- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Aktív témák
-
-
Szasztok skacok!
Aki szeretne olcsón galvanikus leválasztót venni, annak ajánlanám:[link]
Nekem bevált... -
válasz
#65675776 #3792 üzenetére
Nah, utánanéztem. Most már tudom mit kell kersnem. Galvanikus leválasztó, földhurok ellen. Hú, de okos lettem. Találtam is a neten potom 6600 ft-os áron. Tudom hogy nagyjából hogy néz ki, meg azt is, melyik az az F csatlakozó. Továbbá olvastam azt is, hogy a kábel mindkét erébe forrasztott 10 nF-os kerámiakondi teljesen megszünteti a problémát. Ez megvan pár százasból, meg mondjuk 10 perc forrasztgatás. Érdemes lenne kipróbálni...
-
-
-
Sziasztok!
Kíváncsi lennék, van-e valakinek vmi használható ötlete?! Leírom a történetem, hátha tanulságos lesz mások számára, és nem kell annyit szopkodjanak, mint én. Tehát:
A monitoron remegett a kép. Eleinte nem mindig, csak néha. (Aztán idővel folyamatossá vált.) Gondoltam biztosan döglődik a videokártyám, így aztán szóltam a cimborámnak, hogy intézze rá a garis javítást. Mindent ledumáltunk, ki is szedtem a gépből. Gép nélkül maradni nem akartam, gondoltam rakok addig bele pci-os vga-t. S3 + voodoo 2 is elég a nethez, de az ugye (Trio 64V+ asszem') 16 bites színmélységet tud, az kicsit csúnya. Isteni szikra: van nekem egy voodoo 3 kártyám is az Amigámban, nosza, elő vele a szekrényből!
Amiga szekrényből ki, Voodoo 3 Amigából ki, pc-be be. Láss csodát, a kép ugyanúgy remeg. Ezt a remegést egyébként úgy kell elképzelni, mintha kb 40 Hz-en járattam volna a monitort. Persze 75 Hz-en ment a moncsi, ez a max, amit tud. Mivel maradt a remegés, VGA kilőve, nem ő a ludas. Akkor biztos a monitor agonizál... Szereztem másik monitort, teszt, az eredmény változatlan. Mi lehet még? Táp! Biztos táp! Kaptam kölcsibe szervíztápot. (Még jó, hogy ennyi ismerősöm és barátom van.) Kibányásztam a régit, új táp be. Teszt. Mintha nem remegne a kép. Felbontás 1280*1024-re, ott jobban látszott.
Azért elindítom a MOHAA-t, a ''menü'' kép (iroda) volt a legmegbízhatóbb tesztképem, azon elég kontúros a sötét és a világos részletek találkozása, azon nagyon látszott, ha remeg a kép. Olyan igazi szemkifolyatós. De. Mégis remeg... Fuck!!!Akkor a táp is jó. Kiszedegettem a ramokat egyesével, de nem. Így is szar volt. Végül már nem volt mit veszteni (alalapra gyanakodtam, más már nem igazán volt), kirángattam a tunert. Gép indít, kép jónak tűnik. MOHAA indít, kép hibátlan.
Tuner vissza, antennakábelek le, gép indít, kép jó. Rádióantenna vissza, kép jó. TV kábel vissza, kép remeg! Megvagy kurv@ kutya! Már kb 2 hónapja remegett a kép, hol jobban, hol kevésbé. A tunerre nem gondoltam, eszembe sem jutott, hogy ennyire zavarhatja.
Mindenki vonja le maga a tanulságot, ahogy akarja. Részemről annyi, hogy jó hülye voltam, hogy ennyit vártam a hibakereséssel. Igaz, mint már írtam, a VGA-ra gyanakodtam, és vártam, hogy megadja magát végre. Gondoltam akkor kicserélik. (Azért szerettem volna megválni tőle, mert jó lenne egy 7600 GT, és hát ugye új, bontatlan kártyát (ha kicserélik) mégiscsak könnyebb eladni.) Tehát a kérdés még mindig adott:
valami zavarszűrő megoldaná-e ezt a problémát, ha igen, akkor milyen név - típus, hol lehet a legolcsóbban hozzájutni, illetve ha nem, akkor mi a megoldás?
Várom az ötleteket! -
A bétákkal kapcsolatban: Még mielőtt válaszoltál volna, akkor szedtem le, ill. telepítettem mindent... Nem tudom mennyit változott a világ a bétákkal kapcsolatban, de régről nincs túl sok jó tapasztalatom. Ez nagy általánosságban érvényes, nem kifejezetten ezekre a progikra.
-
-
-
-
Mi az a HKCU? Nem vágom...
Jah, vezérlőpult sincs.
Mégvalami: leszedtem anno a DTV-t, újraraktam, de nem gyógyult meg. Később ''Nem található BDA eszköz'' (ha jól emléxem) aztán ''Hiba a képalkotás során'' (vagy vmi hasonló) hibaüzenettel állt meg, ill el sem indult.
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Menten besz@rok a gyönyörűségtől... Múlt heti eset: Este gép kikapcs, előtte minden oké. Másnap bekapcs, DTV indít, hang van, kép nincs.(Se keret, semmi. csak a tálcán a DTV ''ikon'' jelzi, hogy fut.) PVR indít, csatornák elfelejtve. Csatornalista betölt, műxik. PVR ki, be, ugyanaz a jelenség. Gondoltam, biztos tele a gépem minden szeméttel, már úgyis aktuális egy win reinstall, hát nosza. Mindent felraktam, minden működött is. Egészen ma estig. Indítom a DTV-t, megint csak hang van. PVR-nél ua, mint amit fentebb írtam. Mi a bánatos thököm van? -
-
-
-
-
-
válasz
Villanyász #3237 üzenetére
Villanyász és dulce:
PVR-el, vagy DTV-vel veszem fel az eredetileg beállított DVD ''Analóg felvételi profil''-lal.
VBR bekapcsolva, összefűzni nem akartam.
Ezután VirtualDubMod-dal konvertálom aviba, a következő beállításokkal:
Video compression: MPEG4 Video Codec Compressor V3
Audio compression: MPEG Layer-3, 96kbit/s 48000Hz, stereo.
Nekem ez így jó.
Remélem tudtam segíteni. -
Nah, végre dűlőre jutottam ezzel a konvertálás dologgal. Megtaláltam azokat a beállításokat, ami nekem faja.
Kis méret (ez mondjuk egy másodlagos szempont, de nem baj ha nem terpeszkedik, ha nem muszály), jó kép- és hangminőség, és az asztali lejátszóm is hibátlanul viszi.
Jah, és átlag 24-25 frame/secundummal megy a konvertálás.
Köszönöm mindenkinek aki segített (ötlettel, linkkel, bármivel)!!! -
-
Csá skacok!
Egy VirtualDubMod kérdésem lenne:
Csak kivágni szeretnék, aztán konvertálás nélkül menteni. Eddig okés.
Mentésnél pedig csak ez [link] a 3 formátum választható mentésnél. Ez normális, vagy kodek függő?Szeretném, ha mpeg2 maradna.
Köszi!
-
Nah, kipróbáltam. Egy 608 megás mpeg2-ből csinált 710 megás avi-t. Lehet, hogy valamit elszúrtam?
Nem probléma. Az asztali lejátszóm is viszi az mpeg2-t, úgyhogy gond egy szál se. Még azt szeretném megtudni, hogy ha csak szerkeszteni szeretném (jeleneteket kivágni), és konvertálni nem, akkor mik a lehetséges megoldások?
-
-
-
Urak!
Kéretik nem megkövezni a következő igen-igen láma kérdés miatt:
VDM elindít videofájl betölt, saztán samaztán?
Hogy lehet konvertálni?
Mod: kvázi-tag lettem.
[Szerkesztve] -
-
-
-
Sziasztok!
Szerettem volna a Virtualdub-bal átkonvertálni mpeg-et (mondjuk xvid-be). Mikor betöltöttem (volna) a videót, ezt a hibaüzenetet kaptam: [link]
Mi a gáz? Kodek? A K-Lite Codec Pack van most a gépemen. Nem vágom vazze... -
-
-
Hello Uraim!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a túró a DTV-n az a ''felfelé nyíló menü''-szerűség?Gondolom vmi menü lehet, csak hát üres. Minek kellene ott lenni?
Itt egy [link] a képhez.
Mod: A fehér kocka képezi az X-aktát.
[Szerkesztve] -
-
-
-
Vagy esetleg írhatnál vmi faja kis beállításokat...
Nem szeretnék túl sokat szórakozni vele. DVD beállítás jó? Fileméret nem (igazán) számít. Ne csússzon a hang, ne rángatózzon a kép, legyen élvezhető a minőség...
Vélemény? Köszönet!
Ps: Régi hómvideókatszeretnék korongra vésni, oszt amerikába szakadt hazánk lányainak elküldeni...
-
-
-
-
-
-
Nem nagyon tudom megfelelő sorrendbe állítani a csatornákat. A nevét viszi fel - le a listán, de maga az adó nem mozdul. Hm?
Még egy kérdés:
Vettem fel videoról, de szeretnék belőle kivágni részeket. Ezt hogyan - mivel tudom megtenni? Köszi előre is! -
-
-
-
Azt elfelejtettem írni, hogy hangkártyám külön nincs, csak az alaplapi integrált 7.1-es. Bocsi.
-
Nos, hang egyáltalán nincs felvétel közben.
Még mindig...
A formátumokról: nekem mind1 hogy milyen, csak lenne már valami. Szóval képformátum van, ami megy, de nem mind. Egyelőre ez nem zavar. Ha már hangnál járunk, látsz ott a beállítások között egy kis csúszkát, amivel a felvételi hangerősséget lehet állítani. Az merrefelé van? Lehet, hogy nagyon láma vagyok, de ezt a kérdést nem igazán értem?!
Vezérlőpult/Hangok és audioeszközök/Hang/Hangfelvétel
Minden maxra van állítva, de nagy lóf@sz az egész... Ha a videó hangját rákötöm arra a csatira, amit a tunerhez adtak (S-video+kompozit(RCA)), akkor van hang. Erősen, tisztán szól. De visszajátszásnál néma. Gondolom ez nem vonali bemenet, azt az alaplapi csatik valamelyikére kell kötni. Ezt is próbáltam. Nagyon halk, zúg, és visszajátszásnál így sincs hang. Próbáltam úgy is, hogy a hangot a line in helyett a mikrofon csatijába dugtam, és a felvételi forrásként is a mikrofont választottam ki. De semmi.Elfogytak az ötleteim.
Lehet, hogy valami kib@szott vudu átok van rajtam?
[Szerkesztve] -
Valamiért nem tudtam (ismét) módosítani az előző hsz-em.
A codec-ekről is olvastam vmit, de nem szeretnék annyit visszaolvasni (...) tehát:
ha jól emléxem, az ACE mega codecs pack-ra írta vki, hogy nem a legjobb. Nekem is az van fennt. Melyiket ajánljátok? Nem tudok pár formátumba felvenni, mert sír, hogy nincs hozzá codec. Honnan lehetne beújítani?(Lehet hogy ezért nincs hang sem?)
-
-
Hello urak!
Sikerült képet és hangot is csiholnom.A PVR-ben Az Audio Recording Line-t Vonali bemenetre állítottam, az alaplapi integrált hangot kezelő Realtek szoftverben pedig Line in-re állítottam a hangot, amit a videjóból vittem át. Felvétel közben van is hang, de mikor visszanézem a felvett anyagot, akkor námafilmet látok.
Mitől?
Mit állítsak hova? Előre is köszi a segítséget!
-
-
Sziasztok!
Most szereztem egy Leadtek Winfast TV2000 XP Expert-et, és volna egy kis problémám..
A tv meg a rággyófaszájosan műxik, de videóról nem igazán tudok felvenni, illetve csak fekete-fehér kép van, hang meg egy szál se...
Help, plííííz!
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Macbook White 13" unibody
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest