- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
sTemplar
csendes tag
Sziasztok
Az eddig jol müködő DTV ma érdekes dolgot produkált. Az a felvételi profil amivel tegnap este még megcsinálta afelvételt ma már nem csinált semmit. Felvétel indításkor nics hiba üzenet de a tv kép nem látszik, (eddig mindig volt felvétel alatt is), az időt rendesen számolja de utána nincs sehol a rögzitett anyag.
Eddig annyit deritettem ki hogy akkor van baj ha a felvétel avi-ba megy. Kodektől nem függ, tömörítetlen avi-t beállítva sem csinálja meg a felvételt. Ha a felvétel mpg-be megy akkor még minden OK.
Ötlet? Tegnap este óta nem lett telepítve semmi, és törölve sem.
Köszönöm
Simon -
sTemplar
csendes tag
Sziasztok
Sikerült már valakinek DivX kodolással egybül normálisan felvennie?
Nálam a Delta frameket mellőzi csak keyframeket ment, némi drap framemmel füszerezve (idönként 50% körül). Igy az Mpeg2-vel vetekszik a file méret. Ennek semmi értelme.
Hogy lehet normálisan müködésre birni?
Beállított bitrata alapján 4*, 5* kissebb file-t kénne kapnom. -
sTemplar
csendes tag
Üdv
Felvettem egy műsort közvetlenül az antenna bemeneten keresztül (ebből vannak a TVx.png képek), ismétléskor felvettem a kompozit bemeneten videon keresztül (ebből vannak a CVBSx.png képek) itt párbaállítottam őket
TV2[link]
CVBS2[link]
TV3[link]
CVBS3[link]
TV4[link]
CVBS4[link]
TV6[link]
CVBS6[link]
TV7[link]
CVBS7[link]
TV8[link]
CVBS8[link]
A 2-6 képek amenyire hasonlitanak egymásra a 7-8 anyira eltér. Mi lehet a gond?
És hogy lehet orvosolni?
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Nem egyedi jelenség, számos filmnél megismétlődött.
??? Segítség! -
sTemplar
csendes tag
Sziasztok
Azt kérdezném, hogy a TV adás 25 fps-e mennyire pontosan 25?
Nekem a PVR mindig 24,8 körülit ír ki, F4 gomb, akár csak nézem, akár felvételt csinálok.
Másnál mennyi ez?
Üdv -
sTemplar
csendes tag
Sziasztok
Na most kezdek besokalni a tunerektől. Egy bedöglött 2000 expert helyett mivel olyan nem volt a boltban egy DV2000 kártyára cseréltem. Berakva mindent meg is talált a Windows PVR is elindult. Próbáltam egy csatorna keresést. Hungary PAL B auto fine tune és Adaptive Channal Scanning bekapcsolva, (régebben, nyáron is így csináltam az experttel) a csatornákat meg is találta. Végig néztem őket, szín jó hang F10-el nézve szerinte minden NICAM ??? RTL klubnál vezérlőpult sztereót jelez, F10 NICAM mono-t?
Egyébként a csatornáknál ott jelzet szereot és ott monot ahol kellett volna csak mindent NICAM nak mond.
PVR bezárása előtt az Adaptive Channal Scanning pipáját kivettem (ez hiba volt?), a következő indításkor minden csatorna kék mintha SECAM-ba ment volna át.
Ezt mért csinálta ? Korábban ugyanez a driver és PVR megőrizta a PAL normát ilyenkor. Pedig akkor is adaptive volt a csatorna keresés. Az expert drivere nem jó a DV2000-hez?
A forumokat olvasva mást szűrtem le.
[link] ezen a linken nincsenek is drájverek csak egy manual.
Ja és amikor a csatornákat mind nicam-nak mondta a felvétel PVRben visszajátszva nem volt hang. (Media Playerben volt.)
szoval az expert és a DV2000 azonos drájvert használ?
adaptiv keresés mellett mér nem jegyzi meg most a PAL szabványt (eddig ment neki)?
Kézikönyvet nézve: A billentyű tévé audió szabvány gomb - ez mit csinálna mert látszolag most nálam semmit?
F10 gomb mutat audió adatokat, ezt a forumon olvastam a kézikönyvben nincs benne, tudtok még ilyen rejtett parancs gombról?
Lehet hogy jobban jártam volna egy Hauppauge WintV-el? -
sTemplar
csendes tag
Teljesen tömörítetlen kodek egy van az ''Uncompressed AVI'' :)
A többi mind tömörít valamilyen szinten.
Amit még nézni kell, hogy veszteség mentes vagy veszteséges tömörítést használe.
A PICvideo az talán veszteség mentes meg fentebb írtak egy Huf? valamit, de azért ebben nem vagyok biztos, keres róluk leirást. :)
Az MJPEG viszont veszteséges eljárás tehát vigyáz a beállításaival el lehet szúrni a felvételt ha túl nagy tömörítést álítasz be. Ha képet konvertáltál már át jpeg-be akkor az ottani tapasztalataidat használt. Ugyanaz az algoritmus.
Utótömörítést a PVRel nem tudsz csinálni, csak másik programmal, lásd Balinov felsorolását.
Sok sikert! -
sTemplar
csendes tag
válasz
_Gyula_ #2297 üzenetére
A PVR gyári beállításai közül az igen az Uncompressed AVI ami tömörítetlen. Lehet a PVR-el digizni, én ist őt használom, bár a tömörítetlen AVI-ről gyorsan lemondtam. Tul nagy. Ha feltelepitesz új kodeket az elérhető lesz számára, csak egy új profilt kell létrehoznod. A gyáriakat nem lehet módosítani.
Hang és kép szinkronnal lehetnek gondok, ha a felvett anyagban jo is, utó tömörítés után csúszhat. Viszont ez korigálható a felvétel paramétereinek módosításával. Nálam például a master streamet videora kellet rakni, hogy VirtualDubModal áttömörítve ne legyen hang csúszás. Az eredeti felvétel video és audio master stream esetén is jó volt, csak utána jöttek a gondok. Ki kell próbálnod, hogy nálad milyen beállítás mellett lesz jó. -
sTemplar
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék
Egy TV2000 expert kártyát nyúztam, de nem vagyok 100%-ig elégedet vele. Belinkelek néhány képet, piros nyíllal jeleztem a megjelenő csíkokat amik zavarnak. Megvan felvételkor és adás nézéskor is a tuneren. Valaki tapasztalt ilyent és ki tudta szűrni?
Alaplap: ASUS A7N8X-E Deluxe, HDD: Samsung SATA és PATA is van,
WinXP az oprendszer. Ha PATArol bootol és nincs telepítve a SATA vezerlő akkor is csíkozott.
A képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
A kompozit bemenetről vett jelnél nem jelentkezik csak a kabelen keresztül. KábelTV van.
Megszüntethető?
U.i.: A jobb oldali zöld csíkkal ne törődjetek az csak a kép lementéskor jött be a filmen nincs rajta
Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest