- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz
Zolaash #3696 üzenetére
Általában igaz, hogy a beta-kat ovatosan kell kezelni, de jelen esetben a PVR-nél azt jelenti, hogy egyel kevesebb hibával kell számolni. A Leadtek-nél valahogy nincs igazi végleges verzio, bár publikus beta sincs. Gondolnak egyet és az aktuális verzio már megy is cd-re, akár komolyabb bug-okkal is. Szoval amit jonak hiszel, nem biztos, hogy az.
DTV-nél pont a beta-knak köszönhetöen a helyzet is jobb. Mégha kerül is egy hiba a programba, mint a 86-os véglegesben, az pár napon belül egy beta-ban már ki van javitva. Ráadásul a DTV még abban a korban van, hogy szinte minden beta verzioval egy kicsit okosabb is. Én alig várom, hogy mindig egy ujabbat probálhassak ki
A driver nem tudom, miért viseli még mindig a beta jelzöt, a változtatások az elönyére váltak. -
bzoley
veterán
válasz
Zolaash #3692 üzenetére
Linket most nem tudok irni(telefonrol nehez), de nézz szét az oldalamon
Én mindegyikböl a legfrissebbet ajánlom, ha beta, akkor azt, pl driver, DTV.
És persze elötte teljes takaritás!
Nálam jol müködnek. Minden programnál megtalálod az aktuális verziot, a lap alján meg a beta driver-t, benne a takarito eszközökkel, de az külön is fenn van Magyarul.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Zolaash #3689 üzenetére
Registry - Hkey_Current_User\Software\Leadtek mappa törlése mindent töröl, sőt mehet a Hkey_Local_Machine\Software\Leadtek. Ugrik minden beállítás!
Az valszeg helytelen driver-telepítés miatt lehetett. Ha nem egyszerre frissítem mindkét tuner driver-ét, akkor a második már nem tud bekapcsolni és jön a képalkotás-hiba.
DTV-nél gyári ''extra'' a BDA-panasz, de az nem hiba. Magától átkapcsol analógba. -
törölt tag
válasz
Zolaash #3186 üzenetére
Két dolog miatt lehet nagyobb az avi-d:
1. Túl magas a video bitrate (ennek kisebb az esélye).
2. Tömörítetlen wav hangsáv van benne, szemben az MPEG2-nél használt 224kbps mp2 helyett (inkább erre gyanakszom).
Ha csak vagdalni akarsz VDM-mel, akkor mentés előtt állítsd a Video menüben Direct stream copy-ra. Ekkor nem fog semmit áttömöríteni.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Zolaash #3175 üzenetére
Lényeg, csak tömören:
Video/Filters menüpontnál lehet a különböző filtereket beállítani, pl. a kép átméretezése érdekelhet szerintem (resize).
Kodeket beállítani a Video/Compression-nél lehet tetszőleges kodeket beállítani (a Video-n belül a Full Processing mode beállításnál kell lennie, hogy tömöríthess át a videót).
A szerkesztés úgy megy, hogy a progi alján lévő csúszkával mozoghatsz a videóban, akár képkockánként is (bal-jobb nyíl). Ha ott állsz pl. a kivágandó elején, akkor az Edit/Set Selection Start pontban tudod a kijelőlendő rész elejeként definiálni. Ugyanígy megadhatod a kijelőlendő érsz végét, és a kijelölt területettel utána játszadohatsz. (kivágás, stb.)
A hangot ha jól tudom PCM-ben rakja a kép mellé, külön nem lehet beállítani a progiban ezt a részt. Viszont utána a VirtualDub-bal ezt már könnyen be lehet tömöríteni. Ott majd a Video-n belül a Direct Stream Copy-t kell választani (így a videóanyagot csak simán másolja), és a hangot kell Full Processing-re, és be kell állítani a Compressiont az Audio menüben. -
bzoley
veterán
válasz
Zolaash #3147 üzenetére
Köszi! Néhány alkalommal majdnem abbahagytam a barkácsot
Jah, teljes képernyőn én is látom, de a helye a sima vezérlőpulton is ott van, és asszem én is olyan képet láttam. Fullscreen-en nem is értem, miért fontos. Én legalábbis nem nézem 50cm-ről teljes képernyőn a tv-t, csak az ágyból kb. 2méterről. Hamarabb megnyomom a táviráyítón a gombot, mint kiegerészem a csatornát olyan messziről. Mondjuk biztos van, aki közelről is szereti nagyban nézni.
-
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
válasz
Zolaash #3108 üzenetére
Most néztem meg, milyen géped van. Azon nem illene elcsúsznia a hangnak, hacsak nem állítottál be Divx-et minden féle ''image processing''-gel. Azonkívül az mp3 sem a legbiztonsgosabb, ha 100% közelében dolgozik a gép. DVD jó lehet, ha neked megfelel. Én csináltam róla egy másolatot és kicsit megpiszkáltam a tulajdonságait(cbr, 9000kb/s, progressive, quality:5 hang: mp2 384kb/s 48k) Ez még éppen belefér, nem csúszik a hang egy óra után sem. Igaz elég méretes lesz az eredmény(3-4gb/h), de csak arra kell, hogy pár nappal később megnézzem. Ha mégis továbbadnám, akkor ''seperc'' alatt átnyomom xvid-be.
-
bzoley
veterán
válasz
Zolaash #3105 üzenetére
Semmiképp. Ha szerencséd van, újrakódolás nélkül össze tudod fűzni, pl. Virtualdub-bal(ha avi-ban rögzítetted és még véletlenül a bitrate is stimmel). Állítólag Mpeg-hez is létezik olyan program, ami képes összefűzni recode nélkül(én még nem találkoztam ilyennel). Egyéb esetben egymás után berakosgatod egy video editorba pl. Vegas, Videostudió és újratömöríted. De minek darabolod?
-
bzoley
veterán
válasz
Zolaash #3083 üzenetére
Akkor most már érted, miért váltottam
Valaki letesztelné az új(szerű) Wizard-ot?[link]
Jó lenne nem Magyar Windows-zal is.
Tovább pofozgattam a DTV-design-t és teljes fordítás helyett csak hozzáadtam a Magyar String-eket, szóval ami ''képből'' van, az maradt Angol. De így talán belefér a telepítőbe.
Lődd le a wizard-ot az óra mellett(jobb gomb-unload), másold a kicsomgolt fájlt a c:\program files\wftvm, vagy \wfdtv mappába attól függően, hogy PVR-t, vagy DTV-t használsz. Indítsd el. Az eredetit ne felejtsd el elmenteni!
Ami érdekel:
Hibátlan működés, oprendszernek megfelelő nyelv használata. -
bzoley
veterán
-
-
-
ArGab
őstag
válasz
Zolaash #3057 üzenetére
Azon a beállításfülön találod a progiban, ahol a többi hangbeállítást is el tudod végezni (például Audio Out meg Audio Recording Line azt hiszem), és Recording Volume néven lesz talán. Az előbbieket jól adtad meg amúgy? A hangerőt tévénézés közben tudod vezérelni a programból?
Alaplapinál legnagyobb valószínűséggel Zenei CD-re, vagy CD-re kell állítani őket, mert az egy alaplapi hangcsatlakozót általában így hívják.
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
válasz
Zolaash #3054 üzenetére
Kodekpakkot levenni nem egyszerű, az ACE meg különösen ragaszkodó jószág. Nekem kezdeti időszakban több tuneres érdekességet is okozott. Most a K-Lite Codec Packot (nem a Mega, hanem a sima) használom, de még ott is kiválogatom, hogy mi az ami kell. Ebben talán van olyan funkció is telepítéskor, hogy leírtja a korábbiakat.
Valamint azt is figyelembe kell venned, hogy nem feltétlenül tudsz mindenbe tömöríteni, amit a listában látsz. Milyen formátumokba nem tudsz amúgy rögzíteni? Például MP3-as hangot sosem tudtam rögzíteni, csak sima PCM-et. Ha már hangnál járunk, látsz ott a beállítások között egy kis csúszkát, amivel a felvételi hangerősséget lehet állítani. Az merrefelé van? Elég hangkártyafüggő, majd jól be kell állítani, hogy elég hangos legyen, de ne torzuljon a hang. -
DigitXT
félisten
válasz
Zolaash #3054 üzenetére
Valamiért nem tudtam (ismét) módosítani az előző hsz-em.
Dícséretes, hogy használod/nád a funkciót (sok friss tagnak külön fel kell rá hívni a figyelmet), azonban van egy olyan sajátossága, hogy csak 5 percig érvényes.
Kodekpakkokat általában nem ajánlják, lehet vele szívni (én is tapasztaltam már): inkább csak azt a konkrét kodeket rakd fel, amit használni akarsz, jobban jársz.
Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Formula-1
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jövedelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest