzenetére
A sz gép a routerről megy?
wifin vagy kábelen?
esetleg egy reset próba volt már?
---------------
Beni2360: a tévé is akar kommunikálni a routerrel, mert ezt a címet keresi.
Egyáltalán már volt a TV fen a neten? Hogyan wifivel vagy kábellel?Valamit írnál az összeköttetésekről- TV, sz.g:
-
Balázs1986
őstag
válasz
yvsmad #62504 üzenetére
Mármint böngészőből sem éred el, azonos IP tartományból? Lehet, hogy akkor neked egy szimpla router restart kell. Előfordul, hogy néha beakad.
Az, hogy nem látod hálózatból az Eszközök között, az lehet pl. azért is, mert nincs bekapcsolva a hálózatfelderítés a gépen.max004 és Imi1981:
42LF652V (és úgy tudom, hogy a többi esetében is) nem az utolsó, hanem hátulról a 4.karakter jelzi.
Nálam pl. 42LF652V ZA.BEEYLJP -
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #62504 üzenetére
192.168.0.1 az ip címed a router ip-je és a 1_DNS-kiszolgáló is ez!
Most a router-ben!
Ezáltal a kezdő íp-d 192.168.02-/nálam ez a laptopom!
erre írtam a AcrylicHosts.txt-ben a két alsót!!127.0.0.1 localhost
192.168.0.2 snu.lge.com
192.168.0.2 lgtvonline.lge.comA tv kézi hálózati beállításnál a dns-t a Pc -m ip-jére írtam át azaz 192.168.0.2
Nálam az 192.168.0.5 az LGSmartTV-m
-
Beni2360
félisten
válasz
yvsmad #62496 üzenetére
Bocs de nem voltam gép közelbe.
A te router beállításba nem kell belépned.
Még 1x nekem volt a szolgáltatói wifis modemre csatlakoztatva egy tplink wifis router,amire a tv volt lannal kapcsolva,tehát nem wifin. Erre a TPL.routerre vagyok felcsatlakozva a laptoppal. A kettő komunikált egymással gond nélkül. A tévén az átjáró és a DNS szerver nálam is azonos címen van (192.168.0.1) mint nálam is pont ez volt. Hiába írtam át a DNS ip számát a laptopom számára (192.168.0.101) nem működött. Pedig azt kell átírni.
Amit kiiktattam a második router és közvetlen dugtam a TV a szolgáltatói modemre azonnal a DNS szám határozottan más és kevesebb számokból állt.Így az átjáró maradt és a DNS szám nem pontosan : 546.34.23. Tehát ezt a számoz írtam át a laptopp IP cimére és egyből kapcsolódott.De előtte a gépen megcsináltam a leírt változtatásokat és elindítottam két dosos ablakot. A DNS átírása után ott van, hogy csatlakozás gomb és fentebb látod, hogy csatlakozik, ezután a frissítési lehetőséget megkeresve indítod.
Remélem érthető voltam, igyekeztem.Ui: Ha van modemed avval kell csinálni.
-
TRob1
veterán
válasz
yvsmad #62496 üzenetére
Neked ez kell hogy legyen az AcrylicHosts végén:
127.0.0.1 localhost
192.168.0.105 snu.lge.com
192.168.0.105 lgtvonline.lge.comés a tv DNS sorába meg ez: 192.168.0.105 (mikor automatikusról kézire rakod, mást ne állíts át, csak a DNS sort)
Ez tuti. Ha ezek ok, akkor más a gebasz (tűzfal gondolom kikapcs addig)
Próbáld sztem a 04.45.25-öt, az hivatalos volt (habár elvileg mindegy)
-
*H*
aktív tag
válasz
yvsmad #62428 üzenetére
Ha a 05.00.04-re akarsz downgradelni és azt másoltad be a htdocs mappába, akkor azért nem sikerül. Ahhoz kellene még egy fájl ami az adatait tartalmazza. Egyszerűbb, ha a 04.45.25-re állsz vissza és utána frissíted a 05.00.04-re. A honlapról letöltött USB nem jó, az NSU fájl kell hozzá.
LB-hez:
LB 04.45.25Ezt a fájlt másold mellé a htdocs mappába:
Ha kész mehet az online frissítés keresése és letölti a legújabbat.
(#62430) Pumma
A bemenetválasztó eddig is előjött hosszú nyomásra az 123/input gombbal. Azért van rajta két funkció jelölve. 123 rövid nyomásra, hosszú pedig a bemenetek. Ugyanúgy, mint a némítás/AD gomb. Rövid némít, hosszú a hangos leírás bekapcsolása.(#62443) embe
Pontosan ugyanaz a webOS 1.4.(#62445) BodyGekko
Direkt kipróbáltam a kedvedért, működik a downgrade. 05.00.04-ről visszaálltam 04.45.25-re, majd online frissítés megint 05.00.04-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Cyberpunk 2077
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OTP Bank topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest