- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Mobil flották
Aktív témák
-
-
hati
addikt
Felraktam az új DTV-t.
A memória foglalás sokat javult, de még mindig sokallom. Most 20M ram és 95M virtuális memót foglal nálam, felvételkor ez felmegy 70M és 160M-ra.
Az xmltv támogásról írhatnál picit többet. Hogy is kell ezt használni?
Köszi a sok hasznos infót és fáradozást a DTV fejlődésének ügyében. -
-
Rönó
tag
Sziasztok
Na szóval az AV Rack nevű progival (ami a hangkártya telepítő cd-jén van rajta) összejött a dolog. Bár kicsit barbár módon sikerült megoldani. A deck-et szétszedtem és a fejhallgató aljzatára odaforrasztottam 3 db drótot aminek a másik végére egy bedöglött fejhallgató dugója került. Csatlakoztattam egymáshoz a két (kb 20 év korkülönbségű) ketyerét. A deck összes hangszinszabályzóját a minimumra húztam és hangot is csak kb 5%-ot adtam neki. Így aránylag zajmentesen sikerült megoldani a dolgot. Mégegyszer köszi a segítséget és a törődést mindenkinek aki tanácsot adott!
Üdvönó
-
Rönó
tag
A gond forrása az hogy én az isten hátamögött 6 utcával lakom ráadásul most vasárnap-hétfő pünkösd és csak a templom és a kocsmák vannak nyitva. Műszaki bolt esetleg csak a muzulmánok földjén...! Viszont a kazit csak 1 napra kaptam meg! Ugyhogy ha nincs más felveszem a hangsávot a zéro videojellel eggyütt és majd szétválasztom.
Üdv: Rönó -
-
Nah, kipróbáltam. Egy 608 megás mpeg2-ből csinált 710 megás avi-t. Lehet, hogy valamit elszúrtam?
Nem probléma. Az asztali lejátszóm is viszi az mpeg2-t, úgyhogy gond egy szál se. Még azt szeretném megtudni, hogy ha csak szerkeszteni szeretném (jeleneteket kivágni), és konvertálni nem, akkor mik a lehetséges megoldások?
-
-
éN79
addikt
daa-raa és bzoley : köszönöm!
Benézek ma Conrad-ba, hátha van nekik ilyesmi.
Az eredmény amúgy ''látványos'' javulás, mert pl. nálam a TV2 szinte sehogy se jön be, az RTL is elég zizis.
Karnester: privi ment. A hangkarit szerencsére nem zavarja, én nem vettem észre romlást. -
-
karmester
senior tag
Érdekes! Mindenesetre köszi a hasznos infókat! Lehet, hogy az alaplapod zizis? Vagy a tápod áramellátása, vagy teljesítménye körül lehet a gond? Mindenesetre hasznos dolog lenne az, ha többen is áttárgyalnánk ezt a témát, illetve az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat. Nem feltétlenül csak Tv Tuner és hangkártya dolgában, hanem azt is, hogy kinek mikor milyen alkatrész zavart be pld. a hangkarinál, mert ugye ez a legevidensebb és a legbosszantóbb. Az Audigy 4-es tudomásom szerint nagyon jó jel-zaj viszonnyal rendelkezik, így nem kéne búgjon, sisteregjen, stb. Ha már az ember ilyet vesz, azért veszi, mert vágyik egyfajta audio élményre és minőségre... egyébként megfelelne az alaplapba integrált ''fapados'' cucc is. De nem csak a hangkarinál bosszantó, ha zavarja valami, hanem a PCI-os hálókártyáknál is, és egyéb kiegészítő kártyáknál is....
-
karmester
senior tag
Nagyon köszönöm! Nálam is volt az Audigy 2 ZS-nek alapzaja, de a jelenlegi alaplapomban egyrészt jó távol pakoltam a hangkarit a Leadtek WinFast PVR 2000 Tv Tunertől, így megszűnt a búgó zaj a hangszórókban. Miután lecserélem az alaplapomat, az újban kénytelen leszek két szomszédos PCI slot-ot használni... De visszatérve a további tapasznyalataimra: a külső forrásból való audio anyag digitalizálásánál/felvételnél a NERO Wave Editor-t használom. Láttam, hogy bizony így is van egy pici alapzaj, bár messze nem annyi, mint előbb. Kilőttem a hangkari ''control paneljében'' a CD In-t, a Microfon In-t, és minden felesleges dolgot, és már csak max. 1 zöld vonalka látszott néha-néha, amikor felhoztam a Record Panelt.
-
-
-
-
-
-
bucika
tag
Bzoley: Felraktam az eredeti(CD-n kapott) driverrrel+azzal a PVR-el!! A kép sokkal szarabb minőségű, de legalább a hang már nem zúg!!! Most megpróbálom a te linkjeiddel frissíteni a kártya driverét!! Remélem a PVR volt a szar nem a driver!! Köszi a segítséget, majd jelentkezem mi is lett a végeredmény!
-
-
ArGab
őstag
Pedig szerintem hasznos dolog, a legjobb XP-s feature. Volt már párszor, hogy egy ilyesmi gixernél csak visszaállítottam és kész is volt. Most is csak a házim befejezésére vártam, különben tegnap megcsináltam volna már a többi kísérlet után.
Mostanság meg DriveImage-el is le szoktam menteni a rendszert, szóval szükség esetén 20 perc alatt egy teljesen kész telepítést vissza tudok tölteni. -
ArGab
őstag
Újraindítottam kb. tucatszor (leállítással is). Újratelepítettem a hangdrivert, nem segített. Újraraktam a teljes alaplapi csomagot, szintén semmi. Új leadtek drivereket tettem fel, szintén semmi. A könyvtárat is minden alkalommal letörölgettem, sőt, még a Registryben is kitörtöltem minden bejegyzést, ami Winfast vagy DTV tartalmú volt. De még mindig fennáll a probléma. Bár vsz nem a jó regeket találtam meg, mert az összes beállítást megjegyezte, csatornakiosztás, nevek, színbeálíltások, mindent.
daa-raa: eddig nálam is segített mindig az újraindítás, mert néhány alkalommal már előjött, amióta DVT-t használok. Különösen az utóbbi két-három verziónál, előtte talán nem is volt ilyen hibám.
[Szerkesztve] -
Rönó
tag
Szevasztok!
Ez a legújabb beta verzió vajon tudja már az adaptív csatornakeresés mellett az időzített felvételt is? A DTV-t csere az annyi hogy a megunt verziót simán uninstall-al letörlöm (XP esetén a programok telepítése és törlése menüben) majd az új verziót egyszerüen installálom? Ugye nem kell hozzá semmilyen törlőprogram mint a PVR-hez? Előre is köszi a választ!
Üdv: Rönó -
ArGab
őstag
-
törölt tag
Nálam elég ''látványos'' a csatornaváltás hangja: egy nagy reccsenés, utána ropog még egy kicsit, és csak aztán van normális hang. 100%, hogy nem az AudioMAX miatt van, inkább program vagy driver.
Én vagyok a hülye, nem a csatornákon próbáltam a felügyeletet beállítani, hanem a megjelenítőablakon!
[Szerkesztve] -
FunkyBoy
tag
Szia Bzoley!
Csak tapogatózunk még és nem szeretnénk mellé lőni, ezért kértem én is másokat, hogy ha a fent említett ASSY és PCB verziójú kártyával másoknak is van tapasztalata akkor ossza meg velünk, hogy tisztábban lássunk. Csak hogy picit visszatekerjem a sztorit ''Azért mert egy darab kártyával gond van.....'' szóval 2db ugyan olyan verziójú vadonat új kártyát próbáltunk 3-an 4 különböző helyen 4 különböző számítógépben 2 különböző városban!!! A 3 emberből 2 informatikával foglalkozik és évek óta nyúz egy régebbi típusú XP EXPERTET (ami hibátlanul megy). A 3 emberből az egyik aki próbálta egy nagyon korrekt hardver üzlet vezetője (akitől a 2. kártya származik) és aki felajánlotta, hogy megnézi a saját otthoni gépébe egy csere erejéig a régi kártyája helyett. Ott sem ment rendesen, pedíg tőle vásároltam a kártyát és igen csak jól ért a dolgokhoz. Hála isten nagyon (ritka) korrekt és segítőkész, úgy hogy meg fog oldódni a dolog. Szóval beszélhetünk véletlenekről, csak ez a történek kicsit kérdésessé tette számomra a dolgot. Ezért lenne jó tudni, hogy másnak is volt-e ilyen jelensége ezzel a szériával. Nem bántani akarom a kártyát, mert szerintem nagyon is jó, csak gondoltam mások ne fussanak feleslegesen ilyen köröket.
üdv: FB -
FunkyBoy
tag
Azért köszi hogy megnézted!
Attól tartok, hogy széria hiba lesz a dolog!
Még azt tudom elképzelni, hogy mind a három helyen ahol próbáltam ugyan az a szolgágtató (2-nél tuti UPC a 3.-at nem tudom) adja az adást és erre nem jók az ilyen szériaszámú kártyák!! Bár ez igen érdekesen nézne ki (ne legyen igazam) de egyszerüen más ésszerű magyarázatot már nem tudok. (hacsak az nem hogy az egész széria hibás)
Nagyon szupi kis kártyák, de az új szériákkal óvatosságot ajánlanék mindenkinek, vagy legalábbis nagy körültekintést amennyiben ASSY D és PCB F-es az alany.
Ha kiderül valami konkrétum (esetleg egyéni probléma volt csak) azonnal meg fogom írni, hogy véletlenül se mondjak itt a fórumon butaságot vagy rémhíreket erről az egyébként szupi kis kártyáról.
Szóval azért köszi a segítséget!
üdv: FB -
-
törölt tag
''Lassan semmi előnye nem lesz a DTV-vel szemben.''
Lehet ez a cél. A PVR ugye nem tud mit kezdeni a digitális tunerekkel, a DTV viszont kezeli az analógokat. Ergo az egy univerzális program. Gyanítom a DTV normális szintre fejlesztése után a PVR fejlesztése leáll.
A PVR telepítőjéből ki lehetne venni az a puttyogást. Rohadtul idegesítő tud lenni! Akárcsak a programban a screenshotkori kattogás. Bár ezt könnyedén ki lehet pusztítani.
Hehe: most nézem, hogy az újban le lehet tiltani...
[Szerkesztve] -
td
senior tag
Kicsit összecsaptam. Nah... Elfogadják a magyar verziódat, mert úgy gondolják, hogy biztos jó lesz. Megírják a progit, aztán kiadják rendes tesztelés nélkül, mert úgy gondolják, hogy ''biztos jó lesz''. Ennyi bugot programban én még nem is láttam! De talán ez a DTV, amit most annyira nyomtok... egyszer lehet, kipróbálom. Most azonban inkább nem kísérletezem, mert jelenleg nagyjából jól megy a cucc.
-
törölt tag
Csak sikerüt elérned, hogy benne legyen a magyar nyelv.
Azt viszont nem értem miért a kínai az alapértelmezett. Egyéb változást nem tapasztaltam egyelőre. Frameless bug továbbra is él, és nem jegyzi meg az ablak utolsó helyzetét sem. Meg persze az időzített felvétel sem működik.
-
edeleny
őstag
Az elsö gondolatom valami nagyon csunya volt,mivel semmilyen 32 bites drivert nem fogad el ,(kiveve a game padomat),igy massal se probalkoztam,csak a 64 bitessel,de mindig azt irja,hogy nem lehet feltenni.azon az XP-n meg leszek nelküle. Elsöre nekem se jöttek be akepek az oldalon a Firefox-al,de atkapcsoltam,hogy Explorer ablakba nyissa meg es ment minden kep.
-
edeleny
őstag
Koszi a segitseget,felment,de elegge furcsan,igaz müxik rendesen,a legfrissebbet az istennek se akarta elfogadni,feltettem egy regebbit,azt elfogadta,de sarga haromszög volt,restart,akkor mar lfogadta az ujjat,de meg hianyolt ket dolgot azt egy regebbiböl tettem fel,de mindegyik programnak a marcius 25-i datumot hozza szal jo.Ket dolog van ami meg nem franko: 1 A PVR tökeletes,viszont a DTV a következö hiba üzit hozza: Cannot find any aviable BDA device ,hol keressek en ilyet? 2 , 64 bites XP- tovabbra se müxik.
-
Bálint33
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest